telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen De Cotswolds, Bath en Cambridge

vanaf € 499,-

Op deze bijzondere reis nemen wij u mee naar het glooiende, groene landschap van Midden-Engeland, waar de tijd meer dan 300 jaar heeft stilgestaan. Een streek, waar geschiedenis actueel is gebleven. U vindt er Romeinse villa’s, kleine middeleeuwse stadjes en Saksische dorpen. De streek is groot geworden door de wolproductie en wolhandel. Typerend in de Cotswolds zijn de cottages, gebouwd in honingkleurig zandsteen. We bezoeken in deze prachtige omgeving Shakespeares geboorteplaats Stratford-upon-Avon en zien authentieke dorpjes als Bibury, Burford en Bourton-on-the-Water. We bezoeken ook de prachtige steden Oxford, Bath en Cambridge. Een kasteel mag op een reis naar Engeland niet ontbreken natuurlijk; u krijgt gelegenheid om Windsor Castle en Oxford Castle te bezoeken. Een bijzondere reis, die u mee neemt naar een prachtig deel van Engeland.

 • Rondrit door de Cotwolds
 • Bezoek Bath
 • Bezoek Oxford
 • Bezoek Stratford-upon-Avon
 • Bezoek Cambridge

Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.

Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)

Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan De Cotswolds, Bath en Cambridge

Zaterdag: Nederland - omgeving Londen

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Na de overstap rijden we via België naar Calais in Frankrijk. Hier schepen we in op de ferry naar Dover. Daar aangekomen rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Londen.

Zondag: Omgeving Londen - Windsor - Bromsgrove

Na het ontbijt vertrekken we naar Windsor, een gezellig plaatsje dat u op eigen gelegenheid kunt verkennen. Indien de tijd het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan Windsor Castle. Het is het oudste en grootste nog bewoonde kasteel en het favoriete weekendverblijf van de Britse koninklijke familie. Het kasteel wordt omringd door een prachtig landschap. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Bromsgrove, waar we vijf nachten zullen verblijven.

Maandag: Rondrit door de Cotswolds

We maken een prachtige rondrit door de Cotswolds en bezoeken eerst Bibury, een pittoresk dorpje met prachtige 17e-eeuwse cottages. Vervolgens rijden we door naar Burford, waar u ook wat tijd krijgt om dit leuke dorpje zelf te bekijken. We vervolgen onze weg naar Bourton-on-the-Water, waar de Windrush rivier met tal van leuke bruggetjes het stadje omgeeft. Hier heeft u voldoende tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en door het dorpje te kuieren. Aan het eind van de middag zijn we terug bij ons hotel.

Dinsdag: Oxford

We rijden na het ontbijt naar de mooie Victoriaanse universiteitsstad Oxford, de stad van de torenspitsen. De oude binnenstad van Oxford is één grote campus. U kunt een wandeling door de stad maken en wellicht herkent u de mooie gebouwen, die te zien zijn in talloze Engelse series zoals Inspector Morse. Christ Church cathedral is het bekijken waard en Christ Church college, een van de grootste colleges van de Universiteit van Oxford, mag natuurlijk niet vergeten worden. U kunt hier de befaamde kapel en de dinerzaal, bekend uit de Harry Potter films, bezichtigen. Een bezoek aan het machtige Oxford Castle behoort vandaag ook tot de mogelijkheden. U kunt er een rondleiding krijgen door het kasteel en de bijbehorende gevangenis.

Woensdag: Bath

Vandaag vertrekken we vroeg om te genieten van een mooie tocht naar het beroemde Bath. Onderweg zullen we een koffiestop houden, waarna we onze weg naar Bath vervolgen. Bath werd gesticht door de Romeinen rond de Thermen. Deze thermen en een tempel zijn deels bewaard gebleven. In de 18e eeuw werd Bath een moderne vakantieplaats, die goed bezocht werd door rijke gasten. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de deels bewaard gebleven Roman Baths (met audio rondleiding) of een mooie wandeling maken over de Royal Crescent en de beroemde Pulteney Bridge over de rivier de Avon. In de loop van de middag rijden we weer terug naar Bromsgrove.

Donderdag: Stratford-upon-Avon

We gaan na het ontbijt op weg naar Stratford-upon-Avon, de geboortestad van de grootste toneelschrijver van Groot-Brittannië, William Shakespeare. Onderweg houden we een koffiepauze. Strathford-upon-Avon bestaat al sinds de Romeinse tijd, maar ziet er uit als een 16e-eeuws marktstadje. U krijgt ruim de tijd om dit mooie plaatsje met zijn in warme kleuren geschilderde vakwerkhuizen te bezichtigen. Het Tudor World Museum en de gezellige coffee- and teashops in het centrum zijn een bezoek waard. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag: Bromsgrove - Cambridge - omgeving Londen

​Wij vertrekken na het ontbijt uit Bromsgrove en rijden naar Cambridge. Onderweg houden we een koffiepauze op een leuke locatie. In de 11e eeuw vestigden zich religieuze ordes in Cambridge. Doordat in 1209 theologen in conflict kwamen met de Universiteit van Oxford, ontstond de Universiteit van Cambridge. De universiteit telt maar liefs 31 colleges, waarvan het King’s College het belangrijkst is. De enorme kapel van het college is 88 meter lang, 12 meter breed en 29 meter hoog en is het bekijken waard. We maken onder leiding van een lokale gids een stadstour door deze prachtige stad, waarna er nog tijd is om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. Aansluitend rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Londen.

Zaterdag: Omgeving Londen - Nederland

Na het ontbijt rijden we naar Dover, waar we inschepen op de ferry naar Calais. Via de Franse en Belgische autowegen vervolgen we onze route naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Met één van onze servicelijnen wordt u vervolgens weer huiswaarts gebracht en zit deze mooie reis er weer op.
 

Landkaart: De Cotswolds, Bath en Cambridge

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Bromsgrove Hotel & Spa, Bromsgrove

Het 3* Bromsgrove Hotel & Spa is gelegen in het gelijknamige plaatsje Bromsgrove en beschikt over een receptie, lounge, restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, koffie- en theezetfacliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de Spa en Welness faciliteiten.

Engeland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Ine

Hierbij twee foto's. De eerste is gemaakt in Burford (Cotswolds) en de tweede is gemaakt in Cambridge (augustus 2019). Een mooie reis waarin we veel gezien hebben.

8 dagen De Cotswolds, Bath en Cambridge

104 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
106 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,5
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:05:17 | 0,31 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch