telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Lutago in Zuid-Tirol

vanaf € 399,-

Deze prachtige Bolderman busreis brengt ons naar Zuid-Tirol en wel naar het dal waar Oostenrijk en Italië elkaar ontmoeten, het Valle Aurina, in de Duitse taal het Ahrntal genoemd. In Zuid-Tirol spreekt de bevolking Italiaans en Duits. Veel staat dan ook in twee talen aangegeven. Het Ahrntal wordt van het Oostenrijkse Zillertal gescheiden door het enorme bergmassief van de Zillertaler Alpen. We verblijven tijdens deze 8-daagse busreis in het leuke plaatsje Lutago, op 970 meter hoogte. Lutago, oftewel Luttach, ligt te midden van bossen, weiden en bergen en kenmerkt zich door prachtige vergezichten. Tijdens deze reis verblijven we in het Post Hotel, aan de rand van het dorp. De eigenaresse zal er alles aan doen om uw verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. Vanuit ons hotel gaan we schitterende excursies maken, waaronder een prachtige Dolomietentocht. Verder gaan we naar het Gardameer, bezoeken we de subtropische plaats Merano en kunt u gezellig winkelen in het plaatsje Brixen.

 • Nergens voordeliger
 • Bezoek Merano
 • Mooie Dolomietentocht
 • Bezoek Gardameer
 • Bezoek Brixen
 • Incl. Bolderman garantiepakket
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Lutago in Zuid-Tirol

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen bereikt u ons centrale overstappunt, waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Lutago

Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk. Via Innsbruck bereiken we de Brennerautobahn en vervolgens passeren we de grens met Italië. We vervolgen onze weg en via een mooie route door o.a. het Pustertal komen we aan het eind van de middag aan in Lutago.

Woensdag: Merano

We rijden vandaag naar Mera­no, fraai gelegen tussen de bergen en bekend om het subtropische klimaat. Merano bestond al in de Romeinse tijd als militaire vesting. Een wandeling door Merano is zeker de moeite waard. U ziet de oude arcaden en karakteristieke gevels. De stadstoren Porta Venosta, de Dom St. Nikolaus en het mooie plein Piazza del Grano zijn het bekijken waard.

Donderdag: Dolomietentocht

Vandaag maken we een prachtige tocht door de ruige Dolomieten. Via het Pustertal en Toblach bereiken we het bekende en mondai­ne Cortina d’Ampezzo, bekend van de Olympische Winterspelen in 1956. Cortina is zonder twijfel een van de mooist gelegen plaatsjes in de Dolomieten. We rijden vandaag over vijf indrukwekkende passen: Tre Croci, Falzarego, Pordoi, Sella en Gardena. U zult genieten van prachtige vergezichten. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Lutago.

Vrijdag: Gardameer

We vertrekken na het ontbijt en gaan naar het Gardameer, een van de bekendste meren in Italië. We rijden naar Malcesine, een leuk vissersplaatsje aan het Gardameer, met een gezellig haventje, diverse winkelstraatjes en terrasjes. Liefhebbers kunnen hier een boottocht naar het aan de overkant van het meer gelegen plaatsje Limone maken (boot niet inclusief). In de loop van de middag rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Zaterdag: Brixen

Na het ontbijt rijden we via Bruneck naar Brixen, de bisschopstad met zijn middeleeuwse steegjes, fraaie pleinen en de arcadebogen van de Lauben. Hier heeft u tijd om gezellig te winkelen, ergens te lunchen of bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de fraaie Domkerk.

Zondag: Lutago - Rattenberg - Zuid-Duitsland

We vertrekken na het ontbijt uit Lutago en rijden via de Brennerautobahn en Innsbruck naar het bekende plaatsje Rattenberg, met zijn vele kristal- en glasslijperijen. Hier kunt u leuke souvenirs kopen. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

We zetten de laatste etappe naar Nederland in en rijden via de Duitse snelwegen naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Via één van onze servicelijnen keert u tot slot weer huiswaarts.

Landkaart: Lutago in Zuid-Tirol

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Post Hotel, Lutago

Dit hotel ligt aan de rand van Lutago en beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras met tuin. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche en toilet. Er is kofferservice in het hotel en wifi is gratis.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

8 dagen Lutago in Zuid-Tirol

43 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
45 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:10:47 | 0,23 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch