Espana por favor!

Spanje is van oudsher al een heel geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders en de laatste jaren is het land bezig met een goede tweede ronde. We herontdekken het land van prachtige stranden, cultuur, tapas en flamenco. Ons reisdoel: Andalusië!

Waar ligt het?

Andalusië ligt in Zuid-Spanje en beslaat een gebied van 8 provincies. Met een oppervlakte van zo’n 87.000 vierkante kilometer, is het de op een na grootste autonome regio in Spanje en meer dan twee keer zo groot als Nederland. De geschiedenis van Andalusië gaat duizenden jaren terug en is vooral beïnvloed door de Moren en de Christenen. De Moorse architectuur tref je nog overal aan. 

Waarom gaan we erheen?
Omdat alles aan Andalusië zo bijzonder is. De majestueuze steden vol Moorse invloeden, spierwitte dorpjes – pueblos blancos – in de bergen, de eindeloze olijfboomgaarden, prachtige zandstranden, religieuze fiesta’s, het heerlijke eten (tapas!), de passie van de bewoners en bovenal: de sfeer. Hoe Spaans wil je het hebben?

Wat zijn de hoogtepunten?
Te veel om op te noemen, maar vooruit, om je alvast enthousiast te maken:
  • Sevilla – Met imposante gebouwen als het Real Alcázar en de Torre del Oro en de ontelbare kleine straatjes in de oude wijken is deze stad één groot openluchtmuseum. En bakermat van de flamenco!
  • Granada – Lijkt zo uit de sprookjes van 1000-en-één nacht te komen. Bekendste bezienswaardigheid: het iconische Alhambra.
  • Córdoba – Vooral bekend om de twaalf eeuwen oude Mezquita, een van de grootste moskeeën ter wereld waarin nu een kathedraal is gevestigd.
  • Ronda – Overal klinkerstraatjes en witte muren, en als blikvanger de antieke brug over de 100 meter diepe kloof.
  • Gibraltar – Officieel Brits grondgebied, maar met Andalusische trekjes. Geliefd om z’n schitterend uitzicht vanaf de grote rots en de beschermde berberaapjes die hier wonen.

Bekijk al onze reizen naar Spanje >>
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:31:49 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch