8 dagen Het Ertsgebergte en de Saksische zilverroute all-inclusive

vanaf € 599,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen is trots op deze reis naar het Ertsgebergte, een 150 kilometer lange bergketen in Duitsland en Tsjechië, die de grens tussen beide landen vormt. Het heeft zijn naam te danken aan de grote rijkdom aan ertsen, die op vele plaatsen eeuwenlang gedolven werden. In dit prachtige natuurgebied ligt de Saksische zilverroute, die wij met u zullen gaan volgen. Al sinds de 12e eeuw werd hier zilver gewonnen en de oude mijnbouwtradities zijn gelukkig behouden gebleven. In de kleine, gezellige plaatsjes die u gaat bezoeken, vindt u oude mijnwerkerswoningen, verlaten zilvermijnen en prachtige kerken. Ook bezoeken wij tijdens deze reis Dresden, eens het 'Florence aan de Elbe' genoemd, en de zilverstad Freiberg. De grens met Tsjechië steken we over om de stad Karlovy Vary te bekijken, ooit het kuuroord voor keizers, koningen, tsaren en de schatrijke adel. U verblijft tijdens deze reis in het gezellige plaatsje Oberwiesenthal.

  • Saksische zilverroute
  • Bezoek Karlovy Vary in Tsjechië
  • Excursie Dresden
  • Bezoek Fichtelberg
  • Bezoek Freiberg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan het Ertsgebergte en de Saksische zilverroute all-inclusive

Maandag: Nederland - Oberwiesenthal

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Na de overstap kan de reis beginnen. Via de Duitse autobanen rijden we langs Kassel en Chemnitz naar Oberwiesenthal, waar we aan het eind van de middag bij ons hotel zullen aankomen.

Dinsdag: De Saksische zilverroute

De Saksische zilverroute voert ons door de interessantste en mooiste delen van de streek. Eerst rijden we naar het kleine mijnstadje Schneeberg, waar oude tradities nog steeds in ere worden gehouden. De St. Wolfgangskirche is zeker een bezoek waard. Door de prachtige natuur van het Ertsgebergte rijden we naar de Greifensteine, een fantastische rotsformatie in de vorm van een amfitheater. In Frohnau kunt u een bezoek brengen aan de oude smederij, waar u de beroemde Frohnauer Hammer kunt bewonderen; een enorme hamer, die tot 1904 is gebruikt. We vervolgen onze route naar Annaberg-Buchholz, waar u een wandeling kunt maken door het centrum van dit leuke stadje en bijvoorbeeld het Erzberg Museum of de St. Annenkirche kunt bezoeken. In de loop van de middag rijden wij terug naar ons hotel.

Woensdag: Freiberg en Marienberg

De stad Freiberg dankt zijn ontwikkeling aan de ontdekking van zilvererts. Het is een mooie oude stad, die in 1186 al stadsrechten kreeg. Er is veel te zien in de gereconstrueerde oude stad. Vooral de Dom St. Marien is bijzonder. Bij de Untermarkt vindt u het Stadt- und Bergbaumuseum. Als u verder wandelt komt u bij de Obermarkt, waar het 15e eeuwse raadhuis staat. U kunt in deze stad gezellig winkelen en lunchen. ’s Middags vervolgen wij onze route naar het knusse plaatsje Marienberg, dat een mooi gemeentehuis heeft. Aansluitend rijden we weer terug naar Oberwiesenthal.

Donderdag: Pöhla, Schwarzenberg en Fichtelberg

Na het ontbijt rijden we eerst naar Pöhla, prachtig gelegen in het hoogste gedeelte van het Ertsgebergte. Het staat bekend om zijn traditionele handwerkkunst. Hier kunt u de oude tinmijnen bezoeken. Aansluitend gaan we verder naar Schwarzenberg. Boven de bebouwing van de stad uit ziet u kasteel Schwarzenberg met daarnaast de St. Georgenkirche. In het kasteel is ook een museum gevestigd, waar veel aandacht besteed wordt aan de geschiedenis van de mijnbouw en de ijzerindustrie. Voor we terug gaan naar ons hotel rijden we nog naar de Fichtelberg, met zijn 1214 meter de hoogste berg van Sachsen, vanwaar u bij mooi weer een prachtig uitzicht op de wijde omgeving heeft. 

Vrijdag: Karlovy Vary

Vandaag bezoeken wij Karlovy Vary, ook bekend als Karlsbad. Dit luxe kuuroord ligt in het westen van Tsjechië. De stad is fraai gelegen aan de smalle vallei van de Tepla rivier. Aan deze rivier staan de verschillende colonnades met daarin thermische bronnen. In de grote hal vindt u de oudste bron van de stad. Het water spuit hier tot 12 meter hoog uit de bodem en de temperatuur van dit water is 73 graden. De vele heilzame bronnen trekken al eeuwen lang bezoekers. Eerst om te baden in het heilzame water, later ook om dit water te drinken. Uit een speciale beker met een tuitje wordt het water langzaam genuttigd. De meeste gebouwen in de gezellige stad dateren uit de 19e eeuw en zijn vaak in Art Nouveau stijl opgetrokken. U krijgt voldoende gelegenheid om dit prachtige kuuroord te verkennen.

Zaterdag: Vrije dag of Dresden (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of, als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op excursie naar Dresden. Het oude centrum van deze stad, eens 'het Florence aan de Elbe' genoemd, is tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig verwoest. Na de oorlog werd het gedeeltelijk herbouwd. Onder leiding van een stadsgids gaan we de stad bezichtingen en zien we prachtige gebouwen zoals de Zwinger, de Semper Opera, de Hofkathedraal en de imposante Frauenkirche. Natuurlijk krijgt u hierbij de geschiedenis van de stad te horen. Na de rondleiding heeft u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en de stad verder te verkennen. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Zondag: Treinrit met Fichtelbergbahn

De ochtend kunt u naar eigen inzicht indelen. Aan het eind van de ochtend lopen we samen naar het stationnetje van Oberwiesenthal, vanwaar u een rit kunt maken met de nostalgische stoomtrein van de Fichtelbergbahn (niet inbegrepen). Deze smalspoortrein voert ons door prachtige berglandschappen met schitterende vergezichten naar het plaatsje Cranzahl. U heeft hier tijd om te lunchen en rond te kijken voor u per trein weer terug keert naar Oberwiesenthal. 

Maandag: Oberwiesenthal - Nederland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u, voor u weer huiswaarts keert met één van onze servicelijnen, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Het Ertsgebergte en de Saksische zilverroute all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Rathaushotel, Oberwiesenthal

Dit hotel is gelegen aan het marktplein van deze hoogst gelegen stad van Duitsland en beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, lift en een wellness-ruimte. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, zitje en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Anneke

Foto's gemaakt tijdens onze reis naar het Ertsgebergte en de Saksische Zilverroute
Twee foto's van Freiberg
Twee foto's van Karlovy Vary
Twee foto's van de Fichtelberg en de Fichtelbergbahn
Eén foto van Oberwiesenthal en één van de Frohnauer Hammer
Twee foto's van Dresden

Reisverhaal Magda

We zijn echt aan het genieten in het Ertsgebergte. Het is een heerlijke vakantie met een topper van een chauffeur Remco

Reisverhaal Martijn

8 dagen Ertsgebergte

Reisverhaal André

Gisteren thuisgekomen van een prachtige 8-daagse reis naar de voormalige DDR (Ertsgebergte) en Tsjechië.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:50:05 | 0,35 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch