telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving
naar Homepagina
  1. Bolderman Excursiereizen draagt steentje bij

Bolderman Excursiereizen zet zich in voor opvang van Oekraïense kinderen met kanker in het Máxima

Veenendaal - Bolderman Excursiereizen heeft het Prinses Máxima Centrum ondersteund met de hulpactie voor vijfentwintig Oekraïense kinderen met kanker door vervoer te organiseren tussen  het ziekenhuis in Utrecht en  de vakantiehuisjes waar de kinderen en hun families onderdak hebben gekregen.
 
Vijfentwintig Oekraïense kinderen met kanker en hun ouders/verzorgers zijn maandagavond aangekomen in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Zij reisden met een speciale Corendon-vlucht vanuit Polen naar Nederland.
 
Vervoer
De kinderen zijn na een medische check in het Máxima, met hun families naar gastgezinnen en vakantiehuisjes gegaan. De komende dagen wordt hun behandeling voor kanker hervat en voortgezet in het Utrechtse Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Bolderman Excursiereizen kreeg de vraag om een touringcar beschikbaar te stellen voor het vervoer van deze kwetsbare kinderen met ouders/verzorgers naar de vakantiehuisjes. We waren onmiddellijk gemotiveerd om hulp te bieden en kwamen dan ook meteen in actie. “We hebben dezelfde avond nog een touringcar naar het Prinses Maxima Centrum  laten afreizen. We willen het niet alleen bij medeleven  laten, maar ook daadwerkelijk ondersteuning  bieden. Hiermee willen we graag ons steentje bijdragen aan het herstel van deze kinderen”, zegt woordvoerder Onno Hosman van Bolderman Excursiereizen uit Veenendaal.
 
Humanitaire luchtbrug
Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft meer dan een week geleden aangeboden om Oekraïense kinderen met kanker zorg en behandeling te bieden. Sindsdien heeft het Prinses Máxima Centrum voorbereidingen getroffen voor de humanitaire luchtbrug en de opvang van de kinderen. Medewerkers van het Máxima, de Vereniging Kinderkanker Nederland en partnerorganisaties hebben deze hulpactie met vereende krachten gecoördineerd. Er is in korte tijd onderdak gevonden in gastgezinnen en enkele vakantiehuisjes.
 
Opstarten
Prof. dr. Rob Pieters, kinderoncoloog en lid van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum, zegt: “Ons belangrijkste doel is om de behandeling van de kinderen uit Oekraïne zo snel mogelijk op te starten, want die is de afgelopen twee weken gestopt of vertraagd. We hebben de behandeling van deze kinderen zo georganiseerd dat de zorg voor de Nederlandse kinderen met kanker ongestoord doorgang kan vinden.”
 
Behandeling
De kinderen zijn tussen de nul en achttien jaar oud en hebben verschillende soorten kanker. De meeste kinderen vervolgen hun behandeling met chemotherapie, die deels poliklinisch of in dagbehandeling gebeurt en deels via opnames. Anderen ondergaan in de komende tijd ook een operatie of krijgen een stamceltransplantatie. De kinderen en hun meereizende familie zijn vermoeid maar ook opgelucht dat zij op een veilige plek zijn. De komende dagen zullen zij steeds vanuit hun gastgezin naar het Prinses Máxima Centrum komen voor hun behandeling en geleidelijk wennen aan de situatie in Nederland.
 
Warm welkom
Dr. Kathelijne Kraal, kinderoncoloog en hoofd van het International Office in het Prinses Máxima Centrum, reisde mee in het team om de kinderen op te halen uit Polen. Zij vertelt: “De reis is gelukkig goed verlopen. We zijn trots op alle mensen en organisaties die ons hebben geholpen om deze bijzondere hulpactie te laten slagen. Samen hebben we deze Oekraïense kinderen met kanker en hun gezin een warm welkom kunnen bieden.”
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:35:43 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch