telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Odenwald, Main- en Neckardal

vanaf € 249,-

Het schitterende natuurgebied Odenwald ligt ingeklemd tussen de rivieren Rijn, Main en Neckar. Het hooggelegen, golvende landschap biedt prachtige vergezichten en pittoreske plaatsen. In de romantische dalen liggen dorpjes met mooie vakwerkhuizen verscholen. De streek is rijk aan natuur maar ook aan historie, sagen en legenden. In het heldenepos van het Nibelungenlied uit de 13e eeuw wordt verhaald over de strijd met de Bourgondiërs. De drakendoder Siegfried wordt in dit verhaal tijdens een jachtpartij in het Odenwald vermoord. Tijdens deze reis maakt u kennis met dit soort sagen en legenden, in plaatsen als Miltenberg en Heidelberg. Juist de afwisseling van historie en het mooie landschap, indrukwekkende steden en schilderachtige plaatsjes met vakwerkhuizen, maakt deze reis zo bijzonder. Laat u aangenaam verrassen en ga mee op deze mooie excursiereis naar het Odenwald!

 • Natuurtocht Odenwald
 • Excursie Michielstad
 • Bezoek Heidelberg
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Schwanheim

U vertrekt met de servicelijnen naar het centrale overstappunt voor een kopje koffie of thee. Na de overstap volgen we een mooie route langs de Rijn en pauzeren in de omgeving van Rüdesheim. In de loop van de middag komen we aan bij Hotel Schwanheimer Hof in Schwanheim, gelegen in het hartje van het Odenwald.

Dinsdag: Michelstadt en Erbach

Deze ochtend gaan we op ons gemak het middeleeuwse centrum van Michelstadt verkennen. Op het plein zien we het beroemde Raadhuis met de drie markante torens en de rondom gelegen vakwerkhuizen. ’s Middags bezoeken we het nabijgelegen Erbach. Hier ligt het fraaie Residenzschloss van de graven Von Erbach-Erbach. In het slot kunt u de schitterende antiekverzameling van deze graven bekijken. In de naastgelegen tuin met Orangerie is het heerlijk wandelen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Elfenbein Museum met schitterende beelden en voorwerpen gemaakt van ivoor.

Woensdag: Natuurtocht Odenwald en Miltenberg

’s Morgens vertrekken we met de bus voor een mooie natuurtocht door het Odenwald. We volgen een gedeelte van de Duitse vakantieroute Alpen-Ostsee naar het kuuroord Bad König, waar we pauzeren. In het gezellige centrum kunt u onder meer het Altes en Neues Schloss en het stadspark de Lustgarten zien. Na de koffiestop rijden we via een mooie route naar wat 'de Parel van de Main' genoemd wordt, het middeleeuwse stadje Miltenberg. Het stadje ligt aan de Main en heeft een mooi historisch centrum met pleinen, vakwerkhuizen en stadspoorten zoals de Schnatterlochtor. U kunt een boottocht maken over de Main (niet inbegrepen).

Donderdag: Heidelberg

We brengen een bezoek aan de veel bezongen universiteitsstad Heidelberg, gelegen aan de rivier de Neckar. De stad straalt een middeleeuwse sfeer uit met mooie huizen in vakwerkstijl. In het autovrije centrum kunt u heerlijk op verkenning gaan. Boven de stad torent de romantische ruïne van Slot Heidelberg, deels overwoekerd door klimop. Het slot is rond 1300 gebouwd als verdedigingswerk en getuigt van de pracht en praal van zijn vroegere bewoners, de keurvorsten van Pfaltz. U kunt vanaf de Korenmarkt in het centrum met een treintje omhoog naar het slot, vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de stad en de rivier.

Vrijdag: Schwanheim - Bensheim - Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van het Odenwald. ’s Morgens pauzeren we nog in het gezellige Bensheim, gelegen aan de rand van het Odenwald. Hier kunt u uw laatste souvenirs kopen. Aansluitend keren we terug naar Nederland en op ons centrale overstappunt kunt u genieten van het afscheidsbuffet. Via de servicelijnen wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Schwanheimer Hof, Schwanheim

Het hotel is rustig gelegen in Schwanheim en is voorzien van een receptie, restaurant en terras. De kamers beschikken alle over een badkamer met douche en toilet en een televisie.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

5 dagen Odenwald, Main- en Neckardal

14 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

14 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:13:12 | 0,31 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch