telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Devon en Cornwall

vanaf € 599,-

We nemen u mee naar de prachtige Engelse graafschappen Devon en Cornwall, gescheiden door de rivier de Tamar. Het landschap van Devon is lieflijk. Tussen de kustlijnen in het noorden en zuiden ligt in het heuvellandschap voornamelijk landbouwgebied. Devon kent twee Nationale Parken, te weten Dartmoor en Exmoor. Cornwall heeft daarentegen een ruig en vaak nog ongerept landschap en kent een zeeklimaat met relatief zachte winters. Omdat het er zelden of nooit vriest, groeien er vele soorten (geïmporteerde) subtropische planten en palmen. We bezoeken tijdens deze busreis naar Devon en Cornwall het prachtige Eden Project met het grootste overdekte regenwoud ter wereld, maar we zien ook de Nationale Parken Dartmoor en Exmoor. De vele leuke authentieke havenstadjes zoals o.a. Polperro en Padstow vormen het decor van deze reis. Laat u aangenaam verrassen tijdens deze prachtige busreis naar het zuidwesten van Engeland.

 • Bezoek Exmoor National Park
 • Prachtige kustroute
 • Excursie Eden Project
 • Excursie pittoreske havenstadjes
 • Bezoek Bath
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.

Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Devon en Cornwall

Maandag: Nederland - omgeving Londen

Met een van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via België naar Calais voor de overtocht per ferry naar Dover. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Londen - Bath - Bideford

We rijden via verschillende graafschappen naar Bideford in het graafschap Devon. Natuurlijk mag een bezoek aan Bath niet ontbreken tijdens deze reis. De stad, gelegen aan de rivier de Avon, is na Londen de drukst bezochte toeristenplaats van Engeland. Bath is beroemd om haar geneeskrachtige bronnen. Een Romeinse tempel en thermen zijn hiervan deels bewaard gebleven. Veel gebouwen in de stad zijn opgetrokken uit een witte lokale steensoort, de zogeheten Bath stone. We maken een korte stadstour en daarna heeft u tijd om zelf de stad verder te verkennen. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Bideford, waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Kustlijn Cornwall

Vandaag beginnen we met een prachtige tocht langs de schilderachtige kustlijn van Cornwall. We bezoeken het National Trust dorp Boscastle, een pittoresk dorp met een vissershaventje. Aansluitend rijden we naar het charmante en authentieke dorpje Padstow. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of havenstadjes in Cornwall (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op een prachtige rondrit door de graafschappen Cornwall en Devon. Eerst rijden we naar Mevagissey, een oud vissersplaatsje waar nog regelmatig delen van films worden opgenomen. Aansluitend rijden we verder naar het idyllische vissershaventje van Polperro. De smalle straatjes met mooie huisjes, de intacte vissershuizen en de prachtige kustlijn vormen hier het decor. We vervolgen onze route langs het indrukwekkende Dartmoor National Park. Op de grote onbeschutte heidevlakten grazen schapen en half wilde Dartmoor pony's. Het hoogste punt van dit nationale park is High Willhays, dat op 621 meter boven zeeniveau ligt. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij ons hotel.

Vrijdag: Exmoor National Park

Na het ontbijt beginnen we aan een schitterende tocht door het bos van Exmoor National Park, bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Via Barnstaple rijden we naar het afgelegen dorpje Simonsbath, waar we een korte stop houden. We vervolgen onze route door het afwisselende landschap van Exmoor, waar u kunt genieten van het landschap met heuvels en dalen. Met een beetje geluk zien we een kudde wilde geiten of Exmoor pony’s. We rijden aansluitend naar Dunster, een van de bekendste plaatsjes van het Exmoorpark. U heeft hier de gelegenheid om dit stadje te bekijken en te lunchen. 's Middags bezoeken we de plaatsjes Lynmouth en Lynton, die bekend staan om hun bijzondere liftverbinding, de Cliff railway. U krijgt de tijd om een rit met deze lift te maken. Via de Victoriaanse badplaats Combe Martin rijden we weer terug naar Bideford.

Zaterdag: Jamaica Inn en Eden Project (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we naar het prachtige graafschap Cornwall. We rijden een mooie route langs o.a. de 'Jamaica Inn', bekend uit vroegere tijden toen Cornwall de belangrijkste route voor smokkelaars was. Hierna vervolgen we onze weg naar het Eden Project (zie Pluspakket), 's werelds grootste overdekte regenwoud. De botanische tuinen van het Eden Project zijn te vinden in twee kassencomplexen in geodetische koepels. Samen met de omliggende koepels vormt het een bijzonder geheel. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten. Naast de planten leven in de kassen ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Deze dieren functioneren onder andere als biologische bestrijder van schadelijke insecten. Na het bezoek aan het Eden Project rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Bideford - Windsor - omgeving Londen

Na het ontbijt nemen we afscheid van Bideford en vertrekken we uit Devon. We rijden naar Windsor, een gezellig toeristenstadje. Midden in het centrum staat de oudste Koninklijke residentie, Windsor Castle. Indien de tijd het toelaat kunt u dit kasteel bezoeken. Vanuit Windsor kunt u ook eenvoudig naar Eton lopen, bekend vanwege de particuliere kostschool. Vervolgens rijden we door naar de omgeving van Londen voor de laatste overnachting.

Maandag: Omgeving Londen - Nederland

Na het ontbijt rijden we naar Dover, waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Vandaar gaat de route door België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u weer huiswaarts wordt gebracht met een van onze servicelijnen, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Devon en Cornwall

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Durrant House Hotel, Bideford

Dit hotel ligt aan de rand van de historische haven van Bideford en biedt uitzicht over de rivier de Torridge. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, lift en buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Engeland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Bert

Hierbij een fotorapportage van mijn reis Devon en Cornwall.

Reisverhaal Dineke

Op een mooie pinksterdag ... ging ik, op aanraden van vrienden, met Bolderman op reis. Gekozen voor een reis naar Devon en Cornwall. Hele leuke mensen leren kennen, al hebben sommigen geprobeerd me aan de drank te krijgen :-) Heel veel gezien (geitenpaadjes) en beleefd onder heel goede begeleiding van chauffeur Nigel. 
Ik zal zeker nog eens een (single)reisje boeken bij Bolderman. Zou graag rondreisje Schotland met taptoe in Edinburgh (augustus) kunnen kiezen.

Reisverhaal Hans

Op foto 1  zien we het Eden project.
Voor liefhebbers van bloemen en planten het hoogtepunt van de reis naar Devon en Cornwall.
De botanische tuin bestaat uit twee kassencomplexen en verschillende bijgebouwen.
Er groeien meer dan een miljoen planten van ca. 5000 verschillende soorten.
Het geheel is in 1997door onze landgenoot Tim Smit opgericht.
Al meer dan 7,5 miljoen hebben het Eden project bezocht.

Foto 2
St.Michael's Mount is een van de vele hoogtepunten van de geweldige reis naar Devon en Cornwall.
Bij eb kun je het kasteel over de weg bereiken maar bij vloed kun je er alleen met de boot naar toe.
 

Reisverhaal Henriëtte

Het haventje van Boscastle in Cornwall. Het is een van de vele getijdehaventjes die bij eb hun water in de rivier zien verdwijnen naar de zee.
 
Ik vond het spectaculair. Heel klein, maar indrukwekkend.
Ik heb een geweldige,  mooie gevarieerde reis gehad.
 

8 dagen Devon en Cornwall

115 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
119 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:23:29 | 0,73 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch