telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen 4* Hotel VAYA Tirol in Pfunds en Bernina Express

vanaf € 499,-

In het hart van de Alpen, niet ver van de Zwitserse en Italiaanse grens ligt het dorp Pfunds. Een ideale uitvalsbasis om de machtige bergwereld te verkennen. We nemen u mee naar de prachtige dalen Lechtal en Pitztal, rijden tot grote hoogte over de beroemde Silvretta Hochalpenstrasse en we steken de Italiaanse grens over voor een bezoek aan de mystieke Reschensee. In Zwitserland kunt u een prachtige treinreis maken met de beroemde Bernina Express. Alle ingrediënten voor een heerlijke week in de bergen!

  • 4* VAYA Hotel Tirol
  • Bezoek Graun
  • Optionele treinreis Bernina Express
  • Bezoek Silvretta Hochalpenstrasse
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Pfunds 4* Hotel Vaya Tirol in Pfunds en Bernina Express

Zaterdag: Nederland - Pfunds

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen met verschillende stops naar ons hotel in Pfunds. Het diner gebruiken we onderweg in Duitsland.

Zondag: Lechtaler Alpen

Vandaag staat de eerste kennismaking met de overweldigende Alpenwereld op ons programma. We rijden naar het Lechtal. Dit dal wordt gevormd door de rivier de Lech, één van de weinige wildwaterrivieren, die hier door een brede rivierbedding met talloze zand- en grindbanken stroomt. Het dal wordt geflankeerd door beboste hellingen en imposante, grillige bergtoppen tot 3.000 meter hoog. Doordat het Lechtal vrij is gebleven van het massatoerisme, vindt u hier een tiental authentieke dorpjes. Houtsnijden heeft in het Lechtal een lange traditie, wat u duidelijk terug ziet in de talrijke kunstwerken en ontelbare houtsnijateliers. Natuurlijk brengen we een bezoekje aan het koninklijke skioord Lech.

Maandag: Serfaus en Fiss

Na een heerlijk ontbijt rijden we naar de nabijgelegen bekende plaatsen Serfaus en Fiss. Serfaus ligt op een hoogte van 1.427 meter op een zonnig plateau boven het Tiroolse Inntal. Het is het grootste dorp van het trio Serfaus, Fiss en Ladis. Het centrum is autovrij. De Romaanse klokkentoren zorgt voor het dorpse karakter in de verder moderne plaats. Het vormt een mooi contrast met het authentieke dorpje Fiss. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Pfunds. Een wandeling maken door de omgeving of een middagje heerlijk ontspannen.

Dinsdag: Reschensee met het verzonken dorp Graun

Na een vrije ochtend, steken we aan het begin van de middag de grens met Italië over en brengen we een bezoek aan de Reschensee, een stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van een stuwdam tussen 1948 en 1950. Als gevolg van de dam kwam het oorspronkelijke dorp Graun onder water te staan. Er zijn omwille van dit stuwmeer 163 huizen afgebroken. Alleen de kerktoren is blijven staan en deze steekt deels nog boven het wateroppervlak uit. Deze kerktoren is het symbool van het gemeentewapen van Graun.

Woensdag: Silvretta Hochalpenstrasse

Alweer één van de hoogtepunten van deze excursiereis. We rijden via de Arlbergpass naar de Vorarlberg en vandaar het Montafondal in. De route gaat vervolgens via Tschagguns en St. Gallenkirch naar de Bielerhöhe, gelegen op een hoogte van 2.026 meter op de Silvretta Hochalpenstrasse. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Silvretta Stausee. We rijden terug naar Nauders door het Paznaundal via Galtür en Ischgl.

Donderdag: Zwitserland en Italië (zie Bolderman Pluspakket)

Een dag vol hoogtepunten. Via Martina, Susch en Zernez gaat de reis naar het in Zwitserland gelegen Pontresina. Hier heeft u de mogelijkheid om een deel van de treinreis met de Bernina Express te maken en wel het traject Pontresina-Tirano (zie Pluspakket). Na aankomst in Tirano in Italië wordt u door uw chauffeur opgewacht en na een korte pauze rijden we via een prachtige route terug naar ons hotel.

Vrijdag: Pitztal

Eén van de naburige dalen is het Pitztal. Dit 40 kilometer lange dal ontleent haar naam aan de Pitze, die haar oorsprong vindt op de Wildspitze, met 3.768 meter hoogte de hoogste berg van Noord-Tirol. Aan het begin van het dal maken we een stop bij de Benni-Raich-Brücke, een hangbrug die een bijna 100 meter diepe kloof overbrugt. Vanaf de brug heeft u een prachtig uitzicht. Vanaf hier rijden we het prachtige Pitztal in. Geniet u onderweg van de prachtige uitzichten op de omliggende bergwereld, de Tiroler dorpen en de watervallen die we passeren. Halverwege het Pitztal maken we een stop bij het steenbokcentrum. Hier kunt u de steenbokken in hun meest natuurlijke omgeving zien. Aan het eind van het dal, aan de voet van de Wildspitze, ligt Mittelberg. Hier kunt u met de Gletsjerbahn naar grote hoogte, tot aan de gletsjer!

Zaterdag: Pfunds - Nederland

Vroeg in de ochtend vertrekken we uit Pfunds. Via de Duitse autobanen komen we aan het eind van de middag aan op ons centrale overstappunt. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief op vertrekdatum 14 en 21 oktober 2023, te reserveren bij uw chauffeur).

Landkaart: Pfunds 4* Hotel Vaya Tirol in Pfunds en Bernina Express

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel VAYA Tyrol, Pfunds

Dit hotel is gelegen in het centrum van Pfunds en beschikt over een restaurant, bar, lift, spa en een binnenzwembad. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, een zithoek en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. In de zomer kunt u een drankje doen op het terras en heerlijk ontspannen op ligstoelen in de tuin. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk en Zwitserland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald en In Zwitserland wordt betaald met de Zwitserse frank (CHF).

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland en In Zwitserland heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk en Duits (Zwitserduits), Frans, Italiaans en Reto-Romaans zijn de officiële talen in Zwitserland.

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland en de prijzen in Zwitserland liggen een stuk hoger dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:30:55 | 0,33 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch