telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Wenen en het Wienerwald

vanaf € 399,-

Het Wienerwald is al evenzeer een begrip als Wenen zelf. Dit bosgebied, grenzend aan de Oostenrijkse hoofdstad, wordt gekenmerkt door prachtig natuurschoon verscholen tussen het groen tal van gezellige plaatsjes. Wenen, de romantische oude keizerstad aan de Donau dat al vele harten heeft veroverd, is het hoogtepunt van deze busreis. Bekend zijn de Hofburg, Slot Schönbrunn, het Kunsthistorisch Museum, de Stephansdom, het Prater met het reuzenrad, de tuinen van het Belvedère en de exclusieve winkelstraten zoals Mariahilfer Strasse en de Kärntner Strasse. Geniet van de sfeer van Wenen op één van de terrasjes met een kopje Wienermelange en een Sachertorte. Een andere bijzonderheid in Wenen zijn de zogenaamde Heurigen. In etablissementen met een gemoedelijke sfeer wordt de Heuriger wijn geschonken. Boek deze busreis Wenen en het Wienerwald bij Bolderman Excursiereizen!

 • Uitgebreid bezoek aan Wenen
 • Rondrit Wienerwald
 • Bezoek Strauss-concert
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Wenen en het Wienerwald

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Melk - Altlengbach

Vanaf ons overnachtingshotel rijden we door naar Oostenrijk. 's Middags brengen we een bezoek aan de plaats Melk, waar u het wereldberoemde Stift Melk (klooster) kunt bezichtigen. Vervolgens rijden we door het Oostenrijkse landschap naar ons hotel in Altlengbach, waar we in de namiddag zullen arriveren.

Dag 3: Wenen

Na het ontbijt rijden we naar Wenen. ‘s Morgens maken we een uitgebreide stadstour o.l.v. een Nederlandssprekende gids langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Operagebouw, het Raadhuis, de Hofburg en het Burgtheater. 's Middags brengen we een bezoek aan het schitterende Slot Schönbrunn (entree niet inbegrepen), eens de zomerresidentie van de Habsburgers, met het prachtige slotpark. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was de residentie van de beroemde Keizerin Maria Theresia. Ook Keizer Franz Josef I en Keizerin Elisabeth (Sissi) hebben hun stempel op het slot gedrukt. We bezichtigen het weelderige interieur in de vierenveertig pronk­kamers die tijdens een rondwandeling bezocht kunnen worden. De privé-salon van Maria Theresia, de zogenaamde Miljoenenkamer, wordt als de fraaiste beschouwd.

Dag 4: Wienerwald avondconcert Wenen (zie Bolderman Pluspakket)

We maken vandaag een tocht door het prachtige Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel. Het is de meest noordelijke uitloper van de Alpen met zijn bossen, riviertjes en leuke dorpjes, waar u de romantiek van weleer nog proeft. We bezoeken de plaatsen Hinterbrühl, Heiligenkreuz en Mayerling. In de avonduren heeft u de mogelijkheid om één van de klassieke concerten in Wenen bij te wonen (zie Pluspakket).

Dag 5: Wachau en boottocht op de Donau

We rijden door het schilderachtige Donaudal, de Wachau, naar de plaats Krems, waar we aan boord gaan voor een prachtige boottocht over de Donau (optioneel). Hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte druivenvelden trekken aan ons voorbij. De Wachau is dé streek van wijnbouw, dus u kunt vanmiddag ook een echte wijnproeverij bijwonen. Aansluitend rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Dag 6: Wenen

Uw chauffeur brengt u vandaag weer naar Wenen. Hier kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Wenen is een stad die blijft boeien. U kunt bijvoorbeeld gaan winkelen in de beroemde Kärntner Strasse, koffie drinken bij Sacher met een stuk van de beroemde chocoladetaart erbij, of een museum bezoeken. Ook het Prater met het reuzenrad is een bezoek waard.

Dag 7: Altlengbach - Passau - Duitsland

Helaas moeten we afscheid nemen van Altlengbach en rijden we weer richting Duitsland. Tegen de middag komen we in de plaats Passau, waar u kunt lunchen. Ook heeft u de mogelijkheid om de kathedraal, waar het grootste kerkorgel van de wereld staat, te bezoeken. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 8: Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van uw reis rijden we via de Duitse autobanen naar het noorden. Als de tijd het toelaat, rijden we het laatste gedeelte van deze boeiende reis langs de Rijn naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot brengen we u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Steinberger, Altlengbach

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het rustige dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, binnenzwembad, wellness-ruimte en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, radio, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Arnolda

6 mei jl. ben ik 8 dagen naar Wenen en het Wienerwald geweest met Bolderman. Samen met mijn reisgenoten fam. van Hattum en Janssen hebben wij een fantastische vakantie gehad. Wij zaten vorige jaar in de bus naar Praag en hebben toen afgesproken naar Wenen te gaan. Daar hebben wij geen spijt van gehad. Chauffeur/reisleider Hans heeft het iedereen naar de zin gemaakt. Hij stond voor de hele groep klaar en heeft ons hele mooie dingen laten zien/georganiseerd. Hans, naar mijn mening zonder Facebook, Lanting reizen, heel hartelijk dank. Wil één van jullie of collega's van Lanting reizen dit aan hem overbrengen? Alvast bedankt.

Reisverhaal Liny

Voor de eerste keer mee geweest naar Wenen Wienerwald geweldig mooie reis heel veel gezien met complimenten aan onze chauffeur Hans uit Klazieneveen geweldig wat die allemaal vertelden,

Reisverhaal Piet

Hans, is een geweldige en zorgzame Chauffeur

Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.

8 dagen Wenen en het Wienerwald

183 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling

186 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:35:07 | 0,3 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch