telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Salzburgerland, Fusch aan de Grossglockner

vanaf € 379,-

Een prachtige Bolderman busreis naar Fusch aan de Grossglockner Hochalpenstrasse, gelegen nabij het bekende plaatsje Zell am See. Tijdens deze reis verblijft u in het familiehotel Unterkrämerhof, waar Ernst en Rosi er alles aan zullen doen om het u naar de zin te maken. Vanuit Fusch maken we prachtige excursies waaronder een bezoek aan de Mozartstad Salzburg en het bekende plaatsje Zell am See. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, niet in het programma tijdens deze excursiereis naar het Salzburgerland. De indrukwekkende natuur van het Salzburgerland met gezellige dorpjes zoals Saalbach/Hinterglemm en Kaprun vormen het decor van deze Bolderman excursiereis.

 • Gezellig familiehotel
 • Muziek- en grillavond
 • Excursie Grossglockner
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Salzburgerland, Fusch aan de Grossglockner

Dag 1: Nederland - Fusch

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee kunt drinken. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar Oostenrijk. In de loop van de avond komen we aan in Fusch. Het diner gebruiken we onderweg.

Dag 2: Wandeling Fusch en Saalbach/Hinterglemm

We beginnen de dag rustig met een wandeling door Fusch o.l.v. de hotelier. Aan het eind van de ochtend rijden we naar Saalbach/Hinterglemm. Een bezoek aan de Lindlingalm, die op 1300 meter hoogte ligt, behoort tot één van de mogelijkheden van deze dag. Vanaf het station Talschlusszug rijdt een boemeltreintje naar het eind van het dal  (kosten ca. € 6,00 p.p. retour). Vanaf de Lindlingalm heeft u een prachtig uitzicht over het Glemmtal. U kunt een mooie wandeling maken of genieten van de imposante bergwereld op het terras van het bergrestaurant. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Dag 3: Grossglockner

Vandaag staat de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, op het programma. Meteen vanuit het hotel begint de stijging en kunt u genieten van de prachtige bergwereld. We rijden door tot de Franz-Josefs-Höhe, vanwaar we een overweldigend uitzicht hebben op de 3798 hoge Grossglockner en de 9 kilometer lange Pasterze-gletsjer. U krijgt hier ruim de tijd om van al dit moois te genieten. Met een beetje geluk ziet u een Murmeltier (bergmarmot), een typisch knaagdier van deze streek. Via het schilderach­tige Heiligenblut rijden we terug naar Fusch.

Dag 4: Panoramatocht Salzburgerland

We rijden vanuit Fusch via de Panoramaweg naar het grootste boerderijendorp van het Salzburgerland, Embach. Aansluitend gaan we naar Bischofshofen, waar u de beroemde skispringschans kunt bewonderen. Na de pauze gaat de route verder via Mühlbach am Hochkönig en het bloemenparadijs Dienten naar het lieflijke plaatsje Maria Alm. Via Saalfelden en Zell am See rijden we tot slot terug naar Fusch.

Dag 5: Vrije dag of Salzburg (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan we naar Salzburg. In de Altstadt vinden we de meeste monumenten, zoals het geboortehuis van Mozart en de indrukwekkende Dom. Salzburg wordt gedomineerd door de vesting Hohensalzburg, die hoog boven de stad uit torent. O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling en aansluitend krijgt u voldoende tijd om de prachtige binnenstad zelf te verkennen of op één van de vele gezellige terrasjes een drankje te drinken. Na het bezoek aan deze prachtige stad rijden we via een mooie route terug naar Fusch.

Dag 6: Kaprun en Zell am See

's Morgens gaan we eerst naar Kaprun, gelegen aan de voet van de Kitzsteinhorn. In deze imposante bergwereld liggen de stuwmeren Mooserboden en Wasserfallboden, die u kunt bezoeken middels een bijzonder rit per bus en plateaulift. In het bezoekerscentrum leert u alles over de stroomwinning in dit gebied. Aansluitend rijden we naar het bekende plaatsje Zell am See, aan het gelijknamige meer, waar u tijd krijgt het knusse centrum met vele terrasjes te verkennen. Een wandeling langs het meer is natuurlijk ook een aanrader!

Dag 7: Mittersill en Krimmler watervallen

In de loop van de ochtend rijden we via Mittersill naar de Krimmler watervallen, de hoogste watervallen van Europa (entree niet inclusief). In drie etappes stort het water zich 380 meter naar beneden. De eerste waterval is via een vrij vlak pad gemakkelijk te bereiken. Hier stort het water zich met veel geweld 140 meter naar beneden. De overige watervallen zijn te bezichtigen via een kronkelig pad de berg op. Mensen die minder goed ter been zijn, kunnen met een taxi naar boven (kosten ca. € 11,00 p.p.). Bij terugkomst in ons hotel genieten we samen van een afscheidsdrankje, aangeboden door de hotelier.

Dag 8: Fusch - Nederland

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en Fusch. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar we aan het eind van de middag aankomen op ons centrale overstappunt. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Unterkrämerhof, Fusch

Dit familiehotel ligt in het plaatsje Fusch an der Glocknerstrasse. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en lift. De eigenaar spreekt een beetje Nederlands. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Annelies

Deze foto is gemaakt tijdens onze 8 dagen reis Salzburgerland, Fusch aan de Großglockner. Een aaneenschakeling van hoogtepunten en verrassingen van het moois dat dit deel van Oostenrijk te bieden heeft. 
Deze foto is gemaakt tijdens de excursie naar de stuwmeren in Kaprun. 

Reisverhaal Hans en Ellen

Beste allemaal,
 
Mijn man en ik zijn voor de eerste keer met Bolderman op vakantie geweest naar Fusch aan de Grossglockner. Van tevoren werden wij door vrienden en kennissen voor gek verklaard. Er werd zelfs gevraagd of we op reis gingen met de Zonnebloem?? Mijn man (53) en ik (49) waren inderdaad ongeveer de jongsten in de bus maar wat hebben we genoten!!!
 
We kunnen onze vrienden en kennissen alleen maar wijzen op jullie reizen want het was in één woord GEWELDIG!!!
 
De busreis liep voorspoedig in een luxe touringcar. Met chauffeur Willem hadden wij ook nog een gezellige en geweldige reisleider aan boord. Wat een topchauffeur is dat.
 
Ook het hotel Unterkrämerhof was super. Goeie bedden, heerlijk eten en een heerlijke Oostenrijkse sfeer. Dit door de eigenaar en zijn vrouw en het ontzettend vriendelijke personeel.
 
Er is werkelijk niets negatiefs te zeggen over deze reis, het is echt een aanrader voor jong en oud!!!
 
Natuurlijk hebben wij nog wat foto's gemaakt van deze reis. Een klein deel treft u bijgaand aan.
 
1) Krimmler Wasserfälle
Tijdens de beklimming kun je prachtige foto's maken van de waterval en het dal er achter. Wat een geluk dat er ook nog prachtige regenbogen te zien waren.
2) Grossglockner
Deze foto is genomen bij het bezoek aan de Grossglockner. Hierbij heb ik mijn mobiel voor de lens van de daar opgesteld verrekijkers gehouden. Als je inzoomt zie je de bergbeklimmers op de top!
3) Relaxen in Maria Alm
In Maria Alm zijn we met de kabelbaan omhoog gegaan vanwaar dit prachtige uitzicht. Heerlijk gelegen en genoten van het onwaarschijnlijk mooie uitzicht. Daarna zijn we lopend naar beneden gegaan.
4) Oostenrijks kiekje in Maria Alm
Zomaar een mooi kiekje van het mooie Oostenrijk 
 
 
We wachen de nieuwe reisgids af!! Want uiteraard blijft het niet bij deze ene keer.

Reisverhaal Irma

Foto 1:
Deze foto heb ik gemaakt op 2 juli 2018 bij een stop onderweg naar de Grossglockner! Van de drie bergpuntjes is de linkse met wolkje boven de top de Grossglockner! Geweldig mooi!!
Dit was de reis naar Fusch, Salzburgerland van 30 juni t/m 7juli!

Foto 2:
Deze foto heb ik gemaakt op 2 juli 2018 onderweg naar de Grossglockner! Je ziet in deze tijd de mooiste bloemen! Deze reis naar Fusch naar het Salzburgerland is geweldig! Van de natuur krijg ik daar geen genoeg!  Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto!

Foto 3:
Deze foto heb ik gemaakt tijdens een wandeling in Tarrenz en Sankt Leonard im.... op 13 maart 2018!
Deze reis was naar Tarrenz van 10 t/m 17 maart 2018! Deze reis vond ik geweldig, fantastisch geprepareerde sneeuwpaden, prachtig weer! Ik heb enorm genoten! 

Foto 4:
Deze foto heb ik gemaakt op 2 juli 2018 bij een stop op weg naar de Grossglockner! Dit was Fusch Salzburgerland, Oostenrijk, van 30 juni t/m 7 juli 2018. Mooie wandelingen gemaakt leuke en mooie plaatsen bezocht! Heb genoten! 
 

Reisverhaal Jan

Reisverhaal Lizette

Vandaag stond de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, op het programma. We zijn doorgereden tot de Franz-Josefs-Höhe, vanwaar we een overweldigend uitzicht hadden op de Grossglockner. Via Heiligenblut zijn we weer terug gereden naar Fusch. Onderweg hebben we kennis gemaakt met het typische knaagdier van deze streek: het Murmeltier. We hadden nog een extra stop vanwege een kudde geiten die de weg overkwam.

Reisverhaal Lyda

Weer thuis na n heerlijke vakantie naar Fusch aan de Grossglockner. Het was n leuke groep met als chauffeur Willem Poede. Veel gezien. Mooi weer . Goed Hotel en goed eten en vriendelijk personeel en vriendelijke eigenaren.

Reisverhaal Theo

“Het was een geweldige vakantie, de 8-daagse reis naar Fusch in Oostenrijk, met prima zomerweer.
Op enkele van de foto’s ziet u onder meer het Fuscher Lacke rechts van de Groszglocker Hochalpenstrasze en aan de linker zijde van de Hochalpenstrasze het Gasthof Fuscherlacke, "Der Mankeiwirt". Hier werd even een stop gemaakt voor, indien gewenst, een kopje koffie en een heerlijk stuk appeltaart. De eigenaar van het restaurant toonde ons met alle plezier zijn Murmeltier met de naam “Morfi”. Daarna verder naar de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe.  Ook het dorp Heiligenblut was het bezoeken waard. De excursie naar Salzburg was ondanks het zeer warme weer bijzonder geslaagd. De overige dagen waren er ook nog excursies naar onder andere Bad Gastein en Zell am See. Ook van de excursies naar Salzurg, Bad Gastein, Krimmler watervallen en Zell am See ziet u enkele foto’s.
Zoals gezegd, het was een bijzondere vakantie met veel nartuurschoon.”

Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.

8 dagen Salzburgerland, Fusch aan de Grossglockner

69 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling

69 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,9
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 8,8
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:53:56 | 0,55 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch