telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Ierland, the Wild Atlantic Way

vanaf € 899,-

Deze indrukwekkende reis brengt u naar het schitterende Ierland. Aan de westkust toont Ierland zich ongetemd, mysterieus en ruw. Metershoog torenen de golven van de Atlantische Oceaan zich boven de kust uit, voor ze met veel gebulder op de steile rotsen uiteenspatten. Deze wilde, door de wind geteisterde kustregio werd door een prachtige kustroute ontsloten: de Wild Atlantic Way. Tijdens deze reis Ierland, the Wild Atlantic Way ziet u de machtige Giant’s Causeway, een unieke verzameling van 38.000, meestal zeshoekige basaltzuilen. In het Graafschap Donegal, waar we een van de mooiste regio's bezoeken, namelijk het schiereiland Inishowen, begint de Wild Atlantic Way. We zien o.a. het ongerepte en wilde landschap van de Connemara met de prachtige Kylemore Abbey. Via het geheimzinnige maanlandschap van the Burren en de spectaculaire Cliffs of Moher komen we in het zuidwesten van Ierland, waar u mee kunt naar de Ring of Kerry, Ierlands meest bekende route langs de kust. Ierland, een land om voor altijd in je hart te sluiten!

 • Excursie Giant's Causeway
 • Bezoek Derry
 • Excursie the Burren en Cliffs of Moher
 • Excursie Ring of Kerry
 • Bezoek Cobh
Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Ierland the Wild Atlantic Way

Maandag: Nederland - omgeving Walsall

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via België naar Calais, waar we inschepen op de ferry voor de overtocht naar Dover. Na aankomst in Engeland rijden we naar ons hotel in de omgeving Walsall voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Walsall - omgeving Dungannon

Via Noord-Wales rijden we naar Holyhead voor de overtocht naar Dublin, de hoofdstad van de Republiek Ierland. Via Drogheda gaat de route verder naar ons hotel in de omgeving Dungannon voor één overnachting.

Woensdag: Omgeving Dungannon - Giant’s Causeway - Derry - Ballyliffin

Na het ontbijt rijden wij eerst naar de wereldberoemde Giant’s Causeway. De Causeway bestaat uit een enorme hoeveelheid basaltblokken, veelal zeshoekig gevormd. De legende zegt dat dit een pad naar Schotland was, gebouwd door een reus. In de loop van de middag vervolgen wij onze reis naar de plaats Derry, waar u een interessante wandeling kunt maken over de 17e-eeuwse stadsmuren en door het oude centrum. Bezienswaardig zijn o.a. de Guildhall en de Peace bridge. Vervolgens rijden we verder naar (de omgeving van) Ballyliffin, waar wij twee nachten zullen verblijven.

Donderdag: Het schiereiland Inishowen

Vandaag staat een van de mooiste regio’s van Ierland, het schiereiland Inishowen, en het begin van de Wild Atlantic Way, op ons programma. Wij rijden naar het plaatsje Buncrana, waar we een prachtig uitzicht hebben op Lough Swilly. Via de adembenemende Mamore Gap komen we in het pittoreske marktplaatsje Clonmany. We vervolgen onze route naar Doagh Famine Village, dat u kunt bezoeken en waar u de indrukwekkende geschiedenis van de grote hongersnood te horen en te zien krijgt. Daarna rijden we via Carndonagh naar Malin Head, waar u een wandeling over de spectaculaire kliffen kunt maken. Via een mooie route rijden we vervolgens terug naar ons hotel in de omgeving van Ballyliffin.

Vrijdag: Ballyliffin - Slieve League - Donegal - omgeving Castlebar

Na het ontbijt vertrekken we uit Ballyliffin en gaan naar het schitterende Donegal. We rijden via Letterkenny naar de Slieve League, een berg aan de kust met een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Met een hoogte van 601 meter is het één van de hoogste zeekliffen op het eiland Ierland. Hoewel deze kliffen veel minder bekend zijn dan bijvoorbeeld de Cliffs of Moher, zijn ze ongeveer drie keer zo hoog. Soms lijkt Donegal wel een land op zich in plaats van één van de vele county's. We vervolgen onze weg door Donegal, één van de drie graafschappen in Ulster die geen deel uitmaken van Noord-Ierland. De county ligt in het afgelegen noordwesten van het eiland en is extra geïsoleerd door het ruige landschap met eenzame landwegen en een grillige kustlijn. Er zullen waar mogelijk mooie fotostops gehouden worden aan de Wild Atlantic Way. In de loop van de middag rijden we verder naar de omgeving van Castlebar voor één overnachting.

Zaterdag: Omgeving Castlebar - Connemara - Bunratty Castle & Folkpark - Ennis

Vandaag staat eerst het klooster en voormalig landhuis Kylemore Abbey op ons programma. Het ligt vlakbij het dorp Letterfrack in Connemara, als een bijzondere oase in dit zo eenzame en verlaten gebied. Oorspronkelijk werd Kylemore gebouwd als kasteel, maar werd later verkocht aan de nonnen uit Ieper in België, die er een abdij in vestigden. Na dit bezoek rijden we verder naar Bunratty waar u een bezoek kunt brengen aan het prachtige Bunratty Castle & Folkpark. Het kasteel kent een indrukwekkende geschiedenis en in het interessante museumdorp krijgt u een indruk van het plattelandsleven in deze streek rond 1900. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Ennis, voor twee overnachtingen.

Zondag: Vrije dag of Arran Islands inclusief boottocht

Vandaag is een dag om heerlijk bij te komen. U kunt op eigen gelegenheid Ennis verkennen of een heerlijke wandeling maken. Als het weer het toelaat, organiseert uw chauffeur vandaag (bij deelname van minimaal 25 personen) een mooie excursie. Met een lokale bus rijden we naar Doolin om daar met de boot over te steken naar Inisheer, één van de Arran Islands. Na een verblijf van ca. 2 uur op het eiland varen we via de Cliffs of Moher terug naar Doolin. Kosten ca. € 32,00 p.p. (te betalen aan uw chauffeur).

Maandag: Ennis - The Burren - Cliffs of Moher - Shannon ferry - Dingle - Ballyvourney

Na het ontbijt verlaten we Ennis en rijden we verder naar the Burren, waar u de bekende Poulnabrone Dolmen kunt bezichtigen, een hunebed daterend uit de periode tussen 4200 en 2900 v.Chr. De bodem in the Burren bestaat uit grote kalksteenplaten, waartussen bijzondere plantjes groeien. U waant zich hier op de maan. We vervolgen onze reis via een prachtige route langs de kust van de Atlantische Oceaan naar de beroemde en majestueuze Cliffs of Moher. Hier krijgt u tijd om van deze zeven, bijna loodrecht uit de zee oprijzende, rotsen te genieten. We vervolgen onze weg en met de Shannon ferry komen we in het graafschap Kerry, waar we Dingle bezoeken. In de haven van dit vissersplaatsje liggen pastelkleurige vissersboten en de gevels in het centrum zijn zo mogelijk nog kleuriger. De kerk van het stadje is van zogenaamde rossige stenen gebouwd. In de loop van de middag rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Ballyvourney, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Vrije dag of Ring of Kerry (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee naar één van de hoogtepunten van onze reis, namelijk de Ring of Kerry. Tijdens deze tocht krijgt u adembenemende vergezichten over bergen, dalen, klippen en de oceaan te zien. Via Killarney en Killorglin rijden wij naar Cahersiveen, de geboorteplaats van de Ierse vrijheidsstrijder Daniel O’Connell. Vandaar gaat de route via Waterville naar de Coomakista-pas, waar u kunt genieten van een weids uitzicht over de oceaan. Via het gezellige plaatsje Sneem komen we bij de Ladies View, genoemd naar de hofdames van koningin Victoria, die daar stopten om het uitzicht over de meren van Killarney te bewonderen. Via de Torc waterval en Muckross House rijden we terug naar ons hotel in Ballyvourney.

Woensdag: Ballyvourney - Cobh - Waterford

Via een mooie route rijden we na het ontbijt naar Cork, waarbij we een korte stop houden bij Blarney Castle. We vervolgen onze weg naar de voorhaven van Cork, het plaatsje Cobh. Hier heeft het beroemde stoomschip Titanic voor het laatst aangemeerd op weg naar haar ondergang. We vervolgen onze reis verder naar ons hotel in Waterford voor de laatste overnachting in Ierland.

Donderdag: Waterford - omgeving Londen

Na het ontbijt vertrekken we naar Rosslare Harbour, waar we inschepen op de ferry naar Pembroke in Wales. In Pembroke aangekomen, rijden we via Cardiff en Swindon naar ons hotel in de omgeving van London.

Vrijdag: Omgeving Londen - Nederland

De laatste dag alweer. We zetten koers naar Dover voor de ferryovertocht naar Calais. Vandaar rijden we via België naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van de servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Ierland, the Wild Atlantic Way

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Ierland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Theo

!2 dagen the wild atlantic way fantastische mooie reis, met fijne chauffeur leuk gezelschap .Groen Ierland met mooie kusten en dorpen wat een prachtig land.

Reisverhaal Piet & Leni

Foto 1: We maakten een stop voor een bezoek aan Malin Head het noordelijkste puntje van Ierland.
Foto 2: Een spectaculaire wandeling over de klippen van Malin Head.
Foto 3: Zeeklif „Slieve League” in de streek Donegal is één van de hoogste met zijn 601 meter.
Foto 4: Op een berg  "Slieve League” aan de Wild Atlantic Way is een leefgebied voor vele schapen. Soms willen ze wel eens even voor je poseren.
Foto 5: Al die toeristen is mooi, maar moet niet ten kosten gaan van mijn middag tukkie.
Foto 6: Vlak bij het dorp Letterfrack in Connemara bezoeken wij een voormalig landhuis, nu een klooster, Kylemore Abbey.

Reisverhaal Marijke

Hierbij mijn mooiste foto's van de rondreis die ik gemaakt heb samen met een vriendin door Ierland '' The Wild Atlantic Way" 1e foto bij de prachtige klippen Teileann-Croaghlin hier hebben we rond geklommen en genoten van het schitterend uitzicht op de Atlantische Oceaan 2e foto is bij de Cliffs of Moher is inmiddels wel toeristisch maar geweldig en het weer was prachtig dat is genieten. 3e foto is bij Renvyle-Kylemore Abbey een mooie plek waar je het kasteel kan bezichtigen en naar de mooie tuinen kan in een rustige omgeving.

Reisverhaal Romain

he Wild Atlantic Way, Dit was een mooie rondreis van 8-07-2019 t/m 19-07-2019 met een goede chauffeuse/reisleidster Marleen Bruin. Marleen heeft ons veilig en vakkundig, bijna al de mooiste plekjes van Ierland en de Wild Atlantic Way laten zien. Ook een bezoek aan de Arran Islands was een prachtige excursie. Deze reis kan ik aan iedereen aanbevelen…

Reisverhaal Wim Ros

The Wild Atlantic Way. Tijdens deze reis schitterende dingen gezien en ook de ierse bevolking beter leren kennen doormiddel van spontane gesprekken op straat. Bezienswaardigheden ten overvloede…The Burren en The Cliffs van Moher waren voor mij de hoogtepunten. Mede door het mooie weer, hadden wij als Reisgezelschap het genoegen om ook The Ring of Kerry in volle bloei te zien. Volgens onze reisleidster hadden wij het geluk aan onze zijde…. Deze 12 daagse reis is een must voor elke natuurliefhebber….maar ook de historie van het land komt ook tot uiting in de mooie haventjes die je aandoet….

Reisverhaal Inet

Hierbij 2 mooie foto’s van de fantastische reis Wild Atlantic Way langs de kust van Ierland afgelopen zomer. Het was moeilijk om van alle kalenderplaatjes de mooiste te kiezen. 
foto 1 Kylemoore Abbey
foto 2 Ring of Kerry (Bantry Bay)
Het is een reis die we iedereen van harte aan kunnen bevelen!

Reisverhaal Hennie

Deze foto is gemaakt tijdens de rondreis. Wild atlantic way van 3 sept t/m 12 sept 2018. Onze geweldige chauffeuse Marleen. Heeft ons heel veel laten zien. We hebben zon regen wind gehad. Maar dat mocht de pret niet drukken. Deze lucht zag ik onderweg vanuit de bus genomen.

Reisverhaal Fam. Witteveen

Net weer thuis van een prachtige vakantie in Ierland. The Wild Atlantic Way. Wat een schitterend land. Vooral de kusten. Een van onze hoogtepunten was Mizen Head.  Je komt hier ogen en tijd tekort. Bijgaand ook een van de foto`s van de Atlantic Way waar wij ontzettend hebben genoten. Hier wilden wij nog uren blijven. Dit moeten we meer mensen laten zien. Geniet met ons mee!
 

Reisverhaal Joke

Hallo gisteren terug gekomen van de eerste prachtige reis The wild Atlantic way, in een woord geweldig mede dankzij Marleen onze reisleidster, ze heeft zelfs een mooie Celtic steps avond voor ons georganiseerd. Zeker een aanrader

Reisverhaal Ton

Op onze laatste dag in Ierland van onze Wild Atlantic Way busreis, bezochten we Mizen Head. Het is uiterste zuid-westen van Ierland met prachtige vergezichten om nooit te vergeten.

Reisverhaal Ton

kleine impressie van onze reis De Wild Atlantic way. Een leuk gezelschap veel gezien van de natuur .
Mede door onze buschauffeur / reisleidster Marleen bruin.

12 dagen Ierland, the Wild Atlantic Way

137 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
139 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,7
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
00:59:52 | 0,79 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch