8 dagen Blankenberge, Brugge, Gent, Belgische Kust

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Ontsnap aan de alledaagse drukte en ga mee op deze mooie 8-daagse excursiereis langs de Belgische kust. De steden Antwerpen, Gent en Brugge, met elk een prachtig historisch centrum, zullen u zeker bekoren. Maar ook Lille, Roubaix, Oostende en Knokke-Heist gaan we bezoeken, waarbij we uiteraard ook langs de schitterende Belgische kust rijden. Tijdens deze 8-daagse reis zult u niet alleen de hoogtepunten van de Belgische steden ontdekken, maar ook proeven van de lokale lekkernijen en genieten van de gastvrijheid van ons buurland. Ga met ons mee en laat u betoveren door de pracht van België.

  • Wandeling Brugge o.l.v. een gids
  • Antwerpen
  • Oostende en De Haan
  • Lille en Roubaix in Frankrijk
  • Brugge en Gent
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan 8 dagen Blankenberge, Brugge, Gent, Belgische Kust

Zaterdag: Nederland - Antwerpen - Blankenberge

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend kan de stedenreis naar Blankenberge beginnen. Wij rijden naar de stad Antwerpen, waar u vrije tijd heeft om het gezellige centrum te bekijken. De Grote Markt met het Raadhuis en de Grote Kerk vormen het hart van de stad. Antwerpen staat ook bekend als wereldhavenstad. Er zijn dagelijks rondvaarten, waarbij u een goede indruk krijgt van het gigantische havengebied. U vindt er onder meer het Diamantpaviljoen, het Rubenshuis en het Scheepvaartmuseum. Aan het eind van de middag vervolgen we onze reis naar ons hotel in Blankenberge, waar we deze week zullen verblijven.

Zondag: Flanders Fields, Diksmuide en Ieper

Tussen Oostende en Ieper vonden in de Eerste Wereldoorlog de bloedigste veldslagen plaats. Deze loopgravenoorlog staat bekend als de Flanders Fields. We brengen een bezoek aan Domein Raversijde, gelegen in het beschermde duingebied van het voormalige Domein Prins Karel. Een uniek geheel van bunkers en loopgraven, nauwkeurig heringericht. Het is één van de best bewaarde overblijfselen van de Atlantikwall. Vervolgens rijden we naar Diksmuide. Deze stad is het meest bekend geworden door het IJzerfront, oftewel de beruchte dodengang uit de Eerste Wereldoorlog. Dit stukje niemandsland is op sommige plaatsen amper 50 meter breed. Een bezoek aan deze loopgraven geeft een goed beeld van de waanzin van de grote oorlog in deze regio. Via het even verderop gelegen Passendale, dat tegenwoordig internationaal symbool is van het zinloze oorlogsgeweld, bereiken we de stad Ieper. Indrukwekkend is de Menenpoort, waar de namen van de gesneuvelden zijn gegraveerd. U kunt een bezoek brengen aan het Flanders Fields-museum, of het prachtige oude centrum bezichtigen.

Maandag: Ochtendtocht Knokke-Heist

Na het ontbijt vertrekken we naar de mondaine badplaats Knokke-Heist. Deze Belgische badplaats wordt ook wel het 'Monaco van het Noorden' genoemd. Flaneer over de boulevard of winkel in één van de vele luxe kledingwinkels. Na de lunch vertrekken we weer naar het hotel, waar u 's middags Blankenberge op eigen gelegenheid kunt ontdekken.

Dinsdag: Middagtocht langs de kust

In de ochtend doen wij het rustig aan en kunt u op eigen gelegenheid Blankenberge bezoeken, de meest populaire badplaats van België. Maakt u vooral een heerlijke wandeling over de boulevard en het strand. In de middag maken we een tocht langs de Belgische kust. Via de badplaatsen De Haan en Bredene bereiken we de grootste stad aan de kust: Oostende. Het is heerlijk toeven in het centrum aan het strand en de haven, met haar visstalletjes. Aan de andere kant van de haven ligt het Fort Napoleon. Dit vijfhoekige Fort in de ongerepte duinen van Oostende neemt u mee naar het einde van de 18e eeuw, de tijd van Napoleon.

Woensdag: Lille en Roubaix

's Morgens vertrekken we naar de Franse stad Lille. Via een mooie tocht door het pittoreske Vlaamse landschap komen we aan in de Franse grensstad. Eenmaal in Lille aangekomen kunt u genieten van de prachtige architectuur, gezellig pleinen en charmante steegjes. Verken historische bezienswaardigheden zoals Grand Place en de indrukwekkende kathedraal of geniet van een heerlijk lokaal gerecht in één van de restaurants. Op de terugweg brengen we nog een bezoek aan Roubaix, bekend van onder andere de wielerronde Parijs-Roubaix.

Donderdag: Brugge

Na het ontbijt gaan wij naar het prachtige Brugge. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door het historisch centrum van Brugge. We zien o.a. het gotische stadhuis, de Halle en het Belfort. De historische binnenstad werd in 2000 door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het middeleeuwse stratenpatroon, de fraaie grachten, verstilde hofjes en monumentale gebouwen maken Brugge tot een unieke trekpleister. Vervolgens heeft u vrije tijd in Brugge. Een leuke manier om kennis te maken met de stad is een rondvaart over de Brugse Reien. U kunt ook een bezoek brengen aan het chocolademuseum, de stadsbrouwerij Straffe Hendrik of gewoon genieten op één van de vele terrasjes.

Vrijdag: Gent

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Gent. Gent is een sfeervolle, typisch Vlaamse stad met een rijke geschiedenis. Onze chauffeur zet u af in Gent, zodat u deze mooie stad zelf kunt ontdekken. Het imposante Gravensteen is een voormalig middeleeuws kasteel. Het vele water dat door de binnenstad stroomt, mondt uit in de oude haven aan de Graslei. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

Zaterdag: Blankenberge - Nederland

De ochtend in Blankenberge kunt u zelf indelen. Na lunchtijd rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze goed verzorgde reis naar Blankenberge, Brugge en Gent. Tot slot wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Blankenberge, Brugge, Gent, Belgische Kust

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Avenue Boutique Hotel, Blankenberge

Het Avenue Boutique Hotel is een geheel gerenoveerd, origineel art-decohotel uit 1932. Dit hotel ligt op slechts 270 meter van de Noordzee en het zandstrand van Blankenberge. Ook het casino en Sea Life Center liggen op loopafstand. Het hotel beschikt over een restaurant, bar met terras, fitnessruimte, lift en een solarium.  Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, bureau, kluisje, geluidsisolatie en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimtes).

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:17:34 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch