telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Werelderfgoed Adriatische kust, UNESCO-rondreis

Deze Bolderman rondreis laat u zien dat Kroatië tot de rijkste landen van Europa behoort als het gaat om natuurschoon en bijzondere architectuur. Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vinden we dan ook veel Kroatische natuurgebieden en steden. We zien oeroude beukenbossen en Nationale Parken, zoals de Plitvice meren en de geheimzinnige Škocjan grotten. Beroemd zijn ook de Venetiaanse vestingwerken, die u gaat zien in Zadar en Šibenik. We rijden langs de prachtige Adriatische kust met prachtige steden als Dubrovnik, Split, Trogir en Zadar, allemaal UNESCO sights. Boek deze unieke UNESCO-rondreis bij Bolderman!

 • 3* en 4* hotels in Kroatië en Slovenië
 • Bezoek Dubrovnik, Split, Šibenik en Zadar o.l.v. gids
 • Excursie Plitvice meren
 • Bezoek Škocjan grotten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Werelderfgoed Adriatische kust, exclusieve UNESCO-rondreis

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Nadat u via één van onze servicelijnen op ons centrale overstappunt bent aangekomen, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we over de Duitse autobanen naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Zagreb

Na vertrek uit ons overnachtingshotel bereiken we al gauw de Oostenrijkse grens. Via Salzburg en Graz komen we bij de Sloveense grens en rijden via Maribor naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Zagreb.

Woensdag: Zagreb - Neum

’s Morgens maken we onder leiding van een lokale gids een wandeling door het mooie 17e en 18e-eeuwse centrum van Zagreb. In de Bovenstad, het oudste en pittoreske deel van Zagreb, wandelen we door kleine kronkelende kasseistraatjes met gaslantaarns, over prachtige pleinen en langs fraaie kerken en gebouwen. Het hart is de Sint Markuskerk, met op het dak de wapens van Kroatië en Zagreb. Naast het oude bisschoppelijk paleis staat de barokke Sint Katharinakathedraal. Vervolgens bezoeken we de wijken Kaptol en Gradac met gezellige winkelstraatjes, musea, galerieën en kunstateliers, restaurantjes en cafés. ‘s Middags rijden we via een mooie route langs de Adriatische kust naar het kustdorpje Neum, waar wij vier nachten zullen verblijven.

Donderdag: Mostar en Počitelj

Door het mooie dal van de Neretva rijden we vandaag eerst naar de historische binnenstad van Mostar. De stad is bekend om zijn oude Turkse huizen en de beroemde brug Stari Most. In de jaren 90 werd het grootste deel van de stad en de oude brug vernietigd. Nu is de gereconstrueerde brug een symbool van verzoening, internationale samenwerking en het naast elkaar bestaan van verschillende culturele, etnische en religieuze gemeenschappen. ’s Middags bezoeken we Počitelj, een historische nederzetting in Bosnië-Hercegovina. De ommuurde stad bezit middeleeuwse en Ottomaanse architectuur. Het meest opvallende bouwwerk is de Sahat Kula, een silovormige toren, gebouwd op de top van een heuvel. Via Stolac rijden we terug naar ons hotel in Neum.

Vrijdag: Dubrovnik

Vandaag gaan we o.l.v. een gids Dubrovnik bezichtigen, volgens kenners de mooiste stad van Dalmatië. Deze 'parel aan de Adriatische Zee' groeide na de 13e eeuw uit tot een belangrijke mediterrane macht. De oude ommuurde stad ligt op een schiereiland en is het beste hoog vanaf de stadsmuren te bewonderen. Het is een levendig openluchtmuseum, waarin u heerlijk kunt ronddwalen door het labyrint van straatjes, steegjes en trappetjes over de oude, afgesleten marmeren stenen. De gezellige pleinen met leuke terrasjes en gebeeldhouwde fonteinen nodigen uit tot een drankje. Proef de bijzondere sfeer van deze historische stad.

Zaterdag: Vrije dag of Ston en Korčula (zie Bolderman Pluspakket)

Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, bezoeken wij het schiereiland Pelješac en het plaatsje Ston. Het stadje is verdeeld in Veliki Ston en Mali Ston. De 5,5 kilometer lange stadsmuur met 40 torens en 5 forten is nog volledig intact, ondanks de zware aardbeving van 1996, die veel huizen in het stadje verwoestte. Deze muren zijn in de 14e en 15e eeuw aangelegd om de waardevolle zoutpannen te beschermen. Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1000 eilandjes. Vandaag varen we naar het grootste eiland van deze archipel, Korčula. Na aankomst op het eiland genieten we van prachtige baaien, strandjes, olijfboomgaarden en dichte bossen. Het oude centrum van Korčula wordt omringd door 13e-eeuwse stadsmuren en is rijk aan monumenten. Langs de haven zijn veel terrasjes, waar u ontspannen kunt genieten van een drankje. Na deze mooie dag keren we terug naar ons hotel.

Zondag: Neum - Split - Trogir - Šibenik (of Vodice)

Na het ontbijt vertrekken we uit Neum en gaan op weg naar Split. In het mooie autovrije centrum van Split bevinden zich de overblijfselen van het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. Het werd gebouwd tussen 245 en 313 en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de loop der eeuwen is er een combinatie van Romeinse, middeleeuwse en moderne bouwstijlen ontstaan met woonhuizen, winkels, restaurants en kerken. Een lokale gids zal u er alles over vertellen tijdens de stadsbezichtiging. ’s Middags rijden wij naar Trogir, waar we de stad zullen gaan bekijken o.l.v. een gids. Trogir is een prachtige en goed bewaarde havenstad, waarvan de ommuurde binnenstad op een eilandje ligt, door bruggen verbonden met het vaste land. Het dateert uit het Hellenistische tijdperk. De vele gebouwen uit de Renaissance en baroktijd vertellen ons dat Trogir in de Venetiaanse tijd een zeer welvarende stad moet zijn geweest. Vervolgens rijden wij de laatste etappe naar ons hotel in Šibenik (of Vodice), waar wij drie nachten zullen verblijven.

Maandag: Šibenik

Als enige stad in Kroatië heeft Šibenik twee UNESCO sights. Eerst zien we o.l.v. een gids de kathedraal van Sint Jacob, die gebouwd werd tussen 1431 en 1535. De verschillende architecten hebben de Venetiaans gotische stijl en de Toscaanse renaissancestijl toegepast. Bijzonder is de koepel van de kathedraal. Vervolgens wandelen we door de voetgangerszone tussen de hoofdstraat en de kade, waar verschillende gotische en Renaissance huizen staan. Daarna gaan we verder naar het Sint-Michaels Fort, waar voorwerpen uit de tijd van de Illyriërs en de Romeinen zijn gevonden. Vanaf dit fort, dat op een 60 meter hoge heuvel ligt, heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de eilanden.

Dinsdag: Zadar en Nin

Na het ontbijt vertrekken we naar de mooie stad Zadar, die rijk is aan historische bouwwerken en daarom ook op de Werelderfgoedlijst staat. In de smalle straatjes van het centrum bevinden zich Romeinse ruïnes, musea, middeleeuwse kerken en leuke pleintjes met gezellige cafés. Aan de diverse bouwstijlen kunt u zien dat de stad in handen is geweest van de Romeinen, Hongaren, Fransen en Oostenrijkers. U ziet bijvoorbeeld de Sint Anastasiakathedraal, het Romeins Forum en de Venetiaanse stadspoort. Vervolgens rijden wij naar het kleine middeleeuwse stadje Nin, gelegen op een zandbank, omringd door zoutpannen en met 2 bruggen verbonden met het vasteland. Uit opgravingen is gebleken dat Nin in de Romeinse tijd een welvarend stadje was. Voor de Kroaten is Nin een belangrijke plaats, omdat hun eerste koning hier zijn residentie had. De Heilige-Kruiskerk wordt de kleinste kathedraal ter wereld genoemd. Er is een inscriptie gevonden uit het jaar 800, waardoor het oudste kerkje in Kroatië is. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel in Šibenik.

Woensdag: Šibenik - Plitvice meren - Umag

We rijden vandaag in noordelijke richting naar ons volgende hotel. Via een mooie route gaan we eerst naar het Nationaal Park Plitvice meren, dat sinds 1979 vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is het meest geprezen en drukst bezochte park van Kroatië. Het dankt haar schoonheid aan de travertijn, een soort kalksteen. Door een natuurlijke vorming van kalksteen en dammen zijn er 16 trapsgewijs met elkaar verbonden meren ontstaan, die samen een grandioos natuurfenomeen vormen. Talrijke spectaculaire watervallen storten omlaag in azuurblauwe meren in het glooiende heuvellandschap. U kunt een wandeling door dit prachtige gebied maken over kronkelende wandelpaadjes en houten loopbruggen. Trekt u hiervoor stevige wandelschoenen aan. ’s Middags vervolgen wij onze reis en rijden via Opatija naar ons hotel in Umag.

Donderdag: Umag - Škocjan grotten - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis van deze prachtige rondreis. Na het passeren van de Sloveense grens en het plaatsje Koper rijden we eerst naar de grotten van Škocjan (entree inclusief). De 5 kilometer lange en 250 meter diepe karstgrotten zijn uitgeslepen door de rivier de Reka. Deze grotten werden al in de oertijd bewoond. De bezichtiging begint in de Stille Grot, waar u diverse zalen met stalagmieten en stalactieten ziet. Het indrukwekkende hoogtepunt is de Ruisende Grot, de grootste ondergrondse canyon van Europa, waar in de diepte het witschuimende water van de rivier spectaculair door de kloof raast. Vervolgens rijden we via de Oostenrijkse en Duitse autowegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we onze laatste etappe naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze indrukwekkende reis.

Landkaart: Werelderfgoed Adriatische kust, UNESCO-rondreis

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt betaald met de Kuna (HRK) en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Reisverhalen

Reisverhaal J. Friskus

Hierbij een foto, gemaakt op de Unesco werelderfgoedreis naar de Adriatische kust .
Daarbij bezochten we ook Mostar.
Mijn foto laat een doorkijkje zien naar de bekende brug van Mostar.
Het is gezien vanaf een verdergelegen brug.
Aan de brugleuning waren sloten opgehangen van mensen, die waren gehecht aan dit plekje.
Geen wonder, want Mostar was een heel karakteristieke plaats.
Een hoogtepunt van een heel mooie Boldermanreis.

Reisverhaal Bea

Wat hebben wij genoten van een prachtige unesco reis kroatie adriatische kust ..hier een paar plaatjes ...een echte aanrader zoveel gezien ..We hadden een geweldige chauffeur en super gezelschap die er voor elkaar waren .. Echt onvergetelijk

12 dagen Werelderfgoed Adriatische kust, UNESCO-rondreis

135 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
139 beoordelingen
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,5
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:37:40 | 0,53 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch