5 dagen Teutoburgerwald en Hamelen all-inclusive

vanaf € 399,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Op slechts enkele uren rijden van onze landsgrenzen ligt het Teutoburgerwald, een verrassende regio waar u kunt genieten van het prachtige heuvellandschap, de sfeervolle stadjes en de mooiste bezienswaardigheden. Vanuit ons hotel in Nieheim, waar u van een heerlijk all-inclusive-pakket geniet, gaan we op zoek naar de Rattenvanger van Hamelen, bezoeken we de historische steden Paderborn en Höxter en zien we de indrukwekkende rotsformatie Externsteine. Alle ingrediënten voor een heerlijke en onbezorgde vakantie dichtbij huis!

  • Bezoek Hamelen
  • Bezoek Paderborn
  • Rondrit Teutoburgerwoud
  • Entertainment in het hotel
  • Bezoek Höxter
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Teutoburgerwoud en Hamelen all-inclusive

Maandag: Nederland - Höxter - Nieheim

Vanaf ons centrale overstappunt rijden we naar naar Höxter, gelegen aan de oevers van de Wezer. Het middeleeuwse stadje staat bekend om haar historische centrum met veel vakwerkhuizen, die op een indrukwekkende manier versierd zijn. Buiten de poorten van het oude centrum ligt de Abdij van Corvey. Dit immense klooster is in 815 gesticht en staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U heeft gelegenheid om hier te lunchen. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Nieheim.

Dinsdag: Vrije ochtend en rondrit Teutoburgerwoud

Deze ochtend doen we het rustig aan en kunt u op eigen gelegenheid Niehiem ontdekken. Op loopafstand van het hotel vindt u bijvoorbeeld het Duitse Kaasmuseum met een showmelkerij. Na de lunch rijden we naar het Hermannsdenkmal, een massief beeld van 53 meter hoog van de Germaanse veldheer Hermann Arminius. Vervolgens kunt u een bezoek aan de Adlerwarte Berlebeck brengen. Vanaf uw zitplaats op de tribune kijkt u prachtig uit over het Teutoburgerwoud en ziet u de roofvogels in actie in hun natuurlijke omgeving. U kunt hier ook een kijkje nemen in het informatiecentrum, de verschillende volières bekijken en een drankje nuttigen op het terras.

Woensdag: Bad Pyrmont en Hamelen

Na het ontbijt rijden we via een mooie route richting Hamelen. Onderweg stoppen we in Bad Pyrmont, één van de bekendste kuuroorden van Duitsland met een rijke historie. Deze stad wordt ook wel de kuurplaats met Oranjetraditie genoemd, omdat koningin Emma hier ten huwelijk is gevraagd door Wilhelm III. Aansluitend rijden we verder naar Hamelen, de stad van het wereldbekende sprookje de Rattenvanger van Hamelen. Breng een bezoek aan het museum Hamelen of de Bungelosenstrasse, de straat waar de rattenvanger de kinderen doorheen lokte.

Donderdag: Paderborn en de Externsteine

Vandaag vertrekken we naar de rotsformatie van de Externsteine. Deze doemt abrupt op uit het landschap. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats ziet u de indrukwekkende rij van 13 rotsen, die 20 tot 38 meter hoog boven de bergrug uitsteken. Na de lunch brengen we een bezoek aan de historische stad Paderborn. In het parkachtige noordwestelijke gedeelte van de binnenstad vindt u de Paderbronnen. Uit meer dan 200 bronnen ontspringt hier de Pader, de kortste rivier van Duitsland. Een bezoek aan de Dom van Paderborn is zeker de moeite waard en trekt jaarlijks vele bezoekers. U kunt ook een bezoek brengen aan de barokke tuinen van Schloss Neuhaus, welke prachtig gelegen zijn bij het eeuwenoude slot.

Vrijdag: Nieheim - Möhnesee - Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van het Teutoburgerwald en rijden we richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de Möhnesee. Geniet van de prachtige natuur rondom dit stuwmeer, die de natuurlijke noordgrens van het Sauerland vormt. Na deze stop vervolgen we onze reis naar het centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Teutoburgerwoud en Hamelen all-inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Parkhotel Nieheim, Nieheim

Het Parkhotel Nieheim is gelegen aan de bosrand en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en zonneterras. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, radio, bureau, zithoek en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Ben

Vakantie van 23 oktober tot en met 27 oktober 2023 in het Teutoburgerwoud verblijf in Parkhotel Nieheim.
Shloss Bad Pyrmont (nu museum)
Vanaf een heuvel uitzicht op het dorp Nieheim met links het Parkhotel Nieheim (met bus ervoor)

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:11:13 | 0,19 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch