telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Hoogtepunten van de Harz (Van der Valk Hotel)

De Harz is het hoogste middelgebergte van Noord-Duitsland en heeft een zeer grote rijkdom aan plant- en diersoorten. Het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte bossen, hoogvlaktes, diepe dalen met wilde rivieren, watervallen, beken en stuwmeren. In het verleden was er veel mijnbouw; zilver, koper, lood en zink werden in de Harz gewonnen. Nu zijn de mijnen gesloten en leeft het gebied hoofdzakelijk van het toerisme. De Brocken is met zijn 1141 meter de hoogste berg van de Harz. Deze indrukwekkende berg kunt u met een historisch treintje bezoeken. We laten u naast de mooie natuur en prachtige grotten ook boeiende plaatsen als Goslar, Quedlinburg, Wernigerode en Nordhausen zien. U verblijft in het authentieke Van der Valk Parkhotel Schloss Meisdorf, een garantie voor een fijne vakantie.

 • Van der Valk Hotel
 • Bezoek Quedlinburg
 • Excursie Rübelander druipsteengrotten
 • Bezoek Goslar
 • Optionele treinrit naar de Brocken
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Hoogtepunten van de Harz

Maandag: Nederland - Eisleben - Meisdorf

U reist met een van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse autowegen naar de Harz. Onderweg kunt u op eigen gelegenheid lunchen. We houden een korte stop in de 1000 jaar oude stad Eisleben, waar Maarten Luther geboren en gestorven is. Bezienswaardig zijn Luthers standbeeld op de markt, de St. Petri-Pauli-Kirche en het raadhuis. Aansluitend rijden we naar Meisdorf, waar we 4 nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Quedlinburg en Rübeländer druipsteengrotten (zie Bolderman Pluspakket)

Een van de mooiste plaatsen in de Harz is Quedlinburg en dat gaan we vandaag bezoeken. In het centrum van deze meer dan 1000 jaar oude stad waant u zich in de Middeleeuwen. De Romaanse gebouwen, de 1300 vakwerkhuizen en villa’s vertellen de geschiedenis van weleer. Een goed uitgangspunt voor uw wandeling is de markt met het prachtige Rathaus. Ook het Schlossmuseum en het Klopstockhaus zijn interessant. ’s Middags rijden we naar het door ruige rotswanden omgeven plaatsje Rübeland, bekend om zijn prachtige druipsteengrotten. In de Hermannsgrot (zie Pluspakket) ziet u prachtige stalactieten en stalagmieten, de kristalkamer en het grottenmeer. Neem goed schoeisel en een warm vest mee, want de constante temperatuur in de grotten is ca. 10 graden.

Woensdag: Wernigerode en de Brocken (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat er weer een mooie tocht door de Harz op ons programma. Eerst gaan we naar de populaire stad Wernigerode. In het historische centrum kunt u genieten van kleurrijke vakwerkhuizen, het stadhuis op de markt, het scheve huis, het kleinste huis en het oudste huis. Ook kunt u het Schloss Wernigerode, dat majestueus boven de stad uittorent, bezoeken. Vanuit Wernigerode rijdt een historisch treintje naar de 1141 meter hoge Brocken (zie Pluspakket). Een tocht met deze trein is een belevenis op zich! Op de Brocken aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over de gehele Harz. Ook ziet u op de top een televisietoren, weerstation en het Brockenhaus met museum. In dit museum wordt de periode van de Koude Oorlog in dit gebied bij de zonegrens toegelicht.

Donderdag: Goslar en de mijn Rammelsberg (zie Bolderman Pluspakket)

Via een mooie route rijden we vandaag naar de keizerstad Goslar. De sightseeing kunt u beginnen op de Marktplatz, waar het prachtige raadhuis met de schitterende Huldigingszaal te zien is. Ook het Gildehuis is een trekpleister en het figuren- en klokkenspel op de Marktplatz speelt vier keer per dag, o.a. om 12.00 uur, de melodie van een mijnwerkerslied. Een bezoek aan het Keizerlijk Paleis met een prachtig beschilderde zaal en de tentoonstelling over de geschiedenis van het keizerrijk is tevens de moeite waard. Hierna vervolgen wij onze route naar het UNESCO-Wereld­erfgoed de Rammelsberg. Hier kunt u de geschiedenis van 1000 jaar mijnbouw beleven tijdens een gedeeltelijk ondergrondse rondleiding (zie Pluspakket). Via Braun­lage rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Meisdorf - Nordhausen - Nederland

Helaas vertrekken we vandaag weer uit Meisdorf. We brengen op weg naar Nederland nog een bezoek aan de stad Nordhausen, waar u een wandeling door het centrum kunt maken of in het Museum Tabakspeicher een tentoonstelling kunt zien over oude ambachten, handel, industrie en archeologie. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u, voor u met een van de servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Hoogtepunten van de Harz (Van der Valk Hotel)

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Van der Valk Parkhotel Schloss Meisdorf, Meisdorf

Dit hotel is een kasteellandgoed omringd door burchten en kastelen. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen en beschikt over een receptie, 2 restaurants, (wijn)bar, binnenzwembad, sauna en terras met uitzicht op het kasteelpark. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

5 dagen Hoogtepunten van de Harz (Van der Valk Hotel)

103 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
104 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:38:07 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch