5 dagen Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

vanaf € 369,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Reis met Bolderman Excursiereizen naar het eiland Rügen, het grootste eiland van Duitsland. Rügen is gelegen aan de Oostzeekust en door een brug verbonden met het vaste land. Het eiland heeft prachtige stranden, leuke havens en karakteristieke gebouwen, veelal uit het begin van de 20e eeuw. Dit alles, samen met het geweldige natuurschoon zoals de vele krijtrotsen, vormt het decor van deze 5-daagse reis. Vanuit ons Hotel Breeger Bodden maken we schitterende excursies op het eiland Rügen en zien we o.a. Kap-Arkona, Putgarten, het eiland Hiddensee en Putbus. Ook kunt u een treinrit maken met de stoomtrein Rasender Roland. Ga mee met deze goed verzorgde Bolderman excursiereis en ontdek dit speciale stukje Duitsland!

  • Hotel onder Nederlandse leiding
  • Kap-Arkona en Putgarten
  • Optioneel eiland Hiddensee
  • Optionele stoomtrein 'Rasender Roland'
  • Putbus en Göhren
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

Maandag: Nederland - Rügen

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar na een kopje koffie of thee de reis kan beginnen. We rijden via de Duitse autobanen naar Rügen. Aan het eind van de middag gebruiken we in een restaurant onderweg een 3-gangen diner. Aansluitend rijden we naar ons Hotel Breeger Bodden, waar we in de loop van de avond zullen arriveren. Na de kamerindeling heeft u nog gelegenheid om in de bar een drankje te drinken.

Dinsdag: Noord-Rügen

's Morgens bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld een mooie wandeling maken of een fiets huren bij het hotel. 's Middags bezoeken we het noordelijkste deel van Rügen, Kap-Arkona, bekend vanwege de vuurtorens en het bunkercomplex uit de DDR-periode. Vervolgens bezoeken we het vissersdorpje Vitt. In het kleine plaatsje Putgarten kunt u mee naar de handwerkersboerderij, waar u kunt meekijken over de schouders van de pottenbakkers, smeden en steenslijpers. Tot slot gaan we naar de hoogste krijtrots van het eiland, de Königstuhl (118 meter boven de zeespiegel) en rijden we aansluitend terug naar ons hotel.

Woensdag: Eiland Hiddensee

Na het ontbijt wandelen we naar de haven van Breege en gaan aan boord voor de overtocht naar het eilandje Hiddensee (boot niet inbegrepen). Aan het begin van de 20e eeuw trok dit eiland vele beroemde intellectuelen en kunstenaars, zoals Brecht, Einstein, Freud en Mann. Het eilandje is geheel autovrij. U kunt hier heerlijk in de natuur of op de brede witte stranden wandelen. In de loop van de middag varen we terug naar het vaste land.

Donderdag: Oost-Rügen

Vandaag staat een mooie dagtocht naar het oostelijke deel van Rügen op het programma. We bezoeken eerst het misschien wel mooiste stadje van het eiland, Putbus, de voormalige residentie van koningen en adellijke families. Via Mönchgut, een beschermd natuurgebied met boerderijen en oude vissershuizen, rijden we verder naar de bekende pier van Sellin. Ook de statige huizen in Sellin zijn zeker het bekijken waard. Tenslotte sluiten we deze dag af met een prachtige tocht met de stoomtrein de ‘Rasender Roland’ (niet inbegrepen). De tocht gaat van Göhren naar Binz, waar de bus weer op u staat te wachten. Vanaf Binz rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Rügen - Nederland

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Eenmaal op ons centrale overstappunt aangekomen, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige reis naar Rügen. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Het Eiland Rügen, Noord-Duitsland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Breeger Bodden, Breege

Dit familiehotel staat onder Neder­landse leiding en is gelegen in het dorpje op ca. 300 meter van de haven en op ca. 1.200 meter van het strand. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en fietsverhuur. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Gudi

De Oostzeekust van het autovrije kunstenaarseiland Hiddensee.
Gezicht op de Oostzee vanaf de Skywalk boven de Königsstuhl.
Gezicht op de Königsstuhl, de 118 meter hoge krijtrots van Rügen
De vuurtorens op Kap Arcona het noordelijks puntje van Rügen.
Met de Rasender Roland van Gohren naar Binz.

Reisverhaal Gerrie

We zijn de afgelopen 5 dagen naar Rügen Noord Duitsland geweest. Ogen te kort wat hebben we het fantastisch gehad met prachtig weer. Veel gezien en gelachen. Mooi hotel zeer vriendelijk de mensen en heel behulpzaam met de koffers de trap op dragen, top. En niet te vergeten onze geweldige chauffeur Steven ik denk dat we hem ook een beetje een leuke werk vakantie hebben verzorgt, Steven bedankt je was geweldig.

Reisverhaal Pieter

Gisteren terug gekomen van een mooie 5 daagse reis naar Rügen Duitsland, heb genoten van dit prachtige eiland in het noorden van Duitsland. Chauffeur/reisleider Steven heeft veel verteld over de geschiedenis van Rügen en met passie heeft Steven mij en mijn medereizigers over het eiland gereden naar de diverse bezienswaardigheden. Zeer relaxed om hem als chauffeur/reisleider te hebben, een dikke pluim waard. Goed hotel Breege Bodden van de familie Bezema. Een gemoedelijk hotel, goede kamers, ontbijt en diner goed verzorgt.

Reisverhaal Jannie

Weer thuis na een mooie 5 daagse busreis naar RÜGEN met een fijne en gezellige chauffeur Steven. Veel gezien. En ook een fijn en goed hotel en goed en heerlijk eten. Vond het alleen bij aankomst en vertrek wel heel erg druk in Zeeland.

Reisverhaal Mini en Jan

Fantastische reis o.l.v. uitstekende chauffeur/Reisleider Bert. Uitstekende busreis mede door de enthousiaste chauffeur/reisleider Bert. In korte tijd heel veel gezien. Heel veel ter zake doende informatie. Uitstekend hotel Breeger Bodden met prima maaltijden en ontbijt en schone kamers. Personeel zeer attent en behulpzaam. Ook afscheidsdiner kan de toets der kritiek volledig doorstaan. Prijs/kwaliteit verhouding voor ons een dikke 9. Een echte aanrader. Chapeau Bolderman.

Reisverhaal Mary

Zijn met Bolderman naar Oostduitsland gereist, Naar het eiland Rugen,Plaatsje Breege. Als je eenmaal daar bent,Laat het eiland prachtig mooie plaatsjes en natuur zien,Hebben er heel erg van genoten! Zeker 'n aanrader!

Reisverhaal Wilma

Wij hebben een fantastische busreis gehad
5 dagen rugen 
Het eiland is prachtig
Het hotel was schoon,het ontbijt uitgebreid , het diner in buffetvorm dus voor ieder wat wils , de eigenaar en zijn vriendin stonden je vriendelijk te woord
Bovendien waren we heel erg tevreden met onze chauffeur Bert 
Een kundig chauffeur en vriendelijke man
Ook het afscheidsdiner was heerlijk 
Voor ons zeker een reden om volgende keer weer voor busreis bolderman te gaan
Wilma en George

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:41:32 | 0,36 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch