8 dagen Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein en Passau

vanaf € 499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Puur natuur, dat is het Bayerischer Wald, het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van Midden-Europa. Het landschap, de knusse dorpjes en de prachtige steden Regensburg en Passau zullen u zeker bekoren. Wij nemen u mee op ontdekkingstocht door deze streek en op één van onze excursiedagen steken wij zelfs de grens met Tsjechië over om het leuke plaatsje Klatovy te bezoeken. Wij verblijven tijdens deze reis in het familiehotel Waldhotel Seebachschleife. Naast boeiende excursies hebben we in het hotel een leuk avondprogramma. Ga mee op deze gezellige en afwisselende reis naar Zuid-Duitsland!

 • Hotel met overdekt zwembad
 • Regensburg
 • Optioneel Boomtoppenpad
 • Optionele dagtocht Passau
 • Rondrit Beierse Woud en Tsjechië
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein en Passau

Dag 1: Nederland - Bayerisch Eisenstein

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Duitse autobanen naar ons hotel in de omgeving van Bayerisch Eisenstein, waar we in de loop van de avond aankomen.

Dag 2: Bodenmais en Grosser Arber

Na een laat ontbijt vertrekken we naar een glasblazerij in Bodenmais. U kunt hier zien hoe oude ambachten in glas nog beoefend worden door o.a. glasblazers, glasschilders en glasgraveurs. U heeft de mogelijkheid mooi glaswerk te kopen of u kunt iets gaan drinken in het restaurant. Na dit bezoek rijden we verder naar de Grosser Arber, waar u gelegenheid heeft om te lunchen en met de gondellift deze hoogste berg van het Beierse Woud kunt bezoeken.

Dag 3: Regensburg

Vandaag maken we een boeiende dagtocht naar de 2.000 jaar oude stad Regensburg. Deze universiteitsstad ligt in het hart van Beieren en is het bekijken meer dan waard. Bezienswaardig zijn onder andere de St. Petrus kathedraal, de Stenen Brug, Porta Praetoria en de Jacobspoort. Naast de basiliek St. Emmeram bevindt zich een slot van het adellijke geslacht Thurn und Taxis. In het Marstallmuseum in de voormalige vorstelijke stallen zijn koetsen, draagstoelen, sleden, paardentuig en ruitertoebehoren te zien. In Regensburg kunt u op eigen gelegenheid lunchen in bijvoorbeeld de 'Historische Wurstkuchl', 's werelds oudste worstenmakerij, of in één van de andere gezellige restaurantjes. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 4: Neuschönau en het Boomtoppenpad

We brengen vandaag een bezoek aan Neuschönau, bekend vanwege het Baumwimpfelpad. In het bezoekers­centrum kunt u alles over het Bayerischer Wald te weten komen. Vervolgens gaan we genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving, vanaf het langste boomtoppenpad ter wereld. Deze heeft een lengte van 1.300 meter en bereikt een hoogte tussen de 8 en 25 meter. Na deze bijzondere wandeling gaan we terug naar ons hotel.

Dag 5: Vrije dag of Passau (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt lekker genieten van een vrije dag vandaag. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan we met een lokale bus naar Passau. In deze oude bisschopsstad zien we de samenvloeiing van drie rivieren de Donau, de Inn en de Ilz. Daarom wordt Passau ook wel de 'Dreiflüssenstadt' genoemd. U kunt de stad uitgebreid verkennen. In de indrukwekkende Dom staat het grootste kerkorgel van Europa, dat iedere dag om 12.00 uur wordt bespeeld. U kunt dit gaan beluisteren. Ook heeft u de mogelijkheid om een boottocht over de Donau te maken (niet inclusief).

Dag 6: Beierse Woud en Tsjechië

Vandaag maken we een prachtige natuurtocht. We rijden door het vrijwel ongerepte Beierse Woud en passeren een aantal middeleeuwse dorpjes. Daarna steken we de Tsjechische grens over en brengen een bezoek aan het plaatsje Klatovy, dat een fraai historisch marktplein heeft. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7: Deggendorf en Straubing

's Morgens rijden we via een mooie route naar het idyllische Deggendorf. Het stadje ligt aan de Donau en heeft een prachtig middeleeuws stadsplein. Hier vindt u het historisch raadhuis met een torenwachterswoning en de Heilig-Grabkirche met een barokke kerktoren. ’s Middags vervolgen we onze route naar het toeristische plaatsje Straubing, met haar opvallende gotische stadstoren en een gezellig plein, waar u typisch Beierse souvenirs kunt kopen of lekker op een terrasje een drankje kunt nuttigen. We zijn op tijd weer terug in Bayerisch Eisenstein.

Dag 8: Bayerisch Eisenstein - Nederland

We ontbijten vroeg en rijden daarna via de Duitse autobanen met de nodige stops terug naar Nederland. Voordat u met één van de servicelijnen weer huiswaarts keert, kunt u op ons centrale overstappunt van een goed verzorgd afscheidsbuffet genieten (te reserveren bij uw chauffeur, niet inclusief op vertrekdata 5 en 14 oktober 2024).

Landkaart: Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein en Passau

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Waldhotel Seebachschleife, Bayerisch Eisenstein

Dit familiehotel is rustig gelegen aan de rand van het bos en beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift en overdekt zwembad. De kamers zijn allen voorzien van een satelliet-televisie en een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Sabrina

Foto gemaakt bij Passau een panorama van het uitzicht was zo geweldig met mijn telefoon gemaakt 🤩

8 dagen Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein en Passau

309 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
330 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:46:17 | 0,31 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch