telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Engeland, Ierland en Schotland

vanaf € 899,-

Een schitterende reis, die u prachtige steden en streken in Engeland, Ierland en Schotland laat zien. In Engeland rijden we door Kent en Sussex, ook wel de 'tuinen van Engeland' genoemd. Daarna reizen we naar Wales en zien we de Snowdonian Mountains. In Ierland bezoeken we Dublin en Galway, de prachtige streken Connemara en Glenveagh en in Noord-Ierland zien we de Giant’s Causeway, voor we vanuit Belfast oversteken naar Schotland. In Schotland verblijven we in de Lowlands en bezoeken o.a. Oban, de Trossachs en Edinburgh. Een prachtige busreis Engeland, Ierland en Schotland voor een ieder die kennis wil maken met het romantische Ierland en het ruige Schotland.

 • Bezoek Dublin
 • Bezoek Connemara en Glenveagh National Park
 • Excursie Giant's Causeway
 • Bezoek Loch Lomond
 • Excursie Edinburgh o.l.v. een gids
 • Incl. Bolderman garantiepakket
Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Engeland, Ierland en Schotland

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Nederlandse, Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier gaan we aan boord van de ferry, die ons naar Dover brengt. Aansluitend rijden we naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Dinsdag: Midden-Engeland - omgeving Dublin

Via een mooie route door Wales bereiken we de haven van Holyhead, waar we inschepen op de ferry naar Dublin. Hier komen we tegen de avond aan en rijden we naar ons hotel in de omgeving van Dublin voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Dublin - Dublin - Galway - Castlebar

U kunt 's morgens eerst een wandeling door het mooie centrum van Dublin maken. Trinity College, Grafton Street, St. Stephan’s Green, het National Museum en Leinster House, waar de Ierse regering zetelt, zijn het bekijken waard. Na lunchtijd vertrekken we uit Dublin en rijden we via een mooie route naar de gezellige stad Galway. In Galway is altijd iets te doen op het gebied van muziek, paardenrennen of literatuur. Hier kunt u op eigen gelegenheid het centrum verkennen of iets drinken op een terrasje van één van de vele pubs. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Castlebar voor één overnachting.

Donderdag: Castlebar - Connemara National Park - Killybegs of Mullaghmore

We gaan vandaag naar een van de mooiste streken van Ierland, het Connemara National Park. Hier bezoeken we Kylemore Abbey, oorspronkelijk een kasteel, later overgenomen door de Benedictijner Orde. De oude abdij is prachtig gelegen aan de oevers van een meer. U krijgt ruim de tijd de abdij en de prachtige tuinen te bezichtigen. ’s Middags rijden we via Castlebar en het plaatsje Sligo naar ons hotel in Killybegs of Mullaghmore, waar we drie nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Glenveagh National Park en Derry

Er staat een prachtige dagtocht op het programma. We gaan naar Glenveagh National Park, dat u kunt bezoeken. In het park krijgt u eerst een videopresentatie over het ontstaan van het park en het kasteel uit de 19e eeuw. Het landgoed is gecreëerd door de Ierse magnaat John Adair. Met een busje wordt u vervolgens naar het kasteel gebracht voor een interessante rondleiding. ’s Middags bezoeken we de mooie stad Derry. De stad ligt aan de rivier de Foyle en het oude centrum is in de 16e eeuw geheel ommuurd. We raden u aan een wandeling te maken over deze muren, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Zaterdag: Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt een heerlijke wandeling maken en in het plaatsje is voldoende vertier. Een drankje in een gezellige pub wilt u in Ierland natuurlijk niet missen!

Zondag: Killybegs of Mullaghmore - Giant’s Causeway - Arrochar

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en gaan op weg naar de wereldberoemde Giant’s Causeway, een heel bijzonder stuk natuur. Ontstaan door een vulkaanuitbarsting, zo’n 60 miljoen jaar geleden, waarna de basaltrotsen in zeskantige blokken samensmolten. Na dit bezoek rijden we naar de haven bij Belfast, waar we de ferry nemen, die ons naar Cairnryan in Schotland brengt. Zodra we weer aan wal zijn, rijden we naar ons hotel in Arrochar, waar we vier nachten zullen verblijven.

Maandag: Inveraray en Oban

Inveraray ligt aan de mond van het riviertje de Aray aan Loch Fyne, waar we vandaag als eerste heen gaan. Doordat de hertog van Argyll besloot een nieuw kasteel te bouwen, werd Inveraray wat verder naar het zuiden verplaatst. Er werd een nieuw stratenplan ontworpen, waardoor het stadje met zijn strakke witte huizen een zuidelijke sfeer kreeg. U krijgt ruim de gelegenheid het stadje te verkennen. Daarna rijden we naar het oudste en populairste plaatsje in de westelijke Hooglanden, Oban. Een bezoek aan de gezellige vis­sershaven en de fraaie McCaig’s Tower zijn zeker de moeite waard.

Dinsdag: Vrije dag of Edinburgh (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag die u zelf kunt indelen. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op dagtocht naar de elegante hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad is gebouwd op zeven heuvels en wordt ook wel het 'Athene van het noorden' genoemd. Onder leiding van een gids maken we een interessante stadstour. We zien o.a. New Town met zijn brede lanen, Old Town met het middeleeuwse centrum, de Royal Mile en Princes Street Gardens. ’s Middags krijgt u de gelegenheid de stad zelf verder te verkennen. U kunt gaan winkelen, een bezienswaardigheid bezoeken of lekker op een terrasje iets drinken.

Woensdag: Loch Lomond en de Trossachs

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige Loch Lomond. Tijdens de rit langs dit meer ziet u de bergen steeds hoger worden en de natuur steeds ruiger. Dan bereiken we het natuurgebied de Trossachs, waar diverse wandelroutes vele bezoekers trekken. We rijden naar Loch Katrine, waar u ’s middags een boottocht kunt maken met een echt stoomschip, de Sir Walter Scott, of het schip de Lady of the Lakes, en de prachtige omgeving op uw gemak kunt bewonderen. Vervolgens brengen we nog een bezoek aan de Glengoyne Distillery, waar u een rondleiding kunt krijgen om alles te weten te komen over het stoken van whisky.

Donderdag: Arrochar - Gretna Green - Midden-Engeland

Na het ontbijt vertrekken we uit Arrochar en rijden naar het plaatsje Gretna Green, waar we een korte stop houden bij the Old Blacksmith’s Shop. Hier staat het aambeeld waarboven de dorpssmid menig Engels huwelijk heeft voltrokken. Aan het eind van de dag komen we aan bij ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Vrijdag: Midden-Engeland - Nederland

We vertrekken op tijd en de ferry vanuit Dover brengt ons weer naar Calais. Via de Franse, Belgische en Neder­landse autowegen bereiken we ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna brengen wij u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Engeland, Ierland en Schotland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Breaffy Woods Hotel, Castlebar

Dit modern ingerichte hotel ligt op het prachtige, historische landgoed van het Breaffy House Resort dat beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, binnenzwembad, tuin met terras, fitness- en wellnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, haardroger, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Bay View Hotel, Killybegs

Dit hotel ligt aan de baai van Donegal en op ca. 18 minuten lopen van het strand. Het beschikt over een receptie, de Wheel House bar en Sports bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Loch Long Hotel, Arrochar

Dit typsich Schotse hotel ligt nabij Loch Long, aan de monding van Loin Water. Het hotel beschikt over een receptie, lounge met bar, restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, koffie- en theezetfaciliteiten. en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in de openbare ruimtes.

Schotland, Engeland en Ierland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland, Engeland en Noord-Ierland wordt betaald met de Britse Pond. In Ierland wordt betaald met de euro.

Elektriciteit:
In Schotland, Engeland en Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V of 240 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in deze landen.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland, Engeland en Ierland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland, Engeland en Ierland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland, Engeland en Ierland liggen iets hoger dan in Nederland.

Het was weer een geweldige reis naar Engeland , Ierland en Schotland en van het zelfde voortreffelijke niveau als alle vorige reizen die ik met Bolderman heb mogen maken .
Ik kies altijd voor de eerste en de laatste reis van uw programma's , in de eerst reis is alles nog fris en avontuurlijk en in de laatste reis doen de chauffeurs , de hotels en de evenementen nog eens extra hun best om er voor te zorgen dat deze reis het volgende seizoen weer terug gaat komen , de laatste seizoenreis blijft altijd het meest hangen in de herinnering .

De foto hiernaast is de haven van KILLYBEGS in Ierland , de prachtige vissersschepen in de haven waren weer even door hun visquotum heen en moesten weer even wachten in de haven tot het nieuwe vis kwartaal gaat aanbreken en ze weer mogen uitvaren en gaan vissen .

Het was een bijzonder mooi en rustiek hotel in Killybegs langs de haven , een unieke locatie , met meer dan voortreffelijke maaltijden , mooie kamers en leuke contacten met het personeel en de directie . 

Deze reis en dit hotel moet zeker in het Bolderman programma blijven .

Reisverhaal Karin

Een impressie van 12 dagen Engeland, Ierland en Schotland. Wat hebben we genoten en zelfs de weergoden waren ons goedgezind.

Reisverhaal Dinja

Een prachtige 12-daagse rondreis door Engeland, Ierland en Schotland. Elke dag is een feestje door de mooie routes, goed georganiseerde reis: prima hotels, goede maaltijden en een ontzettend leuke, enthousiaste, goed georganiseerde reisleider en chauffeur Patrick. Deze reis is echt een aanrader!

Reisverhaal Vanessa

Engeland Ierland en Schotland.

Wat een avontuur en een reis!. We hebben een humoristische,veilige en veel wetende chauffeur Patrick Pulkerman gehad. We hebben zoveel gezien en we zijn zoveel te weten gekomen. En nog het idee en gevoel te hebben ogen en oren tekort te komen. Alles top verzorgd,dankzij onze chauffeur en Bolderman. Ook was de reisgroep gezellig,we hebben paar vriendschappen aan over gehouden. We gaan zeker een keer terug naar één van deze landen. Bedankt Patrick,Bolderman en de reisgroep voor deze geweldige ervaring. Vanessa en Michel.

Reisverhaal Henny

Onze reis Engeland,Ierland en Schotland,hier waren we in Derry in Ierland. Daar een rondleiding van eer Ierse gids gehad,deze man vertelde uit zijn hart wat er allemaal gebeurt is in de loop van de jaren. Zeer boeiend,en iedereen was hier door geraakt. Nu verder onze reis door Schotland.

Reisverhaal Arno

Wat hebben wij genoten van een fantastische reis met een geweldige chauffeur en reisleider:Patrick Pulkerman. Wat een uitstekend weer hebben we gehad! 
 
Bijgaande foto is genomen in Ierland, op de terugweg van Sleeve League richting Killybegs. Het was op de vrije dag, maar Patrick had deze excursie voor de groep geregeld. 
Het huis dat je in de verte ziet behoort aan Sarah jessica Parker. Zij weet de mooie plekjes op onze aarde wel te vinden en te waarderen!
 

Reisverhaal Corry

12-daagse reis Engeland, Ierland en Schotland.
Ik maakte deze reis onder de bezielende leiding van chauffeur Patrick. Wat een schitterende reis! Alwéér een echte aanrader!

Reisverhaal Karin

Omdat ik geen keuze kon maken uit de vele foto's heb ik 2 foto's toegevoegd. We hebben zo geboft met het weer dat we én in Slieve League en bij Giant's Causeway prachtig weer hadden. Niet iedereen heeft het geluk om van dit mooie uitzicht te kunnen genieten, want niets is zo onvoorspelbaar als het weer in het Verenigd Koninkrijk in dit geval Ierland. 

Reisverhaal Patrick

Weer een mooie dag op de 12 daagse Engeland Ierland schotland .
We zijn hier bij SLIEVE LEAGE

Reisverhaal Rob

Bij deze stuur ik jullie prachtige foto's van mijn reis naar Engeland, Ierland en Schotland.

Reisverhaal Wilma

Een fantastische reis gehad naar Engeland Ierland en Schotland ,met een aangenaam gezelschap en onze geweldige chauffeur en gids Patrick Pulkerman !!!!!

12 dagen Engeland, Ierland en Schotland

228 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
242 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
04:56:37 | 0,75 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch