telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen De Cotswolds, Bath en Cambridge

Op deze bijzondere reis nemen wij u mee naar het glooiende groene landschap van Midden-Engeland, waar de tijd meer dan 300 jaar heeft stilgestaan. Een streek, waar geschiedenis actueel is gebleven. U vindt er Romeinse villa’s, kleine middeleeuwse stadjes en Saksische dorpen. De streek is groot geweest door de wolproductie en wolhandel. Typerend in de Cotswolds zijn de cottages, gebouwd in honingkleurig zandsteen. We bezoeken in deze prachtige omgeving Shakespeares geboorteplaats Stratford-upon-Avon en zien onder andere de dorpjes Bilbury, Burford en Bourton-on-the-Water. We bezoeken ook het Blenheim Palace, de prachtige stad Oxford en Cambridge. Een bijzondere reis, die u echt eens mee moet maken!

 • Nieuwe reis
 • Rondrit door de Cotswolds
 • Bezoek Bath
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan De Cotswolds, Bath en Cambridge

Zaterdag: Nederland - omgeving Londen

Op ons centrale overstappunt wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna kan de reis beginnen en rijden we via België naar Calais in Frankrijk. Hier schepen we in op de ferry naar Dover. Daar aangekomen brengen wij u naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Londen.

Zondag: Omgeving Londen - Windsor - Kidderminster

Na het ontbijt rijden we naar Windsor, waar u de gelegenheid heeft om een bezoek te brengen aan het Windsor Castle (entree ca. £ 18,- p.p.). Het is het oudste en grootste nog bewoonde kasteel en het favoriete weekendverblijf van de Britse familie. Het kasteel wordt omringd door een prachtig landschap. Aansluitend rijden we door naar Kidderminster, waar we 5 nachten zullen verblijven.

Maandag: De Cotswolds dorpen

We maken een rondrit door de Cotswolds en bezoeken Bilbury, een pittoresk dorpje met prachtige 17e-eeuwse cottages. Vervolgens rijden we door Burford, Bourton-on-the-Water, waar de Windrush rivier met tal van leuke bruggetjes het stadje omgeeft, Stow-on-the-Wold, het hoogstgelegen dorpje in de Cotswolds en Moreton-in-Marsh. Het zijn allemaal plaatsjes, die bijna in zijn geheel gebouwd zijn van Cotswold steen. De dorpen bestonden al in de 12e eeuw. De enorme kalkafzettingen leverden het materiaal voor vele gebouwen. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Blenheim Palace en Oxford

We rijden naar Blenheim Palace in het plaatsje Woodstock, waar we het indrukwekkende geboortehuis van Winston Churchill bezoeken. Dit barokke meesterwerk werd in opdracht van koningin Anne in 1705 gebouwd als geschenk aan John Churchill, die de Franse troepen bij Blenheim (Blindheim in Duitsland) had verslagen. Daarna brengen we u naar de mooie Victoriaanse universiteitsstad Oxford, de stad van de torenspitsen. De oude binnenstad van Oxford is één grote campus. We maken een uitgebreide wandeling door de stad en wellicht herkent u de mooie gebouwen die te zien zijn in talloze Engelse series, zoals Inspector Morse. Christ Church, één van de grootste colleges van de Universiteit van Oxford, mag natuurlijk niet vergeten worden. We bezoeken hier de befaamde kapel en de dinerzaal, bekend uit de Harry Potter films. In de loop van de middag rijden we weer naar ons hotel.

Woensdag: Bath

Een heerlijk dagje Bath. Dit stadje werd gesticht door de Romeinen rond de Thermen. Een tempel en de thermen zijn deels bewaard gebleven en ongeveer 5000 gebouwen hebben bijzondere architectonische kenmerken. In de 18e eeuw werd Bath een moderne badplaats die goed bezocht werd door het rijkere deel van de bevolking. U kunt o.a. een bezoek brengen aan de deels bewaard gebleven Roman Baths (met audio rondleiding) of een wandeling maken door Bath langs de Royal Crescent en de beroemde Pulteney Bridge over de rivier de Avon.

Donderdag: Warwick Castle en Stratford-upon-Avon

We gaan op weg naar Warwick Castle, een middeleeuws kasteel, oorspronkelijk als houten vesting gebouwd door Willem de Veroveraar. In de 12e eeuw werd het eerste stenen kasteel gebouwd en dit werd in de loop der eeuwen steeds verder uitgebreid. Het uitzicht op het kasteel vanaf de rivier de Avon is een plaatje! Na dit bezoek rijden we naar Stratford-upon-Avon, de geboortestad van de grootste toneelschrijver van Groot-Brittannië, William Shakespeare. Het stadje bestaat al sinds de Romeinse tijd, maar ziet er uit als een 16e-eeuws marktstadje. U krijgt ruim de tijd om dit mooie plaatsje met zijn in warme kleuren geschilderde vakwerkhuizen te bezichtigen.

Vrijdag: Kidderminster - Ely - Cambridge - omgeving Londen

Wij verlaten Kidderminster en bezoeken vandaag de kleine, op een heuvel gebouwde stad Ely, genoemd naar de alen (palingen) die zwommen in de rivier de Great Ouse. Deze rijke, door een grote kathedraal gedomineerde stad, is de marktplaats voor het omringende landbouwgebied. We bezoeken de grote kathedraal, waarvan de bouw begon in 1083 en die 268 jaar duurde. Daarna brengen wij u naar Cambridge. In de 11e eeuw vestigden zich religieuze ordes in de stad en in 1209 kwamen theologen in conflict met de Universiteit van Oxford. Zo ontstond de Universiteit van Cambridge. De universiteit telt maar liefs 31 colleges, waarvan het King’s College het belangrijkst is. Dit college werd door koning Hendrik VI in 1441 gesticht. De bouw van de kapel begon in 1446 en duurde 70 jaar. De enorme kapel is 88 meter lang, 12 meter breed en 29 meter hoog. We maken onder leiding van een lokale gids een uitgebreide stadstour door deze prachtige stad. Aansluitend rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Londen.

Zaterdag: Omgeving Londen - Nederland

We rijden na het ontbijt naar Dover, waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Na aankomst in Calais rijden we via de Franse en Belgische autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Met één van onze servicelijnen wordt u vervolgens huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Gainsborough House Hotel, Kidderminster

Het Gainsborough House Hotel is gelegen op ca. 15 minuten wandelen van het stadcentrum van Kidderminster en beschikt over een receptie, lounge, restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, telefoon en flatscreen televisie. Gratis wifi in het hotel.

Engeland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

8 dagen De Cotswolds, Bath en Cambridge

31 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

31 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 8,4
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:38:23 | 0,42 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch