5 dagen Het Zwarte Woud en de Vogezen light all-inclusive

vanaf € 349,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Het Zwarte Woud behoort tot één van de mooiste streken van Duitsland. De donkere sparrenbossen, bergen en dalen, heldere meren en natuurlijk karakteristieke dorpjes hebben allen hun aantrekkingskracht. We combineren deze light all-inclusive excursiereis met de Vogezen, misschien wel het mooiste gebied van Frankrijk. Ongerepte natuur met prachtige routes door valleien en over bergpassen. Natuurlijk kan een bezoek aan de oude binnenstad van Colmar niet ontbreken of het middeleeuwse Kasteel Haut-Kœnigsbourg. Boek deze prachtige light all-inclusive reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Op basis van light all-inclusive
  • Natuurtocht Zwarte Woud
  • Bezoek Freiburg
  • Excursie Kasteel Haut-Kœnigsbourg
  • Excursie wijnroute en Colmar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Zwarte Woud en Vogezen - Light All inclusive

Maandag: Nederland - Winden im Elztal

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u van een kopje koffie of thee kunt genieten. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Winden im Elztal waar we aan het eind van de middag arriveren. Na het diner kunt u een heerlijke avondwandeling maken met een gids door Winden im Elztal. Onderweg wordt u getrakteerd op een lekkere schnapps.

Dinsdag: Natuurtocht door het Zwarte Woud

Vandaag maken we een ontdekkingstocht door het Zwarte Woud en onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. We rijden naar Schonachbach voor een bezoek aan ’s werelds grootste koekoeksklok, de klok is zo groot als een woonhuis (rondleiding niet inbegrepen)! Vervolgens rijden we verder naar Triberg waar u de grootste watervallen van heel Duitsland kunt bezichtigen. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het Schwarzwald Museum. Vervolgens rijden we via een mooie route verder naar Donaueschingen, bekend om zijn prachtige Jugendstilhuizen. In de avond organiseert het hotel een quiz of bingo.

Woensdag: Vrije dag of Freiburg (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt vandaag de dag zelf indelen of meegaan naar de stad die als hoofdstad van het Zwarte Woud wordt gezien, Freiburg (zie Pluspakket). Via een mooie route door Waldkirch rijden we naar Freiburg waar we onder leiding van een stadsgids kennis maken met de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum zoals de grote gotische kerk, het aartsbisschoppelijk paleis en het Historische Kaufhaus dat vroeger fungeerde als douane- en magazijngebouw. De uitgestrekte voetgangerszone is uitstekend geschikt om gezellig te slenteren en te winkelen. Eenmaal terug in het hotel wordt er na het diner een gezellige muziekavond voor u georganiseerd.

Donderdag: Dagtocht Vogezen

Na het ontbijt vertrekken we naar Frankrijk om een bezoek te brengen aan het Kasteel Haut-Kœnigsbourg, één van de drukst bezochte monumenten van Frankrijk (niet inbegrepen). Dit middeleeuwse kasteel torent hoog boven de laagvlakte van de Rijn uit en vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht over de Rijnvallei, de Vogezen en het Zwarte Woud. Bij helder weer kunt u zelfs de Zwitserse Alpen zien! In de middag rijden we via een deel van de Route des Vins, ook wel de wijnroute genoemd, richting Colmar. De wijk Klein Venetië of Petite Venise is één van de mooiste wijken in het oude centrum van de stad met vele historische vakwerkhuizen en zeker een bezoek waard. We sluiten deze mooie dag in Schwarzwälder stijl af waarbij er een demonstratie wordt gegeven over hoe Schwarzwalder Kirchtorte gemaakt wordt. Uiteraard kunt u zelf ook genieten van deze lekkernij!

Vrijdag: Winden im Elztal - Nederland

Vol van de indrukken die we van het Zwarte Woud en de Vogezen hebben gekregen, rijden we na het ontbijt weer terug naar Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u nog even kunt nagenieten van uw reis.

Landkaart: Het Zwarte Woud en de Vogezen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Gasthof Bären, Winden im Elztal

De familie Burger verwelkomt u graag in Gasthof Bären! Het gezellige gasthof ligt centraal in het Zwarte Woud en biedt een gevarieerd avondprogramma. Alle kamers zijn uitgerust met een satelliet-televisie en een badkamer met douche en toilet. Het gasthof beschikt niet over een lift, maar biedt een kofferservice op de aankomst- en vertrekdag.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Rense

Weer thuis van het mooie zwarte woud

Reisverhaal Henny

Genieten van onze 5 daagse reis door het zwarte Woud en de Vogezen

Reisverhaal Anja

Zwarte woud en Vogezen
Mooie reis

Reisverhaal Andre

Het Munster van Freiburg, de hoofdkerk van de Duitse stad Freiburg. De foto is genomen op weg naar het uitkijkpunt.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:22:09 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch