telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein en Passau

vanaf € 369,-

Puur natuur, dat is het Bayerischer Wald, het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van Midden-Europa. Het landschap, de knusse dorpjes en de prachtige steden Regensburg en Passau zullen u zeker bekoren. Wij nemen u mee door het Bayerischer Wald en op één van onze excursiedagen steken wij zelfs de grens met Tsjechië over om het leuke plaatsje Klatovy te bezoeken. Wij logeren in het familiehotel Waldhotel Seebachschleife. Naast boeiende excursies hebben we in het hotel een leuk avondprogramma. Ga mee op deze gezellige reis naar Zuid-Duitsland!

 • Hotel met overdekt zwembad
 • Bezoek Regensburg
 • Excursie Beierse woud en Tsjechië
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein en Passau

Zaterdag: Nederland - Bayerisch Eisenstein

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Duitse autobanen naar ons hotel in de omgeving van Bayerisch Eisenstein, waar we in de avond aankomen.

Zondag: Bodenmais en Grosser Arber

Na een laat ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan een 'glasparadijs' in Bodenmais. U kunt hier zien hoe oude ambachten in glas nog beoefend wordt door o.a. glasblazers, glasschilders en glasgraveurs. U kunt hier mooi glaswerk kopen of u kunt iets gaan drinken in het restaurant. Na dit bezoek rijden we verder naar de Grosser Arber. Hier krijgt u gelegenheid om te lunchen en kunt u eventueel met de gondellift deze hoogste berg van het Beierse Woud bezoeken (kosten ca. € 12,00 p.p.).

Maandag: Regensburg

Vandaag maken we een boeiende dagtocht naar de 2000 jaar oude stad Regensburg. Deze universiteitsstad ligt in het hart van Beieren en is een bezichtiging meer dan waard. We zien onder andere de St. Petrus Kathedraal, de Stenen Brug, Porta Praetoria en de Jacobspoort. Naast de basiliek St. Emmeram bevindt zich een slot van het adellijke geslacht Thurn und Taxis. In het Marstallmuseum in de voormalige vorstelijke stallen zijn koetsen, draagstoelen, sleden, paardentuig en ruitertoebehoren te bezichtigen. In Regensburg kunt u de lunch gebruiken, bijvoorbeeld in de “Historische Wurstkuchl”, 's werelds oudste worstenmakerij, of een van de andere gezellige restaurantjes.

Dinsdag: Neuschönau en het Boomtoppenpad

We brengen vandaag een bezoek aan Neuschönau, bekend vanwege het Baumwimpfelpad. U krijgt hier voldoende gelegenheid om alles te bekijken. Vervolgens genieten we van een prachtig uitzicht over het langste boomtoppenpad ter wereld. Het heeft een lengte van 1300 meter en bereikt een hoogte van 8 tot 25 meter. Na deze bijzondere wandeling gaan we terug naar ons hotel.

Woensdag: Passau (zie Bolderman Pluspakket)

Lekker genieten van een vrije dag. Voor de gasten die het Pluspakket hebben bijgeboekt, gaan we naar Passau. In deze oude bisschopsstad zien we de samenvloeiing van drie rivieren: de Donau, de Inn en de Ilz. Daarom wordt Passau ook wel de “Dreiflüssenstadt” genoemd. U kunt de stad uitgebreid verkennen. In de indrukwekkende Dom staat het grootste kerkorgel van Europa. Iedere dag wordt dit orgel om 12.00 uur bespeeld en u kunt dit bijwonen (entree niet inbegrepen). Ook kunt u een boottocht over de Donau maken (kosten ca. € 14,00 p.p.).

Donderdag: Bayerischer Wald en Tsjechië

Vandaag maken we een prachtige natuurtocht. We rijden door het vrijwel ongerepte Beierse Woud en passeren een aantal middeleeuwse dorpjes. Daarna gaan we de Tsjechische grens over en brengen een bezoek aan het plaatsje Klatovy, dat een fraai historisch marktplein heeft. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Deggendorf en Straubing

's Morgens rijden we via een mooie route naar het idyllische plaatsje Deggendorf. Het stadje ligt aan de Donau en heeft een middeleeuws stadsplein. Hier vindt u het historisch raadhuis met een torenwachterswoning en de Heiliggrafkirche met een barokke kerktoren. ’s Middags brengen we u naar het toeristische plaatsje Straubing, met haar opvallende gotische stadstoren en een gezellig plein, waar u typisch Beierse souvenirs kunt kopen of lekker op een terrasje een drankje kunt nuttigen. We zijn op tijd weer terug in Bayerisch Eisenstein.

Zaterdag: Bayerisch Eisenstein - Nederland

We ontbijten vroeg en rijden daarna via de Duitse autobanen met de nodige stops terug naar Nederland. Voordat u met één van de servicelijnen weer huiswaarts keert, kunt u van een goed verzorgd afscheidsbuffet genieten.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Waldhotel Seebachschleife, Bayerisch Eisenstein

Dit familiehotel is rustig gelegen aan de rand van het bos en beschikt over een restaurant, bar, overdekt zwembad (gratis) en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet en satelliet-televisie. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

8 dagen Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein en Passau

103 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
104 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:00:36 | 0,38 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch