telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Eastbourne en het eiland Wight

vanaf € 499,-

Het kanaal, de natuurlijke verdedigingslinie van Engeland, werd overspoeld door de ene golf van indringers na de andere: Kelten, Romeinen, Angelsaksen, Vikingen en Denen. De laatste veroveraars waren de Nor­mandiërs in de elfde eeuw. Daarna is het de Fransen en de Duitsers nooit meer gelukt Engeland binnen te vallen. Aan deze historische kust ligt de plaats Eastbourne, waar wij 7 nachten zullen verblijven. De hertog van Devonshire liet het zo’n 200 jaar geleden bouwen als een mondain kuuroord. U kunt er heerlijk wandelen over de promenade en de elegante Victoriaanse pier bezoeken. Eastbourne is een prima uitgangspunt voor boeiende excursies die wij met u gaan maken. U bezoekt onder andere de historische haven van Portsmouth, het geliefde eiland Wight, de badplaats Hastings, waar Willem de Veroveraar aan land kwam, het middeleeuwse dorp Rye en het indrukwekkende Beachy Head.

  • Hotel aan de boulevard
  • Bezoek Isle of Wight
  • Avondentertainment in hotel
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Eastbourne

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Hierna vertrekken we en rijden via België naar Calais voor de overtocht naar Engeland. Na aankomst in Zuid-Engeland rijden we naar ons hotel in Eastbourne.

Dinsdag: Pevensey, Battle en Hastings

Deze morgen volgen we de kustweg naar Bexhill en Pevensey, waar de Romeinen in 280 een fort hebben gebouwd. U ziet de ruïne van Pevensey Castle. We verlaten daarna de kustweg en brengen u naar het plaatsje Battle, waar de slag om Hastings werkelijk plaatsvond. Hier staat het mooie klooster dat Willem de Veroveraar liet bouwen als dank voor de overwinning op de Engelsen. Na Battle rijden we naar het historische vestingstadje Rye. Het ligt op een heuvel en in het centrum lopen alle straten omhoog naar de kerk van St. Mary. Neemt u ook even een kijkje in de Mermaid Inn, vroeger het trefpunt van smokkelaars. Tenslotte brengen we een bezoek aan het historische centrum van Hastings, waar Willem de Veroveraar in 1066 voet aan land zette.

Woensdag: Vrije dag of dagtocht naar het eiland Wight (zie Bolderman Pluspakket)

Indien u het Pluspakket geboekt heeft, stappen wij in de haven van Southampton of Portsmouth aan boord van de ferry, die ons naar Fishbourne op het eiland Wight brengt. Wij maken een mooie rondrit over het eiland. Wight was het favoriete ‘toevluchtsoord’ van koningin Victoria. Zij woonde in het prachtige Osborne House, dat u kunt bezoeken, samen met haar echtgenoot prins Albert. Het Swiss Cottage werd gebouwd voor hun kinderen. Een andere bezienswaardigheid is het Carisbrooke Castle uit de 11e eeuw en voor de wandelliefhebbers is er rondom het eiland een wandelpad aangelegd. Na ons bezoek aan het eiland varen wij met de ferry terug naar het vasteland en rijden daarna naar ons hotel terug.

Donderdag: Sissinghurst en stoomtrein Tenterden (zie Bolderman Pluspakket)

Als u van tuinen en treinen houdt, kunt u op deze dagtocht uw hart ophalen. Eerst brengen wij u naar het indrukwekkende Sissinghurst Castle. U kunt hier de prach­tige tuinen bezoeken (kosten ca. € 13,50 p.p.). Daarna rijden wij naar het oude vissersplaatsje Tenterden, waar u een ca. 45 minuten durende tocht met de prachtige stoomtrein van de Kent and East Sussex Railway kunt maken (zie Pluspakket). Onderweg ziet u het mooie Bodiam Castle. De touringcar staat te wachten bij het station en rijdt via Northiam, waar een historisch Tudorhuis te bezichtigen is, terug naar Eastbourne.

Vrijdag: Brighton

Vandaag staat een bezoek aan Brighton op het programma, dat nog steeds de glans uitstraalt van voorbije tijden. De grootste fan van de stad was de kroonprins, de latere koning George IV. Hij liet het Royal Pavilion bouwen. U kunt dit fantastische bouwwerk bezichtigen. Aan de buitenkant lijkt het een Indisch paleis met al zijn koepels en minaretten. De inrichting is meer Chinees. Maar er is meer te zien in de stad. U kunt het Sea Life Centre bezoeken of een wandeling maken over de prachtige pier uit 1899. Houdt u van antiek, dan moet u zeker de Lanes met zijn prachtige winkeltjes bekijken. Op de terugreis brengen wij u naar Beachy Head, de 162 meter hoge rots, populair om het prachtige panorama dat u ziet vanaf de top.

Zaterdag: Portsmouth

Wij brengen u vandaag naar Portsmouth, ooit een belangrijke marinehaven. U kunt hier de historische scheepswerf bezoeken, waar onder andere de romp ligt van de ‘Mary Rose’, het vlaggenschip van koning Hendrik VIII. Ernaast ligt HMS Victory, het vlaggenschip waarop admiraal Nelson omkwam bij Travelgar. Een ander museum is het D-Day museum met het Overlord Embroidery, een wandkleed uit 1968. Het toont de landing van de geallieerden in Normandië in 1944. In het centrum krijgt u de gelegenheid om te winkelen of iets te drinken in een typisch Engelse pub. In de loop van de middag rijden we terug naar Eastbourne. Onderweg zullen we nog een bezoek brengen aan het Arundel Castle (niet inclusief), dat dateert uit de 12e eeuw en eigendom is van de Hertogen van Norfolk.

Zondag: Hever Castle

In de loop van de morgen vertrekken wij voor een bezoek aan Hever Castle. Dit kleine, door een gracht omgeven kasteel was het woonhuis van Anne Boleyn, de gedoemde vrouw van Hendrik VIII. Zijn bijnaam was Blauwbaard. Hij bezocht Anne vaak als hij op Leeds Castle verbleef. In de loop van de middag rijden we via een mooie route terug naar het hotel.

Maandag: Eastbourne - Nederland

Na het ontbijt nemen wij afscheid van Eastbourne en gaan naar Dover voor de overtocht naar Calais. Vanuit Calais vervolgen we onze reis naar ons centrale overstappunt. Tijdens het goed verzorgde afscheidsbuffet kunt u gezellig napraten over deze prachtige reis naar Eastbourne. Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***The Mansion Lions Hotel, Eastbourne

Dit hotel is direct gelegen aan de boulevard, met uitzicht over zee. Het beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon, televisie en koffie- en theefaciliteiten.

Reisverhaal Mia en Lou

Wij hadden de eerste keer een Bolderman reis naar Eastbourne in Engelland.
Geweldig dit kon niet beter, fijne chauffeur tevens prima gids en hij zag alles.
In het hotel Monsion hadden wij een ruime kamer aan de voorkant met mooi zicht op de zee en pier, de pier
was mooi om te fotograferen en die staat er dus regelmatig op.

Engeland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:36:56 | 0,34 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch