telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

7 dagen Verrassend Denemarken

Denemarken is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Het kleinste land van Scandinavië is lekker dichtbij en toch verrassend anders. In dit land van rust, ruimte en smörrebröd wordt u geïmponeerd door het afwisselende landschap met bergen, eilanden, fjorden, meren, bossen, duinen en brede stranden. U vindt er vakwerkboerderijen en middeleeuwse kastelen, leuke vissersplaatsjes en interessante steden. Denemarken bestaat uit verschillende provincies. In de provincie Seeland bezoeken we Kopenhagen en Roskilde. Op het eiland Funen bezoeken we Odense, waar de sprookjesverteller Hans Cristian Andersen geleefd heeft. Ook de provincie Jutland staat natuurlijk op het programma. Hier bezoeken we o.a. het prachtige havenstadje Ebeltoft en het bekende Legoland bij Billund. Boek deze veelzijdige reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Rondrit Kopenhagen o.l.v. een gids
  • Excursie Legoland
  • Excursie Ebeltoft en Jelling
  • Bezoek Odense
  • Bezoek Ribe
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Verrassend Denemarken

Zaterdag: Nederland - omgeving Kopenhagen

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna gaan we op weg en volgen de Duitse autobanen via Bremen en Hamburg naar het plaatsje Puttgarden. Hier gaan we aan boord van de ferry, die ons naar het Deense stadje Rødby brengt. Aan het begin van de avond komen we bij ons hotel in de omgeving van Kopenhagen, waar we twee nachten zullen verblijven.

Zondag: Kopenhagen en Hillerød

Vandaag maken we onder leiding van een gids een rondrit door 'bruisend' Kopenhagen. We zien o.a. Slot Charlottenburg, het plein Kongens Nytorv, het Raadhuis met het bekende Raadhuisplein, Slot Amalienborg en het standbeeld van de kleine Zeemeermin. Na de rondrit gaan we naar de Nyhavn, waar u in één van de gezellige bars of restaurants iets kunt nuttigen. ’s Middags kunt u het beroemde park Tivoli bezoeken, een boottocht maken door Kopenhagen of winkelen in de mooie winkelstraat Strøget. In de loop van de middag rijden we naar Hillerød, gelegen in de Deense provincie Nordsjaelland. U kunt de stad bekijken of een bezoek brengen aan het slot Frederiksborg, een imposant kasteel met twee voorburchten, dat bereikt kan worden via drie bruggen. Het kasteelcomplex ligt met zijn voorburchten voor driekwart in het water en grenst aan een park met een prachtige baroktuin, kanaal en een vijver. Na dit bezoek rijden we weer terug naar ons hotel.

Maandag: Omgeving Kopenhagen - Roskilde - Odense - omgeving Fredericia

Na het ontbijt gaan we op weg naar het eiland Funen. Voor we de imposante Storebaeltbrug oprijden, pauzeren we in de plaats Roskilde, de voormalige Deense hoofdstad, in de 10e eeuw gesticht door de Vikingen. In de indrukwekkende kathedraal van Roskilde werden eeuwenlang de Deense vorsten begraven, in totaal 39. Ook kunt u het Vikingschipmuseum bezoeken, waar 5 originele Vikingschepen, die 1000 jaar geleden voor de kust tot zinken werden gebracht, tentoongesteld staan. Bij het museum is een scheepswerf, die replica’s van oude Vikingschepen bouwt. We vervolgen onze weg over de enorme Storebaeltbrug die sinds 1998 de eilanden Seeland en Funen met elkaar verbindt en bereiken de plaats Odense, waar de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is geboren. U heeft hier de gelegenheid om te lunchen in het centrum. De stad heeft een rijke cultuur en er zijn veel bezienswaardigheden, zoals de kathedraal en het museum van Hans Christian Andersen. Na dit bezoek verlaten we Funen en rijden Jutland binnen. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Fredericia, waar we drie nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Vrije dag of Ebeltoft en Jelling (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of, wanneer u het Pluspakket heeft geboekt, mee gaan op excursie naar Ebeltoft en Jelling. We rijden een mooie route door Jutland en gaan naar het 700-jaar oude plaatsje Ebeltoft. Het stadje, met haar leuke straatjes en terrasjes, bezit het kleinste raadhuis van Denemarken. In de haven ligt het fregat Jylland, een groot gerestaureerd houten schip dat deelnam aan de slag bij Helgoland in 1864, dat u kunt bezichtigen. Ook is er een glasmuseum dat u kunt bezoeken. In de loop van de middag rijden we verder naar Jelling, dat o.a. bekend is vanwege de grafheuvels, runenstenen en een kerk van witgekalkte steen. Deze monumenten staan sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aansluitend keren we terug naar ons hotel.

Woensdag: Vejle of Legoland

U kunt vandaag kiezen of u mee gaat naar Vejle, waar u een bezoek kunt brengen aan het fraaie centrum, of dat u meerijdt naar de plaats Billund, waar u Legoland kunt bezoeken (entree niet inbegrepen). De bekende Legosteentjes zijn in 1930 uitgevonden en zijn wereldwijd geliefd als speelgoed. Legoland werd in 1968 geopend. U zult er verbazingwekkend gedetailleerde miniatuurversies van steden en beroemde bezienswaardigheden zien, helemaal opgebouwd uit Legosteentjes. In de loop van de middag vertrekken we uit Legoland en rijden we via Vejle, om de rest van ons gezelschap op te halen, weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Omgeving Fredericia - Ribe - Rømø - Neumünster

Na het ontbijt gaan we eerst naar de oudste stad van Scandinavië, Ribe. De stad is ruim 1300 jaar oud en heeft veel mooie gebouwen, zoals een middeleeuws kasteel en een 16e-eeuwse school. Het centrum is een doolhof van kasseienstraatjes met scheef gezakte vakwerkhuizen. In het Ribe Vikingcenter kunt u zien hoe de Ribe eruit moet hebben gezien in de tijd van de Vikingen. Vervolgens rijden we naar het Waddeneiland Rømø, eens een welvarende walvishaven. In het dorp Toftum staat een kapiteinshuis uit 1748, nu een museum. In dit museum kunt u in een van de vertrekken een wand vinden met 4000 Hollandse tegeltjes. Na dit bezoek rijden we verder naar ons hotel in Neumünster (of omgeving) voor de laatste overnachting.

Vrijdag: Neumünster - Nederland

Na een vroeg ontbijt beginnen we aan de terugreis. Via de Duitse snelwegen rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

 N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Landkaart: Verrassend Denemarken

 N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels, die allen beschikken over een receptie en restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. 

Denemarken

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Denemarken wordt met de Deense Kroon betaald.

Elektriciteit:
In Denemarken heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Deens is de officiële taal in Denemarken.

Prijsniveau:
De prijzen in Denemarken liggen een stukje hoger dan in Nederland.

Reisverhalen

Reisverhaal Ria

Gisteravond thuis gekomen van een 7 daagse rondreis door Denemarken. Mede door onze chauffeur Nick en de goede hotels was het een fijne vakantie.

Reisverhaal Linda

Een echte aanrader 7 dagen Verassend Denemarken. Gisteren terug gekomen van deze reis. Heb
genoten van deze reis veel gezien en gedaan. Prima hotels waar we verbleven.

Reisverhaal Yme

Hierbij stuur ik een paar foto's van de reis naar Verrassend Denemarken:
Rosenborg Slot in Kopenhagen
Nyhavn in Kopenhagen
Frederiksborg Slot in Noord-Seeland
Kapel van Frederiksborg
Slot VikingeCenter in Ribe

Reisverhaal Willem-Jan

Je rijdt met de bus zo het Lakolk Strand op Rømø op.

Reisverhaal Marion en Flip

De foto's zijn genomen tijdens onze busreis naar "Verrassend Denemarken".

Foto 1 : Kopenhagen: met de boot vanuit Nyhavn door Kopenhagen. Gekleurde huizen met gezellige barretjes en restaurants. 
Foto 2: Frederiksborg: Het prachtige slot aldaar, zowel van buiten als van binnen!!
Foto 3: Een kijkje in de haven van Roskilde met zijn prachtige bootjes!
Foto 4: Het schitterende slot Frederiksborg weerspiegelt in het water!
Foto 5: Een leuk doorkijkje in het centrum van Ribe, het oudste stadje van Scandinavië. 

Reisverhaal Francien

Wij hebben de busreis Denemarken gedaan..leuk gezelschap en een leuke chauffeur/reisleider Ron Weistra een sociaal iemand die zij zijn werk te doen en wij vakantie hebben. Het was ook iemand die ook echt van zijn werk genoot en zijn reizigers. Wat het weer betrof beter dan in Nederland waar de storm en regen over het land raasde. Kopenhagen, Legoland en al het andere moois hebben wij met droog weer en zonneschijn kunnen bekijken.. Goede hotels.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:19:37 | 0,39 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch