12 dagen Rondreis Klassiek Italië, Amalfikust en Venetië

vanaf € 699,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Tijdens deze rondreis Italië laten wij u kennismaken met het klassieke Italië. U zult versteld staan van de prachtige monumenten die herinneren aan het rijke verleden in dit land. De ontdekkingstocht begint in Florence, de kunststad die zijn roem vooral dankt aan de familie De Medici. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. de Santa Maria del Fiori, het Palazzo Vecchio en het Uffizi Museum. Daarna rijden we naar de hoofdstad van Italië, Rome, waar u belangrijke herinneringen vindt uit de Romeinse oudheid, zoals het Forum Romanum en het Colosseum. Maar Rome is ook de stad van het Vaticaan met de St. Pieter en de Sixtijnse kapel, de Engelenburcht, de Spaanse Trappen, het Pantheon en de Trevifontein. Verder staan de interessante steden Pompeï, Napels of Sorrento, Orvieto en Siena op het programma. Ook hier kunt u uw hart ophalen aan de beroemde en indrukwekkend mooie architectuur. Naast cultuur maakt u ook kennis met de prachtige natuur van Italië. De Amalfikust wordt als één van de mooiste gebieden gerekend en u kunt het eiland Capri bezoeken. We sluiten deze reis vol hoogtepunten af met het wonderschone Venetië. Boek deze onvergetelijke 12-daagse rondreis Klassiek Italië, Amalfikust en Venetië bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Florence, Rome en Pompeï o.l.v. een gids
 • Bezoek Orvieto
 • Excursie Amalfikust
 • Excursie Capri
 • Excursie Venetië o.l.v. een gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Klassiek Italië, Amalfikust & Venetië

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse snelwegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - omgeving Florence

Na het ontbijt rijden we naar Oostenrijk en via de Brennerpas bereiken we Italië. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Florence.

Maandag: Omgeving Florence - Florence - omgeving Rome

Vandaag staat Florence, de hoofdstad van Toscane, op het programma. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Florence herbergt vele kunstschatten in musea en kerken, die vaak slechts enkele minuten lopen van elkaar verwijderd liggen. Natuurlijk zien we, onder leiding van een Nederlandssprekende gids, de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio, de Santa Croce, de Medici-kapel en de wereldberoemde Ponte Vecchio. Deze unieke stad zal een onvergetelijke indruk op u maken. Na het bezoek aan Florence vervolgen we de reis naar de omgeving van Rome, waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Rome en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar vandaag gaan we dan toch echt naar de 'Eeuwige Stad'. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we deze stad verkennen, die door haar lange geschiedenis op cultureel gebied zeer veel te bieden heeft. Een stadswandeling voert ons langs meerdere bekende bezienswaardigheden. Vergeet uw camera dus niet! Na de wandeling heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, staat er vanavond een avond-tour op het programma inclusief diner in Rome. Indien u geen Pluspakket heeft bijgeboekt, kunt u op eigen gelegenheid in Rome dineren en wordt u na de avondtour weer opgehaald.

Woensdag: Omgeving Rome - Montecassino - Pompeï - omgeving Napels/Sorrento

Vandaag gaat de reis verder in zuidelijke richting. Onderweg brengen we eerst een bezoek aan Montecassino. Hier bevindt zich het wereldberoemde klooster, waar de orde der Benedictijnen is ontstaan. De relikwieën van de Heilige Benedictus en zijn zuster Scholastica worden in de crypte bewaard. Vervolgens rijden we naar Pompeï. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids kunt u een bezoek brengen aan de befaamde ruïnestad, die tijdens de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus bedolven werd onder een laag as en steen. Daarna rijden we naar ons hotel in de omgeving van Napels of Sorrento, waar we drie nachten zullen verblijven.

Donderdag: Vrije dag Napels/Sorrento of eiland Capri

U heeft vandaag een vrije dag, die u kunt doorbrengen in Napels/Sorrento. Maar nu we toch in de buurt zijn, is het aan te raden om het eiland Capri, één van de mooiste eilanden van Italië, te bezoeken (niet inclusief, kosten vervoer + gids ca. € 85,- p.p). Met een veerboot vaart u naar dit prachtige eiland. Op Capri is veel te zien. U kunt bij mooi weer een bezoek brengen aan de Blauwe Grot, u ziet de ruïnes van Romeinse villa’s of u kunt een museum in het voormalige paleis van keizer Tiberius gaan bezichtigen. Vergeet vooral ook niet te genieten van het prachtige uitzicht op de rotsformatie Faraglioni.

Vrijdag: Vrije dag of Amalfikust (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u nog een vrije dag. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee op een schitterende dagtocht met een lokale touringcar. De Amalfikustweg is landschappelijk gezien de mooiste weg in de provincie Campania. Genietend van fraaie vergezichten, schilderachtige havenplaatsjes en overweldigend natuurschoon volgen we de kronkelende weg. U bezoekt de kleine toeristenstad Amalfi of Maiori, waar u ruim de tijd krijgt het centrum met de Duomo di Amalfi te bezoeken of te genieten van een drankje op een terrasje. Na dit bezoek gaan we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Omgeving Napels/Sorrento - Orvieto - Chianciano Terme

We vertrekken weer in noordelijke richting en rijden naar Orvieto. Door zijn unieke ligging op een hoog plateau met steile wanden van vulkanisch tufsteen lijkt Orvieto net een reusachtig eiland. Het stadsbeeld wordt volledig gedomineerd door de Dom, een opvallend voorbeeld van Italiaanse gotiek. Orvieto staat bekend als de stad der Pausen, omdat in de loop der eeuwen 37 Pausen Orvieto als woonplaats hebben gekozen. Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar Chianciano Terme, waar we zullen overnachten.

Zondag: Chianciano Terme - Siena - Abano Terme

Na het ontbijt rijden we naar Siena, gelegen op drie heuvels. Het fraaie Middeleeuwse en intieme karakter maken het een bijzonder fraaie stad. Het hart van de stad bevindt zich op en rond het Piazza del Campo. Het plein wordt gekenmerkt door de, met schitterende reliëfs gedecoreerde, fontein Fonte Gaia. De prachtige kathedraal, cafeetjes en paleizen geven het geheel een pittoreske aanblik. U krijgt voldoende tijd om Siena zelf te verkennen. Vervolgens verlaten we Toscane en rijden we door naar ons hotel in Abano Terme nabij Padua, waar we aan het eind van de middag aan zullen komen.

Maandag: Vrije dag of Venetië (zie Bolderman Pluspakket)

Een vrije dag om zelf in te delen. Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, bezoeken we vandaag één van de hoogtepunten van deze reis, namelijk Venetië (exclusief entreekosten Venetië tussen € 3,- en € 10,- p.p.p.d.). Vanaf Tronchetto varen we met de boot naar Venetië. Hier krijgen we eerst een rondleiding onder leiding van een lokale gids en zien we o.a. het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten en natuurlijk het indrukwekkende San Marcoplein. Daarna heeft u nog ruimschoots de tijd om de stad zelf te verkennen. Dwaal door de pittoreske steegjes of misschien wilt u een tochtje maken in een echte Venetiaanse gondel? Aan het eind van de middag steken we weer met de boot over en rijden we terug naar ons hotel in Abano Terme.

Dinsdag: Abano Terme - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt zetten we koers via Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze schitterende reis.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u aan het eind van de middag op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Klassiek Italië, Amalfikust en Venetië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Leon

Deze foto is gemaakt terwijl alle deelnemers van deze reis zaten te wachten op een muurtje in Siena. Het muurtje werd spontaan het Bolderman muurtje gedoopt.
Deze foto ingestuurd omdat er veel mooie bestemmingen zijn, maar het gaat om de klanten een mooie vakantie te bieden.

Reisverhaal Gerda

Weer thuis, van een mooie maar vermoeiende rondreis Italië.

Reisverhaal Ineke

Wat een prachtige reis met chauffeur Jeroen een aanrader! Klassiek Italië

Reisverhaal Agnes

12 dagen klassiek Italië wat een mooi avontuur was dit gezellige mensen ontmoet en heel veel gezien Florence Rome Pompeï Orvieto eiland Capri Amalfikust Venetië veel indrukken opgedaan in een zonnig Italië met dank aan onze chauffeur Jeroen. Het was geweldig

12 dagen Rondreis Klassiek Italië, Amalfikust en Venetië

191 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
199 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,4
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:21:14 | 0,81 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch