telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

Fjorden en Vikingen

Vergeet het zonnige zuiden en ga voor het natuurlijke noorden! Want mooier dan Noorwegen gaat het niet worden. Diepe fjorden en rotswanden die steil vanuit het zeewater omhoog rijzen. De eeuwig zingende bossen. De ene keer vlak en vriendelijk, dan weer ruig en imposant. Stap in bus en boot, en laat je meeslepen.

Onderweg 

De heen- en terugreis zijn al een belevenis op zich. Vanuit de Duitse haven van Travemünde kun je op een van de ferryschepen van de T.T. Line genieten van de luxe. Je vertrekt ’s avonds, dineert aan boord met Zweedse Smörgasbord, geniet in de bar van een drankje en slaapt in een hut. Na het uitgebreide ontbijtbuffet meert de ferry aan in Trelleborg. Daarna volgt een prachtige bustocht langs de Zweedse kust, over de eilanden Tjörn en Orust en het Bullarenmeren gebied richting de Noorse grens en haar hoofdstad.

Hoofd(stad)zaken 
Oslo is niet alleen de groenste metropool van Europa, je kunt er ook letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Wandel vanaf het Centraal Station over de Karl Johans Boulevard met zijn chique winkels en restaurants naar het koninklijk kasteel. Ga op de jazztour in de muziekbuurt Grensen. Zie vanaf de Aker Brygge de zon in het fjord zakken. Ga zwemmen op het prachtige schiereiland Bygdøy, het ‘museumeiland’ waar ook met slecht weer van alles te beleven is. Loop door het beroemde beeldenpark Vigelandsparken. Fiets langs de groene oevers van de Akerselva en koop je koopjes in de vroegere arbeiderswijk Grünerløkka. En o ja, probeer nog wat energie over te houden voor de rest van de vakantie. Want die is nog maar net begonnen!

Fjorden 
De twee belangrijkste fjorden van Noorwegen zijn de Geirangerfjord en de Sognefjord. De natuurtocht naar het Geirangerfjord via Lom, Bisno, de mooie Groslibergpas naar Hellesylt, gelegen aan het fjord, is adembenemend. Hier kun je op een ferry stappen om de omgeving vanaf het water te zien. De 1700 meter hoge bergen lijken zo nog imposanter. Onderweg zie je boerderijen die tegen de bergen geplakt liggen en een aantal spectaculaire watervallen met prachtige namen als Zeven Zusters, Bruidssluier en de Vrijer. Stop voor het wegrijden nog even op een uitzichtpunt om terug te kijken in de diepe diepte waar je net nog was, en geniet ook van het al even adembenemende uitzicht op bergen en gletsjers.

Wintersport
De gezellige stad Hamar is in de zomer een prettig vakantieoord en in de winter een echt wintersportcentrum. Beroemd is de ijsbaan, het in 1994 gebouwde Vikingschip, waar onze schaatsers heel wat overwinningen hebben gevierd. In Lillehammer werden in dat jaar de ski-onderdelen van

Bekijk al onze reizen naar Noorwegen >>
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:23:49 | 0,09 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch