5 dagen Overijssel, Ootmarsum

vanaf € 379,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Voor mensen die niet meer zo ver weg willen, maar toch willen genieten van een prachtige omgeving, hebben we een mooie reis naar Ootmarsum in de provincie Overijssel. We verblijven in het Stadshotel Ootmarsum van de vriendelijke familie Bults, die al jarenlang ervaring heeft met de ontvangst van Nederlandse groepen. Tijdens deze excursiereis brengen we een bezoek aan o.a. Giethoorn, het 'Venetië van het noorden', Enter, waar we het klompenmuseum bezoeken en Enschede, waar u de mogelijkheid heeft een kijkje te nemen in een synagoge. We gaan ook nog de grens met Duitsland over, waar we de mooie stad Osnabrück bezoeken. Kortom, laat u verrassen tijdens deze mooie en goed verzorgde excursiereis naar Ootmarsum!

  • Goed familiehotel
  • Osnabrück en Giethoorn
  • Optioneel klompenmuseum Enter
  • Optioneel synagoge Enschede
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Overijssel, Ootmarsum

Maandag: Centrale overstappunt - Ootmarsum (zie Bolderman Pluspakket)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via een mooie route door de Achterhoek naar het authentieke plaatsje Ootmarsum, waar we voor de lunch aankomen (zie Pluspakket). ‘s Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum verkennen of mee gaan met de stadswandeling (zie Pluspakket).

Vertrekdatum 14.10.2024 gaat voor de middag naar Enschede, waar u de synagoge kunt bezoeken.

Dinsdag: Osnabrück

Vandaag steken we de grens met Duitsland over. Vanuit Ootmarsum volgen we een schitterende route en komen o.a. langs het bekende plaatsje Bad Bentheim. Aansluitend komen we aan in de mooie stad Osnabrück, dat een gezellig centrum heeft. Hier heeft u voldoende tijd om zelf rond te kijken, te winkelen of gezellig ergens te lunchen. We rijden terug via Nordhorn en komen bij Denekamp weer op Nederlands grondgebied.

Woensdag: Staphorst en Giethoorn

Na het ontbijt rijden we naar Staphorst, bekend vanwege de klederdrachten en de ramen met felgroene luiken en felblauwe raamdorpels. De gemeenschap van Staphorst is één van de meest kerkelijke gemeenschappen van Nederland, waar de zondagsrust nog sterk in acht genomen wordt. U heeft hier de gelegenheid om het Museum Staphorst te bezoeken, waar ook een klederdrachtdemonstratie gegeven wordt. Aansluitend vervolgen wij onze weg naar het wereldberoemde Giethoorn, ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd. In de 14e eeuw begon de vervening rond Giethoorn. Daardoor nam het turfvervoer toe en werd de Dorpsgracht gegraven. Langs deze waterweg gingen steeds meer mensen zich vestigen, waardoor Giethoorn ontstond. U kunt in Giethoorn een fluisterboot huren of op een rondvaartboot genieten van de prachtige natuur en waterwegen. Natuurlijk kunt u ook langs de grachtjes met bruggetjes wandelen of op een terrasje iets drinken. In de loop van de middag rijden we terug naar Ootmarsum. Na ons diner maken we ons op voor een gezellige muziekavond.

Donderdag: Markt Ootmarsum en Enter (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens is het markt in Ootmarsum en het is zeker de moeite waard om deze te bezoeken. Verder kunt u een mooie wandeling maken en zijn er in Ootmarsum bezienswaardigheden zoals het Openluchtmuseum en het Educatorium. ’s Middags staat er in het hotel een lunch voor u klaar (zie Pluspakket) vervolgens brengen we een bezoek aan het typisch Twentse dorp Enter. De stichting Oudheidkamer Enter beheert hier o.a. het Klompenmuseum ‘Sköpke’ en het Zompenmuseum. We krijgen een rondleiding in beide musea (zie Pluspakket) en er wordt ook een demonstratie klompen maken gegeven. 's Avonds is er in Ootmarsum een gezellige boerendansavond in Hotel van der Maas, die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken.

Vrijdag: Ootmarsum - Enschede - centrale overstappunt (zie Bolderman Pluspakket)

De laatste dag alweer van deze fijne reis. In de loop van de ochtend krijgen we als afscheid koffie met gebak (zie Pluspakket), waarna we naar de fraaie Twentse stad Enschede rijden. Hier heeft u de tijd om te winkelen of heerlijk te genieten op één van de vele terrasjes in het gezellige centrum. Ook kunt u deelnemen aan een rondleiding door de prachtige synagoge van Enschede (zie Pluspakket). Uw chauffeur zal u meer informatie over dit bezoek verstrekken. Aansluitend rijden we naar ons centrale overstappunt, waar we een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgen aangeboden. Daarna wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Vertrekdatum 14.10.2024 gaat in de loop van de ochtend via een mooie route en met een stop op de Holterberg terug naar het centrale overstappunt.

Landkaart: Overijssel, Ootmarsum

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Stadshotel Ootmarsum, Ootmarsum

Dit familiehotel ligt midden in het centrum van Ootmarsum. Het hotel beschikt over een restaurant, serre, zitruimte met bar, lift en terras. De kamers beschikken allen over een televisie, radio, bureautje en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Nederland

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In Nederland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Nederland.

Kraanwater:
Het kraanwater In Nederland is veilig om te drinken.

Taal:
Nederlands

Reisverhaal Sonja

Dit zijn een paar foto's van onze gezellige en educatieve Ootmarsum.

Foto1: Enschede - Conservatorium;
Foto 2: Enschede - Synagoge - Al sinds 1928 is het monumentale gebouw een sieraad voor de stad. Gebouwd i.o.v. ondermeer de textielfabrikant M.I. Menno heeft de bekende Amsterdamse architect Karel de Bazel een uniek totaalconcept ontworpen.
Foto 3: Ootmarsum: in het stadspark van Ootmarsum staat een historisch theehuis: " Theehuis Engels'Tuin. In deze tuin staan sculpturen waaronder de " Witte Wieven" (vervaardigd door: Angeliene de Jong) - In het Twenteland. Dagenlang doen vele verhalen over de Witten Wieven de ronde.
Foto 4: Enter: het Zompenmuseum.
Foto 5: klompenmuseum "Sköpke".
Foto 6: "Sköpke" 
Foto 7: Giethoorn - foto gemaakt tijdens boottocht.
Foto 8: Staphorst - kinderboerderij - "Samenzo" met diverse dieren - activiteiten voor jong en oud. Dit is een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. In het aardige parkje is ook een klein terras waar men een kopje koffie kan drinken.
Foto 9: Staphorst - museum Staphorst.
Foto 10: Traditioneel gebouwde boerderij met de groene luiken.
Foto 11: Staphorst.
Foto 12: Ootmarsum wordt ook wel Siepelstad genoemd (soepel = ui).
3x per jaar wordt er een siepelmarkt gehouden. Een inwoner van Ootmarsum wordt ook wel Siepel genoemd.
Foto 13: Ootmarsum - Othmar bier. Bierbrouwerij van het Othmar bier. Ootmarsum is gesticht door koning Othmar. Bier is naar hem vernoemd.
Foto 14: Poaskearls in Ootmarsum. Zijn 8 jongelui die een belangrijke rol spelen in de folklore en gebruiken van het Paasfeest in Ootmarsum.

Reisverhaal Marja

Ootmarsum is een bijzonder mooi stadje waar je je ogen uitkijkt aan de kunst in het mooie centrum.
In de reis is er een dagje naar de oude stad Osnabrück, Giethoorn, Staphorst, en een bezoek aan Enter waar een klompenmuseum bezocht.
We zijn te gast geweest in het Stadshotel in Ootmarsum, een gastvrij hotel, met mooie ruime kamers en lekker eten. Een van de reizigers mag er nog eens een weekendje terug komen na het winnen van de bingo!
Een heerlijke relaxte reis en zo dichtbij!
We hadden een fijne en goeie touringcar chauffeur Roel die veel en leuk vertelde over de omgeving van Ootmarsum.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:52:14 | 0,19 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch