telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Verrassend Denemarken

vanaf € 649,-

Denemarken is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Het kleinste land van Scandinavië is lekker dichtbij en toch verrassend anders. In dit land van rust, ruimte en smörrebröd wordt u geïmponeerd door het afwisselende landschap met bergen, eilanden, fjorden, meren, bossen, duinen en brede stranden. U vindt er vakwerkboerderijen en middeleeuwse kastelen, leuke vissersplaatsjes en prachtige steden. Denemarken bestaat uit verschillende provincies. In de provincie Seeland bezoeken we het bruisende Kopenhagen en het interessante Roskilde. Op het eiland Funen bezoeken we Odense, waar de sprookjesverteller Hans Cristian Andersen geleefd heeft. Vervolgens brengen we u naar het vasteland, de provincie Jutland. Hier bezoeken we o.a. de prachtige stad Aarhus, de oudste stad van Denemarken Ribe en het bekende Legoland bij Billund. Busreis Denemarken met Bolderman Excursiereizen: verrassend!

 • Rondrit Kopenhagen o.l.v een gids
 • Bezoek slot Frederiksborg
 • Excursie Ribe en Kolding
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Zaterdag: Nederland - omgeving Kopenhagen

Op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna gaan we op weg en volgen de Duitse Autobahnen via Bremen en Hamburg naar het plaatsje Puttgarden. Hier gaan we aan boord van de ferry, die ons naar het Deense stadje Rødby brengt. Aan het begin van de avond komen we bij ons hotel in de omgeving van Kopenhagen, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Zondag: Kopenhagen

Vandaag maken we onder leiding van een gids een rondrit door 'bruisend' Kopenhagen. De gids voert u langs Slot Charlottenburg, het plein Kongens Nytorv, het Raadhuis met het Raadhuisplein, Slot Amalienborg en het standbeeld van de kleine Zeemeermin. Na de rondrit gaan we naar de Nyhavn, waar we in één van de gezellige bars of restaurants iets kunnen nuttigen. ’s Middags kunt u het beroemde park Tivoli bezoeken, een boottocht maken door Kopenhagen of winkelen in de mooie winkelstraat Strøget.

Maandag: Frederiksborg en Roskilde

We gaan vandaag naar één van de mooiste kastelen van Denemarken, Slot Frederiksborg. Deze eerste Koninklijke residentie werd in 1560 gebouwd. Na een brand in 1859 werd besloten het gebouw te renoveren en er een museum van te maken. De architectuur van de 80 vertrekken is prachtig en uitbundig. De zalen en kamers zijn stijlvol ingericht met bijzonder meubilair en schitterende kunstvoorwerpen. ’s Na dit bezoek is er gelegenheid om te lunchen in het centrum van dit dorp. 's Middags brengen we u naar de voormalige Deense hoofdstad Roskilde, in de 10e eeuw gesticht door de Vikingen. In de indrukwekkende kathedraal van Roskilde werden eeuwenlang de Deense vorsten begraven, in totaal 39. Ook kunt u het Vikingschipmuseum bezoeken, waar 5 originele Vikingschepen, die 1000 jaar geleden voor de kust tot zinken werden gebracht, tentoongesteld staan. De grootste is 30 meter lang en had een 70-koppige bemanning. Bij het museum is een scheepswerf, die replica’s van oude Vikingschepen bouwt.

Dinsdag: Omgeving Kopenhagen - Trelleborg - Odense - omgeving Kolding

Vandaag gaan we op weg naar het eiland Funen, maar voor we de imposante Storebaeltbrug oprijden, pauzeren we even in het plaatsje Trelleborg, waar zich het best bewaarde Vikingfort bevindt. De enorme Storebaeltbrug verbindt sinds 1998 de eilanden Seeland en Funen. We brengen u vervolgens naar de stad Odense, waar de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is geboren. U heeft de gelegenheid om te lunchen in het centrum. De stad heeft een rijke cultuur en er zijn veel bezienswaardigheden, zoals een kathedraal en het museum van Hans Christian Andersen. Na dit bezoek verlaten we Funen en rijden Jutland binnen. Aan het eind van de middag komen we aan in de omgeving van Kolding, waar we 4 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Vrije dag of excursie Aarhus en Ebeltoft (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of, als u het Pluspakket heeft geboekt, meegaan met deze excursie. We maken een tocht in Jutland en gaan naar Aarhus, de op één na grootste stad van Denemarken. De stad is gesticht door de Vikingen en werd een belangrijke zeehaven. U kunt een bezoek brengen aan het openluchtmuseum Den Gamle By. Hier waant u zich terug in de tijd. U kunt hier 75 historische huizen, die vanuit heel Denemarken naar Aarhus gebracht zijn, bezichtigen. De sfeer is bijzonder levendig wanneer acteurs de belangrijkste personages naspelen. ’s Middags gaat de tocht naar het 700-jaar oude plaatsje Ebeltoft. Het stadje bezit het kleinste raadhuis van Denemarken. In de haven ligt het fregat Jylland, een groot gerestaureerd houten schip dat deelnam aan de slag bij Helgoland in 1864. Ook is er een glasmuseum dat u kunt bezoeken.

Donderdag: Ribe, Rømø en Kolding

We rijden eerst naar het Waddeneiland Rømø, eens een welvarende walvishaven. In het dorp Toftum staat een kapiteinshuis uit 1748, nu een museum. In dit museum vindt u in één van de vertrekken een wand met 4000 Hollandse tegeltjes. Na de lunch gaan we vervolgens een bezoek brengen aan het oudste stadje van Scandinavië, Ribe. De stad is inmiddels ruim 2700 jaar oud en heeft veel mooie gebouwen, zoals een middeleeuws kasteel en een 16e-eeuwse school. Het centrum is een doolhof van kasseienstraatjes met scheefgezakte vakwerkhuizen. In het Ribe Vikingcenter kunt u zien hoe Ribe eruit moet hebben gezien in de tijd van de Vikingen. Vervolgens rijden we naar Kolding, waar u in het historische centrum nog kunt winkelen of iets drinken op een gezellig terras.

Vrijdag: Vejle en Legoland

Vejle staat als eerste op het programma vandaag, waar we een kort bezoek aan het fraaie centrum brengen. Daarna gaan we naar de plaats Billund, waar we Legoland zullen bezoeken (entree niet inbegrepen). De bekende Legosteentjes zijn in 1930 uitgevonden en zijn geliefd bij kinderen uit de hele wereld. Legoland werd in 1968 geopend. U kunt er verbazingwekkend gedetailleerde miniatuurversies van steden en beroemde bezienswaardigheden zien, helemaal opgebouwd uit Legosteentjes. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Omgeving Kolding - Nederland

Na een vroeg ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Bij Flensburg passeren we de Duitse grens en via de snelwegen rijden we naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

 N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhalen

Reisverhaal Francien

9 september een 8 daagse reis Denemarken gedaan..leuk gezelschap en een leuke chauffeur/reisleider Ron Weistra een sociaal iemand die zij zijn werk te doen en wij vakantie hebben. Het was ook iemand die ook echt van zijn werk genoot en zijn reizigers. Wat het weer betrof beter dan in Nederland waar de storm en regen over het land raasde. Kopenhagen, Legoland en al het andere moois hebben wij met droog weer en zonneschijn kunnen bekijken.. Goede hotels.

Reisverhaal Marion en Flip

De foto's zijn genomen tijdens onze reis naar "Verrassend Denemarken" van 12 augustus tot 19 augustus j.l.

Foto 1 : Kopenhagen: met de boot vanuit Nyhavn door Kopenhagen. Gekleurde huizen met gezellige barretjes en restaurants. 
Foto 2: Frederiksborg: Het prachtige slot aldaar, zowel van buiten als van binnen!!
Foto 3: Een kijkje in de haven van Roskilde met zijn prachtige bootjes!
Foto 4: Het schitterende slot Frederiksborg weerspiegelt in het water!
Foto 5: Een leuk doorkijkje in het centrum van Ribe, het oudste stadje van Scandinavië. 

Denemarken

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Denemarken wordt met de Deense Kroon betaald.

Elektriciteit:
In Denemarken heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Deens is de officiële taal in Denemarken.

Prijsniveau:
De prijzen in Denemarken liggen een stukje hoger dan in Nederland.
 

8 dagen Verrassend Denemarken

17 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling

17 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,8
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,9
 • Contact met Bolderman 8,9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:21:07 | 0,51 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch