telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Italië, van Toscaanse naar Adriatische Kust

vanaf € 599,-

Italië: het land van de Romeinen, kunst, cultuur, prachtige steden, eeuwenoude monumenten, maar ook schitterende landschappen, pasta, pizza, wijn en het goede leven onder de mediteraanse zon! Al deze kenmerken zijn verpakt in deze nieuwe, schitterende excursiereis naar het hart van Italië, van kust naar kust. We beginnen aan de Toscaanse Rivièra aan de westkust, waar we, verspreid in het prachtige landschap de middeleeuwse stadjes San Gimignano, Bolgheri en Massa Marittima zullen bezoeken. Daarnaast heeft u tijdens deze excursiereis de mogelijkheid het eiland Elba te bezoeken. Via een prachtige route doorkruisen we vervolgens het binnenland naar de Adriatische zee aan de oostkust. Ook hier staan een aantal pareltjes op het programma en maken we onder andere een uitstapje naar het ministaatje San Marino. En dit alles vanuit onze hotels op een steenworp afstand van het strand. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie in La Bella Italia!

  • Bezoek Massa Marittima
  • Bezoek Volterra
  • Excursie Elba
  • Excursie grotten van Frasassi
  • Hotels op een steenworp afstand van het strand
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Italië, van Toscaanse naar Adriatische Kust

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Marina di Bibbona

Via de Alpen en de Po-vlakte rijden we naar ons hotel in Marina di Bibbona, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren. We verblijven de komende vijf nachten in dit hotel aan de Toscaanse kust.

Woensdag: Massa Marittima en Bolgheri (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag dompelen we ons volledig onder in Italiaanse sferen. We rijden allereerst naar Massa Marittima. Het middeleeuwse stadje floreerde in de middeleeuwen door de vondst van koper en ijzererts en heeft een schitterend oud centrum. In de kern van de stad ligt de imposante Domkerk, die van verre te zien is. Rondom het domplein dwaalt u door een wirwar van gezellige steegjes. Op woensdagochtend komt het stadje tot leven op de kleurrijke weekmarkt en is zeker een bezoek waard. Via een mooie route rijden we vervolgens naar Bolgheri. Alleen al de aankomst in dit kleine stadje is er één om niet snel te vergeten: via een 5 km lange laan met, voor het Toscaanse landschap typerende cipressen, komen we bij het Castello, de toegangspoort van Bolgheri. Wandel rond door dit kleine stadje en geniet van de prachtige vergezichten of van een wijntje of ijsje op één van de terrasjes. Bolgheri is het centrum van de Toscaanse wijnen. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan bezoekt u vanmiddag één van de bodega’s, waar u de lokale wijnen kunt proeven.

Donderdag: Volterra en San Gimignano

Na het ontbijt rijden we het Toscaanse binnenland in. Allereerst bezoeken we de Etruskische stad Volterra, gelegen op een plateau. Vanaf hier heeft u een fabelachtig uitzicht over de omgeving. Aansluitend rijden we naar San Gimignano, één van de best bewaarde steden uit de middeleeuwen in deze regio. Kenmerkend zijn de 14 ‘wolkenkrabbers’, eeuwenoude woontorens die boven de stad uittorenen. Eenmaal in de stad waant u zich terug in de tijd. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich rondom het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico kunt u talloze fresco’s bewonderen die de geschiedenis van de stad weergeven, of beklimt u één van de torens en geniet u van het adembenemende uitzicht? Aan het eind van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag of dagtocht Elba (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag in Marina di Bibbona. Als u het Pluspakket heeft geboekt, dan staat dagtocht naar Elba op het programma, het eiland waar Napoleon in 1814-1815 in ballingschap woonde. We rijden naar Piombino, waar we de veerboot naar Elba nemen. Elba is een paradijselijk eiland met een weelderige plantengroei van palmen, eucalyptussen, ceders, magnolia’s, druivenranken en olijfbomen. Ook worden er op Elba edelstenen en mineralen gevonden. Een gids begeleidt ons tijdens deze dagtocht, zodat u alles over dit prachtige eiland te weten komt.

Zaterdag: Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen wens invullen in Marina di Bobbona. Zonnen op het terras, een duik in het zwembad, of maakt u een wandeling over het strand dat op een steenworp afstand van het hotel ligt. De keus is aan u.

Zondag: Marina di Bibbona - Arezzo - Gabbice Mare

We laten de Toscaanse kust vandaag achter ons en rijden naar de Adriatische kust oftewel: ‘van de scheen naar de kuit van de Laars’. De route voert ons door de schitterende Chianti-streek naar de Apenijnen, het gebergte dat zich over vrijwel de geheel Italië uitstrekt. Onderweg bezoeken we het fraaie antiekstadje Arezzo. Omgeven door de groene heuvels ademt deze stad de sfeer van een dorp en de kleine straatjes nodigen uit voor een wandelingetje. Niet voor niets vormde Arezzo het decor voor wellicht één van de mooiste Italiaanse films ooit: La Vita è Bella. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Gabicce Mare, aan de Adriatische kust, waar we vier nachten zullen verblijven.

Maandag: Vrije dag of Loreto en de grotten van Frasassi (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden aan het strand van Gabbice Mare. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan vertrekken we u na het ontbijt naar het door miljoenen pelgrims bezochte stadje Loreto. Het Santa Casa en de bijbehorende basiliek hebben een bijzondere legende en zijn een bezoek zeker waard. Vervolgens rijden we verder naar de grotten van Frasassi. Het water van de rivier Sentino heeft door de eeuwen heen Europa’s grootste, voor het publiek toegankelijke, grottenstelsel uitgeslepen. De kolossale Grotta del Vento is zo groot dat de hele kathedraal van Milaan er met gemak in zou passen. Het plafond is op sommige plaatsen wel 240 meter hoog! Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Dinsdag: San Marino

Vandaag bezoeken wij het dwergstaatje San Marino. Het is de oudste republiek van Europa en het zou in de 4e eeuw zijn gesticht door de monnik Marinus. Onder leiding van een gids bezoeken wij het ministaatje van ca. 61 km2 groot. San Marino heeft zijn eigen munt en postzegels, maar ook een eigen voetbalelftal en zelfs een leger van wel 1000 man. U kunt in San Marino belastingvrij winkelen, de wisseling van de wacht zien bij het Palazzo Pubblico en genieten van de mooie architectuur en de vergezichten. Na dit bezoek rijden we weer terug naar ons hotel.

Woensdag: Urbino en Gradara

Vandaag gaan we naar Urbino, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In deze stad staat het mooiste Renaissance-paleis van Italië, het Palazzo Ducale. U kunt door de wirwar van middeleeuwse straatjes naar de Piazza Duca Federico wandelen, waar de in 1789 gebouwde Duomo staat. In deze kerk kunt u het beroemde schilderij Het Laatste Avondmaal van Federico Barocci bewonderen. Aansluitend rijden we naar Gradara. Hier heeft u de mogelijkheid om het prachtige Gradara kasteel te bezoeken of te wandelen door het middeleeuwse ommuurde stadje.

Donderdag: Gabicce Mare - Zuid-Duitsland

Helaas zit onze prachtige reis door Italië erop en beginnen we aan de terurgreis. Via de Oostenrijkse Alpen rijden we naar Zuid-Duitsland, waar we zullen dineren en overnachten.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis naar Nederland. Op ons verzamelpunt kunt u genieten van het afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Italië, van Toscaanse naar Adriatische Kust

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Paradiso Verde, Marina di Bibbona

Omgeven door pijnboombossen en op een steenworp afstand van het brede zandstrand van Marina di Bibbona, ligt hotel Paradiso Verde. Dit keurige hotel beschikt over een restaurant, ontspanningsruimte, terras, buitenzwembad (seizoensgebonden) en een lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning, balkon en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

4* M Glamour Hotel, Gabicce Mare

Dit hotel ligt op slechts 200 meter van de stranden. Het hotel heeft een stijlvol en modern interieur en beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, zwembad en fitnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben balkon. Wifi is beschikbaar in de openbare ruimtes (tegen betaling).

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:43:19 | 0,5 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch