telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Hoogtepunten van de Harz (Van der Valk Hotel)

vanaf € 279,-

De Harz is het hoogste middelgebergte van Noord-Duitsland en heeft een zeer grote rijkdom aan plant- en diersoorten. Het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte bossen, hoogvlaktes, diep ingesneden dalen met wilde rivieren, beken, watervallen en grote en kleine stuwmeren. In het verleden was er veel mijnbouw; zilver, koper, lood en zink werden er gewonnen. Nu zijn de mijnen gesloten en leeft het gebied hoofdzakelijk van het toerisme. De Brocken is met zijn 1141 meter de hoogste berg van de Harz. Deze indrukwekkende berg kunt u met een historische trein bezoeken. We laten u naast een mooie natuur en prachtige grotten ook de boeiende stadjes Goslar, Quedlinburg, Wernigerode en Nordhausen zien. U verblijft in het Van der Valk Parkhotel Schloss Meisdorf, een garantie voor een fijne vakantie.

 • Van der Valk Hotel
 • Bezoek Druipsteengrotten
 • Excursie Goslar
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Hoogtepunten van de Harz

Maandag: Nederland - Eisleben - Meisdorf

Op ons centrale overstappunt wordt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna rijden we via de Duitse autowegen naar de Harz. Onderweg kunt u de lunch gebruiken. We houden een korte stop in de 1000 jaar oude stad Eisleben, waar Maarten Luther geboren is. Hierna rijden we naar Meisdorf, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Quedlinburg en de Rübeländer druipsteengrotten (zie Bolderman Pluspakket)

Eén van de mooiste plaatsjes in de Harz is Quedlinburg en dat gaan we vandaag bezoeken. In het centrum van deze meer dan 1000 jaar oude stad waant u zich in de middeleeuwen. De Romaanse gebouwen, de 1300 vakwerkhuizen en villa’s vertellen de geschiedenis van weleer. Een goed uitgangspunt voor uw wandeling is de markt met het prachtige Rathaus. Ook het Schlossmuseum en het Klopstockhaus zijn interessant. ’s Middags brengen we u naar het door ruige rotswanden omgeven plaatsje Rübeland, bekend om zijn prachtige druipsteengrotten. In de Hermannsgrot (zie Pluspakket) ziet u prachtige stalactieten en stalagmieten, de kristalkamer en het grottenmeer. Neem goed schoeisel en een warm vest mee, want de temperatuur in de grotten is ca. 10 graden. (zie Pluspakket)

Woensdag: Wernigerode en de Brocken (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we weer een mooie tocht door de Harz. Eerst brengen we u naar de populaire stad Wernigerode. In het historische centrum kunt u genieten van kleurrijke vakwerkhuizen, het stadhuis op de markt, het scheve huis, het kleinste huis en het oudste huis. Ook kunt u het Schloss Wernigerode, dat majestueus boven de stad uittoornt, bezoeken. Vanuit Wernigerode rijdt een historisch treintje naar de 1141 meter hoge Brocken (zie Pluspakket). Een tocht met deze trein is een belevenis! Op de Brocken aangekomen heeft u een overweldigend uitzicht over de gehele Harz. Ook ziet u de Televisietoren, het weerstation en het Brockenhaus met museum. In dit museum wordt de periode van de koude oorlog in dit gebied bij de zonegrens toegelicht.

Donderdag: Goslar en de mijn Rammelsberg (zie Bolderman Pluspakket)

Via een mooie route brengen we u vandaag naar de keizerstad Goslar. De sightseeing begint op de Marktplatz. Hier staat het prachtige Raadhuis met de schitterende Huldigingszaal. Ook het Gildehuis is een trekpleister. Het figuren- en klokkenspel op de Marktplatz speelt vier keer per dag, waaronder om 12.00 uur, de melodie van een mijnwerkerslied. Een absolute must is een bezoek aan het Keizerlijk Paleis met een prachtig beschilderde zaal en de tentoonstelling over de geschiedenis van het keizerrijk. Vervolgens brengen wij u naar het UNESCO-Wereld­erfgoed de Rammelsberg. Hier kunt u de geschiedenis van 1000 jaar mijnbouw bewonderen tijdens een gedeeltelijk ondergrondse rondleiding (zie Pluspakket). Via Braun­lage rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Meisdorf - Nordhausen - Nederland

Helaas moeten we afscheid nemen van Meisdorf. We brengen onderweg nog een bezoek aan het stadje Nordhausen, waar u na een wandeling door het centrum in het Museum Tabakspeicher een tentoonstelling kunt zien over oude ambachten, handel, industrie en archeologie. Daarna wordt het tijd voor de terugrit naar Nederland. Bij aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u, voor u met één van de servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Van der Valk Parkhotel Schloss Meisdorf, Meisdorf

Dit hotel is een kasteellandgoed omringd door burchten en kastelen. Het hotel bestaat uit verscheidene gebouwen en beschikt over 2 restaurants, een wijnbar, luxe binnenzwembad en sauna. Het terras heeft uitzicht op het kasteelpark. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, telefoon en televisie. Wifi is gratis.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

5 dagen Hoogtepunten van de Harz (Van der Valk Hotel)

35 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling

36 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:50:09 | 0,61 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch