Wereldsteden om de hoek

Ondersteboven van Praag
Het centrum van de Eeuwige Stad is een stuk moderner dan de naam doet vermoeden. Tussen de middeleeuwse gebouwen vind u prachtige hedendaagse kunst die u ook kunt waarderen als u geen kunstkenner bent. Zo bent u van de Praagse Burcht binnen een paar minuten bij een kleurrijk graffitikunstwerk ter ere van John Lennon. Vlakbij de Lennonmuur is ook een leuke pub waar u een koud Tsjechisch pilsje kunt drinken. In de Oude Stad aan de andere kant van de Karelsbrug staan meerdere kunstwerken van de fantasierijke Tsjechische kunstenaar David Cerný (52). Het glimmende, ronddraaiende hoofd van de Praagse schrijver Franz Kafka is zeker de moeite waard. Hetzelfde geldt voor zijn lollige parodie op het statige ruiterstandbeeld van de middeleeuwse koning Wenceslaus. In de versie van Cerný, te zien in een overdekte winkelpassage, zit diezelfde koning ondersteboven op zijn paard. Dat ziet er zo maf uit, daar móet u wel van in de lach schieten.

De onderkant van Londen
De bekendste trekpleisters van Londen liggen ten noorden van de Theems, maar de stad houdt zeker niet op bij de bovenste rand van de rivier. Toch laten stedentrippers de zuidoever van de Theems, op de London Eye na, vaak links liggen. Zonde, want het gebied in de bocht van de rivier tussen Westminster Bridge en Blackfriars Bridge is een van de gezelligste stukjes van de stad. Vooral de pubs en restaurants in de voormalige pakhuizen op Gabriel’s Wharf zijn een aanrader. De Wharf ligt op een kleine twintig minuten lopen vanaf de Big Ben. Voor Londense begrippen is dat een steenworp! Loop een klein beetje door in de richting van de Millennium Bridge voor een prachtig uitzicht over de Theems en het Londense stadscentrum. Het Tate Modern-museum, gebouwd in een voormalige elektriciteitscentrale aan de South Bank, heeft een panoramadek op de bovenste verdieping dat gratis toegankelijk is. De perfecte manier om de hele stad in u op te nemen.

Parijs: niet in Seine gezet
Een stedentripje naar Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan een van de topmusea in de stad. Wilt u Mona (Lisa) en haar fans links laten liggen, maar niet te ver afdwalen van het centrum, dan is Musée d’Orsay de perfecte bestemming. D’Orsay ligt aan de andere kant van de Seine en is gebouwd in een enorm voormalig treinstation dat uitkijkt op het Louvre. Alleen al het prachtige uitzicht op het centrum van de bovenste verdieping maakt dit museum de moeite waard. De wereldberoemde werken van Vincent van Gogh die er hangen, zijn mooi meegenomen. Denkt u aan Parijs, dan denkt u aan de boulevards langs de Seine. Maar er is nog een stuk water in de stad waar u heerlijk langs kunt flaneren: Canal Saint-Martin. U vindt er allerlei schattige cafeetjes en wijn- en kaaswinkels. Ook de Parijzenaren zelf komen hier graag. Tijd om even te ontspannen met een café au lait of een vin rouge. En zeg nou zelf, daarvoor komt u toch naar Frankrijk?

Bekijk nu onze stedentrips >>
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:26:37 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch