telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

Italiaanse chique

Italiaanse chique Midden in Toscane, tussen Lucca en Florence, ligt Montecatini Terme, een prachtig oud stadje met thermale baden, prachtige hotels, goede restaurants en een schitterende omgeving. Maar het chique kuuroord met geometrische tuinen en arken, heeft ook een gezellig uitgaansleven. Tot laat in de avond zijn de winkels en cafés met terrassen open. 

Zonder twijfel is dit de meest ontspannen én gezellige plek om als standplaats te hebben en zo een dagtrip naar juweeltjes van steden als Florence, Siena, Pisa en Lucca af te wisselen met fietstochten door de ruige natuur en mooie golfbanen. En ’s avonds pak je de bergtram naar een van de mooiste dorpjes van Toscane, Montecatini Alto op 290 meter boven de stad, om in een van de vele restaurants te genieten van de typisch Toscaanse specialiteiten. 

Baden in weelde 
Verkoeling vind je aan de rand van de zwembaden van de verschillende in jugendstil opgetrokken hotels. Om jezelf een echte oppepper én een bijzondere ervaring te geven, ga je naar een van de vele thermen die het kuuroord rijk is, met pilaren, galerijen en bijbehorende paleizen in Venetiaanse en Moorse stijl. De geneeskrachtige eigenschappen van het bronwater (al bekend bij de Romeinen) maken dat je overal nog meer van kunt genieten. 

Proef Toscane 
Neerstrijken in Montecatini Terme is volop proeven van Toscane en al haar kunstschatten, het prachtige landschap met glooiende heuvels, rijen cipressen, wijn- en olijfgaarden, schitterende middeleeuwse steden en de altijd schijnende mediterrane zon! 

Toscaanse juwelen 

Florence
Enkele decennia voor onze jaartelling werd Florence gesticht door Julius Caesar. Het was een Romeins legerkamp en dat zie je nog steeds aan het stratenplan van de stad. De rijke familie de Medici heeft er voor gezorgd dat Florence een van de belangrijkste steden ter wereld is op het gebied van schilderkunst, beeldhouwwerken, literatuur en architectuur. 

Siena 
Wie Siena zegt, zegt Palio. De traditionele paardenrace op de Piazza del Campo die op 2 juli en 16 augustus wordt gehouden, is het belangrijkste evenement van de middeleeuwse stad. Op alle andere dagen kun je hier, op het mooiste plein ter wereld, genieten van de prachtige bouwwerken die rondom staan en de omliggende winkelstraten. 

Pisa 
Natuurlijk maak je de foto waarin het lijkt alsof jij de scheve toren rechtzet, maar Pisa is zoveel meer dan dat. Het is een echte studentenstad met alle gezelligheid die daarbij hoort. Een van de beroemdste leerlingen van de universiteit is de natuurkundige Galileo Galilei. Ook ligt de oudste botanische tuin ter wereld in de stad die al sinds de vijfde eeuw voor Christus bewoond wordt.

Bekijk al ons reizen naar Italie >> klik hier
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:01:52 | 0,06 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch