8 dagen Zuid-Engeland, Bournemouth

vanaf € 699,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze prachtige Bolderman excursiereis brengt u naar Bournemouth, één van de mooiste badplaatsen aan de Engelse zuidkust. Het milde klimaat, het gezellige centrum met zijn leuke winkeltjes, pubs en de traditionele Engelse sfeer maken van Bournemouth een geliefde vakantiebestemming voor een busreis. De stad is al enkele malen uitgeroepen tot badplaats van het jaar. Buiten het centrum vindt u in Bournemouth een levendige haven, een 12 kilometer lang strand, een gezellige boulevard en een pier met theater. Tijdens ons verblijf in Bournemouth maken we meerdere boeiende excursies zoals een bezoek aan Stonehenge, de Compton Acres Gardens, Salisbury en Dorset. Ontdek de zuidkust van Engeland en boek deze reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Optioneel Stonehenge
 • Optioneel Compton Acres Gardens
 • Panoramatocht Dorset
 • Winchester
 • Optioneel Eiland Wight
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Zuid-Engeland, Bournemouth

Maandag: Nederland - Bournemouth

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee kan de reis beginnen en rijden we via België naar Calais. Per ferry steken we over naar Dover. Na aankomst in Engeland vervolgen we onze reis naar ons hotel in Bournemouth, waar we zeven nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Poole en Compton Acres Gardens

We rijden vandaag eerst naar Poole, waar we een bezoek brengen aan het oude havengebied. Daarna kunt u een bezoek brengen aan de Compton Acres Gardens. Deze tuinen gelden als de meest attractieve van Europa. We zien o.a. de Japanse, Romeinse en Italiaanse tuinen, de Steen- en Watertuin en Gardens of Memory. Bournemouth wordt niet voor niets de ‘Garden City’ genoemd. Geniet van deze tuinarchitectuur op wereldniveau. Vergeet uw camera vandaag niet!

Woensdag: Shaftesbury, Stonehenge en Salisbury

Na het ontbijt vertrekken we naar het stadje Shaftesbury, één van de oudste stadjes in Groot-Brittannië. U ziet hier o.a. Gold Hill, een schilderachtig keienstraatje met aan de ene kant oude cottages en aan de andere kant een middeleeuwse stadsmuur. We vervolgen onze route en rijden naar Stonehenge, een historische cirkel van rechtopstaande stenen. Niemand weet precies wie de stenen daar heeft geplaatst. U mag meegissen naar het geheim van Stonehenge. Iets minder oud, maar zeker zo indrukwekkend, zijn de historische gebouwen in het middeleeuwse stadje Salisbury. Hier kunt u een bezoek aan de kathedraal brengen. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of eiland Wight (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u uw dag zelf indelen. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar het Isle of Wight, dat gekenmerkt wordt door een van oost naar west lopende kalksteenrug. In de haven van Southampton of Portsmouth stappen we aan boord van de ferry, die ons naar Fishbourne op het Isle of Wight brengt. Dit eiland wordt ook wel het bloemeneiland genoemd en de Romeinen noemden het Vectis. We maken een mooie rondrit over het eiland. Wight was het favoriete ‘toevluchtsoord’ van koningin Victoria. Zij woonde samen met haar echtgenoot prins Albert in het prachtige Osborne House, dat we gaan bezoeken. Het Swiss Cottage werd speciaal gebouwd voor hun kinderen. Na dit programma varen we met de ferry terug naar het vasteland en rijden aansluitend naar ons hotel.

Vrijdag: Panoramatocht Dorset en Purbeck schiereiland

We maken vandaag een mooie tocht door het landschap Dorset. We rijden via Bere Regis, met de mooie 15e-eeuwse kerk, naar de ‘Giant’ van Cerne Abbas. Dit is een in de kalkrotsen uitgehakt reuzenfiguur, welke vermoedelijk dateert uit de 2e eeuw. Aansluitend rijden we naar het pittoreske cottagedorpje Milton Abbas. Hier staan allemaal identieke, witte huisjes met rieten daken. We vervolgen onze prachtige panoramatocht naar het Purbeck schiereiland. Onderweg zien we Corfe Castle en Swanage. We rijden naar Lulworth Cove, één van de mooiste baaien van Europa. Hier gaan we een ruime pauze houden, zodat u een goede indruk krijgt van al het moois dat deze streek te bieden heeft. Vergeet uw camera vandaag niet!

Zaterdag: Winchester

Na een niet te vroeg ontbijt brengen we een bezoek aan Winchester, de voormalige hoofdstad van Engeland en gelegen in het hart van Hampshire. Het is een unieke plaats in de Engelse historie. Hoewel Londen tegenwoordig de hoofdstad is, bleef Winchester een koninklijke plaats en is het tevens de geboorteplaats van Henry III. Willem de Veroveraar bouwde hier één van zijn eerste kastelen. Het enige overgebleven deel van dit kasteel is The Great Hall, waar de legendarische ‘ronde tafel’ staat. Verder kunt u in Winchester het Westgate Museum en Wolvesey Castle zien. Aansluitend rijden we via een mooie route door het natuurgebied The New Forest, beroemd om haar wilde pony’s, terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door één van de vele parken die de stad rijk is, of bij mooi weer heerlijk langs het strand en over de boulevard flaneren.

Maandag: Bournemouth - Nederland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we uit Bournemouth en rijden we naar Dover, vanwaar we per ferry naar Calais oversteken. Van hieruit rijden we via België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voor u met de servicelijn weer huiswaarts keert, kunt u eerst nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarbij u kunt nagenieten van deze mooie reis naar Zuid-Engeland.

Landkaart: Zuid-Engeland, Bournemouth

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Heathlands Hotel, Bournemouth

Dit hotel is niet ver van het strand gelegen en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis (in de openbare ruimtes).

Reisimpressie

Reisimpressie 8 dagen Zuid-Engeland, Bournemouth

Bekijk nu onze korte reisvideo van de 8-daagse busreis Zuid-Engeland, Bournemouth.

Engeland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Astrid

Dag 1 - Om 8.25 uur reden we weg van het parkeerterrein in Zeeland. Bij Antwerpen was het druk, maar ruim op tijd kwamen we aan in Duinkerken. Het is een half uurtje langer varen dan via Calais (twee uur), maar op de ferry (en in de wachtrij voor de ferry) is het een stuk minder druk. We waren dan ook snel door eerst de Franse en daarna de Engelse douane heen. De overtocht is een leuke onderbreking van de lange reisdag. Vanuit Dover reden we langs prachtige kliffen. Om 19.40 uur (Engelse tijd) kwamen we aan in het Heathlands Hotel in Bournemouth. We konden gelijk aan tafel en hebben lekker gegeten. Daarna zijn we snel naar onze kamer gegaan om nog even bij te komen.

Dag 2 - Na een relaxt ontbijt vertrokken we om half 10 naar Poole. Het is een leuk stadje aan zee. We hebben een wandelroute gevolgd en daarna hebben we iets gedronken in een gezellig restaurantje. Doordat het maar bleef regenen, heeft chauffeur Patrick het programma omgegooid en zijn we 's middags naar Salisbury gegaan. Dat bleek een goede zet, want toen we daar aankwamen, werd het droog. De kathedraal van Salisbury is echt een aanrader. Het is een imposant bouwwerk en de inrichting is veelzijdig, we hebben er onze ogen uitgekeken.

Dag 3 - Onze eerste stop was in Shaftesbury, dat bekend is door Gold Hill, het schuin aflopende straatje met de karakteristieke huisjes aan de ene en de stadsmuur aan de andere kant. Daarna reden we door naar Stonehenge, bij iedereen wel bekend (denk ik). Wat vonden wij het bijzonder om daar rond te lopen. En dan te bedenken dat ze nog steeds niet zeker weten wat het verhaal van deze plek is. Als laatste bezochten we de tuinen van Compton Acres in Poole. De tuinen hebben verschillende thema's en je kan je niet voorstellen dat je midden in een stad bent als je door de tuinen loopt.

Dag 4 - Na een vroeg ontbijt vertrokken we om 7.45 uur naar Southampton. De ferry naar het Isle of Wight doet er een uur over en is een behoorlijk stuk kleiner dan de ferry die ons naar Groot Brittannië bracht. We bezochten eerst het Osborne House. We hadden voldoende tijd om de 'residence' van Queen Victoria te bewonderen, naar het strand te wandelen en een kijkje te nemen in de Swiss Cottage (waar de kinderen van Queen Victoria veel tijd doorbrachten). In de middag reden we via Newport, de 'hoofdstad' van het eiland, naar Alum Bay. Het waaide daar zo hard dat de kabelbaan naar het strand niet open was. Gelukkig konden we wel via veel trappen en een pad naar beneden (en ook weer terug 😁), want vanaf dat punt was het uitzicht op de krijtrotsen van The Needles nog mooier. Het was met de harde wind wel een heel avontuur om je beneden staande te houden. Helaas zat ons bezoek aan het eiland er toen alweer op en reden we terug naar de ferry. Door een iets langer durende overtocht (we moesten omvaren vanwege een cruiseboot), waren we ruim na 19.00 uur terug in het hotel.

Dag 5 - Na een uitwaaiwandelingetje op het strand, vertrokken we om 9.30 uur voor de panoramatocht. We stopten eerst in Milton Abbas, een pittoresk dorpje met onder andere witte huizen met rieten daken. We werden aan het begin van het straatje afgezet en na er doorheen gelopen te hebben, aan de andere kant weer opgepikt. De tweede stop (de 'Giant', een in de kalkrotsen uitgehakt reuzenfiguur) kon niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden (het is onderweg geen seconde droog geweest en het stormde flink).. In Lulworth Cove zijn we wel gestopt én ook uitgestapt 🤭. Niet iedereen was het daar mee eens, maar wat zijn we blij dat we de striemende regen en storm getrotseerd hebben om een lange blik te werpen op de prachtige rotspartijen. De kletsnatte kleding hadden we er graag voor over! Na onze allereerste Engelse Fish & Chips, vervolgden we onze weg. Vanuit het stationnetje bij Corfe Castle (wat daarvan over is) vertrokken we met de stoomtrein naar Swanage, een leuke afsluiting van de rondtour. Er was bij niemand de behoefte om nog 1,5 uur door Swanage in de regen te lopen, dus vertrokken we vrij snel richting het hotel. De warme douche bij 'thuis'komst was dit keer extra aangenaam 😊

Dag 6 - Om half 10 waren we in Winchester. Wij begonnen met een gemarkeerde wandeling. We kwamen onder andere langs de ruïnes van Wolvesey Castle, waar vanaf het begin van de 12e tot laat in de 17e eeuw onder andere de 'Bishops of Winchester' woonden. Daarna liepen we door naar de Winchester Cathedral. We zijn er ruim een uur binnen geweest en hebben ook de bibliotheek (boven) bezocht en de zaal waar de handgeschreven bijbel (in meerdere delen) ligt. En als je dan in Winchester bent, ga je natuurlijk ook op zoek naar de Round Table. We hebben hem gevonden en aanschouwd 😃 De volgende stop was in Lyndhurst, daar is een bezoekerscentrum met museumpje over New Forest. We hadden ruimschoots de tijd om het museum te bezoeken en een kijkje te nemen in het dorpje (waar de actrice begraven ligt, die Alice - in Wonderland - gespeeld heeft). De laatste stop was bij New Forest. Het is een prachtig natuurgebied, en we hadden het geluk meerdere wilde pony's te zien. Er leven veel pony's in New Forest, ze zijn niet schuw maar de meesten blijven wel op gepaste afstand.

Dag 7 - Voor de vrije dag had Patrick, onze chauffeur, een leuke verrassing in petto. Wie dat leuk vond, kon mee naar Portsmouth, een leuke stad op ongeveer een uur rijden. In Portsmouth kregen we eerst een kleine rondtour in de bus, onder andere langs The Portsmouth Naval Memorial. In Portsmouth is een leuke wandelroute die start op de stadsmuur en eindigt bij Spinnaker Tower. Op weg naar de stadsmuur bezochten we eerst de kathedraal van Portsmouth en liepen we langs een kerkje dat geen dak meer heeft. De wandelroute was makkelijk te volgen en ging grotendeels langs het water. Bij Spinnaker Tower zat Patrick al met de kaartjes klaar, en konden we met 4 meter per seconde, in 28 seconden naar level 1. Wat hadden we een waanzinnig mooi uitzicht over de stad en naar Isle of Wight. In de middag kozen wij ervoor een wandeling te maken langs de kust en over het strand van Bournemouth.

Dag 8 - Toen alle koffers ingeladen waren en iedereen fris en fruitig 🤭 in de bus zat, vertrokken we richting Dover. Daar moesten we een behoorlijke poos wachten voor we door de Franse douane konden. Patrick zorgde voor heel toepasselijke muziek 😅 En gelukkig waren we ruim op tijd, zodat we de ferry zelfs nog konden zien aankomen. En nu zijn we dan op weg naar Zeeland. Nog een paar uurtjes en dan schuiven we aan bij het afscheidsdiner 😉

Deze reis was onze eerste kennismaking met Groot Brittannië en we hebben een goede indruk gekregen van wat Zuid-Engeland te bieden heeft. En wat hadden we een fijne chauffeur/reis(bege)leider! Patrick heeft gigantisch zijn best gedaan om van deze reis een voor ons onvergetelijke ervaring te maken. Wat ons betreft is hij daar helemaal in geslaagd.

Reisverhaal Lydia

Op foto 1 zien we het strand van Bournemouth en op foto 2 staan we bij de ruïne van een klooster in Shaftesbury. Op foto 3 een oude pub in het havenstadje Poole.

Reisverhaal Adri

Deze foto is op zondag 9 juli gemaakt in Compton Acres in Zuid Engeland.
Dit was echt een prachtige zonnige dag om deze tuin te bezoeken. 
Dankjewel Patrick.

Reisverhaal Rieke

Deze foto is gemaakt tijdens de 12-daagse Rondreis Zuid Engeland 6/5 t/m 17/5 ‘23, bezoek aan Eden Project. Bijzondere bloem uit de  Subtropische Tuin.

Reisverhaal Myriam

Weer terug van een mooie reis Bournemouth en het eiland Weight. Wat hebben we
genoten. Mede dankzij geweldige chauffeur/reisleider Mike en een hele gezellige groep

Reisverhaal Petra

Deel 2 van onze vakantie van dag 5. Het mooie plaatsje Lulworth Cove. Gelachen om de naam. Ook een mooie tocht gemaakt met een echte stoomtrein. Het Purbeck schiereiland en het mooie plaatsje Swanage gezien. Kortom het was weer een prachtige dag met veel moois

Vandaag dag 3 van onze prachtige vakantie naar Bournemouth en omgeving. Deze dag hebben we 1 van de oudste stadjes van Groot-Brittannië gezien genaamd Shafesbury. Daarna zijn we doorgereden naar Stonehenge. De beroemde cirkel van rechtopstaande stenen en als laatste zijn we in het mooie plaatsje Salisbury geweest met zijn mooie kathedraal.

Dag 4 van onze reis naar Bournemouth. Met de veerboot vanuit Southampton naar het eiland of Wight gevaren. Het favoriete toevluchtoord van koningin Victoria. Hier staat het prachtige Osborne House. Aansluitend zijn we nog even in het mooie plaatsje Godshill geweest

Reisverhaal Jan

Dankzij Patrick superleuke vakantie gehad in Eastbourne Engeland dit was zonsopgang bij Mansionhotel op de dag dat we naar eiland Wight gingen

Reisverhaal Anita

Wij zijn al verschillende jaren met Bolderman op vakantie geweest..naar Italie..Oostenrijk..Duitsland..enz..de laatste jaren de cotswolds..Wales naar Landudno..en naar Eastbourne en Bournemouth...altijd leuke reizen gehad met vaak mooi weer en soms regen. De laatste 3 jaar met opvouwbare rolstoel..en dat gaat prima...ook altijd aardige chauffeurs zowel mannelijk als vrouwelijk..verder redelijke hotels en eten..en als er iets is wordt het meestal snel opgelost...Superrrrr 😘 de onderstaande fotootjes zijn van onze laatste vakantie naar Bournemout...😎😉

Reisverhaal Ben en Anneke

Deze foto is genomen in Winchester ,achter de kathedraal, op 24 mei j.l. tijdens ons reisje naar Zuid Engeland/Bournemouth.
Een reisje waaraan we(echte Engeland-fans) nog steeds geweldige herinneringen bewaren, mede gezien de geweldige begeleiding van
uw chauffeur,waarvan we helaas de naam vergeten zijn.Het hotel in Bournemouth was wel erg gedateerd,maar SCHOON,allleen het eten
was niet bepaald om naar huis te schrijven en verdiende nauwelijks een voldoende.Maar voor ons was dat niet doorslaggevend.
De service was prima!De rondreis,tochtje met de stoomtrein,bezoek aan het eiland Wight enz. Overal voldoende tijd om alles rustig te bekijken
en….bovenal ….we troffen ook nog eens geweldig weer,alleen is dat helaas niet altijd te garanderen!!
Een reisje,dat zeker gecontinueerd dient te  worden.

Reisverhaal Mieke

We hebben in augustus mogen genieten van een fantastische reis naar zuid Engeland met Patrick een geweldige chauffeur. We waren in het prachtige straatje bij Shaftesbury, natuurlijk stone henge, osborne house op isl of Wight, een prachtige weerspiegeling in de kathedraal van Salisbury en natuurlijk reden we door de new forest . Kortom fantastische week achter de rug en nog heel veel foto,s om er steeds opnieuw van te genieten. 

Reisverhaal Heleen

Wij hebben een schitterende reis naar Bournemouth gehad, echt een aanrader.

Het bezoek aan de Acres Gardens, Poole, Stonehenge, Salisbury, eiland Wight en Winchester waren zeker de moeite waard.
De onverwachte baaien en kliffen van Lulworth waar je je opeens in een heel ander land waande, prachtig.
Het schilderachtige keienstraatje "Gold Hill" in Shaftesbury komt zelfs op de foto als een schilderij over.
Godshill op het eiland Wight met de mooie cottages was erg leuk.
Ook The New Forest met de wilde pony's en koeien die hier in zo'n groot natuurgebied hebben en rustig met groepjes bij elkaar leven heeft mij ontroerd.
Door onze fantastische chauffeur/reisleider Patrick Bisschop werd een excursie naar Portmouth georganiseerd, ook hier hebben we van genoten.

Bolderman Reizen en Patrick bedankt.

8 dagen Zuid-Engeland, Bournemouth

278 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
300 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,2
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:01:39 | 0,55 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch