telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Neuf-Brisach in de verrassende Elzas

Een prachtige 5-daagse Bolderman excursiereis naar de Elzas in Frankrijk. De Elzas ligt ingeklemd tussen de bergen van de Vogezen en de Rijn, met daarachter het Zwarte Woud. Er wordt Frans gesproken, maar het gebied heeft door de geschiedenis heen dan weer bij Duitsland en dan weer bij Frankrijk gehoord, waardoor nog steeds veel Elzassers Duits spreken. De Elzas is het land van wijn en tijdens de mooie excursies die wij gaan maken, zult u dan ook uitgestrekte wijngaarden zien op de zonnig gelegen hellingen. Wij bezoeken tijdens deze reis de stad Colmar, het ommuurde stadje Riquewihr, het enorme kasteel Haut-Königsbourg en het in Duitsland gelegen Breisach. Steeds ontdekt u de Duitse invloed qua bouwkunst en ook onze standplaats Neuf-Brisach is dankzij de voortdurende oorlogen tussen beide landen ontstaan. Boek deze busreis Frankrijk, met een Duits tintje, bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Colmar
 • Stadswandeling Neuf-Brisach
 • Bezoek Strasbourg o.l.v. een gids
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Neuf-Brisach in de verrassende Elzas

Maandag: Nederland - Neuf-Brisach

Met één van onze servicelijnen komt u aan bij ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Dan kan de busreis naar de Elzas beginnen. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Neuf-Brisach.

Dinsdag: Strasbourg en Riquewihr

Vandaag rijden we naar Strasbourg en maken onder leiding van een stadgids eerst een rondrit langs de meest bekende en interessante gebouwen, zoals de beroemde kathedraal de Notre Dame met haar anderhalve toren. Bijzonder is ook de kleine oude stadskern, waar de Franse sfeer en de Duitse bouwstijl op harmonieuze wijze samengaan. Na de rondrit wandelen we met onze gids naar de schilderachtige oude wijk La Petite France met zijn bijzondere vakwerkhuizen en oude smalle straatjes. De lunch kunt u ook in de stad gebruiken (niet inclusief). In de loop van de middag verlaten we Strasbourg en brengen een kort bezoek aan Riquewihr, een geheel ommuurd stadje, waar u zich in de middeleeuwen zult wanen. In de nauwe kronkelige straatjes ziet u de prachtige oude gebouwen en fraaie vakwerkhuizen, gedecoreerd met prachtige bloembakken. Na dit korte bezoek vervolgen we onze reis naar het hotel.

Woensdag: Stadswandeling Neuf-Brisach en Breisach

Een lokale gids gaat een interessante wandeling met ons maken door Neuf-Brisach. De Franse koning Lodewijk XIV had de Elzas veroverd op de Duitsers en liet bouwmeester Vauban een vesting bouwen tegenover het Duitse Breisach; het huidige Neuf-Brisach. Het werd een architectonisch meesterwerk, de grootste vesting van die tijd, in de vorm van een regelmatige achthoek. In het Musée Vauban, in de Porte de Belfort, kunt u vele herinneringen zien uit die tijd. ’s Middags rijden we met u naar Breisach in Duitsland en u kunt hier op eigen gelegenheid rondkijken. De Münsterberg met daarop de St. Stephansdom ligt in het centrum van de stad en is een bezoek waard.

Donderdag: Colmar en kasteel Haut-Königsbourg

’s Morgens brengen we een bezoek aan het schilderachtige stadje Colmar. Tijdens dit bezoek kunt u genieten van de prachtige gevels, de mooie winkelstraten en de met veel bloembakken versierde bruggen. Colmar heeft het prachtige museum Unterlinden, waar veel te zien is over de geschiedenis van de stad. De lunch kunt u ook in het gezellige centrum gebruiken (niet inclusief). We vervolgen onze route en gaan op weg naar het kasteel Haut-Königsbourg. Ver voor Sélestat kunt u dit tot steen geworden sprookje zien liggen op de top van een steile bergwand. De ruïnes van een oud roversnest lagen eenzaam en verlaten totdat de Duitse keizer Wilhelm II het geheel liet reconstrueren. U kunt deze burcht bezoeken en zult verbaasd staan over de pracht en praal in het kasteel. Geniet u ook van het fantastische uitzicht vanaf dit grote bastion!

Vrijdag: Neuf-Brisach - Nederland

We nemen helaas weer afscheid van Neuf-Brisach. Tijdens de terugreis naar Nederland houden we verscheidene stops. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige busreis naar de Elzas. Daarna brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Aux 2 Roses, Neuf-Brisach

Hotel Aux 2 Roses ligt in het centrum van het stadje Neuf-Brisach. Het beschikt over een restaurant, bar, zomerterras en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
 

5 dagen Neuf-Brisach in de verrassende Elzas

59 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
62 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,4
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:18:16 | 0,85 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch