telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus excursiereis IJsland, land van vuur en ijs

vanaf € 1.199,-

IJsland spreekt bij velen tot de verbeelding. Het fascinerende landschap, de natuurfenomenen en het avontuur maken van IJsland een unieke bestemming. We nemen u mee door het veelzijdige landschap van de ‘Gouden Cirkel’ met het Nationaal Park, de geisers en de talrijke watervallen in het Noorden. We rijden door de 'tuin van het Zuiden' met de beroemde vulkaan Eyjafjallajökull, de gletsjer Mýrdalsjökull en de enorme waterval Skogafoss. Zoek het avontuur op tijdens een unieke walvissafari en neem een duik in de beroemde Blue Lagoon, een geothermisch bad. Stond deze bestemming al lang op uw verlanglijstje? Bolderman Excursiereizen biedt u nu de mogelijkheid om onder leiding van een een Nederlandssprekende reisleider kennis te maken met dit unieke land van vuur en ijs!

 • Gegarandeerd vertrek
 • Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse
 • Bezoek Gouden Cirkel
 • Optionele walvissafari
 • Optioneel bezoek Blue Lagoon
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.

Reisplan vlieg-bus excursiereis IJsland, land van vuur en ijs

Woensdag: Amsterdam - Reykjavik

Vanuit Amsterdam vliegt u met Transavia comfortabel naar Reykjavik. Bij aankomst wordt u welkom geheten door uw reisleid(st)er en wordt u naar uw hotel in Reykjavik gebracht, waar we de komende 4 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Gouden Cirkel: geisers en watervallen

De Gouden Cirkel is een verzamelnaam voor de bekendste natuurfenomenen van IJsland. Vandaag bezoeken we eerst het Þingvellir Nationaal Park. In dit gebied is de Mid-Atlantische Rug, de breuklijn tussen de continentale aardplaten van Europa en Amerika, goed zichtbaar. Vervolgens bezoeken we de Geysir, een gebied met een aantal heetwaterbronnen. Door de aardwarmte, die zich in IJsland dicht onder de oppervlakte bevindt, verwarmt het water zich tot ruim 100 graden. De ontstane damp in de aarde zoekt zich een uitweg, wat leidt tot regelmatige uitbarstingen. De bekendste geiser, de Strokkur, heeft elke 4 tot 8 minuten een uitbarsting en spuit het warme water tot tientallen meters hoog! Tot slot bezoeken we de Gullfoss, één van de mooiste watervallen van IJsland. Het water valt met een enorm geraas in twee trappen 32 meter diep de kloof in.

Vrijdag: Zuidkust: Skogafoss en zwarte stranden

Vandaag rijden we, met diverse stops onderweg, naar het zuiden van IJsland. We rijden door ‘de tuin van IJsland’. De vele bronnen maken dit gebied zeer vruchtbaar. Vooral rondom Hvergarði ziet u veel tuinbouw, afgewisseld door stoompluimen en gletsjerrivieren. We zien de waterval Seljalandsfoss en passeren de gletsjer en vulkaan Eyjafjallajökull, de ‘veroorzaker’ van de beroemde aswolk die in het voorjaar van 2010 in heel Europa voor problemen zorgde in de luchtvaart. Niet ver hier vandaan vinden we de grotere gletsjer Mýrdalsjökull en de beroemde 60 meter hoge waterval Skogafoss. We vervolgen onze route naar Vik. Het strand bij dit stadje biedt een haast onwerkelijke aanblik: het vulkanisch gesteente zorgt voor een geheel zwart strand. Daarnaast zijn de basalt-rotspartijen rondom de stranden minstens zo indrukwekkend! Dit heeft niet alleen op mensen aantrekkingskracht, ook de papegaaiduiker verblijft hier graag. Met name op de 120 meter hoge rots Kaap Dyrhólaey kunt u deze unieke vogels spotten (in juni is de rots gesloten vanwege het broedseizoen).

Zaterdag: Vrije dag Reykjavik of Reykjanes en Blue Lagoon (zie bij te boeken opties)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u op eigen gelegenheid Reykjavik verkennen. Heeft u de dagtocht Reykjanes en Blue Lagoon bijgeboekt, dan gaat u mee op een prachtige excursiedag. We vertrekken na het ontbijt voor een prachtige tocht over het schiereiland Reykjanes. Hierbij passeren we het meer Kleifarvatn en rijden we naar het meest actieve bronnengebied van IJsland: Krisuvik. U kunt over het pad tussen de sissende, stomende bronnen en modderpoelen doorwandelen. Vanaf het hoogste punt heeft u een schitterend uitzicht over de bronnen en de oceaan. Via de kustroute, met steile kliffen, bereiken we in de loop van de middag één van de meest bekende attracties van IJsland: de Blue Lagoon, gelegen in een sprookjesachtige omgeving. Het felblauwe water in dit meer is geothermisch (vanuit de aarde) verwarmd en rijk aan mineralen, waardoor het een heilzame werking heeft. Neemt u een bad in de Blue Lagoon; een unieke belevenis!

Zondag: Reykjavik - Kolugljufur - Glaumbær - Akureyri

We laten Reykjavik achter ons en rijden naar het noorden van IJsland, naar de stad Akureyri. Onderweg zullen we enkele stops houden, waaronder bij de Kolugljufur-kloof. De rivier de Víðidalsá heeft een schitterende kilometerlange kloof uitgesleten, die 40 tot 50 meter diep is. De rivier is vooral bekend als de beste plek waar op zalm gevist kan worden. Even verderop komen we in Glaumbær. Hier kunt u een boerderij uit de 18e eeuw bezoeken, die tegenwoordig is ingericht als museum. Deze boerderij met turfdak, geldt als één van de best bewaarde bouwwerken in typisch Noord-Atlantische stijl en het museum geeft een goed beeld van het leven op deze boerderij. We verblijven de komende 3 nachten in een hotel in Akureyri.

Maandag: Mývatn, Skutustaðir, Namaskarð en Dimmuborgir

Via de spectaculaire Guðafoss, één van de grootste watervallen van IJsland, rijden we vandaag naar Mývatn. Dit meer is gelegen nabij de breuklijn van twee continentale aardplaten, waardoor dit gebied zeer vulkanisch is. U ziet de pseudo-kraters, zogenaamde ‘schijnvulkanen’ van Skutustaðir en de indrukwekkende lavaformaties van Dimmuborgir, wat ‘donker kasteel’ betekent. De grillige, zwarte rotsformaties bieden een aanblik van een oud vervallen kasteel. De Namaskarð-pas is een bijzonder vulkanisch actief gebied, met vele stomende warmwaterbronnen en borrelende modderpoelen. Door de hoge vulkanische activiteit heeft de aarde alle mogelijke tinten rood, geel en bruin: een ware lust voor het oog.

Dinsdag: Akureyri en walvissafari (zie bij te boeken opties)

Akureyri wordt ook wel de hoofdstad van Noord-IJsland genoemd en is te vinden in het Eyjafjörður fjord, dat met 60 km het langste fjord is van IJsland. Akureyri heeft een aantal leuke bezienswaardigheden die u niet wilt missen. Zo is het 365 dagen kerst in het Santa House, de kerk Akureyrarkirkja lijkt net uit Lord of the Rings te komen en de botanische tuinen zijn prachtig in de zomer. 's Middag vertrekken we voor een geweldige walvissafari van maar liefst 3 uur (zie bij te boeken opties). Rond IJsland komen verschillende soorten walvissen voor. De meest voorkomende zijn de bultrug, blauwe vinvis, potvis, orka, witsnuitdolfijn en de bruinvis. Hoewel walvissen het hele jaar door in de zeeën rond IJsland zwemmen, heeft u de grootste spotkans tussen mei en oktober. Garantie kunnen we helaas niet bieden. Sommige hebben het geluk dat ze er tijdens een tour vijf zien, anderen zien geen enkele walvis. Maar ook dan is de safari zeker de moeite waard. Naast walvissen zijn o.a. ook de zeehond en papegaaiduiker te spotten. Deze geweldige ervaring en unieke kans om een walvis te spotten, wilt u vast niet missen. Trekt u warme kleding aan, op het water kan het zeker fris zijn.

Woensdag: Akureyri - Borgarfjorður - Reykjavik - Amsterdam

Helaas, onze laatste dag in het fascinerende IJsland is aangebroken. We vertrekken uit Akureyri en rijden terug naar Reykjavik. We nemen onderweg op passende wijze afscheid van IJsland: in de omgeving Borgarfjorður ziet u de watervallen Hraunfossar en Barnafoss en de krachtige bronnen van Deildartuhver. Aan het begin van de avond is het IJslands avontuur echt voorbij en zult u terugvliegen naar Amsterdam.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.nl.

Voor de reizen in juli en augustus wordt hetzelfde programma aangeboden, echter in een andere volgorde:

 • Dag 1: Amsterdam - Reykjavik - Borgarfjorður - Akureyri
 • Dag 2: Mývatn, Skutustaðir, Namaskarð en Dimmuborgir
 • Dag 3: Akureyri en walvissafari
 • Dag 4: Akureyri - Glaumbær - Kolugljufur - Reykjavik
 • Dag 5: Gouden Cirkel, geisers en watervallen
 • Dag 6: Zuidkust: Skogafoss en zwarte stranden
 • Dag 7: Vrije dag Reykjavik of dagtocht Reykjanes en Blue Lagoon
 • Dag 8: Reykjavik - Amsterdam

Hotel Kea, Akureyri

Hotel Kea ligt op een centrale locatie aan de verkeersvrije straat van Akureyri, bij de fjord Eyjafjörður. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, minibar, bureau, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

U verblijft in Hotel Kea of een ander gelijkwaardig hotel in de regio Akureyri (bijvoorbeeld Hotel Norðuland of Hotel Sveinbjarnargerdi).

4* Hotel Island - Spa & Wellness Hotel, Reykjavik

Dit hotel is ideaal gelegen in Reykjavik op slechts 600 meter van de hoofdstraat Laugavegur, 1,3 kilometer van het winkelcentrum Kringlan en 1,7 kilometer van het Hlemmur-plein. Het recreatiegebied Laugardalur Park is te voet in 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, kluisje, koffie- en theezetfaciliteiten, minibar en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Vluchtinformatie Ijsland

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis, uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vertrekdata t/m 24 juni 2020 en vanaf 2 september 2020
 • Amsterdam - Reykjavik 17:50-19:00 uur
 • Reykjavik - Amsterdam 19:50-01:00 uur
Vertrekdata vanaf 8 juli 2020 t/m 19 augustus 2020
 • Amsterdam - Reykjavik 06:15-07:25 uur
 • Reykjavik - Amsterdam 08:20-13:25 uur
Vertrekdatum 26 augustus 2020
 • Amsterdam - Reykjavik 06:15-07:25 uur
 • Reykjavik - Amsterdam 19:50-01:00 uur
Vertrek 2 september 2020
 • Amsterdam - Reykjavik       17.50 - 19.00 uur
 • Reykjavik -  Amsterdam      19.50 - 01.00 uur
Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek of teletekst in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:22:23 | 0,21 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch