telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Eastbourne en het eiland Wight

Het kanaal, de natuurlijke verdedigingslinie van Engeland, werd overspoeld door de ene golf van indringers na de andere: Kelten, Romeinen, Angelsaksen, Vikingen en Denen. De laatste veroveraars waren de Nor­mandiërs in de elfde eeuw. Daarna is het de Fransen en de Duitsers nooit meer gelukt Engeland binnen te vallen. Aan deze historische kust ligt de plaats Eastbourne, waar wij zullen verblijven. De hertog van Devonshire liet het zo’n 200 jaar geleden bouwen als een mondain kuuroord. U kunt er heerlijk wandelen over de promenade en de elegante Victoriaanse pier bezoeken. Eastbourne is een prima uitgangspunt voor boeiende excursies die wij met u gaan maken. U bezoekt onder andere de historische haven van Portsmouth, het geliefde eiland Wight, de badplaats Hastings, waar Willem de Veroveraar aan land kwam, het middeleeuwse dorp Rye en het indrukwekkende Beachy Head.

 • Hotel aan de boulevard
 • Excursie Isle of Wight
 • Bezoek Brighton
 • Bezoek Battle en Hastings
 • Avondentertainment in hotel
 • Incl. Bolderman garantiepakket
Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Eastbourne en het eiland Wight

Maandag: Nederland - Eastbourne

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via België naar Calais voor de ferryovertocht naar Dover. Na aankomst in Engeland rijden we verder naar ons hotel in Eastbourne.

Dinsdag: Battle, Rye en Hastings

's Morgens rijden we naar het plaatsje Battle, waar de Slag om Hastings daadwerkelijk plaatsvond. Hier staat het mooie klooster dat Willem de Veroveraar liet bouwen als dank voor de overwinning op de Engelsen. Na Battle rijden we naar het historische vestingstadje Rye. Rye ligt op een heuvel en in het centrum lopen alle straten omhoog naar St. Mary's church. Neemt u ook even een kijkje in de Mermaid Inn, vroeger het trefpunt van smokkelaars. Tenslotte brengen we een bezoek aan het historische centrum van Hastings, waar Willem de Veroveraar in 1066 voet aan land zette.

Woensdag: Vrije dag of eiland Wight (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Indien u het Pluspakket geboekt heeft, gaan wij in de haven van Southampton of Portsmouth aan boord van de ferry, die ons naar Fishbourne op het eiland Wight brengt. Wij maken een mooie rondrit over het eiland. Wight was het favoriete ‘toevluchtsoord’ van koningin Victoria. Zij woonde in het prachtige Osborne House, dat wij gaan bezoeken, samen met haar echtgenoot prins Albert. Het Swiss Cottage werd speciaal gebouwd voor hun kinderen. Na ons bezoek aan het eiland varen wij met de ferry terug naar het vasteland en rijden daarna naar ons hotel terug.

Donderdag: Pevensey, Sissinghurst en stoomtrein Tenterden (zie Bolderman Pluspakket)

Als u van tuinen en treinen houdt, kunt u tijdens deze dagtocht uw hart ophalen. 's Morgens volgen we eerst de kustweg via Bexhill naar Pevensey, waar de Romeinen in 280 een fort hebben gebouwd. U ziet hier de ruïne van Pevensey Castle. We vervolgen onze route naar het indrukwekkende Sissinghurst Castle. U kunt hier de prach­tige tuinen bezoeken (ca. £ 13,50 p.p.). Daarna rijden wij naar het oude vissersplaatsje Tenterden, waar u een ca. 45 minuten durende tocht met de prachtige stoomtrein van de Kent and East Sussex Railway kunt maken (zie Pluspakket). Onderweg ziet u vanuit de trein het mooie Bodiam Castle. De touringcar staat te wachten bij het eindstation en via Northiam rijden we terug naar Eastbourne.

Vrijdag: Brighton en Beachy Head

Vandaag staat een bezoek aan Brighton op het programma, dat nog steeds de glans uitstraalt van voorbije tijden. De grootste fan van de stad was de kroonprins, de latere koning George IV, die het Royal Pavilion liet bouwen. U kunt dit fantastische bouwwerk bezichtigen. Aan de buitenkant lijkt het een Indisch paleis met al zijn koepels en minaretten, maar de inrichting is meer Chinees. Uiteraard is er meer te zien in de stad. U kunt het Sea Life Centre bezoeken of een wandeling maken over de prachtige pier uit 1899. Houdt u van antiek, dan moet u zeker de Lanes met zijn prachtige winkeltjes bekijken. Op de terugreis stoppen wij nog bij Beachy Head, de 162 meter hoge rots, populair vanwege het prachtige panorama dat u heeft vanaf de top.

Zaterdag: Portsmouth

Na het ontbijt vertrekken wij naar Portsmouth, ooit een belangrijke marinehaven. U kunt hier de historische scheepswerf bezoeken, waar onder andere de romp ligt van de Mary Rose, het vlaggenschip van koning Hendrik VIII. Ernaast ligt HMS Victory, het vlaggenschip waarop admiraal Nelson omkwam bij Trafalgar. Een ander museum dat u kunt bezoeken, is het D-Day museum met het Overlord Embroidery, een wandkleed uit 1968. Het toont de landing van de geallieerden in Normandië in 1944. U kunt natuurlijk ook gezellig gaan winkelen of iets drinken in een typisch Engelse pub. In de loop van de middag rijden we terug naar Eastbourne. 

Zondag: Hever Castle

In de loop van de morgen vertrekken wij naar Hever Castle, dat u kunt bezoeken. Dit kleine, door een gracht omgeven kasteel was het woonhuis van Anne Boleyn, de gedoemde vrouw van Hendrik VIII. Zijn bijnaam was Blauwbaard. Hij bezocht Anne vaak als hij op Leeds Castle verbleef. In de loop van de middag rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Maandag: Eastbourne - Nederland

Na het ontbijt nemen wij afscheid van Eastbourne en vertrekken we naar Dover voor de overtocht naar Calais. Vanuit Calais vervolgen we onze reis naar ons centrale overstappunt in Nederland. Tijdens het goed verzorgde afscheidsbuffet kunt u gezellig napraten over deze prachtige reis naar Eastbourne. Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Eastbourne en het eiland Wight

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* The Mansion Lions Hotel, Eastbourne

Dit hotel is direct gelegen aan de boulevard, met uitzicht over zee. Het beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar en lift. De kamers zijn allen voorzien van een telefoon, televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Engeland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Mia en Lou

Wij hadden de eerste keer een Bolderman reis naar Eastbourne in Engelland.
Geweldig dit kon niet beter, fijne chauffeur tevens prima gids en hij zag alles.
In het hotel Monsion hadden wij een ruime kamer aan de voorkant met mooi zicht op de zee en pier, de pier
was mooi om te fotograferen en die staat er dus regelmatig op.

Reisverhaal Joke

Samen met mijn dochter een prachtige reis gemaakt onder leiding van reisleider en chauffeur Patrick. Prachtige kastelen, de Cliffs, Portsmouth met het mooie uitzicht vanaf de toren, natuurlijk het eiland Wight enz....

Reisverhaal Peter

Een geweldige reis, onder leiding van een geweldige chauffeur/reisleider, Patrick. Elke dag was weer een belevenis. Patrick wist heel veel van het gebied, en regelde veel extra’s zoals mooie wandeltochten, niets was hem te veel, een chauffeur om zuinig op te zijn. Het eiland Wight met Osborne House, Brighton met het Royal Pavilion en portsmouth met zijn oude havengebied, allemaal hoogtepunten van deze fantastische reis. Wij hadden ook nog eens geluk om in de week van de D Day herdenkingen hier te zijn, zodat we in Portsmouth nog wat van de festiviteiten hebben meegekregen, en op de Ferry van het eiland Wight naar Portsmouth konden genieten van een enorme show van de vliegers van de Red Arrows. De tuinen van Sissinghurst waren prachtig en die middag maakten we ook een rit met de stoomtrein van de Kent and East Sussex Railway. We vertrokken van Tenterden en werden weer opgehaald op het eindpunt, en waarachtig onderweg kruiste de Bolderman bus onze trein, zie foto.

8 dagen Eastbourne en het eiland Wight

96 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
101 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,4
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:26:02 | 0,38 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch