5 dagen Van der Valk Landhotel Spornitz

vanaf € 399,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen neemt u op deze busreis mee naar het Van der Valk Landhotel Spornitz, gelegen in Mecklenburg in Noord-Duitsland. In dit deel van Duitsland vinden we het grootste merengebied van het land, waar we kennis mee gaan maken. Boeiende steden, veelal uit de Hanzetijd, en de indrukwekkende Mecklenburgische Seenplatte vormen het decor van deze prachtige busreis. Vanuit het Van der Valk Landhotel Spornitz maken we mooie excursies naar o.a. Rostock, Hamburg en Ludwigslust met zijn bekende kasteel. Uiteraard krijgt u de mogelijkheid een mooie boottocht te maken. Ontdek dit prachtige gebied in Duitsland tijdens deze goed verzorgde reis!

  • Bezoek Hamburg o.l.v. gids
  • Bezoek Rostock o.l.v. gids
  • Bad Doberan
  • Mooie natuurtocht voormalige DDR
  • Optioneel slot Ludwigslust
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
Helaas zijn er voor deze reis geen 3-persoonskamers beschikbaar.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen. 
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Van der Valk Landhotel Spornitz

Maandag: Nederland - Spornitz

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee kan de reis naar Duitsland beginnen en rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Spornitz.

Dinsdag: Natuurtocht en Ludwigslust

Na het ontbijt vertrekken we voor een mooie route door de voormalige DDR, waarbij we diverse kleine dorpjes passeren. We bevinden ons in het merengebied van Mecklenburg en bereiken het gezellige plaatsje Waren-Müritz. Hier kunt u een boottocht maken op het Müritz meer (niet inclusief). U heeft natuurlijk ook tijd om het leuke plaatsje zelf te bekijken. Vervolgens maken we een rondrit rond het natuurpark Müritz en rijden naar Ludwigslust, waar u gelegenheid krijgt om een bezoek te brengen aan Schloss Ludwigslust en de bijbehorende tuinen.

Woensdag: Rostock, Bad Doberan

We rijden vandaag via Schloss Schwerin, waar we een fotostop houden, naar de Hanzestad Rostock. Onder leiding van een gids maken we een wandeling door het historische centrum en krijgt u nog voldoende tijd om de stad zelf te bekijken. Vervolgens rijden we naar Bad Doberan, waar u de mooie kerk kunt bezoeken. De 'Münster' was tot het midden van de 16e eeuw de kloosterkerk van een belangrijk cisterciënzer klooster en is tegenwoordig de protestantse kerk van Bad Doberan. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel in Spornitz.

Donderdag: Hamburg

Vandaag brengen we een bezoek aan Hamburg, de tweede stad van Duitsland, gelegen aan de rivier de Elbe. Met een Nederlandssprekende gids gaan we de stad verkennen. De hanzestad heeft een grote haven en in het oude gedeelte van deze haven ligt de sfeervolle Speicherstadt, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Speicherstadt vertoont veel overeenkomsten met de oude Amsterdamse grachten: er staan prachtige pakhuizen, opgetrokken in rode baksteen, waarin nog steeds grote voorraden specerijen, tabak, cacao, koffie en thee liggen opgeslagen. Ook vindt u meer dan 2.300 bruggen in dit deel van de stad. In het centrum van Hamburg is de St. Michaeliskerk het bekijken waard en ten westen van het stadscentrum ligt de uitgaanswijk Sankt Pauli met de beroemde Reeperbahn. U heeft natuurlijk ook tijd om het centrum zelf verder te verkennen, te lunchen of een terrasje te pakken. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Spornitz - Nederland

Na het ontbijt vertrekken we uit Spornitz en rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze mooie reis naar Spornitz.

Landkaart: Van der Valk Landhotel Spornitz

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Van der Valk Landhotel Spornitz, Spornitz

Het Van der Valk Landhotel Spornitz ligt aan de rand van het dorp en beschikt over een restaurant, terras, bar, lift, sauna, fitness en fietsverhuur. Alle kamers zijn voorzien van een minibar, telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Marie-Jose

Spornitz mei

Reisverhaal Hennie

Weer thuis 5dagen Berlijn v/d valk hotel goede chauffeur Derk en een geweldige reisleider Bart heel veel gezien

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:36:26 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch