telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving
naar Homepagina
  1. Kroatië op z'n mooist!

Kroatië op z'n mooist!

Rijdend langs de 1.800 kilometer lange kustlijn van Kroatië vind je schilderachtige plaatsjes en een indrukwekkend natuurlandschap. De azuurblauwe Adriatische zee, prachtige eilanden en fraaie stranden maken het tot een waar paradijs.

Het gezellige kustplaatsje Crikvenica is een goede plek om je reis te beginnen. Na een ontspannen bezoek aan het pittoreske stadje steek je het water over om de schoonheid van de eilanden Krk, Rab, Cres en Lošinj te ontdekken. Dit kan per boot, maar sommige eilanden zijn ook per brug bereikbaar vanaf het vaste land. De invloed van de Romeinen, Byzantijnen en Venetianen zie je overal op de eilanden terug, dus op cultureel gebied kom je niets te kort. Tijdens een boottocht over het omringende water komt de pracht van al die eilanden pas écht binnen.

Altijd in bloei
Weer terug op het vaste land passeer je op het schiereiland Istrië de 1400 meter hoge berg Ucka. Aan de voet vind je, te midden van een bosrijk gebied, Opatija Riviera. Dit was een van de eerste toeristenbestemmingen aan deze kustlijn en is nog steeds een geliefd vakantie- en kuuroord. De hoge bergen houden de koude westenwind hier tegen. Zo is een subtropisch klimaat ontstaan, waarin veel voor Europa unieke bloemen en planten kunnen groeien. Gedurende het hele jaar staat er altijd wel een deel in bloei.

Op de bucketlist
Vanuit Opatija Riviera is het niet ver rijden naar de wereldberoemde Grotten van Postojna in Slovenië, het langste en op één na grootste grottenstelsel ter wereld. Ook kun je op excursie naar de wonderschone Plitvicemeren. Het gelijknamige Nationaal Park staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is het oudste en grootste van Kroatië. De meren, met al hun prachtige watervallen, horen thuis op iedere bucketlist.

Twee gezichten
Als je je weg vervolgt langs de kust van Istrië, stuit je in het westen op het schilderachtige vissersplaatsje Vrsar. Een hoge steile heuvel verdeelt de stad als het ware in tweeën. Op de top vind je het historische gedeelte van de stad, met kleine charmante straatjes. Aan de voet van de heuvel bevindt zich de boulevard, waar het voor toeristen heerlijk toeven is. Vrsar is bovendien is een geliefde plek voor wandelaars en fietsers: vanuit de stad start een keur aan prachtige routes.

Dag zon
Als de avond valt, baadt de kuststreek in een prachtige roodgele gloed. Vanaf de boulevard kijk je uit op een van de mooiste mediterrane archipels. Achttien onbewoonde eilandjes omringd door de azuurblauwe zee, met daarachter de ondergaande zon. Ja, dit is Kroatië op z’n mooist.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:42:18 | 0,06 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch