telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein en Passau

vanaf € 369,-
vertrekdata en prijzen

Puur natuur, dat is het Bayerischer Wald, het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van Midden-Europa. Het landschap, de knusse dorpjes en de prachtige steden Regensburg en Passau zullen u zeker bekoren. Wij nemen u mee door het Bayerischer Wald en op één van onze excursiedagen steken wij zelfs de grens met Tsjechië over om het leuke plaatsje Klatovy te bezoeken. Wij logeren in het familiehotel Waldhotel Seebachschleife. Naast boeiende excursies hebben we in het hotel een leuk avondprogramma.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Zaterdag: Nederland - Bayerisch Eisenstein

Na het kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt, rijden we via Frankfurt en Neurenberg naar ons hotel in de omgeving van Bayerisch Eisenstein, waar we in de avond aankomen.

Zondag: Grosser Arber

Na een laat ontbijt vertrekken we om een bezoek te brengen aan een glasblazerij in Zwiesel. Na een uitleg over het glasblazen rijden we verder richting de Grosser Arber. Hier krijgt u gelegenheid om te lunchen en kunt u eventueel met de gondellift de hoogste berg van het Beierse Woud bezoeken, "de Grosse Arber" (ca. € 12,00 p.p.).

Maandag: Regensburg

Vandaag maken we een boeiende dagtocht naar de 2000 jaar oude stad Regensburg. Deze universiteitstad ligt in het hart van Beieren en is een bezichtiging meer dan waard. We bekijken onder andere de St. Petrus Kathedraal, de Stenen Brug, Porta Praetoria en de Jacobspoort. Naast de basiliek St. Emmeram bevindt zich een slot van het adellijke geslacht Thurn und Taxis. In het Marstallmuseum in de voormalige vorstelijke stallen zijn koetsen, draagstoelen, sleden, paardentuig en ruitertoebehoren te bezichtigen. In Regensburg kunt u de lunch gebruiken, bijvoorbeeld in de “Historische Wurstkuchl”, 's werelds oudste worstenmakerij of een van de andere gezellige restaurantjes.

Dinsdag: Neuschönau en het Boomtoppenpad

We brengen vandaag een bezoek aan Neuschönau, bekend van het Baumwimpfelpad. U krijgt hier voldoende gelegenheid om alles te bekijken. Vervolgens genieten we van een prachtig uitzicht over het langste boomtoppenpad ter wereld. Het heeft een lengte van 1300 meter en bereikt een hoogte van 8 tot 25 meter.

Woensdag: Passau (zie Bolderman Pluspakket)

Lekker genieten van een vrije dag of, als u het Bolderman Pluspakket heeft bijgeboekt, kunt u meegaan naar Passau. De prachtige stad Passau staat vandaag op het programma. In deze oude bisschopsstad zien we de samenvloeiing van drie rivieren: de Donau, de Inn en de Ilz. Daarom wordt Passau ook wel de “Dreiflüssenstadt” genoemd. U kunt de stad uitgebreid verkennen. In de indrukwekkende Dom staat het grootste kerkorgel van Europa. Iedere dag wordt dit orgel om 12.00 uur bespeeld en u kunt dit meemaken (kosten niet inbegrepen). Ook kunt u een prachtige boottocht over de Donau maken en de samenvloeiing met de Inn en de Ilz zien (kosten ca. € 14,- p.p.).

Donderdag: Bayerischer Wald en Tsjechië

Vandaag maken we een prachtige natuurtocht. We rijden door het vrijwel ongerepte Beierse Woud en passeren een aantal middeleeuwse dorpjes. Daarna passeren we de Tsjechische grens en brengen een bezoek aan het alleraardigste plaatsje Klatovy. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Deggendorf en Straubing

Vanmorgen rijden we via een mooie route naar het idyllische plaatsje Deggendorf. Het stadje ligt aan de Donau en heeft een middeleeuws stadsplein. Hier vindt u het historisch raadhuis met een torenwachterswoning en de Heiliggrafkerk met een barokke kerktoren. ’s Middags brengen we u naar het toeristische plaatsje Straubing, waar u nog wat typisch Beierse souvenirs kunt kopen.

Zaterdag: Bayerisch Eisenstein - Nederland

We ontbijten vroeg en rijden daarna via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Voordat u met de servicelijnen huiswaarts gaat, kunt u nog van een goed verzorgd afscheidsbuffet genieten.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Waldhotel Seebachschleife, Bayerisch Eisenstein

Dit familiehotel is rustig gelegen aan de rand van het bos en beschikt over een restaurant, bar, overdekt zwembad (gratis), kegelbanen en lift. De kamers beschikken allen over satelliet televisie en een badkamer met douche en toilet.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
00:39:39 | 0,56 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch