telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

7-daagse kerstreis Eifel, Moezel en Monschau all-inclusive

Met deze geheel verzorgde all-inclusive kerstreis brengen wij u naar het heuvellandschap van de Eifel, dit gebied kenmerkt zich door een prachtig bosrijk gebied afgewisseld met meren, pittoreske dorpjes en interessante steden. U maakt kennis met de domstad Aken, het mooie in kerstsferen gehulde stadje Monschau en het beroemde Moezelstadje Cochem. We verblijven tijdens deze reis in het 3* Hotel am Park Stadtkyll in Stadtkyll dat beschikt over een receptie, restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van een zithoek, televisie en een badkamer met douche en toilet. Boek deze volledig verzorgde kerstreis bij Bolderman Excursiereizen!

  • Bezoek Bad Münstereifel
  • Bezoek Aken
  • Excursie Ars Krippana
  • Bezoek Cochem
  • Verblijf op basis van all-inclusive
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Eifel, Moezel en Monschau all-inclusive

22 december: Nederland - Bad Münstereifel - Stadtkyll

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de reis beginnen en rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Stadtkyll. Bij aankomst staat de lunch voor u klaar. In de middag rijden we naar de fotogenieke stad Bad Münstereifel. Deze plaats heeft een eeuwenoude stadsmuur met vier, nog intacte, stadspoorten. Het riviertje de Erft slingert dwars door de stad en wordt tijdens de kerstperiode versierd met dennenbomen en lampjes. Op de Entenmarkt beleeft u de ultieme kerstsfeer met een schaatsbaan en kerstkraampjes waar u kerstinkopen kunt doen.

23 december: Aken

Na het ontbijt rijden we naar de historische stad Aken. De sfeervol verlichte straatjes, pleinen en steegjes in het oude centrum vormen het perfecte decor voor een prachtige kerstmarkt! Rondom de Dom en het stadhuis staan ca. 130 kraampjes vol kerstgeschenken, muziek en lekkernijen. Tevens is de Dom zelf ook een bezoek waard. Het ruim 1200 jaar oude cultuurgoed is de laatste rustplaats van Karel de Grote en de plek waar 30 Duitse koningen werden gekroond.

24 december: Blankenheim en Gerolstein

In de ochtend gaan we naar het stadje Blankenheim. Blankenheim is een klein middeleeuws stadje met een centrum volgebouwd met vakwerkhuizen. U kunt hier rondwandelen en de mooie vakwerkhuizen bekijken. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Eifelmuseum. Hier ziet u de geschiedenis van de natuur, de mensen en het landschap van de Eifel. Dit museum bestaat uit twee gebouwen waar in het Gildehuis oude ambachten getoond worden zoals de linnenproductie. Na de lunch in het hotel rijden we naar het stadje Gerolstein, centraal gelegen in de Vulkaneifel en bekend om zijn mineraalwaterbronnen. Op enkele plaatsen in de stad komt het Gerolsteiner water opgeborreld uit bronnen in de vulkanische ondergrond. Het is die ondergrond die zorgt voor de grote rijkdom aan mineralen in het water.

25 december 1e kerstdag: Ars Krippana

U kunt vanochtend genieten van een sfeervol kerstontbijt. Aan het begin van de middag brengen we een bezoek aan Ars Krippana, Europa's grootste tentoonstelling van kerststallen. Met meer dan 2.500 m2 is de Ars Krippana één van de grootste en indrukwekkendste verzamelingen van Europa. Laat u zich betoveren door prachtige kerststallenkunst en traditioneel handwerk uit meer dan 60 landen (entree niet inbegrepen).

26 december 2e kerstdag: Daun en rondrit Eifel

We rijden naar Daun dat centraal gelegen is in de Vulkaneifel, een prachtig gebied dat zich kenmerkt door zijn vele kratermeren, de zogenaamde Maaren. In totaal werden meer dan 70 Maarvulkanen geteld, waarvan er nog slechts nog tien gevuld zijn met water. Na de lunch in het hotel maken we kennis met de prachtige omgeving van de Schneifel, even ten zuiden van Stadtkyll. Deze heuvelrug, op de grens van België en Duitsland, is met toppen van bijna 700 meter hoog, de hoogste van de Eifel.

27 december: Cochem en Moezel

Het meest bekende wijnstadje aan de Moezel is Cochem. Deze plaats is met zijn vele steile wijnbergen, pittoreske straatjes, historische vakwerkhuizen en middeleeuwse burcht een typische Moezelstad. U heeft ruim de tijd om Cochem te verkennen of om te genieten van een Kaffee mit Kuchen. Vanuit Cochem rijden we verder langs de kronkelende Moezel, prachtig gelegen in het heuvelachtige landschap. Vervolgens rijden we terug naar ons hotel.

28 december: Stadtkyll - Oleftalsperre - Monschau - Nederland

Vandaag is het vertrek alweer aangebroken en rijden we via een schitterende route richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de indrukwekkende stuwdam de Oleftalsperre, prachtig gelegen in het bosrijke heuvellandschap. Het achterliggende stuwmeer is de voornaamste drinkwatervoorziening van de regio. Vervolgens rijden we naar Monschau. Het idyllische centrum, met haar vele vakwerkhuizen, is geheel versierd in kerstsferen. In de middag steken we de grens over en rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel am Park Stadtkyll, Stadtkyll

Dit hotel ligt in het stadje Stadtkyll in de prachtige Vulkaneifel. Als u de mooiste landschappen van de Eifel wilt ontdekken, is dit hotel daarvoor de ideale uitvalsbasis. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van een zithoek, televisie en een badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn bereikbaar per lift en wifi is gratis in het hotel. U verblijft in dit hotel op basis van all-inclusive, waarbij er 's avonds regelmatig entertainment wordt aangeboden.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:06:09 | 0,38 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch