5 dagen Belgische Ardennen en Luxemburg

vanaf € 399,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Ontdek tijdens deze Bolderman excursiereis naar de Belgische Ardennen en Luxemburg deze prachtige bestemmingen niet ver van huis. We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel de La Poste in het historische stadje Bouillon met zijn middeleeuwse kasteel, dat hoog boven de stad uittorent. In België kunt u volop genieten van de prachtige natuur van de Ardennen en bezoeken we het karakteristieke stadje Dinant en de watervallen van Coo. Het Groothertogdom Luxemburg biedt een groot aanbod aan bezienswaardigheden en natuurschoon en hier zullen we in 2 dagen tijd veel van zien. Klein Zwitserland, Clervaux, Vianden en Luxemburg Stad staan op ons programma. Boek deze prachtige reis met afwisselend natuur en cultuur vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Watervallen van Coo
 • Dinant
 • Luxemburg Stad
 • Natuurtocht Klein Zwitserland
 • Clervaux en Vianden
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Belgische Ardennen en Luxemburg

Maandag: Nederland - watervallen van Coo - Bouillon

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we eerst naar de watervallen van Coo. Deze watervallen in de rivier de Amblève worden met een hoogte van 15 meter als de hoogste watervallen van België beschouwd. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Bouillon, waar we in loop van de middag aankomen.

Dinsdag: Bouillon en Dinant

's Morgens heeft u vrije tijd en kunt u Bouillon op eigen gelegenheid ontdekken. Aan het begin van de middag rijden we naar Dinant. Er zijn weinig plaatsen in de Ardennen met zo’n karakteristiek uiterlijk als Dinant. Dinant heeft prachtige hoge herenhuizen, een hoge kerk, nog hogere rotswanden en daar bovenop de citadel. Hoewel Dinant niet groot is, wordt het vaak tot de mooiste steden van België gerekend en was het historisch gezien een belangrijke stad vanwege de strategische ligging aan het water en aan de handelswegen van Keulen naar Parijs en van Brussel naar Luxemburg.

Woensdag: Clervaux en Vianden

Na het ontbijt rijden we naar de beroemde middeleeuwse burchtstad Clervaux, gelegen in een nauwe vallei aan de Clerve in het hart van de Luxemburgse Ardennen. De abdij St. Maurice ligt op een hoogte van 550 meter. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. 's Middags bezoeken we het stadje Vianden. Hier staat het prachtige kasteel Vianden, gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw en door Willem van Oranje in 1559 geërfd van zijn vader Willem de Rijke. Het kasteel wordt gezien als één van de grootste en mooiste adellijke residenties en is zeker een bezoek waard. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van een drankje op één van de terrasjes in het stadje.

Donderdag: Klein Zwitserland en Luxemburg Stad

Vandaag maken we een natuurtocht door ‘Klein Zwitserland’. Tijdens de rit zult u zien dat dit bosrijke gebied haar naam eer aan doet. Vervolgens rijden we via het Müllerthal, waar zich de rivier de Ernz Noire een weg baant tussen de grillige rotspartijen, naar de hoofdstad van Luxemburg. Luxemburg Stad  heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk internationaal centrum en wordt omgeven door eeuwenoude stadswallen en vestingwerken, die door UNESCO zijn geclassificeerd als wereldpatrimonium. Het centrum telt vele historische bouwwerken, waarvan we er een aantal zullen zien tijdens de stadsrondrit. Aansluitend heeft u nog vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Vrijdag: Bouillon - Valkenburg - Nederland

Na het ontbijt begint onze terugreis naar Nederland. We rijden naar Valkenburg, waar u de gelegenheid heeft om het stadje te verkennen of op één van de terrasjes gezellig iets te nuttigen. Aansluitend rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Na afscheid te hebben genomen van uw medereizigers brengen wij u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.
 

Landkaart: Luxemburg en de Belgische Ardennen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel de La Poste, Bouillon

Dit historische hotel ligt in het centrum van Bouillon, direct aan de oever van de rivier de Semois met uitzicht op het kasteel. Het hotel beschikt over een receptie, ruime lounge, gezellige gastro-bar, sfeervol restaurant met uitzicht op de rivier en het kasteel, televisie-ruimte, salon met open haard en een lift. De kamers zijn authentiek ingericht en zijn voorzien van een televisie, kluisje, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel (in de lobby en kamers).

Reisverhaal Florie

Afgelopen vrijdag teruggekomen van 5 dagen Luxemburg en de Belgische Ardennen. Mooie reis, veel gezien en gehoord over deze omgeving. Mede dankzij onze chauffeur/reisleider Remko, hij heeft ons de meest mooie plekjes laten zien. Een goede, relaxte chauffeur !!!

5 dagen Belgische Ardennen en Luxemburg

157 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
190 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 7,8
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:47:28 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch