telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Overijssel, Ootmarsum

vanaf € 269,-

Voor mensen die niet meer zo ver weg willen, maar toch willen genieten van een prachtige omgeving, gaan we naar Ootmarsum in de provincie Overijssel. We verblijven in het Stadshotel Ootmarsum van de vriendelijke familie Bults, die al jarenlang ervaring heeft met de ontvangst van Nederlandse groepen. Tijdens deze excursiereis brengen we een bezoek aan o.a. Giethoorn, het 'Venetië van het noorden', Enter, waar we het klompenmuseum bezoeken, en Enschede, waar u de mogelijkheid heeft een kijkje te nemen in een synagoge. We gaan ook nog de grens met Duitsland over en bezoeken de mooie stad Osnabrück. Kortom, laat u verrassen door Bolderman met deze mooie excursiereis naar Ootmarsum.

 • Goed familiehotel
 • Bezoek Giethoorn
 • Bezoek synagoge Enschede
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Overijssel, Ootmarsum

Maandag: Ootmarsum (zie Bolderman Pluspakket)

Vanaf ons centrale overstappunt begint de busreis en rijden we via een mooie route door de Achterhoek naar het authentieke plaatsje Ootmarsum, waar we voor de lunch aankomen (zie Pluspakket). ‘s Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum verkennen of gaat u mee met de stadswandeling (zie Pluspakket).

Dinsdag: Osnabrück

Vandaag gaan we de grens over naar Osna­brück. Vanuit Ootmarsum volgen we een mooie route en komen o.a. langs het bekende plaatsje Bad Bentheim. Aansluitend komen we in de fraaie Duitse stad Osnabrück, met een gezellig centrum. Hier heeft u voldoende tijd om het centrum te verkennen of gezellig te lunchen. We rijden terug via Nordhorn en komen bij Denekamp weer op Nederlands grondgebied.

Woensdag: Giethoorn en Staphorst

Na het ontbijt rijden we naar het bekende Giethoorn, ook wel het Venetië van het noorden genoemd. In de 14e eeuw begon de vervening rond Giethoorn. Daardoor nam het turfvervoer toe en werd de Dorpsgracht gegraven. Langs deze waterweg gingen steeds meer mensen zich vestigen. U heeft in Giethoorn de tijd om een fluisterboot te huren (kosten ca € 5,- p.p.) en te genieten van de natuur en de mooie waterwegen. Ook heeft u tijd om te lunchen. In de middag brengen we een bezoek aan Staphorst, bekend van de klederdrachten.

Donderdag: Markt Ootmarsum en Enter (zie Bolderman Pluspakket)

Vanmorgen is het markt in Ootmarsum en het is zeker de moeite waard om deze markt te bezoeken. Verder zijn er in Ootmarsum nog genoeg bezienswaardigheden, zoals o.a. het Openluchtmuseum en het Educatorium. ’s Middags brengen we een bezoek aan Enter. De stichting Oudheidkamer Enter beheert hier o.a. het Klompenmuseum ‘Sköpke’ en het Zompenmuseum. We krijgen een rondleiding in beide musea (zie Pluspakket) en er wordt ook een demonstratie klompenmaken gegeven. Vanavond is er in Ootmarsum een gezellige boerendansavond in Hotel van der Maas (zie Pluspakket).

Vrijdag: Ootmarsum - Enschede - Centrale overstappunt (zie Bolderman Pluspakket)

We genieten van een heerlijk ontbijt en hebben nog tijd om een wandeling te maken. In de loop van de ochtend krijgen we ter afscheid koffie met gebak (zie Pluspakket), waarna we richting de fraaie Twentse stad Enschede rijden. Hier heeft u de tijd om te winkelen of heerlijk te genieten op één van de vele terrasjes in het gezellige centrum. Ook kunt u deelnemen aan een rondleiding door de prachtige Synagoge van Enschede. Uw chauffeur geeft u meer informatie. Aansluitend rijden we naar ons centrale overstappunt, waar we een afscheidsbuffet krijgen aangeboden en waar u kunt nagenieten van uw mooie busreis naar Ootmarsum. Daarna wordt u met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Stadshotel Ootmarsum, Ootmarsum

Dit familiehotel ligt midden in het centrum van Ootmarsum. Het hotel beschikt over een restaurant, zitruimte met bar, lift en terras. De kamers beschikken alle over een badkamer met douche en toilet, televisie en bureautje. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Marja

Ootmarsum is een bijzonder mooi stadje waar je je ogen uitkijkt aan de kunst in het mooie centrum.
In de reis is er een dagje naar de oude stad Osnabrück, Giethoorn, Staphorst, en een bezoek aan Enter waar een klompenmuseum bezocht.
We zijn te gast geweest in het Stadshotel in Ootmarsum, een gastvrij hotel, met mooie ruime kamers en lekker eten. Een van de reizigers mag er nog eens een weekendje terug komen na het winnen van de bingo!
Een heerlijke relaxte reis en zo dichtbij!
We hadden een fijne en goeie touringcar chauffeur Roel die veel en leuk vertelde over de omgeving van Ootmarsum.

Nederland

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In Nederland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Nederland.

Kraanwater:
Het kraanwater in Nederland is veilig om te drinken.

Taal:
Nederlands

5 dagen Overijssel, Ootmarsum

16 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling

16 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,9
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:59:03 | 0,52 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch