5 dagen Odenwald, Main- en Neckardal

vanaf € 299,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Het schitterende natuurgebied Odenwald ligt ingeklemd tussen de rivieren Rijn, Main en Neckar. Het hooggelegen, golvende landschap biedt prachtige vergezichten en pittoreske plaatsen. In de romantische dalen liggen dorpjes met mooie vakwerkhuizen verscholen. De streek is rijk aan natuur maar ook aan historie, sagen en legenden. In het heldenepos van het Nibelungenlied uit de 13e eeuw wordt verhaald over de strijd met de Bourgondiërs. De drakendoder Siegfried wordt in dit verhaal tijdens een jachtpartij in het Odenwald vermoord. Tijdens deze reis maakt u kennis met dit soort sagen en legenden in plaatsen als Miltenberg en Heidelberg. Juist de afwisseling van historie en het mooie landschap, indrukwekkende steden en schilderachtige plaatsjes met vakwerkhuizen, maakt deze reis zo bijzonder. Laat u aangenaam verrassen en ga mee op deze mooie excursiereis naar het Odenwald!

 • Michelstadt en Erbach
 • Natuurtocht Odenwald
 • Heidelberg
 • Miltenberg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Odenwald, Main- en Neckardal

Maandag: Nederland - Schwanheim

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap volgen we een mooie route langs de Rijn en pauzeren in de omgeving van Rüdesheim. In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel in Schwanheim, gelegen in het hartje van het Odenwald.

Dinsdag: Michelstadt en Erbach

's Morgens gaan we op ons gemak het middeleeuwse centrum van Michelstadt verkennen. Op het plein ziet u het beroemde raadhuis met de drie markante torens en de rondom gelegen vakwerkhuizen. ’s Middags bezoeken we het nabijgelegen Erbach. Hier ligt het fraaie Residenzschloss van de graven Von Erbach-Erbach. In het slot kunt u de schitterende antiekverzameling van deze graven bekijken en in de naastgelegen tuin met Orangerie kunt u heerlijk wandelen. Ook heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het Elfenbein Museum met schitterende beelden en voorwerpen gemaakt van ivoor.

Woensdag: Natuurtocht Odenwald, Mosbach en Miltenberg

Na het ontbijt vertrekken we voor een prachtige natuurtocht door het Odenwald. Via een mooie route rijden we naar Mosbach. Deze charmante stad met sfeervolle oude binnenstad wordt gekenmerkt door sprookjesachtige vakwerkhuizen, geplaveide straten en gezellige pleinen. Breng een bezoek aan Haus Kickelhain, het kleinste vrijstaande vakwerkhuis van Duitsland. Na deze stop rijden we via een mooie route naar 'de Parel van de Main', het middeleeuwse stadje Miltenberg. Dit stadje heeft een mooi historisch centrum met pleinen, vakwerkhuizen en stadspoorten, zoals de Schnatterlochtor. U kunt hier een boottocht maken over de Main (niet inbegrepen).

Donderdag: Heidelberg

We brengen vandaag een bezoek aan de veel bezongen universiteitsstad Heidelberg, gelegen aan de rivier de Neckar. De stad straalt een middeleeuwse sfeer uit met mooie huizen in vakwerkstijl. In het autovrije centrum kunt u heerlijk op verkenning gaan. Boven de stad torent de romantische ruïne van Slot Heidelberg uit, deels overwoekerd door klimop. Het slot is rond 1300 gebouwd als verdedigingswerk en getuigt van de pracht en praal van zijn vroegere bewoners, de keurvorsten van Pfalz. U kunt vanaf de Korenmarkt in het centrum met een treintje omhoog naar het slot, vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de stad en de rivier. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Schwanheim - Maria Laach - Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van het Odenwald en rijden naar Maria Laach. Onderweg houden we nog een koffiestop. In Maria Laach heeft u de gelegenheid om te lunchen, een bezoek te brengen aan de Maria Laach Abdij, één van de mooiste kloosters van Duitsland, of een wandeling te maken naar de Laacher See. Aansluitend keren we terug naar Nederland en op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Met één van onze servicelijnen wordt u daarna weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Odenwald, Main- en Neckardal

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Schwanheimer Hof, Schwanheim

Het hotel is rustig gelegen in Schwanheim en is voorzien van een receptie, restaurant en terras. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche en toilet. Veel kamers hebben een balkon. Wifi in het hotel (in de openbare ruimtes).

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Francien

deze foto is gemaakt tijdens de 5daagse reis van Odenwald,Main en Neckardal.
In de stad Heidelberg met op de achtergrond het Slot Heidelberg, waar we later 
vanaf de korenmarkt naar boven gingen met het treintje.
Prachtige vergezichten.
De reis is in april gemaakt.

Reisverhaal Esther

5daagse busreis odenwarld

Reisverhaal Lizenka

Weer terug van een mooie 5 daagse reis van Bolderman. Odenwald-Neckerdal. Mooie reis.Veel mogen zien van dit mooie stukje Duitsland. Goed hotel met vriendelijk personeel. Een gezellige en mooie reis gehad. Ook namens onze chauffeur Ronald en gezellige busgroep.

5 dagen Odenwald, Main- en Neckardal

231 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
255 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,5
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:31:19 | 0,23 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch