telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Engeland, Ierland en Schotland

vanaf € 799,-

Een Bolderman excursiereis, die u prachtige steden en streken in Engeland, Ierland en Schotland laat zien. In Engeland rijden we door Kent en Sussex, ook wel de tuinen van Engeland genoemd. Daarna komen we in Wales en rijden langs de Snowdonian Mountains. In Ierland bezoeken we Dublin en Galway, de prachtige streek de Connemara, County Donegal en in Noord-Ierland de Giant’s Causeway, voor we vanuit Belfast oversteken naar Schotland. In Schotland verblijven we in de Lowlands en bezoeken Oban, de Trossachs en Edinburgh. Een prachtige busreis Engeland voor eenieder die kennis wil maken met het romantische Ierland en het ruige Schotland.

 • Bezoek Dublin
 • Excursie Loch Lomond
 • Bezoek Edinburgh o.l.v een gids
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna rijden we via de Nederlandse, Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier gaan we aan boord van de ferry die ons naar Dover brengt. Aansluitend rijden we u naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Dinsdag: Midden-Engeland - Dublin

Via een mooie route langs Wales bereiken we de haven van Holyhead, waar we inschepen op de ferry naar Dublin. Hier komen we tegen de avond aan en rijden we langs de rivier de Liffey, O’Connell Street en de St. Patrick’s kathedraal naar ons hotel voor diner en overnachting.

Woensdag: Dublin - Galway - Castlebar

We maken deze morgen een wandeling door het mooie centrum van Dublin. U bezoekt Trinity College, Grafton Street, St. Stephan’s Green, het National Museum en Leinster House, waar de Ierse regering zetelt. Na lunchtijd verlaten we Dublin en rijden via een mooie route naar de gezellige stad Galway, waar we pauzeren om het centrum van Galway te verkennen en iets te drinken. Daarna rijden we door naar de omgeving van Castlebar, waar we dineren en overnachten.

Donderdag: Castlebar - Connemara National Park - Killybegs

We brengen u op deze dag naar één van de mooiste streken van Ierland, het Connemara National Park. Hier bezoeken we Kylemore Abbey, oorspronkelijk een kasteel, later overgenomen door de Benedictijner Orde. De oude abdij is prachtig gelegen aan de oevers van een meer. U krijgt ruim de tijd de abdij en de prachtige tuinen te bezichtigen. ’s Middags rijden we via Castlebar en het plaatsje Sligo naar Killybegs, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Glenveagh National Park - Derry

Weer een prachtige dagtocht. We brengen u naar het Glenveagh National Park. In dit prachtige park krijgt u eerst een videopresentatie over het ontstaan van het park en het kasteel uit de 19e eeuw. Het landgoed is gecreëerd door de Ierse magnaat John Adair. Met een busje wordt u naar het kasteel gebracht voor een interessante rondleiding. ’s Middags bezoeken we de mooie stad Derry. De stad ligt aan de rivier de Foyle en het oude centrum is in de 16e eeuw geheel ommuurd. We raden u aan een wandeling te maken over deze muren, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten.

Zaterdag: Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt een leuke wandeling maken langs de kust en in het dorp is voldoende vertier. Een drankje in een gezellige pub wilt u natuurlijk niet missen!

Zondag: Killybegs - Giant’s Causeway - Arrochar

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van Killybegs en gaan via Derry op weg naar de wereldberoemde Giant’s Causeway, een heel bijzonder stuk natuur. Ontstaan door een vulkaanuitbarsting, zo’n 60 miljoen jaar geleden, waarna de basaltrotsen in zeskantige blokken samensmolten. Na dit bezoek rijden we naar de haven bij Belfast, waar we de ferry nemen die ons naar Cairnryan in Schotland brengt. Zodra we weer aan wal zijn, rijden we naar de plaats Arrochar, waar we 4 nachten zullen verblijven.

Maandag: Inveraray and Oban

Inveraray ligt aan de mond van het riviertje de Aray aan Loch Fyne. Doordat de hertog van Argyll besloot een nieuw kasteel te bouwen, werd Inveraray wat verder naar het zuiden verplaatst. Er werd een nieuw stratenplan ontworpen, waardoor het stadje met zijn strakke witte huizen een zuidelijke sfeer kreeg. U krijgt ruim de gelegenheid de stad te verkennen. Daarna brengen we u naar het oudste en populairste plaatsje in de westelijke Hooglanden, Oban. Een bezoek aan de gezellige vis­sershaven en de fraaie McGraig’s Tower mag u niet missen.

Dinsdag: Loch Lomond en de Trossachs

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige Loch Lomond. Tijdens de rit langs dit meer ziet u de bergen steeds hoger worden en de natuur steeds ruiger. Dan bereiken we het natuurgebied de Trossachs. Hier zijn diverse wandelingen uitgestippeld. ’s Middags maken we een tocht naar de Lady of the Lakes, Loch Katrine. Hier kunt u een boottocht maken met een echt stoomschip, de “Sir Walter Scott” en de prachtige omgeving op uw gemak bekijken. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Glengoyne Distillery, waar u een rondleiding kunt krijgen om alles te weten te komen over het stoken van whisky.

Woensdag: Edinburgh

Natuurlijk mag de elegante hoofdstad van Schotland niet in ons programma ontbreken. De stad is gebouwd op zeven heuvels en wordt ook wel het Athene van het Noorden genoemd. Onder begeleiding van een gids maken we een interessante stadstour. We zien o.a. New Town met zijn brede lanen, Old Town met het middeleeuwse centrum, de Royal Mile en Princes Street Gardens. ’s Middags krijgt u de gelegenheid de stad verder te verkennen en te winkelen.

Donderdag: Arrochar - Midden-Engeland

We nemen afscheid van ons hotel en rijden naar het plaatsje Gretna Green, waar we een korte stop houden bij the Old Blacksmith’s Shop. Hier staat het aambeeld waarboven de dorpssmid menig Engels huwelijk heeft voltrokken. Aan het einde van de dag komen we aan bij ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Vrijdag: Midden-Engeland - Nederland

De ferry vanuit Dover brengt ons weer naar Calais. Via de Franse, Belgische en Neder­landse autowegen bereiken we ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna brengen wij u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Pier Head Hotel, Mullaghmore

Dit hotel ligt direct aan het romantische haventje van het plaatsje Mullaghmore. Het hotel beschikt over een receptie, de Nimno Bar en Lounge, de Quay Bar met restaurant, een overdekt zwembad, sauna, fitness, beautysalon en souvenirwinkeltje. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie, telefoon en koffie- en theezetfaciliteiten. Wifi tegen betaling.

Bay View Hotel,Killybegs

Dit hotel ligt aan de baai van Donegal en op ca. 18 minuten lopen van het strand. Het beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, lift, binnenzwembad, fitness- en wellnessruimte. Wifi in de openbare ruimtes is gratis. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger en televisie.

Breaffy House Hotel, Castlebar

Dit historische hotel ligt op een prachtig bosachtig landgoed en beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, binnenzwembad, tuin met terras, fitness- en wellnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie, telefoon en koffie- en theezetfaciliteiten. Wifi is gratis in dit hotel.

Hotel Loch Long, Arrochar

Dit typsich Schotse hotel ligt nabij Loch Long, aan de monding van Lion Water. Het hotel beschikt over een receptie, lounge met bar, restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en koffie- en theezetfaciliteiten. Gratis wifi in de openbare ruimtes.

Reisverhaal Corry

12-daagse reis Engeland, Ierland en Schotland.
In mei maakte ik deze reis onder de bezielende leiding van chauffeur Patrick. Wat een schitterende reis! Alwéér een echte aanrader!

Reisverhaal Rob

Bij deze stuur ik jullie prachtige foto's van mijn reis naar Engeland, Ierland en Schotland.

Reisverhaal Patrick

Weer een mooie dag op de 12 daagse Engeland Ierland schotland .
We zijn hier bij SLIEVE LEAGE

Reisverhaal Arno

Wat hebben wij genoten van een fantastische reis met een geweldige chauffeur en reisleider:Patrick Pulkerman. Wat een uitstekend weer hebben we gehad! 
 
Bijgaande foto is genomen in Ierland, op de terugweg van Sleeve League richting Killybegs. Het was op de vrije dag, maar Patrick had deze excursie voor de groep geregeld. 
Het huis dat je in de verte ziet behoort aan Sarah jessica Parker. Zij weet de mooie plekjes op onze aarde wel te vinden en te waarderen!
 

Reisverhaal Karin

Een impressie van 12 dagen Engeland, Ierland en Schotland. Wat hebben we genoten en zelfs de weergoden waren ons goedgezind.

Reisverhaal Karin

Omdat ik geen keuze kon maken uit de vele foto's heb ik 2 foto's toegevoegd. We hebben zo geboft met het weer dat we én in Slieve League en bij Giant's Causeway prachtig weer hadden. Niet iedereen heeft het geluk om van dit mooie uitzicht te kunnen genieten, want niets is zo onvoorspelbaar als het weer in het Verenigd Koninkrijk in dit geval Ierland. 

Reisverhaal Wilma

Een fantastische reis gehad naar Engeland Ierland en Schotland ,met een aangenaam gezelschap en onze geweldige chauffeur en gids Patrick Pulkerman !!!!!

Het was weer een geweldige reis naar Engeland , Ierland en Schotland en van het zelfde voortreffelijke niveau als alle vorige reizen die ik met Bolderman heb mogen maken .
Ik kies altijd voor de eerste en de laatste reis van uw programma's , in de eerst reis is alles nog fris en avontuurlijk en in de laatste reis doen de chauffeurs , de hotels en de evenementen nog eens extra hun best om er voor te zorgen dat deze reis het volgende seizoen weer terug gaat komen , de laatste seizoenreis blijft altijd het meest hangen in de herinnering .

De foto hiernaast is de haven van KILLYBEGS in Ierland , de prachtige vissersschepen in de haven waren weer even door hun visquotum heen en moesten weer even wachten in de haven tot het nieuwe vis kwartaal gaat aanbreken en ze weer mogen uitvaren en gaan vissen .

Het was een bijzonder mooi en rustiek hotel in Killybegs langs de haven , een unieke locatie , met meer dan voortreffelijke maaltijden , mooie kamers en leuke contacten met het personeel en de directie . 

Deze reis en dit hotel moet zeker in het Bolderman programma blijven .

Schotland, Engeland en Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland, Engeland en Noord-Ierland wordt betaald met de Britse Pond. In Ierland wordt betaald met de euro.

Elektriciteit:
In Schotland, Engeland en Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V of 240 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in deze landen.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland, Engeland en Ierland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland, Engeland en Ierland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland, Engeland en Ierland liggen iets hoger dan in Nederland.

12 dagen Engeland, Ierland en Schotland

28 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

31 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,5
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:07:24 | 0,76 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch