telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

vanaf € 299,-

Met Bolderman Excursiereizen naar het eiland Rügen, het grootste eiland van Duitsland. Rügen is gelegen aan de Oostzeekust en door een brug verbonden met het vaste land. Het eiland heeft prachtige stranden, leuke havens en karakteristieke gebouwen, veelal uit het begin van de 20e eeuw. Dit alles, samen met het geweldige natuurschoon zoals de vele krijtrotsen, vormt het decor van deze 5-daagse reis. Vanuit ons Hotel Breeger Bodden gaan we schitterende uitstapjes over het eiland Rügen maken. Ga mee met deze goed verzorgde Bolderman excursiereis en ontdek dit speciale stukje Duitsland!

 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Bezoek eiland Hiddensee
 • Uitgebreid bezoek noord en oost Rügen
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

Maandag: Nederland - Rügen

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar na een kopje koffie of thee de reis kan beginnen. We rijden via de Duitse autobanen naar Rügen. Aan het eind van de middag gebruiken we onderweg het diner, waar u kunt genieten van een 3-gangen menu. Aansluitend rijden we naar ons Hotel Breeger Bodden, waar we in de avond zullen aankomen. Na de kamerindeling heeft u nog gelegenheid om in de bar een drankje te nuttigen.

Dinsdag: Noord-Rügen

Voor de middag bent u vrij; een mooie wandeling maken of een fiets huren bij het hotel. De keuze is aan u. 's Middags bezoeken we het noordelijkste deel van Rügen, Kap-Arkona, bekend vanwege de vuurtorens en het bunkercomplex uit de DDR-periode. Vervolgens bezoeken we het vissersdorpje Vitt. In het kleine plaatsje Putgarten kunt u mee naar de handwerkersboerderij, waar u kunt meekijken over de schouders van de pottenbakkers, smeden en steenslijpers. Tot slot gaan we naar de hoogste krijtrots van het eiland, de Königstuhl (118 meter boven de zeespiegel) en rijden we aansluitend terug naar ons hotel.

Woensdag: eiland Hiddensee

Na het ontbijt wandelen we naar de haven van Breege en gaan aan boord voor de overtocht naar het eilandje Hiddensee (boot niet inbegrepen). Aan het begin van de 20e eeuw trok dit eiland vele beroemde intellectuelen en kunstenaars, zoals Brecht, Einstein, Freud en Mann. Het eilandje is geheel autovrij. U kunt hier heerlijk in de natuur of op de brede, witte stranden wandelen, of misschien een fietstochtje maken (fietshuur niet inbegrepen). Aan u de keuze!

Donderdag: Oost-Rügen

Vandaag staat een mooie dagtocht naar het oostelijke deel van Rügen op het programma. We bezoeken eerst het misschien wel mooiste stadje van het eiland, namelijk Putbus, de voormalige residentie van koningen en adellijke families. Via Mönchgut, een beschermd natuurgebied met boerderijen en oude vissershuizen, rijden we naar de bekende pier van Göhren. Ook de statige huizen in Göhren zijn zeker het bekijken waard. Tenslotte sluiten we deze dag af met een prachtige tocht met de stoomtrein de ‘Rasender Roland’ (trein niet inbegrepen). De tocht gaat van Göhren naar Binz, waar de bus weer op u staat te wachten. Vanaf Binz rijden we terug naar ons hotel in Breeger Bodden.

Vrijdag: Rügen - Nederland

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en gaan we aan de terugreis naar Nederland beginnen. Eenmaal op ons centrale overstappunt aangekomen, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige reis naar Rügen. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Breeger Bodden, Breege

Dit familiehotel staat onder Neder­landse leiding en is gelegen in het dorpje op ca. 300 meter van de haven en op ca. 1200 meter van het strand. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en fietsverhuur. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet en televisie. Wifi is in het hotel beschikbaar (ca. € 1,00 per dag).

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

Reisverhaal Mary

Zijn met Bolderman naar Oostduitsland gereist, Naar het eiland Rugen,Plaatsje Breege van 31 juli tot 4 augustus. Als je eenmaal daar bent,Laat het eiland prachtig mooie plaatsjes en natuur zien,Hebben er heel erg van genoten! Zeker 'n aanrader!

Reisverhaal Wilma

Wij hebben een fantastische reis gehad
5 dagen rugen 
Het eiland is prachtig
Het hotel was schoon,het ontbijt uitgebreid , het diner in buffetvorm dus voor ieder wat wils , de eigenaar en zijn vriendin stonden je vriendelijk te woord
Bovendien waren we heel erg tevreden met onze chauffeur Bert 
Een kundig chauffeur en vriendelijke man
Ook het afscheidsdiner was heerlijk 
Voor ons zeker een reden om volgende keer weer voor bolderman te gaan
Wilma en George

5 dagen Het eiland Rügen, Noord-Duitsland

113 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
113 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:11:30 | 0,13 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch