8 dagen Het Ertsgebergte en de Saksische zilverroute all-inclusive

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen is trots op deze reis naar het Ertsgebergte, een 150 kilometer lange bergketen in Duitsland en Tsjechië, die de grens tussen beide landen vormt. Het heeft zijn naam te danken aan de grote rijkdom aan ertsen, die op vele plaatsen eeuwenlang gedolven werden. In dit prachtige natuurgebied ligt de Saksische zilverroute, die we met u zullen gaan volgen. Al sinds de 12e eeuw werd hier zilver gewonnen en de oude mijnbouwtradities zijn gelukkig behouden gebleven. In de kleine, gezellige plaatsjes die u gaat bezoeken, vindt u oude mijnwerkerswoningen, verlaten zilvermijnen en prachtige kerken. Ook bezoeken we tijdens deze reis Dresden, eens het 'Florence aan de Elbe' genoemd, en de zilverstad Freiberg. De grens met Tsjechië steken we over om de stad Karlovy Vary te bekijken, ooit het kuuroord voor keizers, koningen, tsaren en de schatrijke adel. U verblijft tijdens deze reis in het gezellige plaatsje Oberwiesenthal.

  • Saksische zilverroute
  • Karlovy Vary in Tsjechië
  • Optioneel Dresden
  • Optioneel stoomtrein Fichtelbergbahn
  • Freiberg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan het Ertsgebergte en de Saksische zilverroute all-inclusive

Maandag: Nederland - Oberwiesenthal

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Na de overstap kan de reis beginnen. Via de Duitse autobanen rijden we langs Kassel en Chemnitz naar Oberwiesenthal, waar we aan het eind van de middag bij ons hotel zullen aankomen.

Dinsdag: Freiberg, Greifensteine en Marienberg

Het oude centrum van Freiberg ligt binnen de voormalige stadsmuren en heeft een doorsnede van slechts 700 meter, ideaal dus om te voet te verkennen. Een bezoek aan de wereldberoemde Dom van Freiberg mag u niet missen! Verder zijn de Obermarkt met zijn 15e-eeuwse raadhuis en de Untermarkt met de Nikolaikerk zeer de moeite waard. Na genoten te hebben van Freiberg rijden we naar de Greifensteine, een bijzonder grillige rotsformatie. Op één van de rotsen is een platform aangelegd, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de wijde omgeving. Via het knusse stadje Marienberg rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: De Saksische zilverroute

De Saksische zilverroute brengt ons naar Frohnau, waar u een bezoek aan een oude zilvermijn kunt brengen. Met een treintje rijden we de berg in, waar u door een deskundige gids wordt uitgelegd hoe het zilvererts gewonnen werd. 's Middags brengen wij u naar de mooie plaats Annaberg-Buchholz. Hier nemen wij een kijkje in een oude smederij, waar u de bijzondere Frohnauer Hammer kunt bewonderen. Na het vinden van zilvererts werd de stad in de 15e eeuw gesticht. In het gezellige centrum kunt u een leuke wandeling maken naar bijvoorbeeld het marktplein en de laatgotische Hallenkerk St. Annen. De toren van deze kerk heeft op een hoogte van 32 meter een uitzichtplatform. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Karlovy Vary

Vandaag bezoeken we Karlovy Vary, ook bekend als Karlsbad. Dit luxe kuuroord ligt in het westen van Tsjechië. De stad is fraai gelegen aan de smalle vallei van de Tepla rivier. Aan deze rivier staan de verschillende colonnades met daarin thermische bronnen. In de grote hal vindt u de oudste bron van de stad. Het water spuit hier tot 12 meter hoog uit de bodem en de temperatuur is 73 graden. De vele heilzame bronnen trekken al eeuwen lang bezoekers. Eerst om te baden in het heilzame water, later ook om te drinken. Uit een speciale beker met een tuitje wordt het water langzaam genuttigd. De meeste gebouwen in de gezellige stad dateren uit de 19e eeuw en zijn vaak in Art Nouveau stijl opgetrokken. U krijgt voldoende gelegenheid om dit prachtige kuuroord te verkennen.

Vrijdag: Schneeberg, Schwarzenberg en Fichtelbergbahn

Een andere route over de Saksische zilverroute brengt ons naar het kleine mijnstadje Schneeberg, waar oude tradities nog steeds in ere worden gehouden. In het centrum kunt u eerst het prachtige raadhuis bewonderen. Kijk vooral goed naar de toren, want daarin ziet u een carillon met 25 klokken van Meissner porselein! Daarna wandelt u natuurlijk naar de prachtige St. Wolfgangskerk, bovenop de Schneeberg. Vervolgens rijden we naar het mooie stadje Schwarzenberg. Vanaf de parkeerplaats kunt u met een lift naar boven, waar u uitkomt bij het kasteel Schwarzenberg en daarnaast de St. Georgen kerk. In het kasteel is een interessant museum gevestigd. In de loop van de middag brengen we u naar het plaatsje Cranzahl, waar u in kunt stappen in het nostalgische stoomtreintje van de Fichtelbergbahn. Hiermee maakt u een prachtige tocht door de schitterende natuur van het Ertsgebergte. De rit eindigt bij het stationnetje van Oberwiesenthal. Hier wacht uw chauffeur u op en gaan we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Vrije dag of Dresden (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of, als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op excursie naar Dresden. Het oude centrum van deze stad, eens 'het Florence aan de Elbe' genoemd, is tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig verwoest. Na de oorlog werd het gedeeltelijk herbouwd. Onder leiding van een stadsgids gaan we de stad bezichtingen en zien we prachtige gebouwen zoals de Zwinger, de Semper Opera, de Hofkathedraal en de imposante Frauenkirche. Natuurlijk krijgt u hierbij de geschiedenis van de stad te horen. Na de rondleiding heeft u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en de stad verder te verkennen. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Het hotel heeft een brochure gemaakt met verschillende wandelroutes door de prachtige omgeving van het stadje. Ook is het mogelijk naar het begin van de gondelbaan te wandelen voor een mooie tocht naar de top van de Fichtelberg op 1.215 meter hoogte.

Maandag: Oberwiesenthal - Nederland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u, voor u weer huiswaarts keert met één van onze servicelijnen, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Het Ertsgebergte en de Saksische zilverroute all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Rathaushotel, Oberwiesenthal

Dit hotel is gelegen aan het marktplein van deze hoogstgelegen stad van Duitsland en beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, lift en een wellnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, zitje en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Anneke

Foto's gemaakt tijdens onze reis naar het Ertsgebergte en de Saksische Zilverroute
Twee foto's van Freiberg
Twee foto's van Karlovy Vary
Twee foto's van de Fichtelberg en de Fichtelbergbahn
Eén foto van Oberwiesenthal en één van de Frohnauer Hammer
Twee foto's van Dresden

Reisverhaal Magda

We zijn echt aan het genieten in het Ertsgebergte. Het is een heerlijke vakantie met een topper van een chauffeur Remco

Reisverhaal Martijn

8 dagen Ertsgebergte

Reisverhaal André

Gisteren thuisgekomen van een prachtige 8-daagse reis naar de voormalige DDR (Ertsgebergte) en Tsjechië.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:57:14 | 0,33 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch