8 dagen 4* Hotel VAYA Tirol in Pfunds en Bernina Express

vanaf € 499,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Het concept van deze nieuwe reis is: genieten van de prachtige Alpen in een luxe 4* hotel. Het nieuwe VAYA Hotel Pfunds biedt buitengewone luxe in een natuurlijke omgeving met veel houtaccenten, waar u kunt relaxen in een schitterende wellness met een Finse en bio-sauna, ijsbron, aroma-stoombad en een binnenzwembad. Een uitgebreid ontbijtbuffet, heerlijke diners en een drankje in de gezellige bar maken het geheel compleet. Pfunds ligt niet ver van de Zwitserse en Italiaanse grens, de ideale uitvalsbasis om de machtige bergwereld te verkennen. We nemen u mee naar het prachtige Lechtal en Pitztal, rijden tot grote hoogte over de beroemde Silvretta Hochalpenstrasse en we steken de Italiaanse grens over voor een bezoek aan de Reschensee, bekend vanwege de kerktoren in het meer. Een hoogtepunt van deze reis is de prachtige treinreis met de beroemde Bernina Express. Alle ingrediënten voor een heerlijk ontspannen week in een luxe VAYA hotel in de bergen!

  • Luxe 4* VAYA Hotel Tirol
  • Bezoek Reschensee in Italië
  • Rondrit Lechtaler Alpen
  • Optionele treinreis Bernina Express
  • Bezoek Silvretta Hochalpenstrasse
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Pfunds 4* Hotel Vaya Tirol in Pfunds en Bernina Express

Zaterdag: Nederland - Pfunds

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen met verschillende stops naar ons hotel in Pfunds. Het diner gebruiken we onderweg in Duitsland.

Zondag: Lechtaler Alpen

Vandaag staat de eerste kennismaking met de overweldigende Alpenwereld op ons programma. We rijden naar het Lechtal. Dit dal wordt gevormd door de rivier de Lech, één van de weinige wildwaterrivieren, en beboste hellingen met imposante, grillige bergtoppen tot 3.000 meter hoog. Doordat het Lechtal vrij is gebleven van massatoerisme, vindt u hier nog leuke authentieke dorpjes. Houtsnijden heeft in het Lechtal een lange traditie, wat u duidelijk terug ziet in de talrijke kunstwerken en vele houtsnijateliers. Natuurlijk brengen we een bezoekje aan het skioord Lech met het bekende hotel Post, waar de koninklijke familie altijd verblijft. In de loop van de middag zijn we terug in ons hotel, zodat u voor het diner nog kunt genieten van de faciliteiten in het hotel.

Maandag: Serfaus en Fiss

Na een heerlijk ontbijt rijden we naar de nabijgelegen bekende plaatsen Serfaus en Fiss. Serfaus ligt op een hoogte van 1.427 meter op een zonnig plateau boven het Tiroolse Inntal. Het is het grootste dorp van het trio Serfaus, Fiss en Ladis. Het centrum is autovrij. De Romaanse klokkentoren zorgt voor het dorpse karakter in de verder moderne plaats. Het vormt een mooi contrast met het authentieke dorpje Fiss. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Pfunds. Een leuke wandeling maken door de omgeving of een middag heerlijk ontspannen in de wellness van het hotel. ’s Avonds krijgen we weer een heerlijk diner geserveerd.

Dinsdag: Reschensee met het verzonken dorp Graun

Na een vrije ochtend, steken we aan het begin van de middag de grens met Italië over en brengen we een bezoek aan de Reschensee, een stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van een stuwdam tussen 1948 en 1950. Als gevolg van de dam kwam het oorspronkelijke dorp Graun onder water te staan. Er zijn omwille van dit stuwmeer 163 huizen afgebroken. Alleen de kerktoren is blijven staan en deze steekt deels nog boven het wateroppervlak uit. Deze kerktoren is het symbool van het gemeentewapen van Graun. Indien de tijd het toelaat, rijden we nog verder naar het middeleeuwse Glurns, met zijn 900 inwoners het kleinste stadje van Zuid-Tirol. De galerijen, statige herenhuizen en kerken in het historische centrum zijn het bekijken waard.

Woensdag: Silvretta Hochalpenstrasse

Vandaag maken we een schitterende panoramatocht. Na het ontbijt rijden we via de Arlbergpass naar de Vorarlberg en vandaar het Montafondal in. De route gaat vervolgens via Tschagguns en St. Gallenkirch met de nodige haarspeldbochten en prachtige vergezichten naar de Bielerhöhe, gelegen op een hoogte van 2.026 meter op de Silvretta Hochalpenstrasse. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Silvretta Stausee. We rijden terug naar Pfunds via het Paznaundal via Galtür en Ischgl, waar we laat in de middag terug zijn.

Mocht de Silvretta Hochalpenstrasse gesloten zijn, dan brengen we een bezoek aan het Paznauntal met de mondaine plaats Ischgl en het dorpje Galtür.

Donderdag: Zwitserland, Italië en Bernina Express (zie Bolderman Pluspakket)

Genieten van een dag vol hoogtepunten! Via Martina, Susch en Zernez gaat de reis naar het in Zwitserland gelegen Pontresina. Hier heeft u de mogelijkheid om een deel van de treinreis met de Bernina Express te maken en wel het traject Pontresina-Tirano (zie Pluspakket). Na aankomst in Tirano in Italië wordt u door uw chauffeur opgewacht en na een korte pauze rijden we via een prachtige route terug naar ons hotel.

Vrijdag: Pitztal

Eén van de naburige dalen is het Pitztal, waar we na het ontbijt heen gaan. Dit 40 kilometer lange dal ontleent haar naam aan het riviertje de Pitze, dat haar oorsprong vindt op de Wildspitze, met 3.768 meter hoogte de hoogste berg van Noord-Tirol. Geniet u onderweg van de prachtige uitzichten op de omliggende bergwereld, de Tiroler dorpen en de watervallen die we passeren. Halverwege het Pitztal stoppen we bij het steenbokcentrum. Hier kunt u de steenbokken in hun meest natuurlijke omgeving zien. Aan het eind van het dal, aan de voet van de Wildspitze, ligt Mittelberg. Hier kunt u met de Gletsjerbahn naar grote hoogte, tot aan de gletsjer! We zijn op tijd terug in ons hotel.

Zaterdag: Pfunds - Nederland

Vroeg in de ochtend vertrekken we uit Pfunds. Via de Duitse autobanen komen we aan het eind van de middag aan op ons centrale overstappunt. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief op vertrekdatum 14 en 21 oktober 2023 en 12 en 19 oktober 2024 te reserveren bij uw chauffeur).

Landkaart: Pfunds 4* Hotel Vaya Tirol in Pfunds en Bernina Express

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel VAYA Tyrol, Pfunds

Dit hotel is gelegen in het centrum van Pfunds en beschikt over een restaurant, bar, lift, spa en een binnenzwembad. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, een zithoek en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. In de zomer kunt u een drankje doen op het terras en heerlijk ontspannen op ligstoelen in de tuin. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk en Zwitserland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald en In Zwitserland wordt betaald met de Zwitserse frank (CHF).

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland en In Zwitserland heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk en Duits (Zwitserduits), Frans, Italiaans en Reto-Romaans zijn de officiële talen in Zwitserland.

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland en de prijzen in Zwitserland liggen een stuk hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Ilona

We zijn helaas alweer op de terugweg, maar wat hebben we genoten in Oostenrijk. 🇦🇹 Veel nieuwe en mooie plekken ontdekt. 🏔️ Bedankt Linda voor de mooie vakantie en de goede zorgen!

Reisverhaal Marian

Zaterdag 12 augustus thuis gekomen van excursiereis 8 dagen Pfunds en berdina expres als hoogtepunt. Ook met een geweldige reisleidster Linda, die tevens een goede ervaren chaufeusse was.
De 3 fotos: Silvretta geweldig mooi ,fascinerend die bergen.
Berdina expres geweldige mooie route,een treinreis om nooit te  vergeten Ons busgezelschap zat in  achterste coupe. Hoogtepunt van deze reis. Ook leuk dat we nog naar linda konden zwaaien vanuit de berdina expres, die onderweg was naar tirano Italië ons eindpunt van de trein.
Mooi uitzicht op Pfunds gelegen in het dal.
Mini pfunds mooi nagemaakt in mini, kwamen we op een wandeling tegen. Het was een prachtige reis.

Reisverhaal Ria

Prachtige foto's van een geweldige reis naar Pfunds afgelopen week van 5 augustus- 12 augustus! 
Foto 1: Graun verdronken dorp, Reschensee
Foto 2: 3e gebouw links, Vaya hotel in ochtendzon!
Foto 3: uitzicht op Nauders, wandeling Kaiserschützenweg 
Foto 4: Idem
Foto 5: wandeling Radurschlklammsteig Pfunds
Foto 6: Kaiserschützenwegwandeling Nauders
Foto 7: zie foto 1

Reisverhaal Yvonn

Pfunds 5 aug tot 12 aug

Reisverhaal Diane

Wij hebben voor het eerst een reis geboekt samen met onze dochters bij Bolderman.
Het werd 8 dagen Tirol Pfunds en Bernina express.
Van te voren niet geweten hoe geweldig dit was. Zelfs onze puberdochters genoten ervan. Dit was dan ook 1 van onze topvakanties!
Hier de 2 topfoto’s van onze excursies.
 
Foto 1: Silvretta Staussee Hier zie je ons lopen naar het tunneltje over de stuwdam.
Foto 2: Berliner express: Hier maakt de trein een 160 graden bocht.
Foto 3: Hoe grappig is het dat je eigen chauffeur Enno van Bolderman reizen naast de Berliner express rijd en ons uitzwaait

Reisverhaal Bep

Zaterdag terug gekomen van een prachtige reis naar Pfunds.
Een hele gezellige groep met de deskundige en altijd vrolijke Linda als chauffeur.
Wat hebben we prachtige tochten gemaakt en het liedje ( aan het strand stil en verlaten) kennen we nu bijna uit het hoofd.😂

Reisverhaal Dirk Jan

We hebben een heerlijke Bolderman vakantie achter de rug in Oostenrijk. 8 dagen Vaya Hotel in Pfunds.
Als hobbyfotograaf kwam ik prima aan m'n trekken.
1e foto: Pitztal
2e foto: Het dorpje Pfunds, Tirol
3e foto: Alp Grüm in Zwitserland

Reisverhaal Bas

Het was een hele mooi reis met elke dag fantastische natuur om te zien. Van hele mooie bijzondere groene dalen tot en met schitterende witte plekken op grote hoogte. Het contrast tussen het felle groen en de sneeuw op de bergen is zo mooi.

Zoveel hoogtepunten. Het was zo mooi om vol in de sneeuw te rijden met de Bernina Express trein en de uitzichten onderweg waren buitengewoon. Het was zo tof en mooi om op de Kaunertaler Gletsjer vol in de sneeuw te staan en dan uitzicht te hebben op de besneeuwde 3000 meter toppen om je heen en tevens de groene zonnige lente te zien in de dalen van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. 

Wat ik echt nog heel leuk vond dat we op de Arlbergpas op 1800 meter verse sneeuw hadden. In het dal regende het en op die hoogte was het vol aan het sneeuwen en daar heb ik met een tussenstop vol van genoten buiten.

Reisverhaal Vera

Foto 1: Deze foto is genomen bij het Bergstation van de Bergkastelbahn .

Foto 2: Wij maakten de reis van 1 juli t/m 8 juli 2023
Een zeer fijne reis met genoeg vrijheid om zelf ook nog iets te ondernemen .
Pachtige omgeving en prima hotel .
Deze foto is genomen tijdens ons bezoek aan het Pitztal.
Een prachtig dal waar men met de Pitztaler gletscherbahnen naar grote hoogte kan .

Foto 3: Deze foto is genomen tijdens de afdaling van Silvretta Hochalpstrasse.
Een prachtige dan was dat .
De zon scheen en wij hadden tijd genoeg om nog langs de Silvretta Stausee te wandelen .
Met de dagindeling en kon geschoven worden zodat het voor de reizigers een comfortabele reis is gebleven

Met de dagindeling en kon geschoven worden zodat het voor de reizigers een comfortabele reis is gebleven .
Ik mag wel zeggen dat wij genoten hebben van reis de reis en het hotel .
Wij bezochten nu voor ons Vaya hotel nummertje 2 .Dat is weer prima bevallen .

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:34:53 | 0,39 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch