8 dagen De Cotswolds, Bath en Cambridge

vanaf € 769,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Op deze schitterende reis nemen wij u mee naar het glooiende, groene landschap van Midden-Engeland, waar de tijd meer dan 300 jaar heeft stilgestaan. Een streek, waar geschiedenis actueel is gebleven. U vindt er Romeinse villa’s, kleine middeleeuwse stadjes en Saksische dorpen. De streek is groot geworden door de wolproductie en wolhandel. Typerend in de Cotswolds zijn de cottages, gebouwd in honingkleurig zandsteen. We bezoeken in deze prachtige omgeving Shakespeares geboorteplaats Stratford-upon-Avon en zien authentieke dorpjes als Bibury, Burford en Bourton-on-the-Water. We bezoeken ook de prachtige steden Oxford, Bath en Cambridge. Een kasteel mag op een reis naar Engeland niet ontbreken natuurlijk; u krijgt gelegenheid om Windsor Castle en Oxford Castle te bezoeken. Een bijzondere reis, die u meeneemt naar een prachtig deel van Engeland.

  • Rondrit Cotswolds
  • Bath
  • Optionele dagtocht Oxford
  • Stratford-upon-Avon
  • Cambridge

Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)

Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan De Cotswolds, Bath en Cambridge

Zaterdag: Nederland - omgeving Londen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Na de overstap rijden we via België naar Calais in Frankrijk. Hier schepen we in op de ferry naar Dover. Daar aangekomen rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Londen.

Zondag: Omgeving Londen - Windsor - Bromsgrove

Na het ontbijt vertrekken we naar Windsor, een gezellig plaatsje dat u op eigen gelegenheid kunt verkennen. Indien de tijd het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan Windsor Castle. Het is het oudste en grootste nog bewoonde kasteel en het favoriete weekendverblijf van de Britse koninklijke familie. Het kasteel wordt omringd door een prachtig landschap. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Bromsgrove, waar we vijf nachten zullen verblijven.

Maandag: Rondrit Cotswolds

We maken een prachtige rondrit door de Cotswolds en bezoeken eerst Bibury, een pittoresk dorpje met prachtige 17e-eeuwse cottages. Vervolgens rijden we door naar Burford, waar u ook wat tijd krijgt om dit leuke dorpje zelf te bekijken. We vervolgen onze weg naar Bourton-on-the-Water, waar de Windrush rivier met tal van leuke bruggetjes het stadje omgeeft. Hier heeft u voldoende tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en door het dorpje te wandelen. Aan het eind van de middag zijn we terug bij ons hotel.

Vanwege lokale regelgeving is Bourton-on-the-Water deze zomer helaas niet meer bereikbaar per touringcar. Hiervoor in de plaats bezoeken we het nabijgelegen dorpje Broadway.

Dinsdag: Oxford (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag en lekker uitrusten of een wandeling maken in de omgeving. Als u het Pluspakket heeft geboekt gaat u mee naar Oxford, waar we met een lokale bus heen gaan. We rijden na het ontbijt naar deze mooie Victoriaanse universiteitsstad, de stad van de vele torenspitsen. Onder leiding van een lokale gids maken we een stadswandeling. Wellicht herkent u de mooie gebouwen, die te zien zijn in talloze Engelse series zoals Inspector Morse. Na de stadswandeling heeft u vrije tijd om Oxford zelf verder te verkennen. Christ Church cathedral en Christ Church college, één van de grootste colleges van de Universiteit van Oxford, zijn het bekijken waard. U kunt hier de befaamde kapel en de dinerzaal, bekend uit de Harry Potter films, bezichtigen. Een bezoek aan het machtige Oxford Castle behoort vandaag ook tot de mogelijkheden. Het kasteel en de bijbehorende gevangenis zijn te bezichtigen.

Woensdag: Stratford-upon-Avon

We gaan na het ontbijt op weg naar Stratford-upon-Avon, de geboortestad van de grootste toneelschrijver van Groot-Brittannië, William Shakespeare. Strathford-upon-Avon bestaat al sinds de Romeinse tijd, maar ziet er uit als een 16e-eeuws marktstadje. U krijgt ruim de tijd om dit mooie plaatsje met zijn in warme kleuren geschilderde vakwerkhuizen te bezichtigen. Het Tudor World Museum en de gezellige coffee- and teashops in het centrum zijn een bezoek waard. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Bath

Vandaag vertrekken we vroeg om te genieten van een mooie tocht naar het beroemde Bath. Onderweg zullen we een koffiestop houden, waarna we onze weg naar Bath vervolgen. Bath werd gesticht door de Romeinen rond de thermen. Deze thermen en een tempel zijn deels bewaard gebleven. In de 18e eeuw werd Bath een moderne vakantieplaats, die goed bezocht werd door rijke gasten. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de deels bewaard gebleven Roman Baths (met audio rondleiding) of een mooie wandeling maken over de Royal Crescent en de beroemde Pulteney Bridge over de rivier de Avon. In de loop van de middag rijden we weer terug naar Bromsgrove.

Vrijdag: Bromsgrove - Cambridge - omgeving Londen

​Wij vertrekken na het ontbijt uit Bromsgrove en rijden naar Cambridge. Onderweg houden we een koffiepauze op een leuke locatie. In de 11e eeuw vestigden zich religieuze ordes in Cambridge. Doordat in 1209 theologen in conflict kwamen met de Universiteit van Oxford, ontstond de Universiteit van Cambridge. De universiteit telt maar liefs 31 colleges, waarvan het King’s College het belangrijkst is. De enorme kapel van het college is 88 meter lang, 12 meter breed en 29 meter hoog en is het bekijken waard. We maken onder leiding van een lokale gids een stadstour door deze prachtige stad, waarna er nog tijd is om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. Aansluitend rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Londen.

Zaterdag: Omgeving Londen - Nederland

Na het ontbijt rijden we naar Dover, waar we inschepen op de ferry naar Calais. Via de Franse en Belgische autowegen vervolgen we onze route naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Met één van onze servicelijnen wordt u vervolgens weer huiswaarts gebracht en zit deze mooie reis er weer op.

Landkaart: De Cotswolds, Bath en Cambridge

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Bromsgrove Hotel & Spa, Bromsgrove

Het hotel is gelegen in het gelijknamige plaatsje Bromsgrove en beschikt over een receptie, lounge, restaurant en bar. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de spa en wellnessfaciliteiten. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in de lobby van het hotel, in de kamers is wifi tegen betaling mogelijk.

Overnachtingshotel omgeving Londen

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Engeland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Angela

Met mijn dochters naar the Cotswolds veel moois gezien.
In Broadway vielen de vele blauwe regen struiken extra op
Vandaar deze fleurige inzending.

Reisverhaal Arlette

Hierbij wat foto's van onze reis naar De Cotswolds.

Reisverhaal Francien

Enkele foto’s van de 8daagse reis naar The Cotswolds.

Reisverhaal Ine

Hierbij twee foto's. De eerste is gemaakt in Burford (Cotswolds) en de tweede is gemaakt in Cambridge. Een mooie reis waarin we veel gezien hebben.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:28:27 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch