telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Bohemen en Praag

vanaf € 299,-

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad aan de Moldau noemen, is één van de mooiste steden van Midden-Europa en staat ook bekend als Zlata Praha, de ‘Gouden Stad Praag’. Het is zonder twijfel de parel onder de Europese steden. Praag kan zich beroepen op een rijk cultureel en historisch erfgoed. Tijdens deze 8-daagse reis Bohemen en Praag laten wij u uiteraard kennis maken met deze prachtige stad, maar ook plaatsen als Nový Bor, Mělník, Jicín, Terezín en het mooie Boheems Paradijs - een bijzonder natuurgebied met grillig gevormde rotsformaties - staan op ons programma. Deze reis is uitermate geschikt voor liefhebbers van zowel natuur als cultuur. Ga mee en ontdek dit mooie deel van Tsjechië!

 • Hotel met overdekt zwembad
 • Uitgebreid bezoek Praag o.l.v Nederlandssprekende gids
 • Excursie Reuzengebergte
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Bohemen en Praag

Zaterdag: Nederland - Staré Splavy

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Staré Splavy, waar we aan het begin van de avond aankomen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Zondag: Praag

We brengen vandaag een bezoek aan Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Deze monumentale stad is als het ware één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters en kerken. De rivier de Moldau stroomt midden door de stad en deelt Praag in tweeën. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het Koninklijk paleis en de St. Vitus kathedraal, en aan de andere kant het oude centrum met fraaie pleinen en gezellige terrasjes. We maken een stadswandeling en zien het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het beroemde astronomische uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau. De stadswandeling vindt plaats onder leiding van een Nederlandssprekende gids.

Maandag: Detenice, Jicín en Boheems Paradijs (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een schitterende dagtocht naar een interessant gebied. We rijden eerst naar de plaats Dětenice, waar we het kasteel van deze stad gaan bezoeken (zie Pluspakket). Tevens is hier de mogelijkheid om de lunch te gebruiken in de oude bierbrouwerij (niet inclusief). Aansluitend rijden we naar de stad Jicín. Met name in de 17e eeuw maakte Jicín een periode van grote bloei door. Het was Albrecht van Wallenstein die er voor zorgde dat de stad destijds een eigen universiteit en munt kreeg. Bovendien gaf hij bekende architecten opdracht voor enkele fraaie bouwwerken, waaronder het Wallenstein Paleis uit 1625. Deze staan allen op de lijst van Monumentenzorg. Vervolgens rijden we naar het Boheems Paradijs, een beschermd natuurgebied (zie Pluspakket). Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. U kunt hier een wandeling maken naar de witte rotsen. Neem hiervoor wel goed schoeisel mee.

Dinsdag: Nový Bor, Terezín en Melník (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we eerst naar Nový Bor, het centrum van de glasindustrie. Tijdens een bezoek aan de glasfabriek (zie Pluspakket) kunt u niet alleen kennis maken met het oude ambacht, maar ook voordelig het Boheemse glaswerk kopen. Aansluitend rijden we naar Terezín (Theresienstadt), dat zijn treurige bekendheid kreeg als concentratiekamp in de Tweede Wereldoorlog (zie Pluspakket). Een sober gehouden museum en begraafplaats herinneren aan deze droevige episode. Vervolgens bezoeken we het stadje Mělník, met een mooi historisch centrum. Mělník ligt in het midden van het wijngebied van Tsjechië, waar vanaf de 14e eeuw al wijn werd geproduceerd. Vanaf de heuvel waar het renaissanceslot Mělník staat, hebben we een mooi uitzicht over de omgeving en zien we ook samenvloeiing van de rivieren de Moldau en de Elbe.

Woensdagdag: Reuzengebergte, Harrachov en Turnov

Na het ontbijt rijden we naar het Reuzengebergte. Het gebergte dankt haar naam aan de legendarische reus Krakonos en loopt ca. 40 kilometer langs de Poolse grens. We bezoeken hier de bekende wintersportplaats Harrachov. Ook een bezoek aan de plaats Turnov is in het programma opgenomen. Naast de fraaie bouwwerken in de stad is Turnov vooral ook bekend om de edelstenen agaat en jaspis, die hier al jarenlang op traditionele wijze worden geslepen. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel in Staré Splavy.

Donderdag: Vrije dag of Praag met diner en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een rustige dag bij het hotel. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee naar Praag. We bezoeken de Bovenstad van Praag, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u o.a. de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12.00 uur zijn we bij de wisseling van de wacht. Via de bekende Karelsbrug wandelen we naar de Benedenstad, waar u de rest van de tijd zelf kunt invullen. De wandeling vindt plaats onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Het diner gebruiken we in een restaurant in de stad en aansluitend is er nog een mooie avondtour door Praag.

Vrijdag: Vrije dag (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt heerlijk relaxen of bijvoorbeeld een mooie wandeling maken rond het schitterend gelegen meer nabij het hotel. De gasten die het Pluspakket geboekt hebben, krijgen in het hotel een lunch aangeboden.

Zaterdag: Staré Splavy - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we weer via de Duitse autobanen naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bezděz, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo. Het hotel beschikt over een groot restaurant, lounge, zonneterras, bar en lift. Verder is er een sauna, overdekt zwembad en minigolfbaan (deze faciliteiten zijn in het winterseizoen buiten gebruik). De kamers zijn allen voorzien een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Wifi is gratis (in de bar).

Reisverhaal Martina

Ik ben dit jaar met Bolderman op reis geweest naar Bohemen en Praag van 15 t/m 22 september'18. Het was een geslaagde reis, ondanks druk programma! Zo veel mooie plekken gezien en veel informaties gehad, dank Klara (buschauffeur). Iedere dag volop zonneschijn zaten wij in het centrum van Praag, gingen wij door rotsen klimmen en klauteren in het Boheems Paradijs. Niettemin was een bezoek aan Harrachov en het Reuzengebergte; de steden Jilnic, Melnik; het kasteel Detenice; indrukwekkend Teresienstad; de glasfabriek in NovyBor; de Sloup, Kokorindal, de lichttour etc. Mijn fotoapparaat stond nooit stil... het weer was prachtig, onvergetelijk. Daardoor was de keus om 1 foto op te sturen moeilijk en heb ik er een hele rits. 

Reisverhaal Hanneke

Hierbij mijn bijdrage aan foto´s van de reis Praag en Bohemen.
 

Reisverhaal Leon

Hierbij stuur ik een mooie foto uit Tsjechië, Praag en bohemen.
Deze top reis , mede dankzij de  leuke buschauffeuse heeft deze reis onvergetelijk gemaakt.

Reisverhaal Lyda

Hier wat foto, s die ik heb gemaakt van de 8 daagse reis naar Praag en de Bohemen.

Reisverhaal Henk en Annie

Voor ons de mooiste exursiereis Praag die we gemaakt hebben, hopelijk met deze fotoserie Een indruk van de mooie dingen die  je kunt tegenkomen.
Wij vonden maar een nadeel aan de reis  en  het hotoel is veel te ver van Praag vandaan, Wordt niet vermeld in de boldermangids ,is jammer .
Clara onze chauffeuze was een goede Gids, wist overal alles van toppie.
Henk en Annie

Reisverhaal Martina

Ik ben dit jaar met Bolderman op reis geweest naar Bohemen en Praag van 15 t/m 22 september'18. Het was een geslaagde reis, ondanks druk programma! Zo veel mooie plekken gezien en veel informaties gehad, dank Klara (buschauffeur). Iedere dag volop zonneschijn zaten wij in het centrum van Praag, gingen wij door rotsen klimmen en klauteren in het Boheems Paradijs. Niettemin was een bezoek aan Harrachov en het Reuzengebergte; de steden Jilnic, Melnik; het kasteel Detenice; indrukwekkend Teresienstad; de glasfabriek in NovyBor; de Sloup, Kokorindal, de lichttour etc. Mijn fotoapparaat stond nooit stil... het weer was prachtig, onvergetelijk. Daardoor was de keus om 1 foto op te sturen moeilijk en heb ik er een hele rits. 

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland
 

8 dagen Bohemen en Praag

83 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling

84 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:36:56 | 0,62 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch