telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving
naar Homepagina
  1. Wie, wat, waar, waarom en hoe in Noorwegen?

Wie, wat, waar, waarom en hoe in Noorwegen?

Bossen, bergen, watervallen, meren en gletsjers. Dan weer vlak en vriendelijk, dan weer onherbergzaam en ruig. Maar altijd is Noorwegen even mooi. Vanuit Oslo, de Europese Groene Hoofdstad van 2019, ben je in een mum van tijd in de Scandinavische wildernis.

Waar beginnen we?
De hoofdstad van Noorwegen, ingeklemd tussen het Oslofjord en beboste heuvels, is een heerlijk startpunt voor een mooie rondreis. Met zijn historische gebouwen, moderne architectuur, interessante musea en uitstekende restaurants kun je in Oslo alle kanten op. Het is een van de snelst groeiende steden van Europa en die energie voel je. De mensen zijn er hip en aardig, in de winkels hangt de laatste mode en de kunstscene is befaamd: bezoek een tentoonstelling in het Astrup-Fearnleymuseum en je begrijpt wat we bedoelen. En of je nu van klassieke muziek houdt of niet, een bezoek aan het hypermoderne Operahuis, prachtig gelegen aan het Oslofjord, maakt altijd indruk. 

Wat schaft de pot?
Noorwegen is enorm uitgestrekt en heeft daardoor een gevarieerde keuken. Deze heeft één gemene deler en die kun je vast raden. Juist: vis. Hun fameuze zalm eten de Noren het liefst als gravad lax: rauw, met een zoetzuur mosterddillesausje, samen met wat aardappeltjes. Dit gerecht stamt al uit de Vikingtijd. Meer behoefte aan een snelle hap? Een populaire, typische Noorse vleessnack is biffsnadder: reepjes biefstuk met paprika, ui en bearnaisesaus.

Waarom zouden we Oslo nog uit moeten?
Omdat de natuur in Noorwegen even overweldigend als uniek is. Meest kenmerkend zijn de fjorden, diepe natuurlijke inhammen in de bergachtige kustlijn. De Noorse kust is in totaal meer dan 25.000 kilometer lang, meer dan de helft van de aardomtrek. De fjorden lopen door tot diep in het onherbergzame binnenland. Een van de mooiste gedeeltes is het Geirangerfjord, met zijn watervallen en adembenemende uitzichtpunten – de bergen rondom het water zijn hier zo’n 1700 meter hoog. Vanaf de weg zie je maar een klein stukje van het fjord, maar tijdens een boottocht kun je optimaal genieten van de prachtige ruigheid van het Geirangerfjord.

Wie gaan er mee?
Noorwegen is groot en dunbevolkt en de natuur overweldigend. Tegelijk is het ook een uiterst vriendelijk land. Die prachtige, gekleurde houten huizen in de steden en dorpen, de gemoedelijkheid van de mensen... Het maakt dat je je er al snel thuis voelt. Je kunt er gemakkelijk een week lopen zonder een mens tegen te komen. Maar er zijn ook  gezinsvriendelijke mogelijkheden om de natuur te ontdekken. Fietsen bijvoorbeeld of kajakken. Voor de meeste buitenactiviteiten kun je zelf het niveau bepalen. Dat maakt een trip naar Noorwegen niet alleen geschikt voor doorgewinterde buitenmensen, maar voor iedereen.

Hoe gaan we er heen? 
Bolderman organiseert diverse rondreizen per touringcar door Noorwegen. Zo is er een tiendaagse reis die start in Nederland, en waarbij je onder meer Oslo, het Geirangerfjord en het prachtige stadje Ulvik bezoekt.


Bekijk al onze reizen naar Noorwegen >>
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:32:13 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch