telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Zuid-Engeland Bournemouth

vanaf € 499,-

Deze Bolderman excursiereis brengt u naar Bournemouth, één van de mooiste badplaatsen aan de Engelse zuidkust. Hier zijn talrijke prachtig aangelegde parken en ligt dichtbij het grootste natuurgebied van Zuid-Engeland. Het milde klimaat, het gezellige centrum met zijn leuke winkeltjes en pubs en de traditionele Engelse sfeer maken van Bournemouth een geliefde vakantiebestemming voor een busreis. De stad is reeds enkele malen uitgeroepen tot badplaats van het jaar. Er is hier een levendige haven, een twaalf kilometer lang strand, een gezellige boulevard en een pier met theater. Door de beboste lanen, tuinen en parken van Bournemouth kunt u heerlijk flaneren. Tijdens ons verblijf in Bournemouth maken we een aantal prachtige excursies en bezoeken we o.a. Stonehenge, de Compton Acres Gardens, Salisbury en Dorset.

 • Dagtocht Isle of Wight
 • Bezoek Stonehenge
 • Incl. panoramatocht
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Dag 1: Nederland - Bournemouth

’s Morgens wordt u opgehaald door één van onze servicelijnen die u naar ons centrale overstappunt brengt. Na een kopje koffie of thee kan de reis beginnen en rijden we via België naar Calais. Per ferry steken we over naar Dover. Na aankomst in Zuid-Engeland vervolgen we onze reis naar ons hotel in Bournemouth, waar we tijdens deze reis zullen verblijven.

Dag 2: Poole en Compton Acres Gardens

We rijden vandaag naar Poole, waar we een bezoek gaan brengen aan het oude havengebied. Vergeet uw foto- of filmcamera niet! Daarna brengen we een bezoek aan de Compton Acres Gardens. Deze tuinen gelden als de meest attractieve van Europa. Hier zien we o.a. de Japanse, Romeinse en Italiaanse tuinen, de Steen- en Watertuin en Gardens of Memory. Bournemouth wordt ook niet voor niets de ‘Garden City’ genoemd. Geniet van de tuinarchitectuur op wereldniveau.

Dag 3: Shaftesbury, Stonehenge en Salisbury

We rijden vandaag eerst naar het stadje Shaftesbury, één van de oudste stadjes in Groot-Brittannië. U ziet hier o.a. ‘Gold Hill’, een schilderachtig keienstraatje met aan de ene kant oude cottages en aan de andere kant een middeleeuwse stadsmuur. Na de bezichtiging rijden we naar Stonehenge, een historische cirkel van rechtopstaande stenen. Niemand weet precies wie de stenen daar heeft geplaatst. U mag meegissen naar het geheim van Stonehenge. Iets minder oud, maar zeker zo indrukwekkend, zijn de historische gebouwen in het middeleeuwse stadje Salisbury. Hier brengen we een bezoek aan de kathedraal.

Dag 4: Vrije dag of dagtocht naar het eiland Wight (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u de gelegenheid om uw dag zelf in te delen of, als u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar het Isle of Wight. In de haven van Southampton of Portsmouth stappen we aan boord van de ferry, die ons naar Fishbourne op het Isle of Wight brengt. Dit eiland wordt ook wel het bloemeneiland genoemd en de Romeinen noemden het Vectis. We maken een mooie rondrit over het eiland. Wight was het favoriete ‘toevluchtsoord’ van koningin Victoria. Zij woonde samen met haar echtgenoot prins Albert in het prachtige Osborne House, dat we gaan bezoeken. Het Swiss Cottage werd gebouwd voor hun kinderen. Na ons bezoek aan het eiland varen we met de ferry terug en rijden aansluitend naar ons hotel.

Dag 5: Panoramatocht Dorset en Purbeck schiereiland

We maken vandaag een tocht door het landschap Dorset. We rijden via Bere Regis, met de mooie 15e eeuwse kerk, naar de ‘Giant’ van Cerne Abbas. Dit is een in de kalkrotsen uitgehakt reuzenfiguur, welke vermoedelijk dateert uit de 2e eeuw. Aansluitend rijden we naar het pittoreske cottagedorpje Milton Abbas. Hier staan allemaal identieke, witte huisjes met rieten daken. Daarna neemt de chauffeur u mee voor een prachtige panoramatocht naar het Purbeck schiereiland. Op deze route zien we Corfe Castle en Swanage. We rijden naar Lulworth Cove, één van de mooiste baaien van Europa. Hier gaan we een ruime pauze houden, zodat u een goede indruk krijgt van al het moois dat deze streek te bieden heeft. Vergeet uw foto- of filmcamera niet!

Dag 6: Winchester

Na een niet te vroeg ontbijt brengen we een bezoek aan Winchester, de voormalige hoofdstad van Engeland en gelegen in het hart van Hampshire. Het is een unieke plaats in de Engelse historie. Hoewel Londen tegenwoordig de hoofdstad is van Engeland, bleef Winchester een koninklijke plaats en is tevens de geboorteplaats van Henry III. Willem de Veroveraar bouwde hier één van zijn eerste kastelen. Het enige overgebleven deel van dit kasteel is The Great Hall, waar de legendarische ‘ronde tafel’ staat. Verder ziet u het Westgate Museum en Wolvesey Castle. Aansluitend rijden we via een mooie route door het natuurgebied ‘The New Forest’, beroemd vanwege de pony’s die hier in het wild leven, terug naar ons hotel.

Dag 7: Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door één van de vele parken die de stad rijk is, of langs het strand en over de boulevard slenteren.

Dag 8: Bournemouth - Nederland

Na een vroeg ontbijt verlaten we Bournemouth en rijden we naar Dover, vanwaar we per ferry naar Calais gaan. Van hieruit rijden we via België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voor u met de servicelijn huiswaarts keert, kunt u eerst nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarbij u gezellig kunt napraten over deze mooie reis naar Zuid-Engeland.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Heathlands Hotel, Bournemouth

Dit hotel is niet ver van het strand gelegen en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie, telefoon en koffie- en theefaciliteiten. U kunt gebruik maken van het zwembad in het nabijgelegen zusterhotel.

Reisverhaal Petra

Deel 2 van onze vakantie van dag 5. Het mooie plaatsje Lulworth Cove. Gelachen om de naam. Ook een mooie tocht gemaakt met een echte stoomtrein. Het Purbeck schiereiland en het mooie plaatsje Swanage gezien. Kortom het was weer een prachtige dag met veel moois

Vandaag dag 3 van onze prachtige vakantie naar Bournemouth en omgeving. Deze dag hebben we 1 van de oudste stadjes van Groot-Brittannië gezien genaamd Shafesbury. Daarna zijn we doorgereden naar Stonehenge. De beroemde cirkel van rechtopstaande stenen en als laatste zijn we in het mooie plaatsje Salisbury geweest met zijn mooie kathedraal.

Dag 4 van onze reis naar Bournemouth. Met de veerboot vanuit Southampton naar het eiland of Wight gevaren. Het favoriete toevluchtoord van koningin Victoria. Hier staat het prachtige Osborne House. Aansluitend zijn we nog even in het mooie plaatsje Godshill geweest

Reisverhaal Heleen

Wij hebben een schitterende reis naar Bournemouth gehad, echt een aanrader.

Het bezoek aan de Acres Gardens, Poole, Stonehenge, Salisbury, eiland Wight en Winchester waren zeker de moeite waard.
De onverwachte baaien en kliffen van Lulworth waar je je opeens in een heel ander land waande, prachtig.
Het schilderachtige keienstraatje "Gold Hill" in Shaftesbury komt zelfs op de foto als een schilderij over.
Godshill op het eiland Wight met de mooie cottages was erg leuk.
Ook The New Forest met de wilde pony's en koeien die hier in zo'n groot natuurgebied hebben en rustig met groepjes bij elkaar leven heeft mij ontroerd.
Door onze fantastische chauffeur/reisleider Patrick Bisschop werd een excursie naar Portmouth georganiseerd, ook hier hebben we van genoten.

Bolderman Reizen en Patrick bedankt.

Engeland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

8 dagen Zuid-Engeland Bournemouth

35 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

37 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:07:56 | 0,17 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch