telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen De noordkust van Wales

vanaf € 499,-

Het indrukwekkende landschap van Noord-Wales is een bezoek meer dan waard. Het gebied wordt gedomineerd door de Snowdon, de hoogste berg van Wales. Het ruige hoogland van Snowdonia heeft zijn ongetemde karakter nog steeds weten te bewaren. Door de eeuwen heen is Wales het strijdtoneel geweest van felle slagen met vorsten, die vastbesloten waren Wales het Engelse gezag op te leggen. De invallers concentreerden zich meestal op de kust en lieten de bergen aan de bevolking. Dit ruige gebied is dan ook het centrum van de Welshe taal en cultuur. De basis voor de economie in Wales is het vee, vooral de schapen. Noord-Wales heeft een aantal prachtige kastelen, waaronder Caernarfon Castle. Ook zijn er bijzondere treinritten in ons programma opgenomen en bezoeken we de ruige kust bij Llandudno met zijn Victoriaanse pier. Boek deze prachtige reis en laat u verrassen door het ruige karakter van Wales!

 • Mooi gelegen hotel
 • Excursie langs de kust van Wales
 • Bezoek Chester
 • Meerdere optionele treinritten
 • Optionele vaartocht met narrowboat
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan De noordkust van Wales

Zaterdag: Nederland - Midden-Engeland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij via de Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier schepen wij in op de ferry naar Dover. Daar aangekomen rijden we naar ons hotel in Midden-Engeland, waar wij dineren en overnachten.

Zondag: Midden-Engeland - Ironbridge Gorge - Chester - Rhyl

Op weg naar Noord-Wales bezoeken we in de Midlands Ironbridge Gorge, één van de belangrijkste centra van de Industriële Revolutie in de 18e eeuw. Het groeide uit tot het grootste ijzercentrum van Europa. In de 20e eeuw raakte de Gorge in verval. Nu is het industriële complex gerestaureerd en staat het open voor bezoekers. We bezoeken Blists Hill, een Victoriaans stadje, dat het leven toont in Ironbridge Gorge in de 19e eeuw. Na dit bezoek rijden we naar Chester, een ommuurde stad. In de hoofdstraten van de stad vindt u vakwerkhuizen, de Chester Rows. Met hun winkels over twee verdiepingen en de doorlopende galerijen zijn het de voorlopers van de moderne winkelcentra. De klokkentoren uit 1897 is een juweeltje. Dan wordt het tijd om naar ons hotel in Rhyl te gaan, waar we 5 nachten zullen verblijven.

Maandag: Caernarfon, Llanberis en Snowdon Mountain Railway

Vandaag bezoeken we Caernarfon. Als we de stadsmuren passeren, rijden we door de moderne winkelstraten naar het middeleeuwse centrum. Caernarfon Castle torent hoog boven de stad uit. Het enorme kasteel met zijn veelhoekige torens staat aan de haven en is gebouwd als zetel van de regering van Noord-Wales. Vervolgens gaat de route verder naar Llanberis, waar het National Slate Museum, een streekmuseum, gevestigd is. Natuurlijk brengen wij u naar het stationnetje, waar de Snowdon Mountain Railway gevestigd is. Met het historische smalspoortreintje (niet inbegrepen) kunt u naar de top van de Snowdon. Eerst rijdt het treintje langs prachtige watervallen en een oud eikenbos, voordat de spectaculaire klim naar de top begint. Eenmaal boven kunt u genieten van een schitterend weids uitzicht. Aan het einde van de middag rijden we via een mooie route langs Betsy Coed terug naar het hotel.

Dinsdag: Treinrit Corwen-Llangollen (optioneel) en narrowboat (optioneel)

Wij brengen u met de touringcar naar het stationnetje van het kleine plaatsje Corwen. Hier kunt u een enkele reis met de Llangollen stoomtrein kopen (niet inbegrepen) en maken we een mooie treintocht door de pittoreske vallei van het riviertje de Dee. In Llangollen aangekomen vervolgen we onze weg naar Wharf Hill aan de Dee, waar een typisch Engelse narrowboat al wacht op onze komst (niet inbegrepen). U kunt hier een prachtige vaartocht maken door het Llangollen kanaal en over het indrukwekkende 300 meter lange Pontcysyllte Aquaduct, gebouwd tussen 1795 en 1805. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Woensdag: Langs de kust van Wales

Vandaag staat een prachtige rit langs de kust op ons programma. We rijden eerst naar Llandudno, een stad die de sfeer uit de 19e eeuw uitstraalt. De meer dan 700 meter lange pier en de overdekte promenades herinneren aan die Victoriaanse tijd. De stad is gebouwd tussen twee kapen, Great Orme’s Head en Little Orme’s Head, waartussen een geweldig strand ligt. Great Orme’s Head is 207 meter hoog. U kunt naar de top met de Great Orme Tramway (niet inbegrepen), één van de weinige kabeltrams ter wereld. Op de top staat een informatiecentrum over de geschiedenis van de streek. ’s Middags gaan we naar het prachtige historische plaatsje Conwy. Dit middeleeuwse stadje heeft uitstekend bewaard gebleven muren, die met 21 torens en 3 poortgebouwen een vrijwel complete ring om de stad vormen. Er staat ook een enorm, door Edward I gebouwd, kasteel.

Donderdag: Portmeirion en Blaenau Ffestiniog

Na het ontbijt vertrekken we naar het bizarre, in Italiaanse stijl gebouwde dorp Portmeirion. Een jonge Welshe architect heeft hier zijn jongensdroom in vervulling laten gaan. Rond de centrale piazza staan 50 verschillende gebouwen in diverse stijlen. Het plaatsje is vaak als decor gebruikt voor films. Na dit snufje Italië brengen wij u naar Porthmadog, waar u op de populaire smalspoortrein van de Ffestiniog Railway kunt stappen (niet inclusief), die ons naar het plaatsje Blaenau Ffestiniog brengt. Ooit was dit stadje het centrum van de leisteenwinning in Noord-Wales. Veel leisteengroeves werden gesloten, maar de Llechwedd Slate Caverns zijn weer opengesteld. Per elektrische Miners Tramway kunt u een rondrit maken door de oude mijngangen (niet inclusief). Bovengronds zijn er demonstraties van het splijten van leisteen en kunt u een mijnwerkershuis bezoeken. Op de terugreis naar Rhyl rijden we via Betws-y-Coed door de prachtige vallei van het Snowdonia Forest Park.

Vrijdag: Rhyl - Stratford-upon-Avon - Blenheim Palace - omgeving Londen

We verlaten na het ontbijt Noord-Wales en rijden naar de plaats Stratford-upon-Avon, een stadje vol schilderachtige huizen, die met het leven van William Shakespeare te maken hebben gehad. Een aantal van deze zwart-witte vakwerkhuizen is te bezoeken. Vervolgens brengen wij u naar Blenheim Palace, een barok meesterwerk, dat John Churchill, die de Franse troepen bij Blenheim (Blindheim in Duitsland) versloeg, geschonken kreeg van koningin Anne in 1704. Winston Churchill, de Britse premier tijden de Tweede Wereldoorlog, werd hier geboren. Indien de tijd het toelaat, kunt u het kasteel bezoeken. In de omgeving van Londen ligt ons laatste overnachtingshotel.

Zaterdag: Omgeving Londen - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Dover, waar wij inschepen op de ferry naar Calais. Vandaar gaat de route via de Franse en Belgische autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Westminster Hotel, Rhyl

Dit typisch Engelse familiehotel ligt aan de boulevard van Rhyl, direct aan zee. Het beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, terras en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie en koffie- en theezetfaciliteiten. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimtes).

Reisverhaal Aad

Een kleine impressie van onze busreis naar North Wales (15-09/22-09-'18).
Dit gebied stond al lang op onze "to do" lijst.
De vele plaatsen die wij hebben bezocht gaven een mooi beeld van North Wales.
Foto 1: Blists Hill, een interessant Victoriaans stadje.
Foto 2: Narrowboat op Pontcysyllte aquaduct.
Foto 3: Conwy, the Smallest House in Great Britain
Foto 4: Conwy vanaf de stadsmuur gezien.
Foto 5: Portmeiron.
Foto 6: Portmeiron uitzichtpunt.
Foto 7: Stoomtrein in Portmadog.
Foto 8: Stratford-Upon-Avon, narrowboat.
Foto 9: Blenheim Palace.

Reisverhaal Jos

We hebbenin  september 2018 een schitterende reis naar het Noorden van Wales gemaakt. Wat hebben we veel gezien. De ruige natuur en de geschiedenis drukken een stempel op de reis. 
We hebben genoten en de volgende reis is al weer geboekt.
foto 1 - De witte cliffen van Dover.
foto 2 - Chester stad.
foto 3 - Chester - brug over rivier de Dee.
foto 4 - Corwen
foto 5 - Llangollen treinstation
foto 6 - Llandudno pier
foto 7 - Portmeirion
foto 8 - Stratfort-upon-Avon rivier
foto 9 - Blenheim Palace
foto 10- Blenheim paleistuin

Reisverhaal Annemarie

In juli zijn we mee geweest met chauffeur Peter op een rondreis door het noorden van Wales. Een mooie reis door een bijna vergeten stukje Groot Brittanië. Stoomtreinen en trams, mee met een narrowboat over prachtige aquaducten, de indrukwekkende kastelen, iedere dag een nieuwe ontdekking. En dan....heel verrassend, Portmeirion, een”Italiaans” stadje aan de kust, want ook dat biedt Wales...prachtige stranden. Beide foto’s zijn gemaakt tijdens een wandeling vanuit Portmeirion.
Wij hebben genoten.

Reisverhaal Ilonka

Bijgaande foto´s zijn gemaakt tijdens de reis naar Noord Wales, van 2 t/m 9 juni. Nooit geweten dat (Noord) Wales zo mooi is. Dit was mijn tweede reis met Bolderman en zal zeker niet de laatste zijn, ben al aan het nadenken waar ik volgend jaar naar toe wil.

1: Hier, op de top van Mount Snowdon, adembenemende uitzichten
2. Wachten op de trein in Corwen is zoveel moois te zien
3. Strand van Llandudno, hier krijg je echt een begin 1900 gevoel
4. Hangbrug Conwy, dit is zo'n mooi stukje vakwerk
5. Bij Ironbridge Gorge, ben vergeten hoe dit dorpje heet maar ik zou er zo willen wonen.
6. Blenheim Palace in alle glorie
7. Charmant straatje in Caernarfon

Wales

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland

Valuta:
In Wales wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Wales worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Wales.

Kraanwater:
Het is veilig om in Wales water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Wales is de officiële taal Welsh (Wels). Daarnaast wordt er Engels gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

8 dagen De noordkust van Wales

53 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

54 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,6
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:32:10 | 0,31 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch