5 dagen Hoogtepunten van de Harz all-inclusive

vanaf € 399,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

De Harz is het hoogste middelgebergte van Noord-Duitsland en heeft een zeer grote rijkdom aan plant- en diersoorten. Het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte bossen, hoogvlaktes, diepe dalen met wilde rivieren, watervallen, beken en stuwmeren. In het verleden was er veel mijnbouw; zilver, koper, lood en zink werden in de Harz gewonnen. Nu zijn de mijnen gesloten en leeft het gebied hoofdzakelijk van het toerisme. De Brocken is met zijn 1.141 meter de hoogste berg van de Harz. Deze indrukwekkende berg kunt u met een historisch treintje bezoeken. We laten u naast de mooie natuur en prachtige grotten ook boeiende plaatsen als Goslar, Quedlinburg en Hameln zien. U verblijft in het Enjoyhotel Harz. In het hotel geniet u van een heerlijk all-inclusive arrangement voor een onbezorgde vakantie!

  • Bezoek Goslar
  • Bezoek Quedlinburg
  • Excursie Rübeländer druipsteengrotten
  • Bezoek Hamelen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Hoogtepunten van de Harz – All-Inclusive

Dag 1: Nederland - Goslar

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse autowegen naar de Harz. Onderweg kunt u op eigen gelegenheid lunchen. In de middag arriveren we bij ons hotel in Goslar waar u na het ontvangst met koffie en gebak nog een wandeling kunt maken in de omgeving. De omgeving is schitterend en niet ver van het hotel staat een bijzondere kerk: de houten staafkerk van Goslar, de enige in Duitsland.

Dag 2: Goslar en Natuurtocht

Na het ontbijt rijden we naar de keizerstad Goslar. De sightseeing kunt u beginnen op de Marktplatz, waar het prachtige raadhuis met de schitterende Huldigingszaal te zien is. Ook het Gildehuis is een trekpleister en het figuren- en klokkenspel op de Marktplatz speelt vier keer per dag, o.a. om 12.00 uur, de melodie van een mijnwerkerslied. Een bezoek aan het Keizerlijk Paleis met een prachtig beschilderde zaal en de tentoonstelling over de geschiedenis van het keizerrijk is tevens de moeite waard. Na de lunch in het hotel maken we een rondrit door de omgeving, veelal over de oude grens tussen ‘Oost en West’. We rijden langs de hoogste pieken van de Harz en maken een stop bij de Radau-waterval. In het bezoekerscentrum Torfhaus geniet u niet alleen van het prachtige uitzicht, maar komt u ook alles te weten over het gebied en de flora en fauna.

Dag 3: Quedlinburg en Rübeländer druipsteengrotten (zie Bolderman Pluspakket)

Één van de mooiste plaatsen in de Harz is Quedlinburg en dat gaan we vandaag bezoeken. Vergeet
niet uw lunchpakket mee te nemen. In het centrum van deze meer dan 1000 jaar oude stad waant u zich in de Middeleeuwen. De Romaanse gebouwen, de 1.300 vakwerkhuizen en villa’s vertellen de geschiedenis van weleer. Een goed uitgangspunt voor uw wandeling is de markt met het prachtige Rathaus. Ook het Schlossmuseum en het Klopstockhaus zijn interessant. ’s Middags rijden we naar het door ruige rotswanden omgeven plaatsje Rübeland, bekend om zijn prachtige druipsteengrotten. In de grot die we gaan bezoeken (zie Pluspakket) ziet u prachtige stalactieten en stalagmieten, de kristalkamer en het grottenmeer. Neem goed schoeisel en een warm vest mee, want de constante temperatuur in de grotten is ca. 10 graden.

Dag 4: Rammelsberg mijn en de Brocken (zie Bolderman Pluspakket)

Vanochtend (denk aan het lunchpakket) kunt een bezoek brengen aan de Rammelsberg Museummijn (zie Pluspakket), waar 1.000 jaar lang ijzererts werd gedolven. In 1988 sloot de mijn en werd niet veel later opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de, gedeeltelijk ondergrondse, rondleiding komt u alles te weten over de mijnbouwgeschiedenis. Nadat u gelegenheid heeft gehad om te luchen, kunt u mee naar het station Drei Annen Hohne, vanwaar u per stoomtrein (zie Pluspakket) naar het hoogste punt van de Harz kunt rijden: de Brocken. Op de Brocken aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over de gehele Harz. Ook ziet u op de top een televisietoren, weerstation en het Brockenhaus met museum. In dit museum wordt de periode van de Koude Oorlog in dit gebied bij de zonegrens toegelicht. Uiteraard keert u ook per trein weer terug, om vervolgens aan het begin van de avond terug te keren bij het hotel, waar het diner voor u klaar staat.

Dag 5: Goslar - Hameln - Nederland

Helaas vertrekken we vandaag weer uit Goslar. We brengen op weg naar Nederland nog een bezoek aan de stad Hamelen. Hier kunt u een wandeling maken door het prachtige historische centrum waar de legende van de gebroeders Grimm tot leven komt. Vervolgens rijden we naar ons centrale overstappunt waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden, voor u met één van de servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

Landkaart: Hoogtepunten van de Harz - All Inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Enjoyhotel Harz, Goslar

In deze sprookjesachtige omgeving, midden in de Harz vind u het Enjoyhotel Harz. Het hotel beschikt over een receptie, een lounge, bar, restaurant, zwembad en sauna. Het hotel heeft een lift, echter op zowel de begane grond als alle overige verdiepingen vindt u meerdere kleine trapjes om uw kamer en de algemene ruimtes te bereiken. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, een zitje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft hier op basis van all-inclusive.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Tinus

Tis weer voorbij die mooie Bolderman vakantie 5 dagen Harz en als hoogtepunt met de stoomlocomotief naar de brocken 1100 meter hoog
hoe zo Stikstof of CO 2 gaan met die stoom lock
jammer dat het boven mistig was maar dat mocht de pret niet drukken
we danken deze fantastische week aan een persoon dat was onze chauffeur Reisleidster KARIN en pracht mens BEKWAAM 30 jaar ervaring regelde alles
dank zij Karin is mijn vakantie geslaagt hoop ze ooit nog een bij een volgende reis van bolderman voor in aan te treffen of nog eens tegen te komen
Bedankt Karin en Bolderman

Reisverhaal Jose

Hierbij mijn foto's voor de fotowedstrijd.
Genomen tijdens de reis Hoogtepunten van de Harz oktober.
De bovenste is uitzicht vanaf kaisersplatz Goslar.
De andere 3 zijn de staafkerk vlakbij hotel overdag en avond.
 

Reisverhaal Maurits en Jose

Hoogtepunten van de Harz
Was een mooie reis met oude steden en leuke rit met de stoomtrein naar de Brocke.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:44:01 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch