telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

vanaf € 279,-

Met Bolderman Excursiereizen naar het eiland Rügen, het grootste eiland van Duitsland. Rügen is gelegen aan de Oostzeekust en door een brug verbonden met het vaste land. Het eiland heeft prachtige stranden, leuke havens en karakteristieke gebouwen, veelal uit het begin van de 20e eeuw. Dit alles, samen met het geweldige natuurschoon zoals de vele krijtrotsen, vormt het decor van deze 5-daagse reis. Vanuit ons Hotel Breeger Bodden gaan we schitterende uitstapjes over het eiland Rügen maken. Ga mee met deze goed verzorgde Bolderman excursiereis en ontdek dit speciale stukje Duitsland!

 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Boottocht Hiddensee
 • Uitgebreid bezoek eiland Rügen
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

Maandag: Nederland - Rügen

Vanaf ons centrale overstappunt, na een kopje koffie of thee, kan de excursiereis richting Rügen beginnen. We rijden via de Duitse autobanen naar Rügen. Aan het eind van de middag maken we onderweg een dinerstop waar u een 3-gangen diner krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar ons Hotel Breeger Bodden, waar we in de avond zullen aankomen. Na de kamerindeling heeft u nog gelegenheid om in de bar een drankje te nuttigen.

Dinsdag: Noord Rügen

Voor de middag bent u vrij; lekker uitslapen, een wandeling maken of een fiets huren bij het hotel. De keuze is aan u. Na de middag bezoeken we het noordelijkste deel van Rügen, Kap-Arkona, met o.a de vuurtorens en het bunkercomplex uit de DDR-periode. Vervolgens bezoeken we het vissersdorpje Vitt. In het kleine plaatsje Putgarten gaan we naar de handwerkersboerderij en kunnen we meekijken over de schouders van de pottenbakkers, smeden en steenslijpers. De prachtige vergezichten dragen bij aan deze mooie dag en we bezoeken de hoogste krijtrots van het eiland, de Königstuhl (118 meter boven de zeespiegel). Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Boottocht Hiddensee

Na het ontbijt wandelen we naar de haven van Breege en gaan aan boord voor de overtocht naar Hiddensee (boottocht niet inbegrepen). Het eilandje Hiddensee is autovrij. U kunt hier heerlijk in de natuur wandelen of een fietstochtje maken (fietshuur niet inbegrepen). Aan u de keuze!

Donderdag: Oostelijk Rügen

Vandaag staat een mooie dagtocht naar het oostelijke deel van Rügen op het programma. We bezoeken eerst het misschien wel mooiste stadje van het eiland, namelijk Putbus, de voormalige residentie van koningen en adelijke families. Via Mönchgut, een beschermd natuurgebied met boerderijen en oude vissershuizen, rijden we naar de bekende pier van Göhren. Ook de statige huizen hier zijn zeker het bekijken waard. Tenslotte sluiten we deze dag af met een schitterende tocht met de stoomtrein de ‘Rasender Roland’ (trein niet inbegrepen). De tocht gaat van Göhren naar Binz, waar de bus weer op u staat te wachten. Vanaf Binz rijden we terug naar ons hotel in Breeger Bodden.

Vrijdag: Rügen - Nederland

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en gaan we aan de terugreis naar Nederland beginnen. Eenmaal op ons centrale overstappunt aangekomen krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige reis naar Rügen. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Breeger Bodden, Breege

Dit familiehotel staat onder Neder­landse leiding en is gelegen op ca. 300 meter van de haven en op ca. 1200 meter van het strand. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en fietsverhuur. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet en televisie. Wifi is in het hotel beschikbaar (ca. € 1,00 per dag).

Reisverhaal Mary

Zijn met Bolderman naar Oostduitsland gereist, Naar het eiland Rugen,Plaatsje Breege van 31 juli tot 4 augustus. Als je eenmaal daar bent,Laat het eiland prachtig mooie plaatsjes en natuur zien,Hebben er heel erg van genoten! Zeker 'n aanrader!

Reisverhaal Wilma

Wij hebben een fantastische reis gehad
5 dagen rugen 
Het eiland is prachtig
Het hotel was schoon,het ontbijt uitgebreid , het diner in buffetvorm dus voor ieder wat wils , de eigenaar en zijn vriendin stonden je vriendelijk te woord
Bovendien waren we heel erg tevreden met onze chauffeur Bert 
Een kundig chauffeur en vriendelijke man
Ook het afscheidsdiner was heerlijk 
Voor ons zeker een reden om volgende keer weer voor bolderman te gaan
Wilma en George

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

5 dagen Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

44 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

44 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:01:27 | 0,44 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch