8 dagen Zuid-Engeland, Bournemouth

vanaf € 599,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze prachtige Bolderman excursiereis brengt u naar Bournemouth, één van de mooiste badplaatsen aan de Engelse zuidkust. Het milde klimaat, het gezellige centrum met zijn leuke winkeltjes, pubs en de traditionele Engelse sfeer maken van Bournemouth een geliefde vakantiebestemming voor een busreis. De stad is al enkele malen uitgeroepen tot badplaats van het jaar. Buiten het centrum vindt u in Bournemouth een levendige haven, een twaalf kilometer lang strand, een gezellige boulevard en een pier met theater. Tijdens ons verblijf in Bournemouth maken we meerdere boeiende excursies zoals een bezoek aan Stonehenge, de Compton Acres Gardens, Salisbury en Dorset. Ontdek de zuidkust van Engeland en boek deze reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Excursie Stonehenge
 • Excursie Compton Acres Gardens
 • Panoramatocht Dorset
 • Bezoek Winchester
 • Excursie Eiland Wight
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Zuid-Engeland, Bournemouth

Dag 1: Nederland - Bournemouth

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee kan de reis beginnen en rijden we via België naar Calais. Per ferry steken we over naar Dover. Na aankomst in Engeland vervolgen we onze reis naar ons hotel in Bournemouth, waar we zeven nachten zullen verblijven.

Dag 2: Poole en Compton Acres Gardens

We rijden vandaag eerst naar Poole, waar we een bezoek brengen aan het oude havengebied. Daarna kunt u een bezoek brengen aan de Compton Acres Gardens. Deze tuinen gelden als de meest attractieve van Europa. We zien o.a. de Japanse, Romeinse en Italiaanse tuinen, de Steen- en Watertuin en Gardens of Memory. Bournemouth wordt niet voor niets de ‘Garden City’ genoemd. Geniet van deze tuinarchitectuur op wereldniveau. Vergeet uw camera vandaag niet!

Dag 3: Shaftesbury, Stonehenge en Salisbury

Na het ontbijt vertrekken we naar het stadje Shaftesbury, één van de oudste stadjes in Groot-Brittannië. U ziet hier o.a. Gold Hill, een schilderachtig keienstraatje met aan de ene kant oude cottages en aan de andere kant een middeleeuwse stadsmuur. We vervolgen onze route en rijden naar Stonehenge, een historische cirkel van rechtopstaande stenen. Niemand weet precies wie de stenen daar heeft geplaatst. U mag meegissen naar het geheim van Stonehenge. Iets minder oud, maar zeker zo indrukwekkend, zijn de historische gebouwen in het middeleeuwse stadje Salisbury. Hier kunt u een bezoek aan de kathedraal brengen. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Dag 4: Vrije dag of eiland Wight (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u uw dag zelf indelen. Als u het Pluspakket heeft geboekt gaat u mee naar het Isle of Wight, dat gekenmerkt wordt door een van oost naar west lopende kalksteenrug. In de haven van Southampton of Portsmouth stappen we aan boord van de ferry, die ons naar Fishbourne op het Isle of Wight brengt. Dit eiland wordt ook wel het bloemeneiland genoemd en de Romeinen noemden het Vectis. We maken een mooie rondrit over het eiland. Wight was het favoriete ‘toevluchtsoord’ van koningin Victoria. Zij woonde samen met haar echtgenoot prins Albert in het prachtige Osborne House, dat we gaan bezoeken. Het Swiss Cottage werd speciaal gebouwd voor hun kinderen. Na dit programma varen we met de ferry terug naar het vasteland en rijden aansluitend naar ons hotel.

Dag 5: Panoramatocht Dorset en Purbeck schiereiland

We maken vandaag een mooie tocht door het landschap Dorset. We rijden via Bere Regis, met de mooie 15e eeuwse kerk, naar de ‘Giant’ van Cerne Abbas. Dit is een in de kalkrotsen uitgehakt reuzenfiguur, welke vermoedelijk dateert uit de 2e eeuw. Aansluitend rijden we naar het pittoreske cottagedorpje Milton Abbas. Hier staan allemaal identieke, witte huisjes met rieten daken. We vervolgen onze prachtige panoramatocht naar het Purbeck schiereiland. Onderweg zien we Corfe Castle en Swanage. We rijden naar Lulworth Cove, één van de mooiste baaien van Europa. Hier gaan we een ruime pauze houden, zodat u een goede indruk krijgt van al het moois dat deze streek te bieden heeft. Vergeet uw camera vandaag niet!

Dag 6: Winchester

Na een niet te vroeg ontbijt brengen we een bezoek aan Winchester, de voormalige hoofdstad van Engeland en gelegen in het hart van Hampshire. Het is een unieke plaats in de Engelse historie. Hoewel Londen tegenwoordig de hoofdstad is, bleef Winchester een koninklijke plaats en is het tevens de geboorteplaats van Henry III. Willem de Veroveraar bouwde hier één van zijn eerste kastelen. Het enige overgebleven deel van dit kasteel is The Great Hall, waar de legendarische ‘ronde tafel’ staat. Verder kunt u in Winchester het Westgate Museum en Wolvesey Castle zien. Aansluitend rijden we via een mooie route door het natuurgebied The New Forest, beroemd om haar wilde pony’s, terug naar ons hotel.

Dag 7: Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door één van de vele parken die de stad rijk is, of bij mooi weer heerlijk langs het strand en over de boulevard flaneren.

Dag 8: Bournemouth - Nederland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we uit Bournemouth en rijden we naar Dover, vanwaar we per ferry naar Calais oversteken. Van hieruit rijden we via België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voor u met de servicelijn weer huiswaarts keert, kunt u eerst nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarbij u kunt nagenieten van deze mooie reis naar Zuid-Engeland.

Landkaart: Zuid-Engeland, Bournemouth

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Heathlands Hotel, Bournemouth

Dit hotel is niet ver van het strand gelegen en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis (in de bar).

Reisimpressie

Reisimpressie 8 dagen Zuid-Engeland, Bournemouth

Bekijk nu onze korte reisvideo van de 8-daagse busreis Zuid-Engeland, Bournemouth.

Engeland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Myriam

Weer terug van een mooie reis Bournemouth en het eiland Weight. Wat hebben we
genoten. Mede dankzij geweldige chauffeur/reisleider Mike en een hele gezellige groep

Reisverhaal Petra

Deel 2 van onze vakantie van dag 5. Het mooie plaatsje Lulworth Cove. Gelachen om de naam. Ook een mooie tocht gemaakt met een echte stoomtrein. Het Purbeck schiereiland en het mooie plaatsje Swanage gezien. Kortom het was weer een prachtige dag met veel moois

Vandaag dag 3 van onze prachtige vakantie naar Bournemouth en omgeving. Deze dag hebben we 1 van de oudste stadjes van Groot-Brittannië gezien genaamd Shafesbury. Daarna zijn we doorgereden naar Stonehenge. De beroemde cirkel van rechtopstaande stenen en als laatste zijn we in het mooie plaatsje Salisbury geweest met zijn mooie kathedraal.

Dag 4 van onze reis naar Bournemouth. Met de veerboot vanuit Southampton naar het eiland of Wight gevaren. Het favoriete toevluchtoord van koningin Victoria. Hier staat het prachtige Osborne House. Aansluitend zijn we nog even in het mooie plaatsje Godshill geweest

Reisverhaal Jan

Dankzij Patrick superleuke vakantie gehad in Eastbourne Engeland dit was zonsopgang bij Mansionhotel op de dag dat we naar eiland Wight gingen

Reisverhaal Anita

Wij zijn al verschillende jaren met Bolderman op vakantie geweest..naar Italie..Oostenrijk..Duitsland..enz..de laatste jaren de cotswolds..Wales naar Landudno..en naar Eastbourne en Bournemouth...altijd leuke reizen gehad met vaak mooi weer en soms regen. De laatste 3 jaar met opvouwbare rolstoel..en dat gaat prima...ook altijd aardige chauffeurs zowel mannelijk als vrouwelijk..verder redelijke hotels en eten..en als er iets is wordt het meestal snel opgelost...Superrrrr 😘 de onderstaande fotootjes zijn van onze laatste vakantie naar Bournemout...😎😉

Reisverhaal Ben en Anneke

Deze foto is genomen in Winchester ,achter de kathedraal, op 24 mei j.l. tijdens ons reisje naar Zuid Engeland/Bournemouth.
Een reisje waaraan we(echte Engeland-fans) nog steeds geweldige herinneringen bewaren, mede gezien de geweldige begeleiding van
uw chauffeur,waarvan we helaas de naam vergeten zijn.Het hotel in Bournemouth was wel erg gedateerd,maar SCHOON,allleen het eten
was niet bepaald om naar huis te schrijven en verdiende nauwelijks een voldoende.Maar voor ons was dat niet doorslaggevend.
De service was prima!De rondreis,tochtje met de stoomtrein,bezoek aan het eiland Wight enz. Overal voldoende tijd om alles rustig te bekijken
en….bovenal ….we troffen ook nog eens geweldig weer,alleen is dat helaas niet altijd te garanderen!!
Een reisje,dat zeker gecontinueerd dient te  worden.

Reisverhaal Mieke

We hebben in augustus mogen genieten van een fantastische reis naar zuid Engeland met Patrick een geweldige chauffeur. We waren in het prachtige straatje bij Shaftesbury, natuurlijk stone henge, osborne house op isl of Wight, een prachtige weerspiegeling in de kathedraal van Salisbury en natuurlijk reden we door de new forest . Kortom fantastische week achter de rug en nog heel veel foto,s om er steeds opnieuw van te genieten. 

Reisverhaal Heleen

Wij hebben een schitterende reis naar Bournemouth gehad, echt een aanrader.

Het bezoek aan de Acres Gardens, Poole, Stonehenge, Salisbury, eiland Wight en Winchester waren zeker de moeite waard.
De onverwachte baaien en kliffen van Lulworth waar je je opeens in een heel ander land waande, prachtig.
Het schilderachtige keienstraatje "Gold Hill" in Shaftesbury komt zelfs op de foto als een schilderij over.
Godshill op het eiland Wight met de mooie cottages was erg leuk.
Ook The New Forest met de wilde pony's en koeien die hier in zo'n groot natuurgebied hebben en rustig met groepjes bij elkaar leven heeft mij ontroerd.
Door onze fantastische chauffeur/reisleider Patrick Bisschop werd een excursie naar Portmouth georganiseerd, ook hier hebben we van genoten.

Bolderman Reizen en Patrick bedankt.

8 dagen Zuid-Engeland, Bournemouth

175 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
187 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,3
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:20:48 | 0,66 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch