telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Bohemen en Praag

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad aan de Moldau noemen, is een van de mooiste steden van Midden-Europa en staat ook bekend als Zlata Praha, de ‘Gouden Stad Praag’. Het is zonder twijfel de parel onder de Europese steden. Praag kan zich beroepen op een rijk cultureel en historisch erfgoed. Tijdens deze reis  Bohemen en Praag laten wij u uiteraard kennis maken met deze prachtige stad, maar ook plaatsen als Nový Bor, Terezín, Mělník, Jicín en het mooie Boheems Paradijs - een bijzonder natuurgebied met grillig gevormde rotsformaties - staan op ons programma. Deze reis is uitermate geschikt voor liefhebbers van zowel natuur als cultuur. Ga mee en ontdek dit mooie deel van Tsjechië!

 • Uitgebreid bezoek Praag o.l.v Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Reuzengebergte
 • Bezoek Terezín
 • Excursie Boheems Paradijs
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Bohemen en Praag

Zaterdag: Nederland - Staré Splavy

Via een van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Staré Splavy, waar we aan het begin van de avond aankomen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Zondag: Praag

We brengen vandaag een bezoek aan Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Deze monumentale stad is als het ware één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters en kerken. De rivier de Moldau stroomt midden door de stad en deelt Praag in tweeën. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het Koninklijk paleis en de St. Vituskathedraal, en aan de andere kant het oude centrum met fraaie pleinen en gezellige terrasjes. We maken onder leiding van een Nederlandssprekende gids een stadswandeling en zien het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het beroemde astronomische uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau.

Maandag: Boheems Paradijs, Jicín en Dětenice (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een schitterende dagtocht naar een interessant gebied. We rijden eerst naar het Boheems Paradijs, een beschermd natuurgebied. Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. Liefhebbers kunnen hier een wandeling maken naar de witte rotsen (zie Pluspakket). Neem hiervoor wel goed schoeisel mee. Aansluitend rijden we naar de stad Jicín. Met name in de 17e eeuw maakte Jicín een periode van grote bloei door. Het was Albrecht van Wallenstein die er voor zorgde dat de stad destijds een eigen universiteit en munt kreeg. Bovendien gaf hij bekende architecten opdracht voor enkele fraaie bouwwerken, waaronder het Wallenstein Paleis uit 1625. Deze staan allen op de lijst van Monumentenzorg. Vervolgens rijden we naar de plaats Dětenice, waar u de mogelijkheid heeft om te lunchen in de oude bierbrouwerij (niet inclusief). Daarna gaan we het gelijknamige kasteel van deze stad bezoeken (zie Pluspakket). In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Nový Bor, Terezín en Mělník (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we eerst naar Nový Bor, het centrum van de glasindustrie. Tijdens een bezoek aan de glasfabriek (zie Pluspakket) kunt u niet alleen kennis maken met het oude ambacht, maar ook voordelig het Boheemse glaswerk kopen. Aansluitend rijden we naar Terezín, in het Duits Theresienstadt, dat zijn treurige bekendheid kreeg als concentratiekamp in de Tweede Wereldoorlog (zie Pluspakket). Een sober gehouden museum en begraafplaats herinneren aan deze droevige episode. Vervolgens bezoeken we het stadje Mělník, met een mooi historisch centrum. Mělník ligt in het midden van het wijngebied van Tsjechië, waar vanaf de 14e eeuw al wijn werd geproduceerd. Vanaf de heuvel waar het renaissanceslot Mělník staat, hebben we een mooi uitzicht over de omgeving en zien we ook samenvloeiing van de rivieren de Moldau en de Elbe.

Woensdag: Reuzengebergte, Harrachov en Turnov

Vandaag gaan we naar het Reuzengebergte. Het gebergte dankt haar naam aan de legendarische reus Krakonoš en loopt ca. 40 kilometer langs de Poolse grens. We bezoeken hier de bekende wintersportplaats Harrachov, waar in de zomerperiode de Mumlava waterval en de skischans een trekpleister zijn. Ook een bezoek aan de plaats Turnov is in het programma opgenomen. Naast de fraaie bouwwerken in de stad is Turnov vooral ook bekend om de edelstenen agaat en jaspis, die hier al jarenlang op traditionele wijze worden geslepen. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel in Staré Splavy.

Donderdag: Vrije dag of Praag met diner en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een rustige dag bij het hotel. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee naar Praag. We bezoeken met onze Nederlandssprekende gids de Bovenstad van Praag, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u o.a. de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12.00 uur zijn we bij de wisseling van de wacht. Via de bekende Karelsbrug wandelen we naar de Benedenstad, waar u de rest van de middag zelf kunt invullen. Het diner gebruiken we vanavond in een restaurant in de stad en aansluitend is er nog een mooie avondtour door Praag.

Vrijdag: Vrije dag (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt heerlijk relaxen of bijvoorbeeld een mooie wandeling maken rond het schitterend gelegen meer nabij het hotel. De gasten die het Pluspakket geboekt hebben, krijgen in het hotel een lunch aangeboden.

Zaterdag: Staré Splavy - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we weer via de Duitse autobanen naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Vervolgens wordt u met een van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Bohemen en Praag

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bezděz, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo en beschikt over een receptie, groot restaurant, lounge, zonneterras, bar en lift. Verder zijn er een sauna (tegen betaling), overdekt zwembad en minigolfbaan (tijdens het winterseizoen buiten gebruik) aanwezig. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en apart toilet. Wifi is gratis (in de bar).

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal Henk en Annie

Voor ons de mooiste exursiereis Praag die we gemaakt hebben, hopelijk met deze fotoserie Een indruk van de mooie dingen die  je kunt tegenkomen.
Wij vonden maar een nadeel aan de reis  en  het hotoel is veel te ver van Praag vandaan, Wordt niet vermeld in de boldermangids ,is jammer .
Clara onze chauffeuze was een goede Gids, wist overal alles van toppie.
Henk en Annie

Reisverhaal Martina

Ik ben met Bolderman op reis geweest naar Bohemen en Praag. Het was een geslaagde reis, ondanks druk programma! Zo veel mooie plekken gezien en veel informaties gehad, dank Klara (buschauffeur). Iedere dag volop zonneschijn zaten wij in het centrum van Praag, gingen wij door rotsen klimmen en klauteren in het Boheems Paradijs. Niettemin was een bezoek aan Harrachov en het Reuzengebergte; de steden Jilnic, Melnik; het kasteel Detenice; indrukwekkend Teresienstad; de glasfabriek in NovyBor; de Sloup, Kokorindal, de lichttour etc. Mijn fotoapparaat stond nooit stil... het weer was prachtig, onvergetelijk. Daardoor was de keus om 1 foto op te sturen moeilijk en heb ik er een hele rits. 

Reisverhaal Cathy

Praag / paradijs v Bohemen 8 daagse reis Geweldig chauffeuse Clara !!! Wat kon zij het ons goed uitleggen tijdens de busreis ! Zingen ging haar ook goed af Al bij al een groot compliment voor Clara Een top reis gr Caat 👊

Reisverhaal Harie

Alweer 2 dagen terug van een geweldige vakantie 8 dagen Bohemen en Praag.Een topper van chauffeur en reisleidster Klare en een gezellige groep.Mooie excursies, en een gezellige muziek avond. Een hele mooie week.

Reisverhaal Martina

Ik ben dit jaar met Bolderman op reis geweest naar Bohemen en Praag. Het was een geslaagde reis, ondanks druk programma! Zo veel mooie plekken gezien en veel informaties gehad, dank Klara (buschauffeur). Iedere dag volop zonneschijn zaten wij in het centrum van Praag, gingen wij door rotsen klimmen en klauteren in het Boheems Paradijs. Niettemin was een bezoek aan Harrachov en het Reuzengebergte; de steden Jilnic, Melnik; het kasteel Detenice; indrukwekkend Teresienstad; de glasfabriek in NovyBor; de Sloup, Kokorindal, de lichttour etc. Mijn fotoapparaat stond nooit stil... het weer was prachtig, onvergetelijk. Daardoor was de keus om 1 foto op te sturen moeilijk en heb ik er een hele rits. 

Reisverhaal Hanneke

Hierbij mijn bijdrage aan foto´s van de reis Praag en Bohemen.
 

Reisverhaal Leon

Hierbij stuur ik een mooie foto uit Tsjechië, Praag en bohemen.
Deze top reis , mede dankzij de  leuke buschauffeuse heeft deze reis onvergetelijk gemaakt.

Reisverhaal Lyda

Hier wat foto, s die ik heb gemaakt van de 8 daagse reis naar Praag en de Bohemen.

8 dagen Bohemen en Praag

156 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
157 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:18:05 | 0,64 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch