10 dagen De mooiste eilanden van Istrië en schilderachtig Rabac

vanaf € 699,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen neemt u mee naar de mooiste eilanden van Istrië. De betoverende natuur, schilderachtige plaatsjes en mooie eilanden voor de kust vormen het decor van deze prachtige busreis. Vanuit het gezellige plaatsje Rabac gaan we op excursie naar de eilanden Krk, Cres en Lošinj. Ook de stad Opatija staat op het programma en natuurlijk heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een leuke boottocht op de azuurblauwe Adriatische Zee. Naast deze interessante excursies is er natuurlijk ook voldoende vrije tijd ingepland. Ontdek de mooiste eilanden van Istrië en boek deze prachtige reis bij Bolderman Excursiereizen!

Bekijk ook onze 8-daagse najaarsreis Schilderachtig Rabac, Istrië >>

  • 1 Drankje tijdens diner inclusief in het hotel in Kroatië
  • Opatija
  • Optionele excursie Cres en Lošinj
  • Optionele excursie Brijuni eilanden
  • Eiland Krk
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan De mooiste Eilanden van Istrië en schilderachtig Rabac

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Zondag: Zuid-Duitsland - Rabac

We vervolgen onze reis door de Alpen in Oostenrijk en Slovenië naar Kroatië. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in Rabac. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Maandag: Opatija

's Morgens bent u eerst een paar uur vrij. In de loope van de ochtend vertrekken we naar de mondaine badplaats Opatija. Hier heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid deze mooie stad te bekijken en te lunchen. Heerlijk een terrasje pakken of een wandeling maken over de boulevard of door het park, de keuze is aan u. Aan het eind van de middag zijn we terug bij ons hotel in Rabac.

Dinsdag: Eiland Krk (zie Bolderman Pluspakket)

We brengen vandaag een bezoek aan het eiland Krk. In 1981 is het eiland met een brug met het vasteland verbonden, de Titobrug, vernoemd naar de voormalig heerser van Joegoslavië. Hierdoor is Krk eigenlijk een schiereiland. We bezoeken o.a. de stadjes Krk en Vrbnik. Krk is een echt toeristenplaatsje. De haven, smalle straatjes en gezellige terrasjes vormen hier het middelpunt. Vrbnik is dé plaats van de wijnhandel op het eiland. We bezoeken hier dan ook een wijnboer, waarbij u kunt genieten van heerlijke Kroatische wijnen en een lichte lunch (zie Pluspakket).

Woensdag: Vrije dag of Brijuni eilanden (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag is een vrije dag en kunt u de dag zelf indelen. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee naar de Brijuni eilanden, waar de voormalige leider van Joegoslavië, Tito, een buitenverblijf had. Vele wereldleiders kwamen hier op staatsbezoek. De exotische dieren die nog in het park leven, zijn geschenken van verschillende staatshoofden. Vanaf het plaatsje Fažana varen we over naar het eiland Veliki Brijun, waar we met een treintje een rondrit maken. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om zelf ook nog rond te kijken.

Donderdag: Eilanden Cres en Lošinj (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u heerlijk relaxen. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan we na het ontbijt op weg naar de eilanden Cres en Lošinj. Cres wordt ook wel het 'Venetiaanse eiland' genoemd en is het op één na grootste eiland voor de kust van Kroatië. De geschiedenis van de Oostenrijkse monarchie, de Romeinen en de Venetianen is hier nog duidelijk zichtbaar. Aansluitend rijden we naar het eiland Lošinj, dat bekend is om zijn eeuwenoude zeevaarttradities. De plaatsen Veli en Mali Lošinj zijn hier, met de woningen van de scheepskapiteins en stadstorens die gebouwd werden als verdediging tegen piraten, een mooi voorbeeld van. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag

Vandaag heeft u een vrije dag in Rabac. Het centrum van dit oude vissersplaatsje is schitterend gelegen in een baai en staat bekend om zijn prachtige kiezelstrand. Rondom de baai vindt u talloze bars, restaurants en winkeltjes, waar het goed toeven is.

Zaterdag: Boottocht en middag vrij (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een mooie boottocht als u het Pluspakket heeft geboekt. Aan boord kunt u genieten van het prachtige uitzicht en krijgt u een eenvoudige lunch met drankje aangeboden. Na terugkomst kunt u de rest van de dag naar eigen idee invullen in Rabac.

Zondag: Rabac - Zuid-Duitsland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we uit Rabac en rijden we via Slovenië en Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste etappe van deze prachtige excursiereis. Met verschillende stops rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: De mooiste eilanden van Istrië en Kroatië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotelcomplex Mimosa, Hedera of Narcis in Rabac

Aan de oevers van de Kvarner-baai, omgeven door een kiezelstrand en een weelderige plantengroei staat dit prachtige 4* Hotelcomplex, bestaande uit drie de gebouwen Mimosa, Hedera en Narcis. Het centrum van Rabac bevindt zich op enkele minuten loopafstand. Het hotelcomplex beschikt over een restaurant, bar, terras, lift, binnenzwembad (juli/augustus gesloten) en buitenzwembad (van ca. half juni tot ca. half september), wellness-ruimte en diverse sport- en spelfaciliteiten. Uw kamer is voorzien van een televisie, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is beschikbaar in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Kroatië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Kroatië wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Kroatië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- of darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Kroatisch is de officiële taal in Kroatië.

Prijsniveau:
De prijzen in de toeristische plaatsen in Kroatië zijn te vergelijken met de prijzen in Nederland. 

Reisverhaal Peter

10 daagse excursiebusreis – 15 t/m 24 april 2023- Mooiste Eilanden van Istrië en schilderachtig Rabac (Hotel Narcis – zonder ZEEZICHT- maar goede maaltijden) onder leiding van de prima chauffeur Ronald (firma Betuwe Expres) die meer dan zijn uiterste best deed voor de mensen en het programma.

Reisverhaal Marleen

Foto 1: Zonsondergang gezien vanuit ons hotel in Crikvenica.
Foto 2: Brijuni eilanden
Foto 3: Stralende septemberdag op de Brijuni eilanden
Foto 4: Zonovergoten Brijuni eilanden in september
Foto 5: Brijuni eilanden.
Foto 6: Fasana voor de overtocht naar Brijuni.
Foto 7: De haven van Krk in september

Reisverhaal Jean

Gedurende onze prachtige reis "de mooiste eilanden van Istrië en Kroatië"     
Foto's van de ondergaande zon zijn gemaakt voor ons hotel Mediteran. De foto's op de ferry is gemaakt bij de overtocht naar het eiland Rab/ Cres. 

We hebben genoten van de reis en de goede service en we hopen snel weer met jullie op pad te gaan.

Reisverhaal Henk

Hierbij enkele (van de ruim 300) foto's van de geweldig mooie en goed verzorgde busvakantie 

Reisverhaal Fam. Wolters

Bijgaande foto's genomen tijdens onze busvakantie,de mooiste eilanden van Istrie en Kroatie 

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
00:09:58 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch