telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Moezel en Rijn all-inclusive

vanaf € 369,-

Tussen de Franse grens en Koblenz slingert de Moezel door een romantisch wijnlandschap met groene, steile hellingen. Na elke bocht in de rivier vindt u een ander idyllisch gelegen wijndorp met prachtige vakwerkhuisjes en wijnkelders. Vlakbij Koblenz ligt het plaatsje Oberfell, een prima uitgangspunt voor het maken van leuke excursies. Aan de Moezel bezoeken wij de mooie dubbelsteden Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach en maken een interessante tocht over de Hundsrückhöhenstrasse naar Idar-Oberstein, de sieraden- en edelsteenmetropool. Ook maken we een dagtocht langs de Rijn, van Koblenz tot St. Goar, vanwaar u de veel bezongen Lorelei kunt zien. In ons Hotel Zur Krone kunt u tijdens uw verblijf genieten van het All Inclusive pakket!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Dag 1: Nederland - Oberfell aan de Moezel

Op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna kan onze reis naar de Moezel beginnen. We rijden via Keulen richting Koblenz en houden de lunchpauze in Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Eifel. De historische stadsmuren zijn stille getuigen van de bewogen geschiedenis van de stad, die terug gaat tot de Romeinse tijd. De stad heeft een mooi centrum met gezellige terrasjes, waar het goed toeven is. Daarna rijden we naar ons hotel in Oberfell waar wij vier nachten zullen verblijven.

Dag 2: Koblenz - Boppard - St.Goar

De prachtig gelegen oude stad Koblenz ligt ingeklemd tussen de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. Dit punt heet het Deutsches Eck en maakt Koblenz tot een trekpleister van toeristen uit de hele wereld. Oude vestingmuren, burchttorens, kastelen en patriciërshuizen zijn de overblijfselen van een roemrucht verleden. U krijgt de gelegenheid de stad te verkennen, wat te winkelen en de lunch te gebruiken. ’s Middags maken we een tochtje langs de Rijn en bezoeken de plaatsjes Boppard en Sankt Goar, vanwaar u de veel bezongen Lorelei kunt zien.

Dag 3: Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues

Traben-Trarbach ligt in een smalle bocht met steile hellingen aan de Moezel. De rivier snijdt de stad in twee gedeeltes. Het kenmerk van de stad is de Brückenstranke, een in 1899 gebouwd poortgebouw bij de brug over de Moezel. Als we de stad bezichtigd hebben schepen we ons in op de rondvaartboot, die ons langs romantische Moezeldorpjes en prachtige wijngaarden naar Bernkastel-Kues, één van de meest geliefde plaatsen aan de Moezel, brengt.
In het centrum van Bernkastel ligt het historische marktplein, met zijn prachtige vakwerkhuizen, het 17e -eeuwse stadhuis en de St. Michaelsbrunnen. U krijgt voldoende gelegenheid dit mooie plaatsje te verkennen. In de loop van de middag rijden we terug naar Oberfell.

Dag 4: Hunsrückhöhenstrasse en Idar-Oberstein

Vandaag maken we een bijzondere tocht over de Hunsrückhöhenstrasse, een weg die in 1938 als militaire weg in 100 dagen gerealiseerd werd. We passeren de plaatsen Kastellaun met zijn burchtruïne en Morbach. Vanaf Morbach volgen we de weg naar Idar-Oberstein. Oberstein ligt in een diepe kloof die de rivier de Nahe door het vulkanische gesteente heeft geslepen. In de omgeving werd waarschijnlijk al in de Romeinse tijd agaat gewonnen. Eeuwenlang is het vervaardigen van agaat voor sierstenen een monopolie van de steenslijpers uit Idar-Oberstein geweest. We kunnen hier het museum bezoeken, waar een omvangrijke collectie mineralen en onbewerkte en bewerkte edelstenen uit de hele wereld getoond worden. Ook bezoeken we een historische slijperij. Via het plaatsje Zell aan de Moezel rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5: Wijnproeverij - Monschau - Nederland

We verlaten de Moezel niet voordat we een bezoek gebracht hebben aan een originele wijnkelder. We krijgen eerst een rondleiding door de kelder en kunnen daarna verschillende wijnen proeven. De wijn van uw keuze kunt u natuurlijk kopen. Vervolgens brengen wij u via een mooie route door de Eifel naar het plaatsje Monschau, waar u een wandeling door dit mooie plaatsje kunt maken en eventueel de lunch kunt gebruiken. Daarna brengen we u naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Zur Krone, Oberfell

Het hotel is mooi gelegen door de weg gescheiden van de Moezel. Het hotel heeft een bar met lounge, waar regelmatig avond entertainment is, restaurant, 2 panoramaterrassen met uitzicht op de moezel, wijnkelder en lift. Kamers voorzien van badkamer met douche en toilet, TV met Nederlandse zenders. U verblijft hier op basis van all-inclusive.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:19:08 | 0,44 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch