telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

10 dagen Drautal Karinthië

Karinthië met zijn 200 meren, indrukwekkende bergen en weelderige dalen, is de zuidelijkste en meest zonnige provincie van Oostenrijk. Fluisterende beekjes en riviertjes zoeken grillig hun weg door het groen naar één van de prachtige meren. De bewoners zijn, mede door de Slavische invloeden, liefhebbers van folklore en kunst. In het Drautal gaan we dit jaar naar het bij Nederlanders bekende plaatsje Berg im Drautal, een ideaal uitgangspunt voor het maken van prachtige tochten in Karinthië en Italië. Tijdens deze excursiereis Drautal maken we excursies naar de Grossglockner, de Karinthische meren en de mooie stad Lienz. In Italië maken we een prachtige Dolomietenrondrit. We worden in ons Hotel Sunshine welkom geheten door de familie Tiefnig, die er alles aan zullen doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ga mee met deze goed verzorgde Bolderman excursiereis naar Drautal Karinthië!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Aangekomen op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden, waarna de busreis naar Karinthië zal beginnen. We gaan via de Duitse autobanen richting Zuid-Duitsland, voor het diner en de overnachting. Onderweg houden we diverse stops.

Zondag: Zuid-Duitsland - Berg im Drautal

Na het ontbijt rijden we langs München richting de grens met Oostenrijk, die we bij Salzburg zullen passeren. In het middeleeuwse stadje Radstadt krijgt u de gelegenheid de lunch te gebruiken. Via de Tauernautobahn rijden we naar ons hotel in Berg, waar we in de loop van de middag aan zullen komen. In de avond is er een welkomstmeeting met een welkomstdrankje.

Maandag: Weissensee (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag staat in het teken van de Weissensee. Hier kunt u aan boord gaan van een rondvaartboot en een prachtige boottocht op het meer maken (zie Pluspakket). Aan boord krijgt u koffie met gebak aangeboden. De Weissensee ligt op een hoogte van 930 meter en is zowel in de winter als in de zomer een aantrekkelijk gebied onder toeristen. Aansluitend rijden we via een mooie route terug naar Berg.

Dinsdag: Dagtocht Grossglockner (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag bent u vrij of er staat een prachtige dagtocht op het programma naar één van de topattracties van Oostenrijk, de Grossglockner. Eerst bezoeken we het prachtige plaatsje Heiligenblut, van waaruit we reeds een prachtig uitzicht hebben op de Grossglockner. In het schilderachtige kerkje bevindt zich het relikwie waaraan Heiligenblut zijn naam dankt. Hier begint de spectaculaire tocht over de Grossglockner Hochalpenstrasse. Het einddoel is de Franz-Josefs-Höhe op 2369 meter. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht op de gletsjer en de Grossglockner.

Woensdag: Lienz en omgeving

’s Morgens bent u vrij. ’s Middags brengen we een bezoek aan Lienz, een leuk stadje waar u kunt winkelen of een drankje kunt drinken op één van de gezellige terrasjes. Ook kunt u de middeleeuwse burcht bezoeken, waarin het museum van de stad is gevestigd.

Donderdag: Dolomietenrondrit

Na het ontbijt rijden we via Kötschach en San Candido naar het Misurinameer, waar we een fotostop houden om het fantastische uitzicht over de Dolomieten vast te leggen. Hierna brengen we u naar het mondaine Cortina d’Ampezzo, een wereldberoemd wintersportplaatsje. U krijgt ruim de gelegenheid om dit mooie plaatsje te bezichtigen en de lunch te gebruiken. Na de pauze rijden we naar Dobbiaco, waar u een bezoek kunt brengen aan een kaasboerderij om eventueel een Italiaans kaasje te kopen als souvenir voor thuis.

Vrijdag: Vrije dag of Emberger Alm (zie Bolderman Puspakket)

Als u het Pluspakket heeft geboekt, staat er rond het middaguur in het hotel een koude lunch met koffie of thee klaar. Na de lunch gaan we met kleine busjes naar de Emberger Alm, waar u prachtig kunt wandelen en genieten van de bergwereld om u heen.

Zaterdag: Karinthische meren en Klagenfurt

Tijdens deze dag staat de grote merentocht op het programma. Via Greifenburg en Seeboden rijden we naar de Millstät­ter See, waar u een boottocht op het meer kunt maken (niet inclusief). Via de Afritzer See bereiken we de Ossiacher See. Hier pauzeren we en heeft u de gelegenheid de lunch te gebruiken. ‘s Middags maken we een mooie tocht langs de Wörthersee naar Klagenfurt, waar u een wandeling kunt maken door het historische centrum. U ziet hier ondermeer de Neue Platz met het Raadhuis en de Lindwurmbrunnen, een fontein met een legende. Ook een bezoek aan de Alte Platz en de Dom St. Petrus en Paulus behoort tot de mogelijkheden. Indien de tijd het toelaat brengen we op de terugweg nog een kort bezoek aan het bekende Maria Wörth, prachtig gelegen aan de Wörthersee. Via Velden gaan we terug naar Berg.

Zondag: Berg - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en rijden we via Lienz en de Felbertauernstrasse richting Kufstein, waar u de lunch kunt gebruiken. Via München bereiken we ons overnachtingshotel.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobaan gaan we richting Nederland en bereiken we in de loop van de middag ons centrale overstappunt. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Tijdens het buffet kunt u nagenieten van deze prachtige reis naar Karinthië. Na afscheid genomen te hebben van uw medereizigers gaan we met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Arie

Bolderman weer bedankt voor de mooie reis die we hebben gemaakt naar Berg im Drautal het was weer geweldig 
Later dit jaar weer n keer mee
Dit is trouwens Heiligenblut am Grossglockner

***Hotel Sunshine, Berg im Drautal

Dit familiehotel ligt aan de rand van het dorpje Berg. Het hotel beschikt over een receptie met zithoek, restaurant met bar, terras met prachtig uitzicht, lift en een kelderbar met kegelbanen. Verder zijn er nog een sauna met stoombad en zijn er E-bikes te huur. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:07:20 | 0,99 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch