5 dagen Moezel en Rijn all-inclusive

vanaf € 399,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Tussen de Franse grens en Koblenz slingert de Moezel door een romantisch wijnlandschap met steile en groene hellingen. Na elke bocht in de rivier bevindt zich weer een ander idyllisch gelegen wijndorp met leuke vakwerkhuisjes en vele wijnkelders, die de streek rijk is. Vlakbij Koblenz ligt het plaatsje Oberfell, een prima uitgangspunt voor het maken van leuke excursies. Aan de Moezel bezoeken wij de mooie dubbelsteden Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach en we maken een interessante tocht over de Hundsrückhöhenstrasse naar Idar-Oberstein, de sieraden- en edelsteenmetropool. Ook maken we een dagtocht langs de Rijn, van Koblenz tot St. Goar, waar u de veel bezongen Loreley kunt zien. In ons Hotel Zur Krone kunt u tijdens uw verblijf heerlijk genieten van het all-inclusive-pakket!

 • Verblijf op basis van all-inclusive
 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Koblenz
 • Boppard en St. Goar
 • Idar-Oberstein
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Moezel en Rijn all-inclusive

Dag 1: Nederland - Oberfell aan de Moezel

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna zal onze reis naar de Moezel beginnen. We rijden via Keulen richting Koblenz en houden de lunchpauze in de Eifel, in Bad Neuenahr-Ahrweiler. De historische stadsmuren zijn stille getuigen van de bewogen geschiedenis van de stad, die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad heeft een mooi centrum met gezellige terrasjes, waar het goed toeven is. Daarna rijden we naar ons hotel in Oberfell, waar wij vier nachten zullen verblijven.

Dag 2: Koblenz, Boppard en St. Goar

De prachtige oude stad Koblenz ligt ingeklemd waar de Moezel en de Rijn in elkaar samenvloeien. Dit punt heet het Deutsches Eck en maakt Koblenz tot een trekpleister voor toeristen uit de hele wereld. Oude vestingmuren, burchttorens, kastelen en patriciërshuizen zijn de overblijfselen van een roemrucht verleden. U krijgt de gelegenheid de stad te verkennen, te winkelen en te lunchen. ’s Middags maken we een tocht langs de Rijn en bezoeken de dorpjes Boppard en Sankt Goar, waar u de veel bezongen Lorelei kunt zien. Aansluitend gaan we terug naar ons hotel.

Dag 3: Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues

Traben-Trarbach ligt in een smalle bocht met steile hellingen aan de Moezel. De rivier scheidt de stad in twee delen. Het kenmerk van de stad is de Brückentor, een in 1899 gebouwd poortgebouw bij de brug over de Moezel. Als we de stad bezichtigd hebben, kunt u meegaan met de rondvaartboot, die u langs romantische Moezeldorpjes en prachtige wijngaarden naar Bernkastel-Kues brengt, één van de meest geliefde plaatsen aan de Moezel. In het centrum van Bernkastel ligt het historische marktplein, met zijn prachtige vakwerkhuizen, het 17e eeuwse stadhuis en de St. Michaelsbrunnen. U krijgt voldoende gelegenheid dit mooie plaatsje te verkennen. In de loop van de middag rijden we terug naar Oberfell.

Dag 4: Hunsrückhöhenstrasse en Idar-Oberstein

Vandaag maken we een bijzondere tocht over de Hunsrückhöhenstrasse, een weg die in 1938 als militaire weg in 100 dagen aangelegd werd. We passeren de plaatsen Kastellaun, met zijn burchtruïne, en Morbach. Vanaf Morbach volgen we de weg naar Idar-Oberstein. Idar-Oberstein ligt in een diepe kloof, die de rivier de Nahe in het vulkanische gesteente heeft uitgeslepen. In de omgeving werd waarschijnlijk al in de Romeinse tijd agaat gewonnen. Eeuwenlang is het vervaardigen van agaat voor sierstenen een monopolie van de steenslijpers uit Idar-Oberstein geweest. U kunt hier het museum bezoeken, waar een omvangrijke collectie mineralen en onbewerkte en bewerkte edelstenen uit de hele wereld getoond worden. Ook kunt u een historische slijperij bezichtigen. Via het plaatsje Zell aan de Moezel rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5: Oberfell aan de Moezel - Monschau - Nederland

We vertrekken uit Oberfell en gaan richting Nederland. We rijden via een mooie route door de Eifel naar het plaatsje Monschau, waar u een wandeling door het gezellige centrum met vakwerkhuisjes kunt maken. Aansluitend rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u weer huiswaarts via één van onze servicelijnen.

Landkaart: Moezel en Rijn all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Enjoyhotel Zur Krone, Oberfell

Hotel Zur Krone is mooi gelegen, en slechts door de weg gescheiden, aan de Moezel. Het hotel beschikt over een bar met lounge (met regelmatig avondentertainment), restaurant, twee panoramaterrassen met uitzicht op de Moezel, wijnkelder en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie met Nederlandse zenders en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel en u verblijft hier op basis van all-inclusive.

Reisimpressie

Reisimpressie 5 dagen Moezel en Rijn all-inclusive

Bekijk nu onze korte reisvideo van de 5-daagse busreis Moezel en Rijn all-inclusive.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Nel

Rondvaart gemaakt over de Moezel en Rijn
De Moezel
Monschau

We hebben weer genoten. Waren hier in mei. Prachtig mooi weer.

5 dagen Moezel en Rijn all-inclusive

414 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
427 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:52:31 | 0,21 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch