telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Barcelona en Andorra

vanaf € 499,-

Met deze combinatie-busreis laten wij u kennis maken met Barcelona aan de Costa Brava en Andorra in de Pyreneeën. Veel mensen denken bij het horen van de naam Costa Brava alleen aan zon, zee, strand en uitgaan. Maar dit gedeelte van Spanje heeft veel meer te bieden: een rijke geschiedenis en karakteristieke steden en dorpen. Costa Brava betekent Woeste Kust en het ontleent haar naam aan de grillige rotsen en kapen, de steile hoogtes en vele inhammen. Het water is helder blauw, de stranden van prachtig wit zand en pijnbomen en kurkeiken zijn hier kenmerkend. Vissershuizen zijn wit gekalkt, vissersboten bont beschilderd. We verblijven in Spanje in Santa Susanna, in een hotel direct aan het strand. Ingesloten tussen Frank­rijk en Spanje midden in de Pyreneeën ligt Andorra, op een hoogte van ruim 1900 meter en nauwelijks 500 vierkante kilometer groot. Als vakantiegebied heeft Andorra veel te bieden: prachtige flora en fauna, schitterende bergen en dalen en ongerept natuurschoon. Andorra is een waar wandelparadijs en u kunt er belastingvrij winkelen. Boek deze indrukwekkende busreis Barcelona en Andorra bij Bolderman Excursiereizen!

 • Uitgebreid bezoek Barcelona
 • Bezoek Figueras (geboorteplaats Salvador Dalí)
 • Uitgebreide rondrit Andorra
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Barcelona en Andorra

Maandag: Nederland - Midden-Frankrijk

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap begint de reis naar Zuid-Europa. We rijden via Limburg, België en Luxemburg naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankijk voor diner en overnachting.

Dinsdag: Midden-Frankrijk - Santa Susanna

We vervolgen onze reis door Frankrijk. Via de Autoroute du Soleil rijden we langs Lyon, Nîmes, Perpignan en Gerona naar onze bestemming aan de Spaanse kust. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel, waar we 6 nachten verblijven.

Woensdag: Figueras en Cadaqués

In de stad Figueras, waar we vandaag heen gaan, werd de grootste surrealistische schilder Salvador Dalí geboren. U heeft de gelegenheid het bizarre museum van deze schilder te bezichtigen. Het museum bevat een zeer groot aantal van de mooiste werken van Dalí uit zijn verschillende periodes. Na ons bezoek aan Figueras gaan we via Llancà en de mooie kustroute naar het schilderachtige Cadaqués, waar vele kunstenaars zijn neergestreken om hun impressies vast te leggen. Ook Dalí heeft hier jarenlang gewoond. Aansluitend rijden we terug naar Santa Susanna.

Donderdag: Barcelona

Vandaag gaan we naar het indrukwekkende Barcelona. U kunt hier onder leiding van een gids een stadsrondrit maken langs de voornaamste bezienswaardigheden zoals de haven, het Bisschoppelijk paleis, de Barrio Gótico, (Gotische wijk) en Pueblo Español, een openluchtmuseum waarin de verschillende Spaanse bouwstijlen en ambachten zijn ondergebracht. Ook ziet u Camp Nou, het voetbalstadion van Barcelona, en de Montjuïc, van waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de haven. Vervolgens rijden we naar de beroemde kathedraal Sagrada Familia, ontworpen door de fantasievolle architect Antoni Gaudí en wandelen we langs deze beroemde kathedraal. Na afloop kunt u op eigen gelegenheid gezellig winkelen of flaneren over de gezelligste promenade van de stad, de Ramblas.

Vrijdag: Ochtendtocht Pineda de Mar

Na het ontbijt vertrekken we naar Pineda de Mar, een klein stadje dat vooral bekend is vanwege de grote markt op vrijdag. Maar ook de winkelstraat met gezellige cafeetjes en leuke winkels is de moeite waard. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel en heeft u de middag verder ter vrije besteding.

Zaterdag: Blanes en Tossa de Mar

's Morgens brengen we eerst een bezoek aan het oude vissersdorp Blanes. Deze plaats heeft een prachtige botanische tuin met de naam Marimurtra, met meer dan 4000 plantensoorten en bloemen. U kunt deze tuin bezoeken (niet inclusief). Om bij de botanische tuin te komen, nemen we het toeristentreintje (niet inclusief). Vanaf de tuin heeft u een prachtig uitzicht en ook de wandelboulevard is de moeite waard. Aansluitend vervolgen we onze route naar Tossa de Mar, met een prachtig oud centrum, Vila Vella genaamd. Bijzonder is de kasteelruïne en de prachtige azuurblauwe baai. De schilder Chagall noemde Tossa de Mar dan ook zijn blauwe paradijs.

Zondag: Vrije dag

Een dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld lekker gaan wandelen, zwemmen, zonnen of gezellig op een terrasje neerstrijken. Voor de liefhebbers is er een zigeunermarkt in Tordera. Dit is een grote markt op een prachtige locatie, met veel kraampjes met o.a. kleding, schoenen, souvenirs en nog veel meer. Uw chauffeur kan u uitleggen hoe u hier op eigen gelegenheid per trein naar toe kunt reizen.

Maandag: Santa Susanna - Vall de Núria - La Massana (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Santa Susanna en rijden via een mooie route naar de sprookjesvallei Vall de Núria. Vanuit het typische Catalaanse dorpje Ribes de Freser kunt u in 40 minuten met een tandradbaantje (zie Pluspakket) naar het autovrije Vall de Núria. Tijdens dit tochtje zult u genieten van schitterende vergezichten. De bezienswaardigheden in Vall de Núria zijn het klooster dat gedeeltelijk is verbouwd tot hotel en het oude kerkje. Hier vindt u de ketel en de klepel, die volgens de legende bijzondere krachten hebben. Indien u aan de klepel trekt en gelijktijdig het hoofd in de ketel stopt zullen vruchtbaarheid en gezondheid u ten deel vallen. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in La Massana, waar we tegen de avond aankomen.

Dinsdag: Pal en Os de Civís

Vandaag maken we een schitterende bergtocht naar het skigebied van Pal. We klimmen naar een hoogte van circa 1800 meter. Eenmaal boven kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Vervolgens rijden we verder naar de Spaanse enclave Os de Civís. In dit plaatsje, dat alleen via Andorra te bereiken is, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Na dit bezoek rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Woensdag: Halve dagtocht Andorra la Vella (zie Bolderman Pluspakket)

We maken vandaag een halve dagtocht naar de hoofdstad Andorra la Vella. Heeft u het Pluspakket geboekt? Dan gaat u onder leiding van een gids de stad bekijken en is de lunch vandaag inclusief. Bezienswaardig is o.a. het 16e-eeuwse Casa de la Vall. Hier zetelt het parlement. Vele tradities worden er nog in stand gehouden, zoals het dagelijks openen van het gebouw met een oude, grote sleutel die ruim 1 kilo weegt. De kluis waarin de staatsarchieven worden bewaard, dient geopend te worden met zeven sleutels. Elke parochie bezit één sleutel. Verder heeft u voldoende tijd in Andorra la Vella om in de vele winkeltjes, veelal belastingvrij, inkopen te doen.

Donderdag: La Massana - Midden-Frankrijk

Nadat u voor de laatste maal van het ontbijtbuffet heeft kunnen genieten, nemen we afscheid van Andorra. We rijden via Perpignan naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Vrijdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Na het ontbijt vertrekken we in noordelijke richting via Luxemburg, de Belgische Ardennen en Maastricht naar ons centrale overstappunt, waar u ter afsluiting van deze reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Met één van onze servicelijnen keert u tenslotte weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Tahiti Playa, Santa Susanna

Het hotel ligt direct aan het Levante strand in het levendige centrum van Santa Susanna. Het beschikt over winkels, een bar, cafetaria, lift, zwembad en zonneterras. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, airconditioning, telefoon, radio, minibar en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

4* Hotel Màgic la Massana, La Massana

Het hotel ligt op 50 meter van de lift naar het gebied Vall Nord in Andorra en beschikt over een restaurant, bar, overdekt zwembad, kleine wellness en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Spanje

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje en Andorra wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Spanje en Andorra worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.Het kraanwater in Andorra is licht gechloreerd en is veilig. het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kunt u voorkomen door water uit flessen te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal Barcelona:
Spaans
Taal Andorra:
Catalaans

Prijsniveau:
De prijzen in Spanje en Andorra zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
 

Reisverhaal Stephan

We hebben ook een hele mooie reis gehad. De 12 daagse reis Barcelona en Andorra. De chaffeur Paul die moest invallen voor een collega die vakantie had heeft het heel goed gedaan.

Reisverhaal Elise

Reis Barcelona en Andorra: de prachtige natuur en kleine plaatsjes in Andorra. Daarnaast ook de hoofdstad bezocht.

Reisverhaal Bert en Simone Jeurissen

10 dagen Barcelona en Andorra. 

Wij hebben van 20 t/m 30 augustus een zeer mooie reis naar Barcelona en Andorra gemaakt. Onze chauffeur/ reisleider Eddy, wist ons ontzettend veel te vertellen. En we hebben heel veel moois gezien. 
De reis is een echte aanrader. 

Reisverhaal Debby

Van 6 aug t/m 15 aug de busreis Barcelona/andorra gemaakt,wat hebben we een leuke vakantie gehad en vele mooie dingen gezien mede dankzij onze chauffeur Eddy, hij wist heel veel te vertellen.(alleen is 10 dagen veel te kort we hadden graag nog in santa suzanna nog wat langer van t strand willen genieten :-)
Het was voor ons de 1e x met bolderman maar wat mij betreft zeker niet de laatste x.
Bedankt voor alles bolderman

Reisverhaal Ingrid

Barcelona en Andorra, een prachtige 10-daagse reis! Verblijf in Santa Susanna; Mercury, een wat massaal
hotel, maar prachtige 2-persoonskamer met balkon voor mij alleen. Uitstapjes naar Dali museum, wat
grote indruk op mij maakte en Barcelona, naar de Ramblas, Sacrada Familia en de gekleurde fonteinen
bij avond. Een heerlijke dag vrij, die ik aan het strand verbracht. Andorra met z'n prachtige natuur, kerkjes en
geweldig hotel, Himalaia in Soldeu, alwaar ik ook een grote 2-persoonskamer had, met heerlijk buffet. De
overnachtingen op de heen en terugweg in Frankrijk, waren ook prima. Vooral het buffet in hotel Escatel in
Macon was perfect. Niet te vergeten onze buschauffeur en reisleider Eddie, die streng maar heel goed was en
ons een mooie en verzorgde reis gaf. Ik mocht de drankjes verzorgen in de bus, wat ik met veel liefde en
plezier gedaan heb. Ondanks dat er altijd mopperende mensen zijn, heb ik een geweldige en gezellige reis
gehad.' Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen' !
 

Reisverhaal Wendy

Gisteravond terug gekomen van 10 dagen Barcelona en omgeving.
Het was een geweldige vakantie met mooie excursies en een geweldig hotel met super vriendelijk personeel!!
Onze chauffeur Adri heeft ons heel vakkundig door het chaotische verkeer van Barcelona en de wegen naar boven gereden en gaf ook vertelde ook veel over geschiedenis en omgeving van Spanje.
Dank je wel Bolderman ik en mijn moeder hebben genoten!

12 dagen Barcelona en Andorra

140 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
141 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,5
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:09:51 | 0,74 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch