6-daagse Oud & Nieuwjaarsreis Teutoburgerwald, Hamelen en Paderborn all-inclusive

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Op slechts enkele uren rijden van onze landsgrenzen ligt het Teutoburgerwald, een verrassende regio waar u tijdens deze oud en nieuwjaarsreis geniet van prachtige heuvellandschappen, sfeervolle stadjes en bijzondere bezienswaardigheden. Vanuit ons hotel in Nieheim, waar u van een onbezorgd All inclusive verblijf geniet, gaan we op zoek naar de Rattenvanger van Hamelen, bezoeken we de historische steden van Paderborn en Höxter, zien we de indrukwekkende rotsformatie van de Externsteine en maken een prachtige rondrit door de natuur van het naburige Sauerland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie, dichtbij huis!

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 23.00 uur in het hotel
 • Iedere avond entertainment
 • Bezoek de steden Hamelen en Paderborn
 • Ontdek Schloss Arolsen
 • Bezoek de middeleeuwse stad Höxter
 • Mooie natuurtochten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Oud & Nieuwjaarsreis Teutoburgerwald all-inclusive

28 december: Nederland - Höxter - Nieheim

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vanaf ons centrale overstappunt rijden we naar ons hotel in Niehiem waar we worden ontvangen met een lunch. In de middag rijden we naar Höxter, gelegen aan de oevers van de Wezer. Het middeleeuwse stadje staat bekend om haar historische centrum met veel vakwerkhuizen die op een indrukwekkende manier versierd zijn. Buiten de poorten van het oude centrum ligt de Abdij van Corvey. Dit immense klooster is in 815 gesticht en staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

29 december: Bad Pyrmont en Hamelen

Na het ontbijt rijden we via een mooie route richting Hamelen. Onderweg stoppen we in Bad Pyrmont, één van de bekendste kuuroorden van Duitsland met een rijke historie. Deze stad wordt ook wel de kuurplaats met Oranjetraditie genoemd, omdat koningin Emma hier ten huwelijk is gevraagd door Wilhelm III. Aansluitend rijden we verder naar Hamelen, de stad van het wereldbekende sprookje de rattenvanger van Hamelen. Breng een bezoek aan het museum Hamelen of de Bungelosenstrasse, de straat waar de rattenvanger de kinderen door heen lokte.
 

30 december: Hermannsdenkmal, Externsteine en Paderborn

Vanmorgen maken we een tocht door het Teutoburgerwald en bezoeken de rotsformatie Externsteine. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats ziet u de indrukwekkende rij van 13 rotsen, die enkelen tientallen meters hoog boven het landschap uitsteken. We vervolgen de route langs het Hermannsdenkmal, een massief beeld van 53 meter hoog van de Germaanse veldheer Hermann Arminius. Na de lunch brengen we een bezoek aan de historische stad Paderborn. In het parkachtige noordwestelijke gedeelte van de binnenstad vindt u de Paderbronnen. Uit meer dan 200 bronnen ontspringt hier de Pader, de kortste rivier van Duitsland. Een bezoek aan de Dom van Paderborn is zeker de moeite waard en trekt jaarlijks vele bezoekers. U kunt ook een bezoek brengen aan het eeuwenoude slot van Schloss Neuhaus welke prachtig gelegen is.

31 december Oudjaar: Willingen en Winterberg

Nadat we hebben ontbeten rijden we naar het Sauerland. We rijden langs de Diemelsee, waar u kunt genieten van de fraaie vergezichten over dit door heuvels omgeven meer, naar het wintersportoord Willingen. Hier heeft u de gelegenheid het mooie stadje te bezichtigen. Daarna gaan we naar het bekende Winterberg en houden hier, indien mogelijk, een stop bij de hoogste top van het Sauerland: De Kahler Asten. Winterberg is bij Nederlanders zeer geliefd, zowel in de zomer als in de winter. Er zijn verschillende skipistes en in het centrum is het gezellig vertoeven. Voor het diner zijn wij weer terug in ons hotel.

1 januari Nieuwjaar: Vrije ochtend en Schloss Arolsen

Gelukkig Nieuwjaar! Na de festiviteiten van gisteravond heeft u deze ochtend vrije tijd en kunt u eventueel op eigen gelegenheid een wandeling maken naar het nabijgelegen Nieheim Holsterturm, van waar u een uitzicht heeft over de omgeving. Na de lunch vertrekken we via een mooie route naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan de wapenkamer van Schloss Arolsen (niet inbegrepen). Dit betreft een 18e eeuws kasteel in barokstijl waar in 1858 de latere Nederlands koningin Emma is geboren. Ook een bezoek aan Bad Arolsen mag hierbij niet ontbreken. U vindt hier onder andere Romantische wijken, barokke huizen en idylische vakwerkpanden.

2 januari: Nieheim - Möhnesee - Nederland

Vandaag nemen we afscheid van het Teutoburgerwald en rijden we richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de Möhnesee. Geniet van de prachtige natuur rondom dit stuwmeer, die de natuurlijke noordgrens van het Sauerland vormt. We vervolgen onze route en rijden naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

Landkaart: Oud & Nieuwjaarsreis Teutoburgerwald, Hamelen en Paderborn all-inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.​

Parkhotel Nieheim, Nieheim

Het Parkhotel Nieheim is gelegen aan de bosrand en beschikt over een receptie, lift, lounge, bar, restaurant en zonneterras. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, radio, bureau, zithoek en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:02:26 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch