telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

Portugese pareltjes!

Portugal is het absolute paradijs, met prachtige stranden aan de Algarve, een ruige westkust,ontelbare kurkbomen in het binnenland. Het sprookjesachtige Lissabon aan de oevers van de Taag en Porto, wat zoveel meer heeft dan de gelijknamige drank onder de kurk. Die twee pareltjes gaan we bezoeken, onder het genot van een glaasje natuurlijk!

Proosten in Porto 

Porto is een havenstad in het noorden van Portugal,met zo’n 250.000 inwoners. De meeste mensen leven van toerisme en port. Zoals echte bubbels alleen geproduceerd mogen worden in de Champagne, zo kan port alleen uit Porto en omstreken komen. Een bezoekje is een absolute must, want elk zichzelf respecterend porthuis biedt proeverijen aan in verschillende prijsklassen, beginnend vanaf zo’n 5 euro per persoon.

Genieten geblazen 
Vanaf de boulevard heb je prachtig uitzicht op de baai. Direct na de boulevard gaat de weg steil omhoog naar het oude stadscentrum: een wirwar van kleine steegjes, gevuld met geuren, kleuren en de klanken van de Portugese muziek, die je van verschillende kanten uit verstopte winkeltjes en cafeetjes tegemoet komt.

Tegelwijsheid 
Overal zie je de gevels met Portugese blauwgele tegeltjes, ‘azulejos’. In het eeuwenoude Station Sao Bento wordt de historie van Portugal in tegeltjes verbeeld. De lokale markt, de kathedraal en het typisch Portugese koffiehuis Majestic mag je niet missen. Maar stiekem is het veel leuker om lekker zonder plan door de geboortestad van ontdekkingsreiziger Hendrik de Zeevaarder te dwalen.

Bruggen slaan 
Maak een boottocht over de Douro en geniet van het uitzicht over de stad, de omgeving en natuurlijk de fraaie ijzeren bruggen over de rivier, zoals de spoorbrug Dom Luis I en de Maria Pia-brug van de Belgische ingenieur Théophile Seyrig – zakenpartner van de beroemde Gustave Eiffel.

Lekker Lissabon 
De dag begint en eindigt in de Portugese hoofdstad voor de meeste van de 2,9 miljoen inwoners met een bica, een espresso. Drink dit bakkie ook een keer bij Confeitaria de Belém. Hier worden sinds 1827 volgens geheim recept de lekkerste zoete pastéis de natas gemaakt. Er schijnen er dagelijks zo’n 10.000 over de toonbank te gaan!

Vis moet 
De Portugese keuken bestaat uit veel visgerechten, niet gek met een kustlijn van 832 kilometer. Het populairst onder de bevolking is bacalhau, gedroogde en gezouten kabeljauw. Eén van de beste visrestaurants van Lissabon is Solar dos Presuntos, waar je de uitgebreide wijnkaart op een iPad gepresenteerd krijgt.

Historisch goed 
Gelegen aan de rivier de Taag, ademt de stad een eeuwenoude historie en cultuur uit. Het is een aaneenschakeling van bruisende oude stadsdelen als Rossio, Alfama, Castelo, Mouraria, Bairro Alto en Belém. De kleine trams trekken zich door de steile straatjes omhoog, maar komen ook langs het monumentale Praca do Comércio, de Toren van Bélem en het Jerónimos-klooster.

Hoogtepunt 
Vanaf het Castelo Sao Jorge heb je waanzinnig uitzicht over de stad. Op het hoogste punt ligt het eigenlijke kasteel, met kantelen en tien wachttorens. Op een van de torens staat een periscoop waarmee je de hele omgeving kunt bekijken. Binnen de vesting liggen de resten van een middeleeuwse kerk en eethuisjes en souvenirshops.

Blikvanger 
De imposante hangbrug over de Taag is 2,5 kilometer lang en hangt op het hoogste punt 75 meter boven het water. Zijn voorbeeld: de Golden Gate Bridge in San Francisco! De gigantische Christo Rei is weer geïnspireerd op het Jezusbeeld in Rio de Janeiro. Het mooiste uitzicht op de brug en de stad heb je als je met de veerboot oversteekt, 10 minuten naar rechts langs de kade loopt en daar op het terras met een gegrild visje en een glaasje vinho verde geniet van de zonsondergang...

Bekijk al onze reizen naar Portugal >>
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:43:12 | 0,06 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch