telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen De noordkust van Wales

Het indrukwekkende landschap van de noordkust van Wales is een prachtige vakantiebestemming. Het gebied wordt gedomineerd door de Snowdon, de hoogste berg van Wales. Het ruige hoogland van Snowdonia heeft zijn ongetemde karakter weten te bewaren. Door de eeuwen heen is Wales het strijdtoneel geweest van felle slagen met vorsten, die vastbesloten waren Wales het Engelse gezag op te leggen. De invallers concentreerden zich meestal op de kust en lieten de bergen aan de bevolking. Dit ruige gebied is dan ook het centrum van de Welshe taal en cultuur. De basis voor de economie in Wales is het vee, vooral de schapen. Noord-Wales heeft een aantal prachtige kastelen, waaronder Caernarfon Castle en Conwy Castle. Ook zijn er bijzondere treinritten in ons programma opgenomen. Boek deze prachtige reis en laat u verrassen door het ruige karakter van Wales!

 • Mooi gelegen hotel
 • Excursie langs de kust van Wales
 • Bezoek Chester
 • Meerdere optionele treinritten
 • Optionele vaartocht met narrowboat
Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan De noordkust van Wales

Zaterdag: Nederland - Midden-Engeland

Via een van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij via de Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier schepen wij in op de ferry naar Dover. Daar aangekomen rijden we naar ons hotel in Midden-Engeland, waar wij dineren en overnachten.

Zondag: Midden-Engeland - Ironbridge Gorge - Chester - Rhyl

Op weg naar Noord-Wales bezoeken we in de Midlands Ironbridge Gorge, een van de belangrijkste centra van de Industriële Revolutie in de 18e eeuw. Het groeide uit tot het grootste ijzercentrum van Europa. In de 20e eeuw raakte de Gorge in verval. Nu is het industriële complex gerestaureerd en staat het open voor bezoekers. We bezoeken Blists Hill, een Victoriaans stadje, dat het leven toont in Ironbridge Gorge in de 19e eeuw. Na dit bezoek rijden we naar Chester, een ommuurde stad. In de hoofdstraten van de stad vindt u vakwerkhuizen, de Chester Rows. Met hun winkels over twee verdiepingen en de doorlopende galerijen zijn het de voorlopers van de moderne winkelcentra. De klokkentoren uit 1897 is een juweeltje. Aansluitend vervolgen we onze reis naar Rhyl, waar we 5 nachten zullen verblijven.

Maandag: Caernarfon, Llanberis en Snowdon Mountain Railway

Vandaag bezoeken we eerst Caernarfon. Als we de stadsmuren gepasseerd zijn, rijden we door de moderne winkelstraten naar het middeleeuwse centrum. Caernarfon Castle torent hoog boven de stad uit. Het enorme kasteel met zijn veelhoekige torens staat aan de haven en is gebouwd als zetel van de regering van Noord-Wales. Vervolgens gaat de route verder naar Llanberis, waar het National Slate Museum, een streekmuseum, gevestigd is. Natuurlijk gaan wij naar het stationnetje, waar de Snowdon Mountain Railway gevestigd is. Met het historische smalspoortreintje (niet inbegrepen) kunt u naar de top van de Snowdon. Eerst rijdt het treintje langs prachtige watervallen en een oud eikenbos, voordat de spectaculaire klim naar de top begint. Eenmaal boven kunt u genieten van een schitterend weids uitzicht. Aan het eind van de middag rijden we via een mooie route terug naar het hotel.

Dinsdag: Treinrit Corwen-Llangollen en narrowboat

Wij rijden na het ontbijt naar het stationnetje van het kleine plaatsje Corwen. Hier kunt u een enkele reis met de Llangollen stoomtrein kopen (niet inbegrepen) en een mooie treintocht door de pittoreske vallei van het riviertje de Dee maken. In Llangollen aangekomen vervolgen we onze weg naar Wharf Hill aan de Dee, waar een typisch Engelse narrowboat al wacht op onze komst (niet inbegrepen). U kunt hier een prachtige vaartocht maken door het Llangollen kanaal en over het indrukwekkende 300 meter lange Pontcysyllte Aquaduct, gebouwd tussen 1795 en 1805. In de loop van de middag rijden we weer terug naar Rhyl.

Woensdag: Bodnant Garden en Conwy

Vandaag staat een prachtige rit langs de kust op ons programma. Via Llandudno, een stad die de sfeer uit de 19e eeuw uitstraalt, rijden we naar de Bodnant Garden. Deze tuin werd 150 jaar geleden aangelegd met planten en bloemen uit verre streken. U krijgt ruim de gelegenheid te genieten van deze bijzondere tuinen. 's Middags gaan we naar het prachtige historische plaatsje Conwy. Dit middeleeuwse stadje heeft uitstekend bewaard gebleven muren, die met 21 torens en 3 poortgebouwen een vrijwel complete ring om de stad vormen. Er staat ook een enorm, door Edward I gebouwd, kasteel.

Donderdag: Portmeirion en Blaenau Ffestiniog

Na het ontbijt vertrekken we naar het bizarre, in Italiaanse stijl gebouwde dorp Portmeirion. Een jonge Welshe architect heeft hier zijn jongensdroom in vervulling laten gaan. Rond de centrale piazza staan 50 verschillende gebouwen in diverse stijlen. Het plaatsje is vaak als decor gebruikt voor films. Na dit snufje Italië brengen wij u naar Porthmadog, waar u op de populaire smalspoortrein van de Ffestiniog Railway kunt stappen (niet inbegrepen), die ons naar het plaatsje Blaenau Ffestiniog brengt. Ooit was dit stadje het centrum van de leisteenwinning in Noord-Wales. Op de terugreis naar Rhyl rijden we via Betws-y-Coed door de prachtige vallei van het Snowdonia Forest Park.

Vrijdag: Rhyl - Stratford-upon-Avon - omgeving Londen

We vertrekken na het ontbijt uit Noord-Wales en rijden via een mooie route naar de plaats Stratford-upon-Avon. Natuurlijk houden we een koffiepauze onderweg. Stratford-upon-Avon is een stadje vol schilderachtige huizen, die met het leven van William Shakespeare te maken hebben gehad. Een aantal van deze zwart-witte vakwerkhuizen is te bezoeken. U heeft hier de tijd om te lunchen en dit stadje op eigen gelegenheid te ontdekken. In de loop van de middag rijden we verder naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Londen.

Zaterdag: Omgeving Londen - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Dover, waar wij inschepen op de ferry naar Calais. Vandaar gaat de route via de Franse en Belgische autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met een van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: De noordkust van Wales

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Westminster Hotel, Rhyl

Dit typisch Engelse familiehotel ligt aan de boulevard van Rhyl, direct aan zee. Het beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, terras en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimtes).

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Wales

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Wales wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Wales worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Wales.

Kraanwater:
Het is veilig om in Wales water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Wales is de officiële taal Welsh (Wels). Daarnaast wordt er Engels gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Anita en Will

Onze reis: De noordkust van Wales van 13 t/m 21 juli. Wij verbleven in het Westminster Hotel in Rhyl waar deze foto is gemaakt bij het strand. Wij vonden dit wel een ludieke foto waar mijn vrouw Anita precies in de straal van de ondergaande zon stond. Hebben veel foto”s gemaakt maar vonden deze uniek volgens ons De reis was erg mooi en houden daar fijne herinneringen aan over met goed en gezellig gezelschap die altijd mooi op tijd bij de bus waren. Ook een compliment aan onze chauffeur Peter die veel vertelde en ons netjes en veilig op de plaatsen bracht. De vaartocht met de narrowboat Wharf Hill aan de Dee vonden wij minder omdat er weinig te zien was en duurde wat te lang. Ook de leisteengroeves waren gedeeltelijk goed. Onder in de mijngangen was leuk en interessant maar boven was de demonstratie onder de maat en kunnen ze beter schrappen uit het programma. Verder wil ik de complimenten aan Bolderman geven voor de geweldige service en zullen zeker vaker met jullie meegaan.

Reisverhaal Aad

Een kleine impressie van onze busreis naar North Wales (15-09/22-09-'18).
Dit gebied stond al lang op onze "to do" lijst.
De vele plaatsen die wij hebben bezocht gaven een mooi beeld van North Wales.
Foto 1: Blists Hill, een interessant Victoriaans stadje.
Foto 2: Narrowboat op Pontcysyllte aquaduct.
Foto 3: Conwy, the Smallest House in Great Britain
Foto 4: Conwy vanaf de stadsmuur gezien.
Foto 5: Portmeiron.
Foto 6: Portmeiron uitzichtpunt.
Foto 7: Stoomtrein in Portmadog.
Foto 8: Stratford-Upon-Avon, narrowboat.
Foto 9: Blenheim Palace.

Reisverhaal Jos

We hebbenin  september 2018 een schitterende reis naar het Noorden van Wales gemaakt. Wat hebben we veel gezien. De ruige natuur en de geschiedenis drukken een stempel op de reis. 
We hebben genoten en de volgende reis is al weer geboekt.
foto 1 - De witte cliffen van Dover.
foto 2 - Chester stad.
foto 3 - Chester - brug over rivier de Dee.
foto 4 - Corwen
foto 5 - Llangollen treinstation
foto 6 - Llandudno pier
foto 7 - Portmeirion
foto 8 - Stratfort-upon-Avon rivier
foto 9 - Blenheim Palace
foto 10- Blenheim paleistuin

Reisverhaal Annemarie

In juli zijn we mee geweest met chauffeur Peter op een rondreis door het noorden van Wales. Een mooie reis door een bijna vergeten stukje Groot Brittanië. Stoomtreinen en trams, mee met een narrowboat over prachtige aquaducten, de indrukwekkende kastelen, iedere dag een nieuwe ontdekking. En dan....heel verrassend, Portmeirion, een”Italiaans” stadje aan de kust, want ook dat biedt Wales...prachtige stranden. Beide foto’s zijn gemaakt tijdens een wandeling vanuit Portmeirion.
Wij hebben genoten.

Reisverhaal Ilonka

Bijgaande foto´s zijn gemaakt tijdens de reis naar Noord Wales, van 2 t/m 9 juni. Nooit geweten dat (Noord) Wales zo mooi is. Dit was mijn tweede reis met Bolderman en zal zeker niet de laatste zijn, ben al aan het nadenken waar ik volgend jaar naar toe wil.

1: Hier, op de top van Mount Snowdon, adembenemende uitzichten
2. Wachten op de trein in Corwen is zoveel moois te zien
3. Strand van Llandudno, hier krijg je echt een begin 1900 gevoel
4. Hangbrug Conwy, dit is zo'n mooi stukje vakwerk
5. Bij Ironbridge Gorge, ben vergeten hoe dit dorpje heet maar ik zou er zo willen wonen.
6. Blenheim Palace in alle glorie
7. Charmant straatje in Caernarfon

8 dagen De noordkust van Wales

116 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
117 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,6
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:05:33 | 0,73 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch