telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

vanaf € 299,-

Reis met Bolderman Excursiereizen naar het eiland Rügen, het grootste eiland van Duitsland. Rügen is gelegen aan de Oostzeekust en door een brug verbonden met het vaste land. Het eiland heeft prachtige stranden, leuke havens en karakteristieke gebouwen, veelal uit het begin van de 20e eeuw. Dit alles, samen met het geweldige natuurschoon zoals de vele krijtrotsen, vormt het decor van deze 5-daagse reis. Vanuit ons Hotel Breeger Bodden maken we schitterende excursies op het eiland Rügen en zien we o.a. Kap-Arkona, Putgarten, het eiland Hiddensee en Putbus. Ook kunt u een treinrit maken met de stoomtrein Rasender Roland. Ga mee met deze goed verzorgde Bolderman excursiereis en ontdek dit speciale stukje Duitsland!

 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Bezoek Kap-Arkona en Putgarten
 • Excursie eiland Hiddensee
 • Optionele stoomtrein Rasender Roland
 • Bezoek Putbus
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

Maandag: Nederland - Rügen

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar na een kopje koffie of thee de reis kan beginnen. We rijden via de Duitse autobanen naar Rügen. Aan het eind van de middag gebruiken we in een restaurant onderweg een 3-gangen diner. Aansluitend rijden we naar ons Hotel Breeger Bodden, waar we in de loop van de avond zullen arriveren. Na de kamerindeling heeft u nog gelegenheid om in de bar een drankje te drinken.

Dinsdag: Noord-Rügen

Voor de middag bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld een mooie wandeling maken of een fiets huren bij het hotel. 's Middags bezoeken we het noordelijkste deel van Rügen, Kap-Arkona, bekend vanwege de vuurtorens en het bunkercomplex uit de DDR-periode. Vervolgens bezoeken we het vissersdorpje Vitt. In het kleine plaatsje Putgarten kunt u mee naar de handwerkersboerderij, waar u kunt meekijken over de schouders van de pottenbakkers, smeden en steenslijpers. Tot slot gaan we naar de hoogste krijtrots van het eiland, de Königstuhl (118 meter boven de zeespiegel) en rijden we aansluitend terug naar ons hotel.

Woensdag: Eiland Hiddensee

Na het ontbijt wandelen we naar de haven van Breege en gaan aan boord voor de overtocht naar het eilandje Hiddensee (boot niet inbegrepen). Aan het begin van de 20e eeuw trok dit eiland vele beroemde intellectuelen en kunstenaars, zoals Brecht, Einstein, Freud en Mann. Het eilandje is geheel autovrij. U kunt hier heerlijk in de natuur of op de brede witte stranden wandelen. In de loop van de middag varen we terug naar het vaste land.

Donderdag: Oost-Rügen

Vandaag staat een mooie dagtocht naar het oostelijke deel van Rügen op het programma. We bezoeken eerst het misschien wel mooiste stadje van het eiland, Putbus, de voormalige residentie van koningen en adellijke families. Via Mönchgut, een beschermd natuurgebied met boerderijen en oude vissershuizen, rijden we verder naar de bekende pier van Göhren. Ook de statige huizen in Göhren zijn zeker het bekijken waard. Tenslotte sluiten we deze dag af met een prachtige tocht met de stoomtrein de ‘Rasender Roland’ (niet inbegrepen). De tocht gaat van Göhren naar Binz, waar de bus weer op u staat te wachten. Vanaf Binz rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Rügen - Nederland

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Eenmaal op ons centrale overstappunt aangekomen, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige reis naar Rügen. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Het Eiland Rügen, Noord-Duitsland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Breeger Bodden, Breege

Dit familiehotel staat onder Neder­landse leiding en is gelegen in het dorpje op ca. 300 meter van de haven en op ca. 1200 meter van het strand. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en fietsverhuur. De kamers zijn allen voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimten).

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Jannie

Weer thuis na een mooie 5 daagse reis naar RÜGEN met een fijne en gezellige chauffeur Steven. Veel gezien. En ook een fijn en goed hotel en goed en heerlijk eten. Vond het alleen bij aankomst en vertrek wel heel erg druk in Zeeland.

Reisverhaal Mini en Jan

Fantastische reis o.l.v. uitstekende chauffeur/Reisleider Bert. Rugen 1 t/m 5 juli 2019 Uitstekende reis mede door de enthousiaste chauffeur/reisleider Bert. In korte tijd heel veel gezien. Heel veel ter zake doende informatie. Uitstekend hotel Breeger Bodden met prima maaltijden en ontbijt en schone kamers. Personeel zeer attent en behulpzaam. Ook afscheidsdiner kan de toets der kritiek volledig doorstaan. Prijs/kwaliteit verhouding voor ons een dikke 9. Een echte aanrader. Chapeau Bolderman.

Reisverhaal Mary

Zijn met Bolderman naar Oostduitsland gereist, Naar het eiland Rugen,Plaatsje Breege van 31 juli tot 4 augustus. Als je eenmaal daar bent,Laat het eiland prachtig mooie plaatsjes en natuur zien,Hebben er heel erg van genoten! Zeker 'n aanrader!

Reisverhaal Wilma

Wij hebben een fantastische reis gehad
5 dagen rugen 
Het eiland is prachtig
Het hotel was schoon,het ontbijt uitgebreid , het diner in buffetvorm dus voor ieder wat wils , de eigenaar en zijn vriendin stonden je vriendelijk te woord
Bovendien waren we heel erg tevreden met onze chauffeur Bert 
Een kundig chauffeur en vriendelijke man
Ook het afscheidsdiner was heerlijk 
Voor ons zeker een reden om volgende keer weer voor bolderman te gaan
Wilma en George

5 dagen Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

208 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
208 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:27:27 | 0,32 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch