6-daagse kerstreis Eifel, Moezel en Monschau all-inclusive

vanaf € 659,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Met deze geheel verzorgde all-inclusive kerstreis brengen wij u naar het heuvellandschap van de Eifel. Dit gebied kenmerkt zich door een prachtig bosrijk gebied afgewisseld met meren, pittoreske dorpjes en interessante steden. U maakt kennis met de domstad Aken en het mooie in kerstsferen gehulde stadje Monschau. Ook in Traben-Trarbach en Bad Münstereifel kunt u volop de kerstsfeer opsnuiven en gaan we naar de unieke Ars Krippana in België. We verblijven tijdens deze kerstreis in het 3* Hotel am Park in Stadtkyll dat beschikt over een receptie, restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van een zithoek, televisie en een badkamer met douche en toilet. Boek deze volledig verzorgde kerstreis bij Bolderman Excursiereizen!

  • Verblijf op basis van all-inclusive
  • Bezoek Aken en Bad Münstereifel
  • Optioneel Ars Krippana
  • Bezoek Monschau
  • Rondrit Eifel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Eifel, Moezel en Monschau all-inclusive

22 december: Nederland - Bad Münstereifel - Stadtkyll

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de reis beginnen en rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Stadtkyll. Bij aankomst staat de lunch voor u klaar. In de middag rijden we naar de fotogenieke plaats van Bad Münstereifel. Deze plaats heeft een eeuwenoude stadsmuur met vier nog intacte mooie, stadspoorten. Ook vindt u hier prachtige vakwerkhuizen die tijdens de kerstperiode extra mooi tot hun recht komen. Het riviertje de Erft met daar overheen enkele bruggetjes geven u het gevoel alsof u een geschiedenisboek binnenloopt. Langs het slingerende riviertje zijn dennenbomen geplaatst en komt u allerlei kerstkraampjes tegen. De meeste kerstkraampjes zijn gelegen op de Entenmarkt waar ook een schaatsbaan aanwezig is voor nog meer winterpret.

23 december: Aken

Na het ontbijt rijden we naar de historische stad Aken. De sfeervol verlichte straatjes, pleinen en steegjes in het oude centrum rondom de imposante Dom en stadhuis vormen het perfecte decor voor een prachtige kerstmarkt! Flaneer langs de ca. 130 kraampjes vol kerstgeschenken en lekkernijen en geniet van de gemoedelijke sfeer op deze kerstmarkt. Het bekendste bouwwerk en de meest populaire bezienswaardigheid van de stad is de dom van Aken. Het ruim 1200 jaar oude cultuurgoed is de laatste rustplaats van Karel de Grote en de plek waar 30 Duitse koningen werden gekroond.

24 december: Rondrit Eifel en Ars Krippana

Vanochtend maken we een mooie tocht door het prachtige Eifellandschap. We rijden allereerst naar Gerolstein welke centraal gelegen is in de Vulkaneifel en bekend staat om haar mineraalwaterbronnen. Op enkele plaatsen in de stad komt het Gerolsteiner water gewoon opgeborreld uit bronnen in de vulkanische ondergrond. Het is die ondergrond die zorgt voor de grote rijkdom aan mineralen in het water. Aansluitend rijden we naar het schitterende stadje Blankenheim. Hier kunt u rondwandelen en de mooie vakwerkhuizen bekijken. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Eifelmuseum (niet inbegrepen). Hier ziet u de geschiedenis van de natuur, de mensen en het landschap van de Eifel. Na de lunch in ons hotel brengen we een bezoek aan Ars Krippana (entree niet inbegrepen). Met meer dan 2500 m2 in een bijzondere sfeer is de Ars Krippana één van de grootste en indrukwekkendste verzamelingen van Europa. Laat u zich betoveren door prachtige kerststallenkunst en traditioneel handwerk uit meer dan 60 landen.

25 december 1e kerstdag: Openluchtmuseum Mechernich

In de ochtend kunt u genieten van het sfeervolle kerstontbijt. In de middag rijden we naar Mechernich, waar u een bezoek kunt brengen aan het Openluchtmuseum (entree niet inclusief). In een prachtig park waant u zich in de Eifel in vroeger eeuwen. Niet alleen vindt u hier meer dan 60 authentieke huizen, boerderijen, winkeltjes en andere gebouwen, maar ook diverse ambachten, zoals de bakker en de smid, de 'Muizenvallenverkoopster' en de boerin. Zij geven u een beeld van het alledaagse leven in de Eifel in vroeger tijden.

26 december 2e kerstdag: Vulkaneifel en de Moezel

Vanochtend doorkruisen we de Vulkaneifel, een prachtig gebied dat zich kenmerkt door haar vele kratermeren, de zogenaamde Maaren. In totaal werden meer dan 70 Maarvulkanen geteld, waarvan er nog slechts nog tien gevuld zijn met water. De Moezel vormt de natuurlijke zuidgrens van het gebied. De rivier slingert zich een weg tussen de steile hellingen en langs romantische wijnstadjes. Niet voor niets een geliefde bestemming. We brengen een bezoek aan de 'Jugendstilstad' Traben-Trarbach, waar u een bijzondere kerstmarkt kunt bezoeken (niet inclusief). Deze vindt ondergronds plaats in de historische wijnkelders. Bekijk de ambachtelijke streekproducten en vergeet niet een wijntje te proeven. Via een mooie route langs de Moezel en door de Eifel rijden we terug naar ons hotel.

27 december: Stadtkyll - Oleftalsperre - Monschau - Nederland

Vandaag is het vertrek alweer aangebroken en rijden we via een schitterende route richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de indrukwekkende Oleftalsperre, prachtig gelegen in het bosrijke heuvellandschap. Het achterliggende stuwmeer is de voornaamste drinkwatervoorziening van de regio. Na deze stop rijden we naar Monschau, Het idyllische centrum is geheel versierd in kerstsferen en de geur van wafels en glühwein hangt in de straatjes. Met wellicht een beetje sneeuw erbij maakt dit een prachtig plaatje! Het stadje, met haar vele vakwerkhuizen, is prachtig gelegen diep in het dal van de Rur. In de middag steken we de grens over en rijden we naar ons verzamelpunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

Landkaart: Kerstreis Eifel, Moezel en Monschau all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel am Park Stadtkyll, Stadtkyll

Dit hotel ligt in het stadje Stadtkyll en beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een zithoek en televisie en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft in dit hotel op basis van all-inclusive, waarbij er 's avonds regelmatig entertainment wordt aangeboden.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:43:51 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch