telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Authentiek Puglia, de hak van Italië

vanaf € 799,-

Boek deze 12-daagse busreis en leer het échte Italië kennen in Puglia, prachtig gelegen in de hak van Italië tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Sfeervolle Zuid-Italiaanse dorpjes, ruige kustlijnen, druipsteengrotten, olijfbomen, wijngaarden en talloze bezienswaardigheden kenmerken dit mooie gebied. Tijdens het gevarieerde excursieprogramma gaan we o.a. naar de Trulli hoofdstad in het fotogenieke stadje Alberobello en we bezoeken het meest zuidelijke puntje Santa Maria di Leuca. In Matera kunt u een kijkje nemen in de Sassi grotwoningen. Ook bezoeken we Lecce. Dit prachtige witte stadje wordt gekenmerkt door haar mooie architectuur, de bijzondere gebouwen en de prachtige paleizen. Boek deze onvergetelijke reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen.

  • Bezoek Matera
  • Bezoek Lecce
  • Bezoek Alberobello
  • Bezoek Santa Maria Leuca
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met diverse stops naar Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor het diner en de eerste overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) – omgeving Rimini

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en rijden we naar de omgeving van Rimini of Trasimeno waar wij eind van de middag aankomen bij ons hotel.

Dag 3: Omgeving Rimini – Alberobello

Wij verlaten de omgeving van Rimini en vervolgen onze reis. Via een prachtige route door midden Italië komen we in de middag aan bij ons hotel in de omgeving van Alberobello waar wij twee nachten verblijven.

Dag 4: Matera

Vandaag bezoeken wij Matera. Matera is een van de oudste steden ter wereld en staat bekend om de zogenaamde Sassi, grotwoningen en rotskerken. In Matera vindt je ook bijzondere kerken en prachtige fresco’s. Onder leiding van een gids gaan we de stad Matera verkennen.

Dag 5: Alberobello - Martina Franca - Uggiano La Chiesa

In de ochtend heeft u vrije tijd en kunt u Alberobello ontdekken. Dit stadje is beroemd om haar duizenden Trulli: kleine witte huisjes met kegelvormige daken. Deze middeleeuwse huisjes zijn volledig gebouwd van kalksteen, zonder cement. Reden hiervoor is, dat ze snel konden worden afgebroken, waardoor men minder belasting hoefde te betalen. Twee wijken in de stad bestaan uit louter Trulli en bieden een schitterende aanblik. We vervolgen onze weg via Martina Franca naar Uggiano La Chiesa waar wij vier nachten verblijven.

Dag 6: Vrije dag of bezoek aan Olijfperserij en Wijnproeverij (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u doen waar u zelf zin in heeft. U kunt heerlijk genieten van de zon aan het zwembad of de omgeving verkennen. Indien u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt bezoeken wij een olijfperserij en wordt er verteld over het productieproces. Ook staat er een wijnproeverij op het programma en wordt u alles verteld over de wijnen uit deze prachtige streek.

Dag 7: Lecce

De prachtige stad Lecce staat vandaag op het programma, Lecce is net als Rome één groot openlucht museum. De barokke sfeer in Lecce is uniek voor de stad. Lecce bestaat al lang en heeft veel geschiedenis Een bezoek aan het plein Piazza Sant’ Oronzo is zeker de moeite waard, u vindt hier een reusachtig en imposant Romeins amfitheater en daaromheen tientallen indrukwekkende Barokke gebouwen. Ook is er een standbeeld van de heilige Oronzo te zien waarnaar het plein is vernoemd.

Dag 8: Santa Maria Leuca en Otranto

Na het ontbijt rijden we vandaag via Gallipoli naar het uiterste puntje van de hak Santa Maria Leuca. Het dorpje Santa Maria Leuca ligt in het uiterste zuidwestelijke deel van het vaste land van Italië. Hierdoor staat het dorp bekend als 'finubus terrae' hetgeen betekent: het einde van de wereld. Het dorp staat bekend om zijn vuurtoren en de zeegrotten. We vervolgen onze weg naar Otranto, een gezellig authentiek kustplaatsje met winkels en terrasjes.

Dag 9: Uggiano La Chiesa - Gargano - omgeving Foggia

Wij verlaten vandaag Uggiano La Chiesa en rijden via het schiereiland Gargano naar de omgeving van Foggia. Op het schiereiland Gargano bezoeken wij Vieste. Het middeleeuwse centrum van Vieste is charmant met haar smalle straatjes. Op een rotsrichel tegen het centrum ligt het klooster van San Francesco, één van de meest fotogenieke plekken van de omgeving. Indien de tijd het toelaat bezoeken wij ook Rodi Garganico, Rodi Garganico staat op een klif met uitzicht op de zee.

Dag 10 : omgeving Foggia - Nationaal park Gran Sasso - omgeving Rimini

We laten de mooie omgeving Foggia achter ons en rijden via een mooie route langs het nationaal park Gran Sasso. We vervolgen onze weg naar ons hotel in de omgeving van Rimini/Trasimeno.

Dag 11: Omgeving Rimini - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Na het ontbijt zetten we koers via Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze schitterende reis.

Dag 12: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Over de Duitse autowegen rijden we naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en kijken we terug op deze prachtige zeer bijzondere reis. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Authentiek Puglia, de hak van Italië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Resort Mulino a Vento, Uggiano La Chiesa

Het 4* Hotel Mulino A Vento ligt op een steenworp afstand van Otranto en van het kristalheldere water van de baai van Porto Badisco, in het hart van Salento. In alle ruimtes is gratis wifi beschikbaar. De kamers van het Mulino a Vento hebben een stijl die geïnspireerd is op traditie en natuurlijke kleuren, en met een decor dat de regio laat spreken. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel Sant Antonio Alberobello

Hotel Sant Antonio bevindt zich op een uitstekende locatie voor het verkennen van het historische en pittoreske Alberobello. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel Villa Americana, Rodi Garganico

Hotel Villa Americana wordt door een familie beheerd en ligt in het centrum van Rodi Garganico. Het hotel biedt een restaurant en een buitenzwembad. De zandstranden liggen op 5 minuten lopen. Alle kamers van Hotel Villa Americana zijn voorzien van een televisie. Elke kamer heeft een eigen badkamer met Douche, wc en föhn. De kamers bevinden zich in 2 gebouwen op ca 30 meter van elkaar. 

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:58:17 | 0,29 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch