telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6 dagen Overijssel, Ootmarsum

vanaf € 299,-

Voor mensen die niet meer zo ver weg willen, maar toch willen genieten van een prachtige omgeving, gaan we naar Ootmarsum in de provincie Overijssel. We verblijven in het Stadshotel Ootmarsum van de vriendelijke familie Bults, die al jarenlang ervaring heeft met de ontvangst van Nederlandse groepen. Tijdens deze excursiereis brengen we een bezoek aan o.a. Giethoorn, het 'Venetië van het noorden', Enter, waar we het klompenmuseum bezoeken, en Enschede, waar u de mogelijkheid heeft een kijkje te nemen in een synagoge. We gaan ook nog de grens met Duitsland over, waar we de mooie stad Osnabrück bezoeken, en op het Landgoed Kaamps maakt u kennis met het goede Twentse leven. Kortom, laat u verrassen tijdens deze mooie excursiereis naar Ootmarsum.

 • Goed familiehotel
 • Bezoek Giethoorn
 • Bezoek synagoge Enschede
 • Bezoek Landgoed Kaamps
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Overijssel, Ootmarsum

Maandag: Centraal overstappunt - Ootmarsum (zie Bolderman Pluspakket)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via een mooie route door de Achterhoek naar het authentieke plaatsje Ootmarsum, waar we voor de lunch aankomen (zie Pluspakket). ‘s Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum verkennen of gaat u mee met de stadswandeling (zie Pluspakket).

Dinsdag: Osnabrück

Vandaag steken we de grens met Duitsland over. Vanuit Ootmarsum volgen we een mooie route en komen o.a. langs het bekende plaatsje Bad Bentheim. Aansluitend komen we aan in de mooie stad Osnabrück, met een gezellig centrum. Hier heeft u voldoende tijd om zelf rond te kijken, te winkelen of gezellig ergens te lunchen. We rijden terug via Nordhorn en komen bij Denekamp weer op Nederlands grondgebied.

Woensdag: Giethoorn en Staphorst

Na het ontbijt rijden we naar het bekende Giethoorn, ook wel het 'Venetië van het noorden' genoemd. In de 14e eeuw begon de vervening rond Giethoorn. Daardoor nam het turfvervoer toe en werd de Dorpsgracht gegraven. Langs deze waterweg gingen steeds meer mensen zich vestigen, waardoor Giethoorn ontstond. U kunt in Giethoorn bijvoorbeeld een fluisterboot huren (kosten ca € 5,00 p.p.) en genieten van de prachtige natuur en waterwegen. Natuurlijk kunt u ook langs de grachtjes met bruggetjes wandelen of op een terrasje iets drinken en lunchen (niet inclusief). Na de middag brengen we een bezoek aan Staphorst, bekend vanwege de klederdrachten en de ramen met felgroene luiken en felblauwe raamdorpels. De gemeenschap van Staphorst is één van de meest kerkelijke van Nederland, waar de zondagsrust nog sterk in acht genomen wordt. Na deze stop rijden we terug naar Ootmarsum.

Donderdag: Markt Ootmarsum en Enter (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens is het markt in Ootmarsum en het is zeker de moeite waard om deze te bezoeken. Verder kunt u een mooie wandeling maken en zijn er in Ootmarsum bezienswaardigheden zoals o.a. het Openluchtmuseum en het Educatorium. ’s Middags brengen we een bezoek aan het typisch Twentse dorp Enter. De stichting Oudheidkamer Enter beheert hier o.a. het Klompenmuseum ‘Sköpke’ en het Zompenmuseum. We krijgen een rondleiding in beide musea (zie Pluspakket) en er wordt ook een demonstratie klompenmaken gegeven. 's Avonds is er in Ootmarsum een gezellige boerendansavond in Hotel van der Maas (zie Pluspakket).

Vrijdag: Ootmarsum - Enschede - Landgoed Kaamps (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we naar de Twentse stad Enschede. Omdat hier veel Duitsers komen winkelen, kunt u zomaar in het Duits aangesproken worden. U kunt Enschede zelf gaan ontdekken, winkelen of heerlijk genieten op één van de vele terrasjes in het gezellige centrum. Ook kunt u deelnemen aan een rondleiding door de prachtige synagoge van Enschede (zie Pluspakket). Aan het begin van de middag rijden we verder naar Landgoed Kaamps, dat midden in Twente in het dorpje Deurningen ligt (zie Pluspakket). We krijgen hier een rondleiding, een kopje koffie of thee en een kleine kaasproeverij. Hierna heeft u vrije tijd om zelf rond te kijken op het landgoed, voordat we naar ons hotel terugkeren.

Zaterdag: Ootmarsum - Deventer - centrale overstappunt

U kunt voor de laatste keer genieten van een heerlijk ontbijt in het hotel. In de loop van de ochtend  krijgt u, als u het Pluspakket heeft geboekt, een kopje koffie of thee met gebak. Daarna vertrekken we naar de Hanzestad Deventer. In deze prachtige stad aan de IJssel heeft u de mogelijkheid om het historische stadscentrum met haar vele monumenten te bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Grote of Lebuïnuskerk met zijn imposante toren. Aansluitend rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden en waar u kunt nagenieten van deze prachtige busreis naar Ootmarsum. Daarna wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Stadshotel Ootmarsum, Ootmarsum

Dit familiehotel ligt midden in het centrum van Ootmarsum. Het hotel beschikt over een restaurant, zitruimte met bar, lift en terras. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, televisie en bureautje. Wifi is gratis in het hotel.

Nederland

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In Nederland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Nederland.

Kraanwater:
Het kraanwater in Nederland is veilig om te drinken.

Taal:
Nederlands

Reisverhaal Marja

Ootmarsum is een bijzonder mooi stadje waar je je ogen uitkijkt aan de kunst in het mooie centrum.
In de reis is er een dagje naar de oude stad Osnabrück, Giethoorn, Staphorst, en een bezoek aan Enter waar een klompenmuseum bezocht.
We zijn te gast geweest in het Stadshotel in Ootmarsum, een gastvrij hotel, met mooie ruime kamers en lekker eten. Een van de reizigers mag er nog eens een weekendje terug komen na het winnen van de bingo!
Een heerlijke relaxte reis en zo dichtbij!
We hadden een fijne en goeie touringcar chauffeur Roel die veel en leuk vertelde over de omgeving van Ootmarsum.

Reisverhaal Sonja

Dit zijn een paar foto's van onze gezellige en educatieve Ootmarsum reis van 3 september t/m 7 september 2018

Foto1: Enschede - Conservatorium;
Foto 2: Enschede - Synagoge - Al sinds 1928 is het monumentale gebouw een sieraad voor de stad. Gebouwd i.o.v. ondermeer de textielfabrikant M.I. Menno heeft de bekende Amsterdamse architect Karel de Bazel een uniek totaalconcept ontworpen.
Foto 3: Ootmarsum: in het stadspark van Ootmarsum staat een historisch theehuis: " Theehuis Engels'Tuin. In deze tuin staan sculpturen waaronder de " Witte Wieven" (vervaardigd door: Angeliene de Jong) - In het Twenteland. Dagenlang doen vele verhalen over de Witten Wieven de ronde.
Foto 4: Enter: het Zompenmuseum.
Foto 5: klompenmuseum "Sköpke".
Foto 6: "Sköpke" 
Foto 7: Giethoorn - foto gemaakt tijdens boottocht.
Foto 8: Staphorst - kinderboerderij - "Samenzo" met diverse dieren - activiteiten voor jong en oud. Dit is een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. In het aardige parkje is ook een klein terras waar men een kopje koffie kan drinken.
Foto 9: Staphorst - museum Staphorst.
Foto 10: Traditioneel gebouwde boerderij met de groene luiken.
Foto 11: Staphorst.
Foto 12: Ootmarsum wordt ook wel Siepelstad genoemd (soepel = ui).
3x per jaar wordt er een siepelmarkt gehouden. Een inwoner van Ootmarsum wordt ook wel Siepel genoemd.
Foto 13: Ootmarsum - Othmar bier. Bierbrouwerij van het Othmar bier. Ootmarsum is gesticht door koning Othmar. Bier is naar hem vernoemd.
Foto 14: Poaskearls in Ootmarsum. Zijn 8 jongelui die een belangrijke rol spelen in de folklore en gebruiken van het Paasfeest in Ootmarsum.

6 dagen Overijssel, Ootmarsum

32 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
32 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,8
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:53:50 | 1,15 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch