telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving
naar Homepagina
  1. Historisch en hip Krakow

Historisch en hip Krakow

Krakow is de meest bezochte stad van Polen en niet zonder reden: het is een prachtige stad met heel veel historie, cultuur en architectuur, maar ook trendy winkels en overal gezellige restaurants en barretjes. Moet u echt eens zien!

Stad met een hart
De Rynek Glowny of Grote Markt is het bruisende en historische hart van Krakow. Aan dit middeleeuwse plein van twee voetbalvelden (40.000 m²) groot vind u de Mariakerk met zijn ongelijke torens, de Lakenhal met toeristische kraampjes en koetsjes die u door de stad rijden. Rondom het plein staan mooie koopmanshuizen, nu vaak ingericht als café of restaurant.

Joodse wijk
De wijk Kazimierz is het decor uit de indrukwekkende film Schindler’s List waarin Oskar Schindler het leven van veel van zijn Joodse werknemers weet te redden. Het kleine stadsdeel is tegenwoordig een pelgrimsoord voor orthodoxe Joden uit de hele wereld. Voor bewoners en toeristen is het vooral een hippe en populaire wijk, vol leuke boetiekjes en vintage shops, restaurants en (vodka)barretjes.

Drakenburcht
Het imposante slot Wawel op de gelijknamige heuvel boven de stad werd lange tijd bewoond door Poolse koningen. Volgens de legende dankt het kasteel zijn naam aan de bloeddorstige draak Smok Wawelski, die hier verslagen werd door de vorst Krak, naar wie de stad is vernoemd. Aan de voet van de heuvel kunt u de Drakengrot bezoeken.

Wandelvaren langs de Wisla
Langs de rivier loopt een wandelpad, maar er varen ook rondvaartboten die u alle pittoreske hoeken van de stad vanuit een ander perspectief laten zien.

Trieste geschiedenis
Veel toeristen gaan niet alleen naar Krakow voor de gezelligheid, maar ook voor een bezoek aan het nabijgelegen Auschwitz. Het voormalige concentratiekamp is nu een museum, dat miljoenen bezoekers per jaar trekt.

Diep de mijn in
Op een half uur rijden van Krakow ligt de indrukwekkende zoutmijn van Wieliczka met de wonderlijkste zoutsculpturen die u ooit heeft gezien er is zelfs een zoutkathedraal uitgehouwen in de rotsen. De trappen voeren u tot een diepte van 327 meter in een totaal van 300 kilometers aan tunnels.

Hoog in de bergen
Zakopane in het Tatragebergte, zo’n 110 km ten zuiden van Krakow, is de wintersportstad van Polen. In de winter kunt u hier skiën of langlaufen. In de zomer prachtig wandelen, bijvoorbeeld door de indrukwekkende Dunajec-kloof.

KRAKOW ZIEN?
Bolderman organiseert expeditiereizen naar Krakow en omgeving, met verblijf in de stad en dagtrips naar onder andere de zoutmijn van Wielisczka, Auschwitz en Zakopane. Bekijk alle reizen naar Krakow >>
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:26:43 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch