telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Het Werelderfgoed langs de Adriatische kust, exclusieve UNESCO-rondreis

Deze bijzondere Bolderman rondreis laat u zien dat Kroatië tot de rijkste landen van Europa behoort als het gaat over natuurschoon en bijzondere architectuur. Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vinden we dan ook veel Kroatische natuurgebieden en steden. We zien oeroude beukenbossen en Nationale Parken, zoals het park van de Plitvice meren en de geheimzinnige Škocjan grotten. Beroemd zijn ook de Venetiaanse vestingwerken, die u gaat zien in Zadar en Šibenik. We rijden langs de prachtige Adriatische kust en bewonderen steden als Dubrovnik, Split, Trogir en Zadar, allemaal UNESCO sites. Deze reis wordt uitgevoerd met een luxe Comfort Class touringcar met maximaal ca. 36 personen.

 • Luxe Comfort Class touringcar met max. 36 personen
 • 4* hotel in Kroatië en Slovenië
 • Lokale gidsen tijdens bezoek aan Werelderfgoedsites
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Het Werelderfgoed langs de Adriatische kust

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we over de Duitse autobanen naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Zagreb

Na vertrek uit ons overnachtingshotel bereiken we al gauw de Oostenrijkse grens. Via Salzburg en Graz komen we bij de Sloveense grens en rijden via Maribor naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Zagreb.

Woensdag: Zagreb - Neum

’s Morgens maken we onder leiding van een lokale gids een wandeling door het mooie 17e en 18e-eeuwse centrum van Zagreb. In de Bovenstad, het oudste en pittoreske deel van Zagreb, wandelen we langs kleine kronkelende kasseistraatjes, gaslantaarns, pleinen, kerken en fraaie oude huizen. Het hart is de Sint Markuskerk, met op het dak de wapens van Kroatië en Zagreb. Naast het oude bisschoppelijk paleis staat de barokke Sint Katharinakathedraal. Vervolgens bezoeken we de wijken Kaptol en Gradac met gezellige winkelstraatjes, musea, galerieën en kunstateliers, restaurantjes en cafés. ‘s Middags rijden we via een mooie route langs de Adriatische kust naar de plaats Neum, waar wij 4 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Mostar en Počitelj

Door het mooie dal van de Neretva rijden we naar de historische binnenstad van Mostar. De stad is bekend om zijn oude Turkse huizen en de beroemde brug Stari Most. In de jaren 1990 werden het grootste deel van de stad en de oude brug vernietigd. Nu is de gereconstrueerde brug een symbool van verzoening, internationale samenwerking en het naast elkaar bestaan van verschillende culturele, etnische en religieuze gemeenschappen. ’s Middags bezoeken we Počitelj, een historische nederzetting in Bosnië-Hercegovina. De ommuurde stad bezit middeleeuwse en Ottomaanse architectuur. Het meest opvallende bouwwerk is de Sahat Kula, een silovormige toren, gebouwd op de top van een heuvel. Via Stolac rijden we terug naar ons hotel in Neum.

Vrijdag: Dubrovnik

Vandaag gaan we Dubrovnik bezoeken, volgens kenners de mooiste stad van Dalmatië. Deze 'Parel van de Adriatische Zee' groeide na de 13e eeuw uit tot een belangrijke mediterrane macht. De oude ommuurde stad ligt op een schiereiland en is het beste hoog vanaf de stadsmuren te bewonderen. Het is een levendig openluchtmuseum, waarin het prettig dwalen is door het labyrint van straatjes, steegjes en trappetjes over de oude, afgesleten marmeren stenen. U wandelt over gezellige pleinen met leuke terrasjes en gebeeldhouwde fonteinen. Proef de bijzondere sfeer van deze historische stad.

Zaterdag: Vrije dag of Ston en Korčula (zie het Bolderman Pluspakket)

Voor de mensen die het Bolderman Pluspakket hebben geboekt bezoeken wij het schiereiland Pelješac en het plaatsje Ston. Het stadje is verdeeld in Veliki Ston en Mali Ston. De 5,5 kilometer lange stadsmuur met 40 torens en 5 forten is nog volledig intact, ondanks de zware aardbeving van 1996, die veel huizen in het stadje verwoestte. Deze muren zijn in de 14e en 15e eeuw aangelegd om de waardevolle zoutpannen te beschermen. Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1000 eilandjes. Vandaag varen we naar het grootste eiland van deze archipel, Korčula. Na aankomst op het eiland genieten we van prachtige baaien, strandjes, olijfboomgaarden en dichte bossen. Het oude centrum van Korčula wordt omringd door 13e-eeuwse stadsmuren en is rijk aan monumenten. Langs de haven zijn veel terrasjes, waar u kunt genieten van een drankje. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel in Neum.

Zondag: Neum - Split - Trogir - Šibenik

We verlaten Neum en gaan op weg naar Split. In het mooie autovrije centrum van Split bevinden zich de overblijfselen van het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. Het werd gebouwd tussen 245 en 313 en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de loop der eeuwen is er een combinatie van romeinse, middeleeuwse en moderne bouwstijlen ontstaan met woonhuizen, winkels, restaurants en kerken. ’s Middags rijden wij naar Trogir, één van de parels aan de Dalmatische kust. Trogir is een goed bewaarde, middeleeuwse havenstad. De ommuurde binnenstad ligt op een eilandje, door bruggen verbonden met het vaste land, en dateert uit het Hellenistische tijdperk. De vele gebouwen uit de renaissance en de Barok vertellen ons dat Trogir in de Venetiaanse tijd een zeer welvarende stad moet zijn geweest. Vervolgens rijden wij verder naar ons hotel in Šibenik, waar wij 3 nachten zullen verblijven.

Maandag: Šibenik

Als enige stad in Kroatië heeft Šibenik twee UNESCO sites. Eerst bezoeken we in de oude stad de kathedraal van Sint Jacob, die gebouwd werd tussen 1431 en 1535. De verschillende architecten hebben de Venetiaans gotische stijl en de Toscaanse renaissancestijl toegepast. Bijzonder is de koepel van de kathedraal. Vervolgens wandelen we door de voetgangerszone tussen de hoofdstraat en de kade, waar verschillende gotische en renaissance huizen staan. Daarna brengen wij u naar het Sint-Michaels Fort, waar voorwerpen uit de tijd van de Illyriërs en de Romeinen zijn gevonden. Vanaf dit fort, dat op een 60 meter hoge heuvel ligt, heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de eilanden.

Dinsdag: Zadar en Nin

Na het ontbijt vertrekken we naar de mooie stad Zadar, die rijk is aan historische bouwwerken en daarom ook op de Werelderfgoedlijst staat. In de smalle straatjes van het centrum bevinden zich romeinse ruïnes, musea, middeleeuwse kerken en leuke pleintjes met gezellige cafés. Aan de diverse bouwstijlen kunt u zien dat de stad in handen is geweest van de Romeinen, Hongaren, Fransen en Oostenrijkers. Tijdens uw wandeling ziet u ook de Sint Anastasiakathedraal, het Romeins Forum en de Venetiaanse stadspoort. Vervolgens brengen wij u naar het kleine middeleeuwse stadje Nin. Het plaatsje ligt op een zandbank, omringd door zoutpannen en is met 2 bruggen verbonden met het vasteland. Uit opgravingen is gebleken dat Nin in de Romeinse tijd een welvarende stad was. Voor de Kroaten is Nin een belangrijke plaats, omdat hun eerste koning hier zijn residentie had. De Heilige-Kruiskerk wordt de kleinste kathedraal ter wereld genoemd. Er is een inscriptie gevonden uit het jaar 800, waardoor het de oudste kerk in Kroatië moet zijn. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel in Šibenik.

Woensdag: Šibenik - Plitvice meren - Umag

We verlaten Šibenik en rijden via een mooie route naar het Nationaal Park Plitvice meren, dat sinds 1979 vermeld wordt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is het meest geprezen en drukst bezochte park van Kroatië. Het dankt haar schoonheid aan de travertijn, een soort kalksteen. Door een natuurlijke vorming van de kalksteen en dammen zijn er 16 trapsgewijs met elkaar verbonden meren ontstaan, die samen een grandioos natuurfenomeen vormen. Talrijke spectaculaire watervallen storten omlaag in het glooiende landschap. U kunt een wandeling door dit prachtige gebied maken over kronkelende wandelpaadjes en houten loopbruggen. ’s Middags vervolgen wij onze reis en rijden via Rijeka en Opatija naar ons hotel in Umag voor diner en overnachting.

Donderdag: Umag - Škocjan grotten - Zuid-Duitsland

Na het passeren van de Sloveense grens en het plaatsje Koper rijden we naar de grotten van Škocjan. De 5 kilometer lange en 250 meter diepe karstgrotten zijn uitgeslepen door de rivier de Reka. Deze grotten werden al in de oertijd bewoond. De bezichtiging begint in de Stille Grot, waar u diverse zalen met stalagmieten en stalactieten ziet. Het indrukwekkende hoogtepunt is de Ruisende Grot, de grootste ondergrondse canyon van Europa, waar in de diepte het witschuimende water van de rivier spectaculair door de kloof raast. Vervolgens rijden we via de Oostenrijkse en Duitse autowegen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, krijgt u nog een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. 

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt betaald met de Kuna (HRK) en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

12 dagen Het Werelderfgoed langs de Adriatische kust, exclusieve UNESCO-rondreis

58 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling

59 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,7
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:04:50 | 0,54 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch