telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving
naar Homepagina
  1. 8x Bijzonder Barcelona

8x Bijzonder Barcelona

Veel beroemde gebouwen zoals in Rome of Parijs heb je er niet, maar dat maakt Barcelona helemaal goed met haar bijzondere sfeer. Lekker ontspannen, heerlijk eten, kunst kijken, de lokale gastvrijheid proeven en sport beleven... Het kan er allemaal, je moet alleen even weten waar. 

Ontspannen
Park Güell 
Een van de vele beroemde mensen die Barcelona heeft voortgebracht is architect Antoni Gaudí (1852-1926), voor wie zijn geboortestad een grote proeftuin was waarin hij naar hartenlust mocht experimenteren. Een mooi voorbeeld is Park Güell, gelegen op de heuvel Carmel, waarvandaan u een prachtig uitzicht hebt op de stad.

Zien 
Sagrada Familia 
Deze kerk is het magnum opus van Gaudí. De architect startte de bouw in 1882, maar hij heeft de voltooiing niet mee kunnen maken: die wordt verwacht in 2026. Het resultaat is typerend voor Gaudí’s bouwstijl: groots, gecompliceerd, vol rondingen en maffe details. U moet er van houden, maar een bezoekje is het absoluut waard.

Shoppen 
Las Arenas 
We hadden ook de Passeig de Gracia Barcelona kunnen noemen, daar zitten immers de boetieks van alle topmerken. Las Arenas is een winkelcentrum, maar de locatie is heel bijzonder: het is namelijk een voormalig stierenvechtersarena met op de bovenste verdieping een koepel met een prachtig uitzichtpunt over de stad.

Kunst kieken 
Museu Picasso 
Nog een wereldberoemde vrucht van deze artistieke stad. De invloedrijke kunstenaar Pablo Picasso stond in de vroege twintigste eeuw aan de basis van het kubisme. Zijn werk is over de gehele wereld te zien, maar een van de grootste collecties hangt in dit mooie museum in de wijk La Ribera. Vlak voor zijn dood doneerde Picasso zelf nog 920 werken.

Eten & uitgaan 
El Born 
Als u in deze wijk niks leuks kunt vinden, dan weten we het ook niet meer. Rond de mooie kerk Basílica de Santa Maria del Mar barst het van de leuke boetieks, bars en eetgelegenheden. Eettips: La Cua Curta (traditioneel, Carrer de la Carassa) en Saboc (hip tapas eten, Carrer de la Fusina). Onze favo bar in de wijk is Rubi Bar (Carrer dels Banys Vells). Bezinnen Montserrat De merkwaardige, puntige rotsformaties van deze heilige berg zijn vanaf sommige plekken in de stad al te zien. Het is de moeite waard er heen te gaan, al is het alleen al om het gelijknamige klooster te bezoeken, dat op 720 meter tegen de flanken aan is geplakt.

Luisteren 
Palau de la Música Orfeo Catalana 
U hoeft niet van klassieke muziek te houden om te genieten van een concert in dit in meerdere opzichten waanzinnige gebouw. Het is in 1905 gebouwd door Lluis Domènech i Montaner, die samen met Gaudí vorm gaf aan het Catalaans modernisme. Pas maar op dat alle tierelantijnen aan het gebouw u niet afleiden van de muziek.

Beleven 
Barri Gòtic 
Het toeristische hart van Barcelona vindt u rond La Rambla, de beroemde promenade die van Plaça de Catalunya naar de haven loopt. Ten oosten daarvan ligt een doolhof aan kleine, smalle straatjes waarin het heerlijk dwalen is langs shops, tapastentjes, mooie kerken en gezellige pleinen. Als u de drukte even wegdenkt krijg je een aardig idee van hoe het ooit in Barcelona geweest moet zijn.

Voetballen 
Camp Nou 
Bij FC Barcelona verzamelen ze niet alleen de beste voetballers ter wereld, ze hebben ook nog eens het mooiste stadion. Het is gebouwd in 1957 en geeft plaats aan bijna 100.000 bezoekers. Een rondleiding door het lege stadion is al indrukwekkend, maar helemaal leuk is het tijdens wedstrijden. Het fanatisme en de passie van de Catalanen zijn nergens anders zo goed voelbaar. Voetbalfan of niet, ga!

Bekijk al onze reizen naar Barcelona >>
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:21:59 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch