12 dagen Engeland, Ierland en Schotland

vanaf € 999,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Een schitterende reis, die u prachtige steden en streken in Engeland, Ierland en Schotland laat zien. In Engeland rijden we door Kent en Sussex, ook wel de 'tuinen van Engeland' genoemd. Daarna reizen we naar Wales en zien we de Snowdonian Mountains. In Ierland bezoeken we o.a. de Giant’s Causeway en Belfast. Voor we oversteken naar Schotland brengen we nog een bezoek aan Belfast, waar u voldoende tijd krijgt om deze stad te bekijken. In Schotland verblijven we in de Lowlands en bezoeken o.a. Oban, de Trossachs en Edinburgh. Een prachtige busreis Engeland, Ierland en Schotland voor een ieder die kennis wil maken met het romantische Ierland en het ruige Schotland.

  • Bezoek Ulster American Folkpark
  • Excursie Giant's Causeway
  • Bezoek Belfast
  • Bezoek Loch Lomond
  • Excursie Edinburgh o.l.v. een gids
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Engeland, Ierland en Schotland

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Nederlandse, Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier gaan we aan boord van de ferry, die ons naar Dover brengt. Aansluitend rijden we naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Dinsdag: Midden-Engeland - omgeving Dublin

Via een mooie route door Wales bereiken we de haven van Holyhead, waar we inschepen op de ferry naar Dublin. Hier komen we tegen de avond aan en rijden we naar ons hotel in de omgeving van Dublin voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Dublin - Enniskillen - Mullaghmore

Vandaag rijden we verder richting de westkust van Ierland. We rijden langs Lough Ramor, waar we een koffiestop houden. Hierna rijden we verder langs het Upper Lough Erne en bereiken dan Enniskillen, waar u de gelegenheid krijgt om dit stadje te verkennen en te lunchen. Na de lunch is ons trefpunt de aanlegsteiger van de rondvaartboot en kunt een boottocht maken naar Devenish Island. Hier vindt u een goed bewaarde kloosternederzetting met één van de beste bewaarde ronde torens van Ierland. In de loop van de middag vervolgen we onze weg naar ons hotel in Mullaghmore in de county Sligo.

Donderdag: Mullaghmore - the Ulster American Folkpark - Ballykelly

Vandaag brengen we een bezoek aan de county Donegal, de noordelijkste county van Ierland. We rijden door de mooie natuur van Ierland naar het Ulster American Folkpark, een openlucht museum waar u rustig door de geschiedenis kunt wandelen. Hier ziet u de geschiedenis van Ierland tijdens de 18e en 19e eeuw. Aan het einde van de middag vervolgen we onze weg naar ons hotel in Ballykelly waar we drie nachten verblijven.

Vrijdag: Giants Causeway

Na het ontbijt gaan we op naar naar de wereld beroemde Giant's Causeway, een rotsformatie van ruim 40.000 basaltzuilen die sinds 1986 op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO staan. Deze zuilen zouden zijn ontstaan na een vulkaansuitbarsting ruim 60 miljoen jaar geleden. Na dit indrukwekkende en adembenemende bezoek vervolgen wij onze weg via een groot gedeelte van de prachtige Causeway Costal Route naar het centrum van Derry. U kunt Derry op eigen gelegenheid verkennen of mee gaan met de stadsrondrit/-wandeling onder leiding van een lokale gids (niet inclusief). Hierna gaan wij terug naar ons hotel voor een welverdiende rust.

Zaterdag: Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt een heerlijke wandeling maken en in het plaatsje is voldoende vertier. Een drankje in een gezellige pub wilt u in Ierland natuurlijk niet missen! Of u gaat met de lokale bus naar het mooie stadje Derry. De stad ligt aan de rivier de Foyle en het oude centrum is in de 16e eeuw geheel ommuurd. We raden u aan een wandeling te maken over deze muren, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten.

Zondag: Ballykelly - Belfast - Arrochar

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en gaan op weg naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. In Belfast kunt u op eigen gelegenheid deze indrukwekkende stad bekijken, zoals de kathedraal, de City Hall, de Albert Memorial Clock Tower en het natuurlijk het Titanic museum. Na het bezoek aan Belfast rijden we naar de haven, waar we de ferry nemen, die ons naar Cairnryan in Schotland brengt. Zodra we weer aan wal zijn, rijden we naar ons hotel in Arrochar, waar we vier nachten zullen verblijven.

Maandag: Inveraray en Oban

Inveraray ligt aan de mond van het riviertje de Aray aan Loch Fyne, waar we vandaag als eerste heen gaan. Doordat de hertog van Argyll besloot een nieuw kasteel te bouwen, werd Inveraray wat verder naar het zuiden verplaatst. Er werd een nieuw stratenplan ontworpen, waardoor het stadje met zijn strakke witte huizen een zuidelijke sfeer kreeg. U krijgt ruim de gelegenheid het stadje te verkennen. Daarna rijden we naar het oudste en populairste plaatsje in de westelijke Hooglanden, Oban. Een bezoek aan de gezellige vis­sershaven en de fraaie McCaig’s Tower zijn zeker de moeite waard.

Dinsdag: Vrije dag of Edinburgh (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag die u zelf kunt indelen. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op dagtocht naar de elegante hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad is gebouwd op zeven heuvels en wordt ook wel het 'Athene van het noorden' genoemd. Onder leiding van een gids maken we een interessante stadstour. We zien o.a. New Town met zijn brede lanen, Old Town met het middeleeuwse centrum, de Royal Mile en Princes Street Gardens. ’s Middags krijgt u de gelegenheid de stad zelf verder te verkennen. U kunt gaan winkelen, een bezienswaardigheid bezoeken of lekker op een terrasje iets drinken.

Woensdag: Loch Lomond en de Trossachs

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige Loch Lomond. Tijdens de rit langs dit meer ziet u de bergen steeds hoger worden en de natuur steeds ruiger. Dan bereiken we het natuurgebied de Trossachs, waar diverse wandelroutes vele bezoekers trekken. We rijden naar Loch Katrine, waar u ’s middags een boottocht kunt maken met een echt stoomschip, de Sir Walter Scott, of het schip de Lady of the Lakes, en de prachtige omgeving op uw gemak kunt bewonderen. We vervolgen onze route via een mooie route terug naar ons hotel.

Donderdag: Arrochar - Gretna Green - Midden-Engeland

Na het ontbijt vertrekken we uit Arrochar en rijden naar het plaatsje Gretna Green, waar we een korte stop houden bij the Old Blacksmith’s Shop. Hier staat het aambeeld waarboven de dorpssmid menig Engels huwelijk heeft voltrokken. Aan het eind van de dag komen we aan bij ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Vrijdag: Midden-Engeland - Nederland

We vertrekken op tijd en de ferry vanuit Dover brengt ons weer naar Calais. Via de Franse, Belgische en Neder­landse autowegen bereiken we ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna brengen wij u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Engeland, Ierland en Schotland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Drummond Hotel, Ballykelly

Het hotel ligt vlakbij het centrum van Ballykelly en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi in het hotel is gratis.

3* Pier Head Hotel aan de Wild Atlantic Way, Mullaghmore

Dit hotel ligt aan de Wild Atlantic Way direct aan het romantische haventje van het plaatsje Mullaghmore. Het hotel beschikt over een receptie, de Nimno Bar en Lounge, de Quay Bar met restaurant, een overdekt zwembad, sauna, fitness, beautysalon en souvenirwinkeltje. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel. 

Loch Long Hotel, Arrochar

Dit typsich Schotse hotel ligt nabij Loch Long, aan de monding van Loin Water. Het hotel beschikt over een receptie, lounge met bar, restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, koffie- en theezetfaciliteiten. en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in de openbare ruimtes.

Overnachtingshotel midden Engeland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Schotland, Engeland en Ierland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland, Engeland en Noord-Ierland wordt betaald met de Britse Pond. In Ierland wordt betaald met de euro.

Elektriciteit:
In Schotland, Engeland en Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V of 240 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in deze landen.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland, Engeland en Ierland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland, Engeland en Ierland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland, Engeland en Ierland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Simon

Inveraray Castle in Schotland & Devenish Island in Ierland

Reisverhaal Mara

Deze foto heb ik gemaakt, op mijn reis, in Juli.
INVERARAY CASTLE

Reisverhaal Nathanja

Kies je eigen pad en verwonder je
Dit was niet alleen één van de mooiste momenten tijdens mijn reis. Het was ook een uniek fotomoment in Schotland.
Tijdens een fotostop liep ik de andere kant op dan de groep en had niet alleen beter zicht op een ruïne die we op de foto mochten zetten.
Maar door mijn enthousiasme daarover zag ik pas bij het maken van een foto twee horens boven het veld uit. Er was even schrik..om me vervolgens te verwonderen.
Wat een cadeautje.
 

Reisverhaal R. Akse

deze foto betreft forth road bridge, in Schotland

Reisverhaal Marcel

Wij hebben zowel in Kroatië als ook onze rondreis door Engeland, Ierland en Schotland weer 2 fantastisch reizen meegemaakt. Vorig jaar al in Italie. Volgend jaar weer een keuzeprobleem.
 
Deze foto was bij een kleine waterval in Ierland, naam weet ik niet meer precies. Chauffeur Marcel stopte speciaal voor ons om hier mooie foto's te laten maken, terwijl dit niet als bestemming stond.

Reisverhaal Marianne

Was een mooie maar vermoeiende reis naar 12 dagen Engeland Irland en Schotland onder leiding van Marcel onze chauffeur.

Reisverhaal Therese

Ik ben op reis gegaan met mijn dochter naar engeland, ierland en schotland waarbij we in ierland vroeg op moesten op moederdag en als je dan deze zonsopkomst krijgt op de dag dat je naar schotland vertrekt kan je dag toch al niet meer stuk. Zonsopkomst over de Atlantische oceaan.

Het was weer een geweldige reis naar Engeland , Ierland en Schotland en van het zelfde voortreffelijke niveau als alle vorige reizen die ik met Bolderman heb mogen maken .
Ik kies altijd voor de eerste en de laatste reis van uw programma's , in de eerst reis is alles nog fris en avontuurlijk en in de laatste reis doen de chauffeurs , de hotels en de evenementen nog eens extra hun best om er voor te zorgen dat deze reis het volgende seizoen weer terug gaat komen , de laatste seizoenreis blijft altijd het meest hangen in de herinnering .

De foto hiernaast is de haven van KILLYBEGS in Ierland , de prachtige vissersschepen in de haven waren weer even door hun visquotum heen en moesten weer even wachten in de haven tot het nieuwe vis kwartaal gaat aanbreken en ze weer mogen uitvaren en gaan vissen .

Het was een bijzonder mooi en rustiek hotel in Killybegs langs de haven , een unieke locatie , met meer dan voortreffelijke maaltijden , mooie kamers en leuke contacten met het personeel en de directie . 

Deze reis en dit hotel moet zeker in het Bolderman programma blijven .

Reisverhaal Karin

Een impressie van 12 dagen Engeland, Ierland en Schotland. Wat hebben we genoten en zelfs de weergoden waren ons goedgezind.

Reisverhaal Dinja

Een prachtige 12-daagse rondreis door Engeland, Ierland en Schotland. Elke dag is een feestje door de mooie routes, goed georganiseerde reis: prima hotels, goede maaltijden en een ontzettend leuke, enthousiaste, goed georganiseerde reisleider en chauffeur Patrick. Deze reis is echt een aanrader!

Reisverhaal Vanessa

Engeland Ierland en Schotland.

Wat een avontuur en een reis!. We hebben een humoristische,veilige en veel wetende chauffeur Patrick Pulkerman gehad. We hebben zoveel gezien en we zijn zoveel te weten gekomen. En nog het idee en gevoel te hebben ogen en oren tekort te komen. Alles top verzorgd,dankzij onze chauffeur en Bolderman. Ook was de reisgroep gezellig,we hebben paar vriendschappen aan over gehouden. We gaan zeker een keer terug naar één van deze landen. Bedankt Patrick,Bolderman en de reisgroep voor deze geweldige ervaring. Vanessa en Michel.

Reisverhaal Henny

Onze reis Engeland,Ierland en Schotland,hier waren we in Derry in Ierland. Daar een rondleiding van eer Ierse gids gehad,deze man vertelde uit zijn hart wat er allemaal gebeurt is in de loop van de jaren. Zeer boeiend,en iedereen was hier door geraakt. Nu verder onze reis door Schotland.

Reisverhaal Arno

Wat hebben wij genoten van een fantastische reis met een geweldige chauffeur en reisleider:Patrick Pulkerman. Wat een uitstekend weer hebben we gehad! 
 
Bijgaande foto is genomen in Ierland, op de terugweg van Sleeve League richting Killybegs. Het was op de vrije dag, maar Patrick had deze excursie voor de groep geregeld. 
Het huis dat je in de verte ziet behoort aan Sarah jessica Parker. Zij weet de mooie plekjes op onze aarde wel te vinden en te waarderen!
 

Reisverhaal Corry

12-daagse reis Engeland, Ierland en Schotland.
Ik maakte deze reis onder de bezielende leiding van chauffeur Patrick. Wat een schitterende reis! Alwéér een echte aanrader!

Reisverhaal Karin

Omdat ik geen keuze kon maken uit de vele foto's heb ik 2 foto's toegevoegd. We hebben zo geboft met het weer dat we én in Slieve League en bij Giant's Causeway prachtig weer hadden. Niet iedereen heeft het geluk om van dit mooie uitzicht te kunnen genieten, want niets is zo onvoorspelbaar als het weer in het Verenigd Koninkrijk in dit geval Ierland. 

Reisverhaal Patrick

Weer een mooie dag op de 12 daagse Engeland Ierland schotland .
We zijn hier bij SLIEVE LEAGE

Reisverhaal Rob

Bij deze stuur ik jullie prachtige foto's van mijn reis naar Engeland, Ierland en Schotland.

Reisverhaal Wilma

Een fantastische reis gehad naar Engeland Ierland en Schotland ,met een aangenaam gezelschap en onze geweldige chauffeur en gids Patrick Pulkerman !!!!!

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:11:44 | 0,69 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch