naar Homepagina
  1. Het Gardameer in Italië

Het Gardameer in Italië

Bij het Gardameer lijkt de zon altijd te schijnen! Dit meer ligt is een adembenemend landschap met stranden en bergen. Rondom het Gardameer zijn er leuke, pittoreske en historische stadjes te vinden, waar u met volle teugen kunt genieten. Het meer is tevens ook een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Wij vertellen u graag over dit fantastische meer in deze blog!

Het Gardameer in het kort
Het Gardameer (Lago di Garda) is het grootste romantische bergmeer van Italië met een lengte van ruim 50 km, een breedte van 19 km en een diepte tot 346 meter. Het klimaat van het Gardameer is vrij zacht. In de zomer is het gemiddeld rond de 29 graden en het water in het meer heeft een gemiddelde tempratuur van 25 graden.

Populair onder de Nederlanders
Het Gardameer is een zeer populaire vakantiebestemming, waar in de zomermaanden tienduizenden Nederlanders te vinden zijn. Het Gardameer heeft een vrij zacht klimaat, een schitterende natuur, vele knusse en authentieke dorpjes en is grotendeels omringd door heuvels en bergen. Deze combinatie maakt van het Gardameer de geliefde bestemming die het nu is.

In welke periode kunt u het beste naar het Gardameer?
De lente begint bij het Gardameer in maart, de kracht van de zon neemt langzaam toe en dat is voelbaar! In april laat de zon zich nog vaker zien en daarom wordt vaak de eerste zomerse dag in april al geregistreerd! Dit bekent dat het al minstens 25 graden is. Houdt u niet van de hele hoge tempraturen, dan zijn de maanden april en mei de beste maanden om naar het Gardameer af te reizen.

De zomer begint in juni en houdt tot in september aan. Het meer warmt langzaam op tot 25 graden en is daarom heerlijk om in te zwemmen of een pootje te baden! Geniet van het buitenleven en bezoek de gezellige strandjes rondom het meer. In de zomer lopen de tempraturen rondom het Gardameer op tot wel 30 graden en soms stijgt het kwik tot wel boven de 30 graden, vooral in de maanden juli en augustus. In deze maanden is het ook het drukst met toeristen. Vind u het niet erg om tussen de toeristen te lopen en houdt u wel van een lekkere warme tempratuur, dan zijn de maanden juli en augustus hier geschikt voor!

Tips voor het Gardameer
Wanneer u met Bolderman meegaat naar het Gardameer heeft u voldoende vrije tijd om het Gardameer zelf te ontdekken. Als tip geven wij om een mooie wandeling te maken langs het meer. Rondom het Gardameer zijn er goed onderhouden wandelpaden te vinden, die u naar de mooiste plekjes van Italië brengen.
Doet u het liever rustig aan op uw vrije dag? Dan kunt u aan het zwembad een boekje lezen of neerstrijken op één van de gezellige terrasjes langs het Gardameer. Ook in het dorpje Garda, waar u verblijft, is genoeg te beleven.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:59:47 | 0,08 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch