5 dagen Ahrdal en Moezel all-inclusive

vanaf € 399,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Middenin het wijndorp Mayschoß, prachtig gelegen tussen de wijnbergen en pal aan de rivier de Ahr, ligt ons luxe Mayhotel. Vanuit Mayschoß nemen we u mee op ontdekkingstocht door het Ahrdal en naar de Moezel. De abdij van Maria Laach en de heuse geiser Geysir in Andernach zijn een bezoek meer dan waard. In Königswinter kunt u met het tandradtreintje naar de top van de Drachenfels en in Altenahr kunt u de prachtige vakwerkhuisjes bekijken. In Remagen raden wij u aan Museum Brücke von Remagen te bezoeken. Na al deze prachtige excursies kunt u bij terugkomst in het hotel heerlijk genieten van het all-inclusive arrangement op het mooie hotelterras aan de Ahr. Boek deze goed verzorgde reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Luxe all-inclusive hotel aan de Ahr
  • Maria Laach en Andernach
  • Optioneel bezoek geiser
  • Altenahr
  • Beilstein en Cochem
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Ahrdal en Moezel all-inculsive

Maandag: Nederland - Königswinter - Mayschoß

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we naar Duitsland. Zodra we Keulen gepasseerd zijn, doemen de heuvels van het Siebengebirge voor ons op. Deze noordelijke uitlopers van de Eifel worden geflankeerd door de Rijn. Bij de van oudsher populaire plaats Königswinter komen de rivier en de heuvels op fotogenieke wijze bij elkaar. Maak een mooie wandeling over de promenade of ’beklim’ de Drachenfels met het tandradtreintje. Op de top staat de burcht Drachenfels. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht. Bij helder weer ziet u zelfs de Dom van Keulen! Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in het hart van het Ahrdal, waar we deze week zullen verblijven.

Dinsdag: Maria Laach en Andernach

Na het ontbijt rijden we naar Maria Laach, waar we een stop maken bij het kratermeer de Laacher See en de prachtige abdij van Maria Laach. De basiliek met haar zes torens en het terrein van de abdij kunt u bezoeken, waarbij een Nederlandstalige film van 20 minuten getoond wordt. Regelmatig worden er ook tentoonstellingen gehouden. Verder zijn er nog winkeltjes op het terrein van het klooster. 's Middags rijden we naar Andernach, gelegen in een geologisch gebied van vulkanische oorsprong. Uiteraard kunt u een excursie naar de Geysir maken (niet inbegrepen). Deze excursie start met een film in het Geysirmuseum. Vervolgens gaan we per boot naar de Geysir, de enige koudwater geiser op het Europese vasteland. Gemiddeld eens per anderhalf uur spuit het water vanuit het binnenste van de aarde de lucht in. Alsof u in IJsland bent!

Woensdag: Linz en Ahrdal

's Morgens rijden we eerst naar de Erpeler Ley: een steile rots, die bijna 140 meter boven de Rijn uittorent. Vanaf de top van deze rots heeft u een fantastisch uitzicht over de Rijn. Even verderop ligt het romantische stadje Linz. Het kleine centrum is een mengeling van historische gebouwen en vakwerkhuizen. We rijden terug naar ons hotel voor de lunch en rijden in de middag door het Ahrdal. Hierbij passeren wij Altenahr, één van de dorpjes aan de Ahr die in 2021 geleden zwaar getroffen zijn door de overstromingen en nu in de wederopbouwfase zijn. Altenahr heeft een middeleeuwse uitstraling met smalle straatjes, oude vakwerkhuizen, vestingsmuren en de burcht. Het stadje staat ook bekend als wijnstadje, waar diverse heerlijke wijnen geproduceerd worden. Altenahr was / is geliefd bij toeristen vanwege het centrum met haar leuke winkeltjes, restaurants en wijnlokalen.

Donderdag: Beilstein en Cochem

's Ochtends rijden we naar het nabijgelegen Beilstein. Een piepklein stadje, dat door haar vakwerkhuizen, steegjes en steile ligging, ook wel het ‘Doornroosje van de Moezel’ genoemd wordt. Neemt u vooral de moeite om de korte klim te maken naar de ruïne boven het stadje. Vanaf hier heeft u een magnifiek uitzicht! 's Middags kunt u met onze bus meerijden naar Cochem of reserveren voor de speciale sluizentocht over de Moezel. Onderweg passeert u bij Fankel de sluizen, waarmee een hoogteverschil van circa 7 meter wordt overbrugd. Cochem is samen met Bernkastel één van de bekendste en mooiste wijnstadjes aan de Moezel. Dit karakteristieke stadje, gelegen rondom de burcht, die hoog boven het stadje uittorent, heeft een gezellig marktplein, pittoreske straatjes en steegjes, vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. Langs de Moezel is een gezellige promenade met winkels en terrassen, waar het heerlijk toeven is.

Vrijdag: Mayschoß - Remagen - Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel in Mayschoß. We rijden naar het oude stadje Remagen aan de Rijn. In Remagen kunt u een bezoek brengen aan Museum Brücke von Remagen. Deze brug is bekend geworden, omdat hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vrij ongeschonden, en dus bruikbaar, in handen van de geallieerden viel. Diverse pogingen van de Duitsers om de brug te verwoesten, bleven zonder succes. Op 17 maart 1945 stortte de brug echter plotseling in. In de overblijfselen van de brug is tegenwoordig het museum gevestigd. Na het bezoek aan Remagen rijden we naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

Landkaart: Ahrdal en Moezel all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Mayhotel, Mayschoß

Gelegen direct aan de oever van de Ahr, aan de rand van het plaatsje Mayschoss vindt u het mooie MayHotel. Na de overstroming in 2021 is het hotel van onder tot boven weer opgebouwd en heropent het hotel in 2024 opnieuw haar deuren. U wordt verrast door de mooie, luxe materialen welke zijn gebruikt in de algemene ruimtes en gezellige hotelkamers. Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar en lounge met de authentieke ronde haard, welke bewaard is gebleven. Het grote terras ligt direct aan het riviertje de Ahr en kijkt prachtig uit over het landschap met heuvels en wijngaarden. Alle moderne kamers zijn voorzien van een televisie, zithoek en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis en u verblijft in dit hotel op basis van all-inclusive.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:51:22 | 0,11 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch