telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Neuf-Brisach in de verrassende Elzas

vanaf € 259,-

Een prachtige 5-daagse Bolderman excursiereis naar de Elzas in Frankrijk. De Elzas ligt ingeklemd tussen de bergen van de Vogezen en de Rijn, met daarachter het Zwarte woud. Er wordt Frans gesproken, maar het gebied heeft door de geschiedenis heen dan weer bij Duitsland en dan weer bij Frankrijk gehoord, waardoor nog steeds veel Elzassers Duits spreken. De Elzas is het land van de wijn en tijdens de mooie tochten die wij met u gaan maken, zult u dan ook regelmatig uitgestrekte wijngaarden zien op de zonnig gelegen heuvelflanken. U bezoekt de stad Colmar, het ommuurde stadje Riquewihr, het middeleeuwse Kaysersberg, het enorme kasteel Haut-Königsbourg en het in Duitsland gelegen Breisach. Steeds ontdekt u de Duitse invloed qua bouwkunst en ook onze standplaats Neuf-Brisach is dankzij de voortdurende oorlogen tussen beide landen ontstaan. Boek deze prachtige busreis naar de Elzas bij Bolderman Excursiereizen!

  • Bezoek Colmar
  • Stadswandeling Neuf-Brisach
  • Rondrit Voghezen
  • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Neuf-Brisach

Met één van onze servicelijnen komt u bij ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Dan kan de busreis naar de Elzas beginnen. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Neuf-Brisach.

Dinsdag: Colmar en kasteel Haut-Königsbourg

’s Morgens brengen we een bezoek aan het schilderachtige stadje Colmar. Tijdens de stadswandeling kunt u genieten van de prachtige gevels, de mooie winkelstraten en de met veel bloembakken versierde bruggen. Colmar heeft het prachtige museum Unterlinden, waar veel te zien is over de geschiedenis van de stad. De lunch kunt u ook in het gezellige centrum gebruiken. Daarna gaan we op weg naar het kasteel Haut-Königsbourg. Ver voor Sélestat kunt u dit tot steen geworden sprookje zien liggen op de top van een steile bergwand. De ruïnes van een oud roversnest lagen eenzaam en verlaten totdat de Duitse keizer Wilhelm II het geheel liet reconstrueren. U zult verbaasd staan over de pracht en praal binnen het kasteel en genieten van het fantastische uitzicht vanaf het grote bastion.

Woensdag: Stadswandeling Neuf-Brisach en Breisach

Een lokale gids gaat een interessante wandeling met u maken door Neuf-Brisach. De Franse koning Lodewijk XIV had de Elzas veroverd op de Duitsers en liet bouwmeester Vauban een vesting bouwen tegenover het Duitse Breisach. Het werd een meesterwerk, de grootste vesting van die tijd. In het Musée Vauban, in de Porte de Belfort, kunt u vele herinneringen zien uit die tijd. ’s Middags rijden we met u naar Breisach in Duitsland en u kunt dit stadje zelf verkennen. De Münsterberg met daarop de St. Stephansdom ligt in het centrum van de stad.

Donderdag: Kaysersberg en Riquewihr

Via Colmar bereiken we de Vogezen. U zult genieten van de prachtige natuur, als we via Türkheim naar het oude wijnstadje Kaysersberg rijden. Het is de geboorteplaats van Dr. Albert Schweitzer. Tijdens uw wandeling door het stadje ziet u de parochiekerk, de St. Michelkapel en het in renaissance-stijl gebouwde stadhuis. Vanaf de oude brug heeft u een mooi uitzicht over de oevers van de rivier de Weiss. ’s Middags brengen we een bezoek aan het stadje Riquewihr. Als u dit geheel ommuurde stadje door de poort binnen loopt, waant u zich in de middeleeuwen. In de nauwe, kronkelige staatjes ziet u prachtige oude gebouwen en fraaie vakwerkhuizen, gedecoreerd met prachtige bloembakken. Natuurlijk zijn er ook veel souvenirwinkeltjes met typische streekproducten.

Vrijdag: Neuf-Brisach - Nederland

We nemen afscheid van ons hotel en laten Neuf-Brisach achter ons. Tijdens de terugreis naar Nederland maken we verscheidene stops. Op ons centrale overstappunt krijgt u een afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige busreis naar de Elzas. Daarna brengt één van onze servicelijnen u huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Aux 2 Roses, Neuf-Brisach

Hotel Aux 2 Roses ligt in het centrum van het stadje. Het hotel heeft een restaurant, bar en lift. De kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger en televisie.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
 
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:09:59 | 0,82 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch