telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Het Noorden van Wales

vanaf € 499,-

Het indrukwekkende landschap van Noord-Wales is een bezoek meer dan waard. Het gebied wordt gedomineerd door de Snowdon, de hoogste berg van Wales. Het ruige hoogland van Snowdonia heeft zijn ongetemde karakter nog steeds weten te bewaren. Door de eeuwen heen is Wales het strijdtoneel geweest van felle slagen met vorsten, die vastbesloten waren Wales het Engelse gezag op te leggen. De invallers concentreerden zich meestal op de kust en lieten de bergen aan de bevolking. Dit ruige gebied is dan ook het centrum van de Welsche taal en cultuur. De basis voor de economie in Wales is het vee, vooral de schapen. Noord-Wales heeft een aantal prachtige kastelen, waaronder Caernarfon Castle, dat wij gaan bezoeken. Ook zijn er een paar bijzondere tochten per trein in ons programma opgenomen. We bezoeken de ruige kust bij Llandudno met zijn Victoriaanse pier en ook de net buiten Wales gelegen plaats Chester.

 • **** Hotel
 • Excursie langs de kust van Wales
 • Bezoek Chester
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Zaterdag: Nederland - Midden-Engeland

Op  ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens brengen wij u via de Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier schepen wij in op de ferry die ons naar Dover brengt. Daar aangekomen rijden we naar Midden-Engeland, waar wij dineren en overnachten.

Zondag: Midden-Engeland - Ironbridge Gorge - Chester - Wrexham

Op weg naar Noord-Wales bezoeken we in de Midlands Ironbridge Gorge, één van de belangrijkste centra van de Industriële Revolutie in de 18e eeuw. Het groeide uit tot het grootste ijzercentrum van Europa. In de 20e eeuw raakte de Gorge in verval. Nu is het industriële complex gerestaureerd en staat het open voor bezoekers. We bezoeken Blists Hill, een Victoriaans stadje, dat het leven toont in Ironbridge Gorge in de 19e eeuw. Na dit bezoek rijden we naar Chester, een ommuurde stad. In de hoofdstraten van de stad vindt u vakwerkhuizen, de Chester Rows. Met hun winkels over twee verdiepingen en de doorlopende galerijen zijn het de voorlopers van de moderne winkelcentra. De klokkentoren uit 1897 is een juweeltje. Dan wordt het tijd om naar ons hotel in Wrexham te gaan, waar we 5 nachten zullen verblijven.

Maandag: Caernarfon, Llanberis en Snowdon Mountain Railway

Vandaag bezoeken we Caernarfon. Als we de stadsmuren passeren, rijden we door de moderne winkelstraten naar het middeleeuwse centrum. Caernarfon Castle torent hoog boven de stad uit. Het enorme kasteel met zijn veelhoekige torens staat aan de haven en is gebouwd als zetel van de regering van Noord-Wales. Vervolgens brengen wij u naar Llanberis, waar het National Slate Museum, een streekmuseum, gevestigd is. Natuurlijk brengen wij u naar het stationnetje, waar de Snowdon Mountain Railway gevestigd is. Het historische smalspoortreintje rijdt eerst langs prachtige watervallen en een oud eikenbos, voordat de spectaculaire klim naar de top van de Snowdon begint. Op de top kunt u genieten van een weids uitzicht!

Dinsdag: Corwen en Llangollen

Wij brengen u met de touringcar naar het stationnetje van het kleine plaatsje Corwen. Hier kopen we een enkele reis met de Llangollen stoomtrein (niet inbegrepen) en maken een mooie tocht door de pittoreske vallei van het riviertje de Dee. In Llangollen aangekomen gaan we naar Wharf Hill aan de Dee, waar de typisch Engelse narrowboat al wacht op onze komst (niet inbegrepen). U kunt hier een prachtige tocht maken door het Llangollen kanaal en over het indrukwekkende 300 meter lange Pontcysyllte Aquaduct, gebouwd tussen 1795 en 1805. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Langs de kust van Wales

Llandudno is een stad, die de sfeer uit de 19e eeuw uitstraalt. De meer dan 700 meter lange pier en de overdekte promenades herinneren aan die Victoriaanse tijd. De stad is gebouwd tussen twee kapen, Great Orme’s Head en Little Orme’s Head, waartussen een geweldig strand ligt. Great Orme’s Head is 207 meter hoog. U kunt gerieflijk naar de top met de Great Orme Tramway, één van de weinige kabeltrams ter wereld. Op de top staat een informatiecentrum over de geschiedenis van de streek. ’s Middags gaan we naar het prachtige historische plaatsje Conwy. Dit middeleeuwse stadje heeft uitstekend bewaard gebleven muren, die met 21 torens en 3 poortgebouwen een vrijwel complete ring om de stad vormen. Er staat ook een enorm, door Edward I gebouwd, kasteel.

Donderdag: Portmeirion en Blaenau Ffestiniog

Vandaag bezoeken we het bizarre, in Italiaanse stijl gebouwde dorp Portmeirion. Een jonge Welshe architect heeft hier zijn jongensdroom in vervulling laten gaan. Rond de centrale piazza staan 50 verschillende gebouwen in diverse stijlen. Het plaatsje is vaak als decor gebruikt voor films. Na dit snufje Italië brengen wij u naar Porthmadog, waar we op de populaire smalspoortrein van de Ffestiniog Railway stappen, die ons naar het plaatsje Blaenau Ffestiniog brengt. Ooit was dit stadje het centrum van de leisteenwinning in Noord-Wales. Veel leisteengroeves werden gesloten, maar de Llechwedd Slate Caverns zijn weer opengesteld. Per elektrische Miners Tramway kunt u een rondrit maken door de oude mijngangen. Bovengronds zijn er demonstraties van het splijten van leisteen en kunt u een mijnwerkershuis bezoeken. Op de terugreis naar Wrexham rijden we via Betws-y-Coed door de prachtige vallei van het Snowdonia Forest Park.

Vrijdag: Wrexham - Stratford-upon-Avon - Blenheim Palace - omgeving Londen

We verlaten Noord-Wales en rijden naar de plaats Stratford-upon-Avon, een stadje vol schilderachtige huizen, die met het leven van William Shakespeare te maken hebben. Een aantal van deze zwart-witte vakwerkhuizen is te bezoeken. Vervolgens brengen wij u naar Blenheim Palace, een barok meesterwerk, dat John Churchill, die de Franse troepen bij Blenheim (Blindheim in Duitsland) versloeg, geschonken kreeg van koningin Anne in 1704. Winston Churchill, de Britse premier tijden de Tweede Wereldoorlog, werd hier geboren. In de omgeving van Londen ligt ons overnachtingshotel.

Zaterdag: Omgeving Londen - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Dover, waar wij inschepen op de ferry naar Calais. Vandaar gaat de route via de Franse en Belgische autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Ramada Plaza Hotel, Wrexham

Dit hotel is rustig gelegen aan de rand van het plaatsje Wrexham en beschikt over een receptie, bar, lounge, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Gratis wifi in het hotel.

Wales

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland

Valuta:
In Wales wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Wales worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Wales.

Kraanwater:
Het is veilig om in Wales water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Wales is de officiële taal Welsh (Wels). Daarnaast wordt er Engels gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

8 dagen Het Noorden van Wales

29 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

30 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:13:18 | 0,16 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch